Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / "Plyšák" Samojed
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 09:39
- Nahlásit

worick
vyšel tedkons 5/3,takže je na pultech

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 11:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

ankaras
já jsem taky začátečník, takže občas taktéž tápu a hledám kde se dá. Teď jsem zrovna měla podobný dotaz na poradkyni chovu samojedů, jestli Worčovi neuškodí to tahání mně po lese -hlavně když se mně snaží dostat na kopec (my jsme teď měli rok) a potvrdila mi to, co si selským rozumem sama zdůvodním, že pohyb z radosti (ne, že na něho budu ječet s bičem táhni, ale tahá jen pokud on chce) mu rozhodně neublíží, ba naopak prospěje a přispěje k lepšímu osvalení a zpevnění šlach a kloubů. S tím hyperaktivem máš stejný problém jako já a pokud s ním budeš zatím jen běhat (a nejsi teda maratonec) bude to jen dobře. Na pejskovi sama poznáš, kdy už se mu běžet nechce, tak prostě jdete. Ale myslím, že takový pesa už toho naběhá hodně. Popíšu včera. Běhal na volno na procházce, tryskem honil tu kachny z potoka, tu nějaké ptáky, než šel na vodítko naběhal tak hodně rychlé 2km. Pak jsme šlapali kilometr k lesu na vodítku - to měl oddech. Tam jsme připli postroj a běželi indiánským tak kilometr a pak se drápali 200m svahem nahoru. To už vypadal že má dost. Zmerčil asi srny, vyrazil trapem 200m z mírného kopce - to jsem ho brzdila jak se dalo, bylo to na blátivé polní cestě v šeru - no o držku! Nohy mi lítali do všech stran, uklouzla a ztrácela balanc jsem nejmíň 6x. 100m mírný poklus, další srna - 50m brždění. 150m rychlý běh a pak ho zase snažit přibrzdit. Mírný poklus k babči 200m. Vždycky když vypadá, že už má dost, jakmile by zmerčil srnu vystřelí jak raketa. Snad tak 10km jenom běhu by pomohlo, ale to já rozhodně nezvládám. Proto začínám řešit nějaké to vozidlo.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 12:14
- Nahlásit

Tak jsem ještě prošla všechny fotky wami a našla jsem tam Lněničky se samojedy. Od nich máme Worička. Bohužel je pochválit nemůžu - je s vadama - prý špatná výživa v prenatálním a kojícím věku, je klapouchý a bude vyřazený s chovu. Nám to teda nijak zvlášť nevadí - máme ho na mazla, ale se mu to podepisuje na zdraví a doufám, že se ty problémy nepotáhnou celý život. Od poradkyně chovu vím, že tato chovná stanice má soustavné problémy a zahajují s nimi řízení. To jen pro info, aby případní zájemci o samíky taky nenarazili na špatný chov.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:19
- Nahlásit

Sehnala jsem ten časák, ale číst ho budu až večer. Díky za avízo.

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:27
- Nahlásit

worick
můžu mít zvědavý dotaz? jsi v samojed klubu nebo v ksp?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:03
- Nahlásit

Ne, nejsme. Jenom komunikuju s poradkyní. Výstavy jsme ani neuvažovali a teď, když vím, že jsme ,,klapouchy", tak to by nás do klubu asi stejně nevzali...Z chovu by ho vyřadili...

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:08
- Nahlásit

na členství v klubu nemusíš mít chovnýho psa, nemusíš mít vůbec žádnýho psa

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 23:59
- Nahlásit

Aha, tak to jsem netušila. Ale k čemu mi to vlastně bude, když ten chov a výstavy nepřipadají v úvahu a manžel se směje, že náš Woriček na nějaké společné akce není - jelikož je to nevychovanec a řve na všechny kolem a zdrhá za zvěří. Je to asi částečně i naše chyba a snažíme se to odbourat, ale jde to ztuha.

janakou
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 07:11
- Nahlásit

worick
Aha, tak to jsem netušila. Ale k čemu mi to vlastně bude, když ten chov a výstavy nepřipadají v úvahu a manžel se směje, že náš Woriček na nějaké společné akce není - jelikož je to nevychovanec a řve na všechny kolem a zdrhá za zvěří. Je to asi částečně i naše chyba a snažíme se to odbourat, ale jde to ztuha.

Pokud ho nebudeš brát na "společenské akce" tak se společenskému chování prostě nenaučí.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 07:29
- Nahlásit

janakou
To máš určitě pravdu a uvažuju o tom. Máme několik psích kamarádů, které navštěvujeme, ale není to velká skupina psů. Akorát se bojím, že by tam z nás šíleli...Mám první psy s papíry, tak jsem netušila jak to v klubech chodí. Mrknu na stránky klubu - co máte za akce. Akorát mně právě zaráží, že ani ta poradkyně mne tam nenaváděla?

janakou
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 07:47
- Nahlásit

worick
Záleží do kterého klubu chceš. Existuje KSP a Samojed klub. Druhý pořádá různé setkání, tréningy, tábory...
KSP (sdružuje všechny seveřany) je hlavně o výstavách.
Každý z klubů má vlastního poradce chovu, takže nevím s kým jsi v kotaktu.
Jinak nevhodné zacházení se psy (samojedi na Cakovském okruhu) se řeší už i tady
Bohužel kde není žalobce, není soudce.

ankaras
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 10:07
- Nahlásit

worick
my třeba od Amerických akit začali uspořádávat společné výlety a vycházky, které vždycky končí návštěvou hospůdky to jsou super akce a věř, že tam nejsou všichni hafani "mazlíci" a musí se to hlídat takového nic od samojedů není?

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 19:28
- Nahlásit

Koukala jsem na ten samojed klub - co mají za akce. U nás by přišlo v úvahu jedině jak píše ankaras - nějaký jednodenní společný výlet, jelikož my jsme ,,nesocializovaná" celá rodina. Já jsem radši jen se svými zvířaty a jsme velká rodina, co se hodně schází. Žádné kámošky na pokec nemám, hlavně proto, že lidi moc nemusím a hlavně ony mají dětičky a to je jejich téma a já zase ta zvířátka a to je moc nezajímá. A manžel je s lidma pořád a pak už taky nechce žádné vidět.
Časák jsem pročetla, článek od Lněničky je dojemný, jenže já mu to moc nevěřím. Jenom mám strach, aby ta popularita samíkům spíš neublížila a nestali se ,,módním" plemenem. A nedopadli jak ty desítky labradorů a retrívrů co se koupili dětičkám a po tom, co odrostli ze štěňátek už si jich v rodině nikdo nevšimne.

ankaras
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 19:48
- Nahlásit

worick
my tyhle výlety pořádáme sami majitelé přes klub to nejde oficiálně, kdyžtak mam tři ukázky na svých webkách ve výletech www.americka-akita-ayrin.estranky.cz , pokud byste třeba rádi někdy šli a nic se nekonalo, tak můžete jít s náma na jeden, měl by být někde u prahy a mysleli jsme tak na červen

janakou
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 20:12
- Nahlásit

worick
Že by se ze samojedů stalo módní plemeno se nebojím.

ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 07:06
- Nahlásit

janakou
worick
to je fakt, moc lidí neni ochotných se "pohybovat"

janakou
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 07:18
- Nahlásit

Naštěstí doba kdy byli seveřani v módě už je dávno pryč. Bohužel to tenkrát odneslo spoustu haskounů, každý chtěl modrookého plyšáčka...nejlíp do paneláku a vůbec netušili co si vlastně pořídila za psa.

ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 07:24
- Nahlásit

janakou
fakt? to jsem vůbec netušila, my jsme měli malamutku bohužel jsme o ní ve 13 letech přišli a koupili si Ayrin

http://ankaras.rajce.idnes.cz/Almina/

janakou
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 07:29
- Nahlásit

ankaras
Tak 15-20 let zpátky.

ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 07:32
- Nahlásit

janakou
tolik? to se ale teda spíš týkalo haskounů, ne? malamutů v tý době moc nebylo , nejvíce bych řekla že tu modernost odnáší labradoři a retrívři, poslední dobou jsem na "hodnýho" moc nenarazila

janakou
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:04
- Nahlásit

Malamut naštěstí nemá modrý oči. Labíci a spol to asi odnesli nejvíc, teď se v tom plácají ridgebackové a borderky, mám obavu že na řadě jsou výmaři, maďaři a spol. Bohužel jsou to elegantní psi...ideální módní doplněk

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:04
- Nahlásit

Podle stáří místních psů, se ta vlna seveřanů, alespoň u nás, zopakovala cca před 10 lety. O běhání nemůže být řeč, nepotkávám jedinného ani na procházkách....I my máme známé, jejichž syn si pořídil haskyho 3 roky zpátky a jeho ségra má teď čerstvě akitu - ve věku našeho Woricka. Slyšela jsem od nich hlášku, že na procházku jít nemůže, protože strašně táhne a vyjíždí na psy i lidi a když by otevřeli vrátka, tak zdrhá dopryč, tak s ním nechodí ani nikam navolno. Ale mají opravdu hezké pejsky

Fajka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:24
- Nahlásit

že se vám se míchám...
worick
má teď čerstvě akitu - ve věku našeho Woricka. Slyšela jsem od nich hlášku, že na procházku jít nemůže, protože strašně táhne a vyjíždí na psy i lidi a když by otevřeli vrátka, tak zdrhá dopryč, tak s ním nechodí ani nikam navolno
tak tohle je nejspolehlivější cesta do pekel... u akity obzvlášť

ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:26
- Nahlásit

worick
Fajka
tak tohle je nejspolehlivější cesta do pekel... u akity obzvlášť
tak to asi každopádně

Fajka
takže co nevidět, budeme mít dalšího adepta na inuvnouzi

Fajka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:33
- Nahlásit

ankaras
takže co nevidět, budeme mít dalšího adepta na inuvnouzi
a to ještě v tom lepším případě... v tom horším to vyřeší vet za 500 z důvodu agresivity, pokousání majitele a nezvladatelnosti

ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:43
- Nahlásit

worick
a vy teda jezdíte taky na závody? nebude nějakej v okolí prahy nebo plzně?

janakou
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:47
- Nahlásit

worick
Tak fotky od Wami na galerii z Cakova (ti bití samojedi) zmizely.
Takže důkazy pečlivě zameteny, bohužel. Pořadatelé na startu, diváci z řad veřejnosti i závodníků, dokonce nafoceno a zase nikdo nic neviděl. A pokud viděl a nafotil, tak maže a mlčí

inu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:51
- Nahlásit

worick
ad čokoláda: no, vzhledem k tomu, co se dneska vydává za "čokoládu", bych se víc bála zubního kazu

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 09:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Fajka
Klidně se míchej, já taky pročítám více fór - co bych tak kde pochytila. Máš pravdu, nejspíš to tak dopadne jelikož - před tím měli v kotci celý život zavřeného NO a teď nejspíš na akitu půjdou stejným systémem ,,drezury" což si myslím, že nemůže vyjít - protože co jsem četla (a ty to víš nejspíš líp) akitu ,,nezlomí". Ale zatím mi vysvětlovali, že na domácí je to miláček...No, zatím..

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 10:17
- Nahlásit

janakou
A já to všechno prohlížela pořád dokola a říkala jsem si, že jsem asi slepá, ale nemohla jsem nikde nic najít. Prosím tě popiš, co se tam mělo teda dít?
ankaras
Néé, my nejezdíme nikam, mi lítáme u nás po lesích sami. Teda se srnkama většinou. Či spíše srnky, Worick a za ním vlaju já. Já jsem totální neběžec, až teď okolnosti mně donutili. Na závody by mně nikdo nedostal, nemám soutěživého ducha a mám nervy. Už ve škole jen když mi řekli, že pojedu někam na závody(v hodu krikeťákem), začala jsem okamžitě blít
inu
Já taky jím jenom hořkou. Ten náš 14letý špic má zuby absolutně bez kamene a kazů, podle zubů říkal vet, že by ho netipnul ani na 10. Stravou to určitě nebylo - ta byla příšerná celý život, spíš tím, že pořád ohlodával staré kosti, různé větvičky a hlavně starý smeták. Myslím, že tím kousáním těch zacuckaných štětin si ty zuby vlastně čistil jako kartáčkem.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání