Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / "Plyšák" Samojed
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 10:47
- Nahlásit

worick
Už ve škole jen když mi řekli, že pojedu někam na závody(v hodu krikeťákem), začala jsem okamžitě blít tak to jsem úplně stejnej člověk a ted si vezmi jak jsem se cítila, když jsme vyrazili na mezinárodní výstavu a odkud jste?

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 12:30
- Nahlásit

ankaras
Z jihu Moravy - ze slovenské hranice pod Javořinou. Od vás asi hoodně daleko, jste od Prahy?

ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 12:40
- Nahlásit

worick
jste od Prahy
my jsme od plzně , tak to štreka je , to je škoda

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 12:41
- Nahlásit

ankaras
Mrkla jsem radši znova na tvé stránky - tak spíš od Plzně. Promiň pletu si občas kdo je odkud. Tak to je ještě dál, než jsem myslela. My máme berňáka od Hradce a pořád slibujem, že ho tam přivezem ukázat, ale nějak nejsme schopní ani tam vyrazit.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 14:57
- Nahlásit

janakou
A pokud viděl a nafotil, tak maže a mlčí
Fotografie jsou coby důkazy poskytnuty k dalšímu řešení, které ovšem probíhá jinde, než na netu. Chceš-li to ty osobně řešit opět ještě i veřejně, hoď mi sem mejl, s radostí ti ty fotky pošlu. Já na rozmázávání ho*en po netu buňky nemám, a ani čas.

Splnilo to účel, který mělo. Bohužel považuji za svou hlavní blbost, že jsem to neoznámila rovnou na závodech, no jsem poučena pro příště, neb se to takhle sveze po pořadatelích, co to od startu fakt neměli šanci vidět, neb je to už za zatáčkou. Jedinej svědek jsem tedy akorát já a moje fotky, a fakt mě se*e, že jsem to neřešila rovnou tam, holt můj blbej zvyk necpat se do věcí, po kterých mi nic není.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 15:48
- Nahlásit

wami
Janakou jen dala avízo, protože si přečetla, že se mi některé věci nezdají a to, že se něco dělo, nakousli i jiní, tak jsem jen chtěla být v obraze. Protože se těchto akcí sama neúčastním, nemíním kolem toho dělat ,,vítr" - jak říkáš, od toho jsou tam jiní.
To, vzít odvahu a ozvat se, když se děje něco nestandardního, není jednoduché. Sama jsem se do této situace dostala a přiznávám, že selhala na plné čáře. Bylo to pár minut rozhodnout se, jestli zakročím a poštvu proti sobě půl vesnice a já to srab vzdala. Myslivec utýral kvůli tomu kočku (a sám mi do očí řekl, že je likviduje ve velkém) a stačilo zavolat jen policii. Půl roku jsem ji měla před očima a dodnes brečím, že jsem jí nepomohla. Nebo alespoň těm, co pravděpodobně přišli na řadu po ní. Teď vím, že jsem mohla mít alespoň já svědomí čisté, špatně se mi s tímto obrazem před očima, teď žije...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 15:58
- Nahlásit

worick
jednoduché to je i není, ovšem v tomto případě řešit hranici toho, jestli to už bylo "bití" nebo ještě ne, jsem si já osobně v ten moment netroufla (ač mě se to nelíbí a já bych tak nejednala), kdybych tu hubu nedržela, bylo by vyřešíno.

Možná jsem ty tři fotky mazat neměla, a možná je tam zas hodím zpátky, nicméně v tuto chvíli to bylo staženo z důvodů výše zmíněných (řešení přímo s Lněničkou, ne přes davy lidí na netu), a stáhla jsem je nikoliv na žádost Lněničky.

Co bude dál, uvidím, v tuhle chvíli se věc řeší a podle výsledku buď fotky zůstanou stažené (v případě, že budu mít pocit, že svůj účel plní jinde), nebo je tam opět vložím (v případě, že to s Lněničkou nehne).

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 16:37
- Nahlásit

janakouNaštěstí doba kdy byli seveřani v módě už je dávno pryč. Bohužel to tenkrát odneslo spoustu haskounů, každý chtěl modrookého plyšáčka...nejlíp do paneláku a vůbec netušili co si vlastně pořídila za psa.
tak s tymto plne suhlasim a tiez sa tesim, ze tato modna vlna uz opadla. Sice ludi od SH v panelaku apriori neodhovaram (kedze jedneho v tom panelaku mam), ale vzdy prve co u urobim je, ze potencialnym zaujemcom o plemenom vysvetlim, co su tito severania vlastne zac a nech rychlo zabudnu na iluzie o rozkosnych plysacikoch urcenych na mazlenie na gauci

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 17:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

wami
No a já se jen chtěla dozvědět jestli se to týká Lněničky a proto jsem už ani nejmenovala, abych na někoho ,,nekydala" neprávem. Chtěla jsem o tom jen povyprávět manželovi, hlavně v reakci na ten opěvný článek ve Psích sportech, ale nevěděla jsem jistě jestli o ,,něho" opravdu šlo. Tak jsem ,,bohužel" trefila. Nechci malovat čerta na zeď, ale podle těch, co s ním mají tu čest, to s ním nehne. On prostě žije v tom, že po tak dlouhé zkušenosti s těmito psy je jedině on ten jediný a správný kdo jim rozumí a ví co s nima...
Díky.

janakou
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 18:02
- Nahlásit

worick
To máš bohužel pravdu, krom toho, že párkrát dostal na závodech na hubu od někoho, kdo se na to už nemohl dívat, se zatím nic oficiálně nestalo. Pokud Wami postoupila fotky pořadatelům nebo funkcionářům tak se to snad pohne. Pokud to hodlá sama řešit osobně, je to zbytečné.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 20:01
- Nahlásit

worick
Nechci malovat čerta na zeď, ale podle těch, co s ním mají tu čest, to s ním nehne.
nehne-li, fotky budou opět viset na netu...

janakou
fotky mají pořadatelé (a nejen oni). Řeší se to vejš, než jsem nějaká já.

jediné, co já nakonec můžu nebo nemůžu je zveřejnění těch fotografií, a k tomu viz výše.

janakou
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 07:46
- Nahlásit

Bela
Jasně, seveřan se dá mít i v bytě, ale musíš mu poskytnout nadstandartní pohybové vyžití. 3x denně obejít barák (jak to dělá většina lidí se psy) mu nestačí.
Taky jsem už pár lidem psa vymluvila, líčím jim, jak bude utíkat, neposlouchat a trhat kočky a slepice.

worick
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 10:26
- Nahlásit

janakou
Zrovinka tak, taky to všem vymlouvám. líčím jim, jak bude utíkat, neposlouchat a trhat kočky a slepice - to je přesné a navíc pravda. Pokaždé, když jdem na procházku mně zastaví nejmíň 3 lidi, cože to je za pěkný bílý pejsek? Tak jim to řeknu, ale s dodatkem, že je to drak a musíme s ním pořád někde běhat...Nevím jestli mi to věří, ale 100% účinek má, když nás potkají po ,,musherkovi" - já totálně uštvaná, všichni tři jak prasata..to už se neptají, jen hážou soucitné pohledy
Já vím, že někteří máte seveřany v bytě, ale sama si to teda představit nedovedu. Worick třeba dopoledne víceméně spí, ale potom začíná lítat sem a tam po zahradě (zábava a sportovní vyžití je to plašení ptáků) a nevím, co by potom dělal v bytě? My máme teda barák přetopený, ale i když se sem rádi nacpou, po 10minutách už Worick pokníkává a motá se kolem dveří, tak ho pustím ven. Berňák vydrží o něco dýl.

ankaras
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 10:30
- Nahlásit

wami
worick
ty jo, koukam, že se něco dělo, okolo samojedů na závodech? je to tajný a nebo mi můžete říct, o co šlo?

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 10:53
- Nahlásit

worick
á vím, že někteří máte seveřany v bytě, ale sama si to teda představit nedovedu.
na severana v byte treba mat podmienky.
keby sme byvali urpostred mesta, tak ani ja. ale my mame hned za barakom CHKO, luku, les a trasy na ktorych sa da stravit aj cely den, takze sa to da. Ale tie 3 hodiny denne, aj viac, tomu dat musime
moj uz z toho stenacieho magorcenie vyrastol, ale ked bol mensi, tak som s nim proste chodila castejsie von. Ono, dalsia vyhoda je, ze pracujem z domu
velku vacsinu ludia odradi uz len to, kolko casu s nim treba travit vonku, a ked poviem, ze bez ohladu na pocasie, to radsje prchaju prec

worick
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 11:37
- Nahlásit

Bela
To jsme na tom úplně stejně. Včera jsem po cca 5 letech vlezla s pejsky do rezervace, ale z druhé strany a až při východu ven, jsem narazila na ceduli se zákazem pro psy. V tomto ,,svinském" počasí a už skoro po tmě tam nebylo živáčka. Naštěstí. Říkala jsem to Tomovi, že je tam zákaz psům (byl tam přeškrtnutý pes na vodítku - tak asi úplný?!) a ten se pěkně vztekal, jako z jakého důvodu - jestli tam byl taky zákaz srnkám a divočákům - jsou tam orchideové louky. To je teda pravda - stejně to pošlapou blbý lidi, děcka a volně žijící zvěř. 50m od baráku mám takový orchideový hájek, který pravidelně rozjezdí puberťáci na motorkách, už jsem s tím byla na Obci i volala na ChKO, ale není zájem - na to místo žádné dotace nedostávají, tak je nezajímá. Jsem na tyto buzerace vysazená. Hlavně na posuzování psů všeobecně: tak jednou je to jen obyčejné, blbé zvíře, ze zákona dokonce věc, ale na druhou stranu se lesem vyběhat nemůže, protože tam by honil zase jiná zvířata, která mají nevím proč na ten les větší nárok a musí tam mít klid (my se asi máme vrátit vyběhat na Sibiř!). S tím klidem souhlasím, ale to by nesměl být ten les propletený kilometry cest kvůli těžbě dřeva, plný nákladních tater a motorových pil. A střílejících myslivců na vše co se tam hne.
ankaras
Byla u toho jenom Wami

ankaras
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 21:35
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
ahoj, prosim tě, ted si projíždim třetí časopis z roku 2008 - Psí kusy, jde tady o Dog-trakking a je tady vyfocená panička Jana "gwen" Ondrášková a Dinulka, jste to vy?

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 19:04 - Změnil/a: Gwen a Dinulka
- Nahlásit

ankaras
jo, to jsme my
teda ani nevím, že jsme zase mediální hvězdy
Dog-trakking
dogtrekking, prosím

ankaras
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 09:32
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
dogtrekking, prosím já to vím, ale napsala jsem to špatně a nechceš to naskenovat a poslat třeba na mejlíka?

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 10:01
- Nahlásit

ankaras
a nechceš to naskenovat a poslat třeba na mejlíka?

to bys byla mooc hodná
maila mám v profilu

ankaras
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 10:21
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
tak prima dneska ti to tam hodim

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 11:29
- Nahlásit

ankaras
děkuji ti, dobrá vílo

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 18:47
- Nahlásit

ankaras
mailík dorazil, děkuju

worick
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
Dívala jsem se na pásy, co mi holky radily ve fóru,,běh o život" a když tady čtu ještě o vás, jakou výbavu máte vy? Já bych radši pás v tom sedáku by jsem se asi cítila moc ,,zakšírovaná" -víc jak ten pes. Mrkla jsem na ty od tuším ZERO, MANMAT,POLAR a nakonec, že by stačil jen ten od TRIXIE -taky hlavně proto, že má ty kapsičky. Už jsem byla rozhodnutá, že ho objednám a u druhého eshopu co je prodává jsem našla poznámku, že není určen k tahu. Tak jsem zase z výběrem na začátku. Potřebuju aby tahal (hlavně do kopce)mne a manžel uvažuje o nějakém přibližovadle kolo, kolobka - něco na blbý terén (rozuměj - těžký). S čím máte zkušenost?

Od té doby co běhá zakšírovaný lesem, jsme neměli zdrhací incident - bohužel to nebylo tím, že by se nám zlepšilo přivolání od zvěře, ale neměl prostě tu možnost. Včera jsme šli po silnici k baráku, u posledního domku říkám - já je pustím na volno. Tom: jo, jasně pusť. Worick okamžitě vystartoval po polích směr les - ještě říkám Tomovi: ty, ale on vypadá, že neletí jen tak (jako, že se po 200m otočí a maže zase zpátky),,on vypadá, že má něco v plánu". Tak jsme zařvali - první já, potom Tom, ale pes už byl tak 300m nahoru k lesu, pak se ztratil v křoví, my šli k baráku a od brány jsme viděli bílý flek tak kilometr od nás letící pořád dál k lesu. Pocity a hrůzu, že ho picne myslivec ani nebudu popisovat. Já vím, že to vypadá, že je nevychovaný a nemá přivolání, ale pokud ,,neloví" není problém ho odvolat, normálně poslechne. Já už fakt nevím jak na něj, on prostě vůbec nezareaguje. Dnes byl za trest venku jen na ,,stopce" - to funguje. Připadne mi, že to v pohodě rozliší - kdy na něj můžu a kdy už ne. Jak to pak řešit až milostpán po 15minutách přitáhne domů. Seřvala jsem ho do ,,hnusných, nedobrých psů, kteří s náma nebudou bydlet a nechala ho 5minut za bránou", ale pochybuju, že si na to příště(až zas začne zdrhat)vzpomene. Nedovedu si totiž představit, že zbytek života stráví venku pouze na vodítku. A myslím, že při jeho uvažování, přijde časem i na to, že klidně může kdykoli zdrhnout pod plotem - kam se mu zrovna zachce. Už jsem to jednou na fóru řešila, ale odpovědi typu ,,můj pes si něco takového prostě nedovolí" mi nepomůžou. Prostě dovolí a co s tím teď ?!!

ankaras
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:42
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
tak neni za co je to super, když se najdeš někde já to mam teda vždycky jako vzpomínku

worick
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:44
- Nahlásit

ankaras
pokud to zrovna není FKÚ pátrá či Černá kronika.... že?!

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:55
- Nahlásit

worick
já mám všechno od Manmatu, na sebe i na Dinuli.

ankaras
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 20:18 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

worick

pokud to zrovna není FKÚ pátrá či Černá kronika.... že?!
asi tak jaký byl víkend? něco jste podnikali?
kolik že mu je? já to zase zapomněla my ted taky máme "nevnímací" období a mám pocit, že se to ani u některých plemen nedá pořádně odstranit, lidi ti spíš tady řeknou , že pes prostě musí mít špičkový přivolání, tak i některým lidem, třeba i mě je tady trapný se pak na něco takovýho psát protože pak vypadáš jak pablb, který to prostě psa neumí naučit ale my ted taky máme, že ona dělá nebo spíš ona nic nedělá, ona fakt má klídek, jako kdybych neexistovala, pak se teda jako uráčí přijít do takový blízkosti, abych jí odchytila stopku, ale štve mě to, zkoušíme pilovat , ale bud to bude stát hodně nervů a času, což si myslim určo a nebo to prostě nezvládneme nikdy na 100%

worick
Gwen a Dinulka
holky, taky máme od manmatu vodítko, nemůžu si to vynachválit, tak budeme objednávat ještě postroj tu velikost asi určo netrefim hned na první pokus

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 20:32
- Nahlásit

ankaras
já jsem postroje vždycky kupovala někde na závodech, kde se dal přímo vyzkoušet, ale určitě si před objednáním do manmatu zavolej, oni ti rádi poradí, kde a co změřit

ankaras
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 21:26
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
jj, udělám to a obojek máš taky z manmatu? tam neni žádná spona na zapnutí vid? to je přetáhnout přes hlavu a utáhnout? drží to? nemůžu si dovolit, aby se to právě povolilo , kdyžm i někde zatáhne

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání