| Autor |
Zpráva |
shiba
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 18:43
- Nahlásit
Jo jo, "výcvik" jako u každého japonce
Ale s tím šibáčkem bych byla opatrná, myslím, že by to nemuselo dělat dobrotu - spojení šibák a další psi (samci)...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 18:57
- Nahlásit
shiba
Kiďák naštěstí dominantní není v pohodě se snáší i s cizími psy aniž by vyvolával rvačky, a 90ti kilového kavkazana by snad respektoval nebo ne ? Fenku bych mít nemohl kvůli hárání. Nerad bych potom jednoho či druhého zavíral. U nás mají psi volnost jak v domě, tak na zahradě.
|
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 18:58
- Nahlásit
Zapoměl jsem se přihlásit
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 23:15
- Nahlásit
Právě že asi ne. Šibáci jsou opravdoví kamikadze a vůbec nic je neodradí, pokud si vezmou do hlavy, že budou vládnout. Ani 10x větší soupeř. Vlastní zkušenost...
|
|
# Zasláno: 13 Srp 2005 17:56
- Nahlásit
shiba
Páni, tak to jsou šibáci frajeři. Topův kožich ale neprokousne,a Top ví jak se chovat k něčemu tak malýmu. Neroztrhá ho, jen mu občas vlepí jeden výchovnej. Teď je ovšem otázka jaký to bude mít na šibáka dopad. Kamarádka má šibu fenku, která se nesnese s kokřicí její kámošky. A obě feny to vyřešily docela diplomaticky. Když jdou na společnou vycházku prostě se tváří, že tam ta druhá není. Každá kráčí po jiné straně chodníku a hází nevšímáka.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2005 18:18
- Nahlásit
To je dobrý!
Napadlo mě, že jsem onehdá viděla nabídku hokkaiďat po nějakém japonském taťkovi. Tak to byl asi ten tvůj, ne?
|
|
# Zasláno: 13 Srp 2005 18:32
- Nahlásit
shiba
Ne já ho nemám ani uchovněnýho, ani nechodím na výstavy. Prostě na to nemám povahu. Je to asi škoda, ale já mám psy jen a jen pro radost.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2005 18:29
- Nahlásit
To je fakt škoda... Výstavy můžou být taky pro radost - i hafanům
|
|
# Zasláno: 14 Srp 2005 19:35
- Nahlásit
shiba
Jiným asi jo, ale věřím že Kiďák by z nich moc odvázanej nebyl. Moc lidí pohromadě nemá zrovna v oblibě a já koneckonců taky moc ne. Když mi vyjímečně občas vyjde volný víkend jedeme na chajdu do klidu lesů. A ještě nám nic neuteklo, má teprve rok a půl. Takže možná ho jednou na výstavu do Ostravy vezmu.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2005 06:35
- Nahlásit
Jejda... Ty jsi někde z Ostravska?
|
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:17
- Nahlásit
shiba
Jo já jsem ze Staré Bělé jestli to znáš.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2005 12:08
- Nahlásit
No jasně! Tam jsem jezdila na prázdniny k tetě! Ale už umřela...
|
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 18:59
- Nahlásit
shiba
Takže šibáci jsou paličatý, dominantní, neústupný a toužící neomezeně vládnout ostatní zvířeně. Dá se už na štěněti poznat jestli to bude typický (povahově) představitel plemene nebo je šance že třeba bude skromnější a méně paličatý? Že třeba v něm ty touhy po moci nejsou až tak hluboce zakořeněné a daly by se výchovou trochu zredukovat na únosnou mez ?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2005 08:47
- Nahlásit
Takže šibáci jsou paličatý, dominantní, neústupný a toužící neomezeně vládnout ostatní zvířeně.
Ale to zase ne! Tak strašné to není. Jenže takový šibák prostě VÍ, že je nejlepší, nejrozumější... a tak je pro něj přirozené, že ho ostatní budou s radostí poslouchat
Ono se dá výchovou a prostředím udělat strašně moc, ale bála bych se, že si jednoho dne prostě vzpomene, kdo je, a bude zle.
|
|
# Zasláno: 16 Srp 2005 14:21
- Nahlásit
shiba
Tak pak je to dobrý. Kid mu půjde z cesty a Top se bude tvářit, že vlastně šibák je pánem a on jen hlídací hafan. Když vydrží že na jaře po něm skáčou kůzlátka a králíčci, lezou po něm kuřata myslím že vydřží i občasný nájezd šibáka. A všichni budou spokojení. Teda jestli šibák nezačne lovit kuřata a králíčky.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2005 14:58
- Nahlásit
|
|
# Zasláno: 16 Srp 2005 17:25
- Nahlásit
shiba
No jak koukám tak asi to taková idylka nebude, že ?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2005 20:43
- Nahlásit
Nechci tě vyloženě odradit. Může to fungovat a nemusí. Kavkazanovi prostě jednoho dne může dojít trpělivost... Měla jsem naprosto andělskou akitu, kterou nic nerozhodilo, která milovala naši hokkaiďačku jako své dítě a jednoho dne ji zakousla. Tak od té doby se mám velmi na pozoru. Proto ten pesimismus. Na druhou stranu mám známé, kteří mají doma 4 psy, všechno samce, jeden z nich je šibák a funguje to bez problémů už dost let.
Moje rada by zněla - šibáka ano, ale s velikou opatrností.
|
|
# Zasláno: 17 Srp 2005 14:37
- Nahlásit
shiba
Zcela jistě máš pravdu a hlavně spoustu zkušeností, takže to ještě budu promýšlet. Stejně by to připadalo v úvahu tak za dva tři roky. Nechci všechny psy po sobě, aby až jednou zestárnou mi potom naráz neumřeli.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 15:09
- Nahlásit
Tak jo, uvidíš, jak se budou vyvíjet vztahy mezi Kidem a Topem... Měj se hezky.
|
|
# Zasláno: 17 Srp 2005 15:19
- Nahlásit
shiba
Taky se měj, ale já teďka budu sledovat šibí stránky abych se o nich dozvěděl co nejvíc.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 16:18
- Nahlásit
|
Fan
|
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:01
- Nahlásit
byli jsme se šimákem v zoo ve dvoře králové, nejdřív jsem nevěděla jak bude šima reagovat, jestli bude dělat bordel a tahat a štěkat na vše co se pohne, ale v poho, až na střet s opravdu velkým tygrem kamoščin labrador při pohledu na něj zkameněl a stahl ocas, šimák se proti nemu postavil a nebýt tam to sklo tak by si to s ním chtěl rozdat mahyrek
(ale při první facce od tygra by běžel k nám s hrozným pláčem)
(vždycky když vyprovokuje nějakou potyčku, např. ukradne někomu míček a majitel po něm začne jít, tak až ho chytí začne šima šíleně ječet, jako kdyby mu ten druhej pes vykousl kus masa a běží si ke mě pro politování, samozřejmě je jen mírně oslintnut, když ho nepolituju tak se urazí sedí u mě a s nikým už nekomunikuje) herec každým coulem
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:46
- Nahlásit
Fan
no vidis a ta moje ma zase narazenou zadni nohu od potycky s vlcakem a jeste rozriznutou pacinu a porad se nam snazi ukazat ze ji nic neni a tak porad jen lita. Jen kdyz si mysli ze ji nikdo nevidi tak se olizuje, ale jinak nedava najevo zadnou slabost
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 10:05
- Nahlásit
Fan
ale při první facce od tygra by běžel k nám s hrozným pláčem
Obávám se, že po facce od tygra by už vůbec neběžel
|
Fan
|
# Zasláno: 18 Srp 2005 12:14
- Nahlásit
to je fakt
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 07:00
- Nahlásit
Lidi, tak nezapomeňte - 10.9. jedeme všichni do Zbraslavi!
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 07:53
- Nahlásit
shiba
Neboj, uz se tam s Kairo moc tesime
|
Fan
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 12:31
- Nahlásit
já ne jdem se šimákem dogtreking 40 km
tak budem držet palce
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:01
- Nahlásit
Fan
to je skoda. Ja tam jedu hlavne kvuli tomu odberu.
|