Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Šiba Inu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Fan
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:14
- Nahlásit

http://hvezdahane.wz.cz/Co_je_noveho.htm

http://shiba.zhp.sweb.cz/vstup.htm

víkendy se šibě určitě budou líbit doma vydrží, musí si ale zvyknout, náš Šimi je doma denně kromě víkendu sám 7 hodin, ze začátku to byl boj, ani né kvůli ničení, neměl co pokud páníček nezapomněl zavřít na záchod a Šimi se nepustil do toaletních papírů, ale spíš kvůli brečení, ale teď je to v poho...
říká se o šibách, že když prší, tak je ven nedostane nikdo ani heverem ale jak která, Šimimu póčo nevadí, při špatné socializaci může být plachý, jako náš Šimi ten se bojí cizích lidí, ale pokud je pozná dýl, tak už je s nimi kamarád, co se týče psů, tak to záleží jak moc bude v kontatku s cizími psi, je to taky otázka socializace. Vyhrabávání myšiček a lov ptáčků, ptáčci uletí, myšičky zalezou hlouběji

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 22:38
- Nahlásit

Me taky Kairo jde ven za kazdeho pocasi. Jinak se lidi neboji jen jim neveri a tak si udrzuje odstup. Tez si lidske kamarady vybira a zatim jich moc neni. Co se tyka psu tak je spis hrava jen nesmime potkat zadneho rotwika a jemu podobni, protoze na ty pousti hruzu.
Fan
No my uz mame par spapanych mysicek na konte. Ptacci jsou zatim rychlejsi jak ona tak je zatim jen honi a doufam, ze to tak i zustane.

Anonymní
# Zasláno: 11 Bře 2005 09:58
- Nahlásit

Jak jsem se dočetla máte oba dva své šiby ještě mlaďoučké a čeká vás puberta. Ta vám teprve ukáže jaké máte doma zlatíčko. Ta ostražitost k cizím lidem patří k plemenu. Jsem ráda, že jste potvrdili, že šiba nemusí být takový "hypouš" co musí lítat 3 x denně několik hodin denně.
Máte problém s požíráním fujtajblů venku ? Já dělám se svým psem agility, neuvažujete o tom ? Teoreticky to může dělat každý pes, ale některý je méně vhodný
Monika

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:07
- Nahlásit

No shiba ma prave pubrtu kolem sesteho mesice a tak si Kairo uz obcas neco zkusi dovolit. Jednou se pokusila po me vyjet, ale kdyz zjisti, ze si nic nenechate libit tak s tim brzo zase prestane. Tez jednu chvili odmitala poslouchat a kdyz zjistila, ze ani tohle ji neprojde tak se zklidnila. Ted uz je z ni zase hodna shibinka. Jinak venku ji je jedno jak je dlouho ikdyz dava prednost delsim prochazkam tak ty kratke ji tez nevadi. Spoziranim fujtajblu venku problem nemam, ale uz nosi projistotu kosik, aby nemohla lovit mysky. O agility uvazuju, ale tady se zacne s vycvikem az sleze snih.

Fan
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:18
- Nahlásit

no jestli my jsme v pubertě nevím, zatím se chová pořád stejně což nevím jestli je dobře nebo špatně
co se týče požíráíní, tak Šimák je hrozná popelnice, co uvidí to zbufne, ale to je taky pes od psa.... agilitu už děláme, teda začínáme se učit, už umí chodit po velké lávce a probíhá tunelem, skáče přes mini překážky, takže pokud ho to bude bavit tak u toho zůstanem, pokud ho to bavit nebude, tak má smůlu a zůstanem u toho taky

černý rex
šimák teď dostal od veta taky nějakou pastu probican nebo tak nějak, ale je to taky něco dobrýho, jede mu
Ale mám strach, že budeme muset taky na nějaké vyšetření, protože pořád když jdeme na delší výcházku, tak jde na velkou asi 3x a je to řídké má to už dlouho, prakticky od doby co ho mám.... dnes ráno zvracel, ale to je možná z té pasty, uvidím přes víkend a potom zajdem zase k vetovi, včera jsem mu měřila teplotu kvůli rýmě, chúdě jsem znásilnila teploměrem, ale držel, ani nehulákal jak na veterině, ale tam huláká asi hodně ze strachu

Anonymní
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:46
- Nahlásit

To celkem brzo kolem šestého měsíce puberťačit . Díky za odkaz na stránky je tam hezké počteníčko.
Ještě mě zajímá péče o srst.
Fan
Žádný pes neběhá agi pro páníkovy krásné oči, takže když Šimáka dobře stimuluješ, bude ho to bavit )
Já říkám, že můj pes by za piškot život položil ! Nepotřebuje masíčko ani buřtíček nebo nedejbože Smakosku, jenom a vždy pišínek.
Monika

Fan
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:00
- Nahlásit

šimák by položil život i pro umělou hmotu kdybych mu ji dovolila sežrat
jinak samozřejmě kvůli jeho apetitu jsem zvládli hodně věcí bez násílí páchaném na něm nebo na mě
na cvičáku už si pamatuje kdo mu co dal na skamarádění a hned jak dojde si jde k němu sednout, nebo mu chodí vzorně u nohy a na mě se.e jak na placatej kameň

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:17
- Nahlásit

Fan
Probican znam.Ten Kairo taky brala a problemy po nem nemela a taky ji dost chutnal. Hele a nemuze mu opravdu vadit nejaka slozka v tech granulich? Me Kairo ted zase vcera zvracela. Tentokrat po granulich a ty dietni jeste neprisly. Dneska je nastesti v pohode. Jinak co se tyka zradla tak venku nic nezere, protoze vi ze nesmi a ze v kapse mam vzdy lepsi dobrutky.

vlk
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:20
- Nahlásit

Tak to naše Áča zase bere piškoty a různé psí pamlsky jako intriku proti své osobě a přivolávat ji na něco podobného znamená, že se rozhodně nemíní přiblížit bude-li nucena něco sežrat. Česnekové tablety se v jejím případě asi míjejí účinkem snad jen je po nich ještě živější než dřív, ale na jídlo názor nezměnila. Živí se jako velice zapřísáhlý asketa. Jinak je úžasně zdravá za celý život jsme krom očkování veterináře nepotřebovali.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:22
- Nahlásit

vlk
ze by ta zravost zpusobovala problemy ? No Kairo je taky zdrava az na to citlive zazivani. Jen doufam, ze mi ty granule prijdou co nejdriv.

Fan
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:25
- Nahlásit

černý rex...
je to možny že to bude granulema, už jsem ho přestala cpát psíma pamlskama a tyčinkami z drcená kůže a dávám mu jen piškoty, jestli to náhodou nebylo jimi, uvidím teď přes víkend a v úterý by jsme tam šli, veta sice říkal 14 dní...no uvidím, jestli se to bude lepšit či ne

vlk
to teda nevím na co bych šimáka lákala k sobě kdybych nebyl tak žravej

vlk
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:30
- Nahlásit

Rex
žravost asi problémy nezpůsobuje náš ovčoun je vyžranej a taky celý život nějak moc velký problémy neměl, Áča vypadá spíš jako by nedostala nažrat ale asi jí to stačí a nic jí nechybí když je zdravá.

Fan
no my Arčulu přivoláváme na pusinku, ona se strašně ráda hubánkuje.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:30
- Nahlásit

Fan
a uz mu delali rozbor krve? Nam to ve Zline delali okamzite. A nejen krve jeste i trusu, aby vyloucili i zacerveni. Jinak pokud bys chtela tak az mi prijdou ty dietni tak ti ten zbytek co mam ted muzu prodat za nejakou levnejsi cenu.

Fan
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:25
- Nahlásit

černý rex
díky, když tak se domluvíme
o té krvi a trusu mluvil, že pokud se to po té pastě nezlepší tak potom bude to vyšetření
jinak já odčervovala teď ve středu, akorát si nejsem jistá jestli z něj nějací vyšli nebo ne

shiba
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 18:54
- Nahlásit

Anonymní
S tou pubertou je to asi individuální, moje šibiny to většinou postihlo právě okolo toho půl roku - tedy něco po, asi kolem 7. měsíce. A jak to brzo přišlo, tak to brzo odešlo
Jinak k agility a sportům vůbec - mám kamarádku, co dělá s šibama kde co možné a všechno se jí daří Já s nima pěstuju max. gaučing a to jim jde taky moc dobře Počasí je jim naprosto ukradené, jenom horko vzhledem ke kožichům moc nemilují, ale nijak je to nestresuje Pobyt doma, když jsou lidi v práci, není problém, na to je shiba opravdu ten pravý pes. Určitě více než polovina našich štěňat bydlí v bytě a naprosto se přizpůsobily potřebám rodiny - u sportovních lidí jsou z nich sportovci, u nesportovců prostě vycházkoví psi... Naše šibiny vegetují jak se jim chce - doma, na dvoře, jezdí se mnou do kanceláře... Cokoliv je pro ně "v pohodě", ale nejvíce, když můžou být nablízku svým lidem. Ovšem to by NIKDY nepřiznaly Pro mě je shiba prostě jednička s hvězdičkou!

Fan
Mám radost, že to jde s Šimim k lepšímu!!! Gratuluju! Jen tak dál!

shiba
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 19:03
- Nahlásit

Ještě vám všem musím něco napsat: mám chřipku a jeden den byl dost kritický, asi jako u všech, kdo tuhle potvoru teď chytli, měla jsem přes 40 horečky - a moje závislačka Joyinka proležela den u dveří do ložnice a lomcovala brankou, aby ji za mnou pustili. Večer tu branku někdo nezavřel a v noci mě vzbudil šramot - ona strávila noc pod mojí postelí. Druhý den ráno seděla u postele a čekala, až se vzbudím, ani nepípla a když jsem konečně mohla vstát, mě vítala, jako bych aspoň měsíc pryč... Úplně mě dojala, beruška moje Tedy abych nekřivdila tomu zbytku smečky - radost měli všichni Nebo ji aspoň dobře předstírali

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 22:33
- Nahlásit

vlk
no ja si z toho delam legraci, ale moc do smichu mi ted neni. Pripada mi ze se ji to zazivani spis horsi. Ted ji uz granulky zacinam omezovat, aby nejedla cely den ale jen po troskach. Dneska nastesti nezvracela, ale uz se modlim aby ty dietni granule prisly. Tyhle ji uz zacinaji vadit.

Fan
ten Probican je jen na upravu strevni mikroflory, alespon tak mi to bylo receno. Ale zase pesanum chutna a docela pekne i voni narozdil od toho co jsme meli ted.

shiba
tak hlavne, ze uz je lip. Me ted Kairo ze vzteku, ze jsem v praci byla 16h a tak s ni nebyla cely den venku a musel s ni chodit panicek tak rozskubala kravicku a vypln mi roztahala po posteli. No jo proste musim chodit v noci domu .

Anonymní
# Zasláno: 14 Bře 2005 12:18
- Nahlásit

Děkuji vám všem za informace. Zkusíme někoho oslovit na výstavě v Ově. Mějte se hezky, pac a pusu hafíkům.
Monika

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 14:52
- Nahlásit

Anonymni
tak se tam treba i potkame

shiba
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 19:25
- Nahlásit

Anonymní

Tak to se tam dozajista potkáme!

vlk
# Zasláno: 14 Bře 2005 20:22
- Nahlásit

to si myslím, že se tam potkáme a těším se !!!!

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 09:50
- Nahlásit

To budete všichni vystavovat ??????
Monika

vlk
# Zasláno: 15 Bře 2005 12:14
- Nahlásit

Anonymní
já ne šibinu nechám doma a jdu jen čumákovat, ona se nerada vystavuje a taky je to takový drobek, že stejně nemá nijak velké šance. Máme ji hlavně pro radost.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:42
- Nahlásit

Anonymni
ja jdu vystavovat. Bude to nase velka premiera tak to snad zvladnem.

vlk
Vem Acu sebou. Rada bych ji videla a poznala.

vlk
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:48
- Nahlásit

Rex, ale když to je pro ni šílený stres, ona výstavy ze srdce nenávidí, hlavně to množství lidí, já s ní pojedu až na podzim do Zbraslavi, tam je to venku a lidí taky o hodně míň.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:52
- Nahlásit

vlk
aha tak to jo. Tak ji poznam jindy. Nema cenu ji trapit, kdyz ji to vadi .

vlk
# Zasláno: 15 Bře 2005 15:57
- Nahlásit

Teď co bere ty česnekové tablety je z ní ještě větší závislák než dřív. Pořád za mnou chodí dokonce i na záchod, pořád se chce nosit a chovat a vyžaduje aby si jí někdo všímal, teď mi taky leží na stole, tak aby se čumákem dotýkala mojí ruky, to nikdy nedělala. Ale baštit nechce pořád.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 16:15
- Nahlásit

vlk
me ted Kairo taky moc bastit nechce, ale to bude asi tim, ze ji je ted po tech granulich zle. Sice nezvraci pravidelne, ale zvraci. Proste ji zacalo vadit drubezi a ty granule ho obsahuji . Uz se tesim, az ji prijdou ty spacialni a pak uz snad bude v pohode. Dokonce mi uz i po piskotach neskace, kdyz ji dam tak je rada, ale uz je nevyzaduje.

Katy
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2005 22:31
- Nahlásit

Dneska jsem na téhle diskusi prvně. Byla to fuška přečíst všechny odkazy! Mám 2 šibiny, když počítám i tu rodičů, tak máme v rodině 3. (věk 11 let, 3 roky a 4 měs.), Srandy kopec. Každá je jiná a všechny jsou úžasné. Jedna chodí po chodníčku, aby se neumazala, druhá prolětí louží a bahnem, aby vyplašila holuba... O všech můžu říct, že milujou procházky v přírodě, kdy můžou lítat s nosem u země. Líbí se jim válet se paničce v posteli, rády si poleží třeba ve sněhu, když dostanou kost. A aby jim nic neuteklo, vysedávají u okna. Šiba je miliónovej pes a jak se říká : lidi co poznají šibu blíž, se rozdělí na 2 tábory - Nikdy šibu! a Odteď už jedině šibu! Na a já pochopitelně patřím mezi ty, co by jí nevyměnili za nic na světě!
Jo a zdravím SHIBU !, schválně, jestli ví, kdo jsem.

Katy
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2005 23:04
- Nahlásit

černý rex
Já bych jí nedávala ty piškoty. Obsahují alergeny, jako lepek, vejce, apod. Nehledě na to, že nesvědčí pejskům na zuby. Naše nejstarší šibina měla problémy s plakem na zubech, vet. nám poradil přestat dávat piškoty. Ty změna bije do očí!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání