Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Šiba Inu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
shiba
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 18:53
- Nahlásit

Výstavy v Brně jsou 3 za rok - myslím ty velké - 2x mezinárodka a 1x národka. V ČR se šiby vystavují v neděli. Tuto neděli jsou v kruhu č. 18, v kolik přijdou na řadu těžko říct. Mohlo by to být kolem 11, ale těžko se to odhaduje. Někdy to pořadí ještě přeházejí.

Fan
# Zasláno: 9 Úno 2005 06:31
- Nahlásit

shiba
nikdo tam zatím se mnou nechce jet, ale když tak si shiby se Šimi prohlídnem ještě než budou vystavovat

vlk
taky ti huláká na veterině? Já když jsem byla poprvé se Šimim na očkování potom co jsem si ho dovezla, tak mě tím ječením úplně dostal, on ječel a já brečela veterinář na nás hleděl jak na magory Podruhé jsem se už ovládla, se Šimim to bylo, ale to samé, musel jít jednou i na rentgen, mě poslali čekat do čekárny, a rentgen byl až v druhé místnosti za ordinací, lidi v čekárně se mě ptali, co mu to tam proboha dělají...je to herec

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 12:32
- Nahlásit

Fan
Kvuli cemu jste byli na rentgenu? Ja se s ni chystam az na rentgen patel, ale na to je jeste spousta casu. Jinak na veterine je Kairo hodna a spis kouka co by tam sezrala

Fan
# Zasláno: 9 Úno 2005 13:09
- Nahlásit

rex
po pár dnech co jsem ho měla doma se mi přiotrávil tchyniným jazykem a zvracel a do toho žral ještě kočkolit... (popelnice) tak kvůli tomu kočkolitu jestli mu něco nezůstalo ve střevech...
u šimáka je ještě ten problém, že se bojí lidí a na veterině na něj ještě ke všemu ten cizí člověk chytá a dělá mu různé nedobré věci, tak to je na něj si myslím až moc, musí z toho mít hroznou depku
a na jaký rentgen se s ní chystáš? a kvůli čemu se dělá?

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 13:26
- Nahlásit

Fan
Tenhle rentgen patel se dela vsem shibam. Je to neco jako u NO na DKK. Je to rentgen kolen nebo neco takoveho. Dela se to spis pro prevenci. Tebe na to chovatelka neupozornila? Me tedy nastesti jo. Dela se to nekdy po 12 mesici.

Fan
# Zasláno: 9 Úno 2005 13:39
- Nahlásit

tak o tom slyším prvně... musím si to někam napsat, to už bude mít šimi celkem sílu chudák veterinář
a co přesně nám to řekne, když to nebude OK co to znamená pro život psa? (chov se nás netýká)

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 14:26
- Nahlásit

Fan
Tak to presne nevim, ale kdyz mi das maila, tak ti muzu preposlat odpovedi na otazky co jsem dostala od pani Hostalkove. Je tam prave zminka i o te patele.

vlk
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:13
- Nahlásit

Fan - jo taky na veterině vřeští, ale jakmile ji začne doktor poslouchat srdce tak ztichne a v momentě kdy zasune teploměr do prdýlky tak se zas rozječí. Když jsme byli úplně poprvé tak ječela celou dobu a veterinář se s takovým divným výrazem v obličeji zeptal jestli jsme si tohle plemeno pořídili dobrovolně. Na naši kladnou odpověď jen nevěřícně pokýval hlavou, no a dneska jsou celkem kamarádi.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:38
- Nahlásit

Vlk a Fan
No jak to tady ctu, tak muzu byt rada, ze je Kairo na veterine klidna. Dokonce jednou i usnula u inekce a veterinar je z ni uplne uneseny. Pry takhle hodne zvire se vidi malokdy .

vlk
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:48
- Nahlásit

Rex - tak hodná šiba to je veliké štěstí, i když Áča je poměrně taky celkem hodná ale některý věci ji prostě vytáčejí a ví že kousat se nesmí tak aspoň ječí. Zas to má jednu velkou výhodu, lidi nás pouští dopředu aby jim nestresovala jejich pejsky. Protože ona začíná první vřeštící kolo už v čekárně, asi aby se doktor mohl připravit.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:51
- Nahlásit

[bVlk][/b]
No Kairo se v cekarne spis schovava, ale jakmile prijdem do ordinace tak ji ten strach opusti a spisw kouka co by kde sezrala a nebo provedla. Jecela nam na veterine jen jednou a to pred nami byl pes ktery strasne rval a ona se zacala bat. No ale doktor ji dal par granulek a zachvilku byla hodna.

vlk
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:54
- Nahlásit

Rex no tak kdyby dal doktor té náší granulky tak nejspíš uteče a už se nevrátí, s tím jídlem je hrozná a od cizího nevezme vůbec nic.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:59
- Nahlásit

Vlk
No ta nase zase sblajzne vsechno co vidi, ale od cizich je dost opatrna. Jen me silene stve jeden chlap, ktery mi ji vecne krmi piskotama i pres muj vyslovny zakaz. Pry se s ni chce skamaradit, nastesti je Kairo rozumna a z ruky mu to nevezme, ale porotoze ji to hazi na zem tak si obcas vezme. Ted jsem ho nastesti dlouho nevidela, ale proste to ted budu resit nahubkem, aby to z ty zeme nemohla sezrat a pak to snad ten magor pochopi, ze si opravdu nepreju, aby do ni neco ladoval.

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:01
- Nahlásit

Fan
Rentgen patelly se dělá kvůli chovnosti, takže pokud o tom neuvažujete, není co řešit. Je to o sledování populace šib ohledně luxace čéšky, která se občas objevuje. Ale to vám vážně měla říct chovatelka.

Ve věci šiba + veterina taky nemám problémy a nikdy jsem neměla, Kidovi jsme dělali cokoliv bez zavázaného čumáku, stačilo, když jsem se škaredě podívala a věděl, že musí držet. A feny - ty jsou úplně bezproblémové, tedy ty naše

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:05
- Nahlásit

Shiba
Tak Kairo dneska vypadnul jeden spicak . Takze narkoza uz snad nehrozi .

vlk
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:13
- Nahlásit

Tak my jsme s veterinářem taky celkem kamarádi počítám že Áča ječí spíš proto aby nějak překonala strach. Když ji chytne blbá tak vyvřískává i doma aby na sebe upozornila. A ze všeho nejvíc vříská na vysavač zřejmě ji ovládla touha ho přeřvat.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:15
- Nahlásit

Vlk
No me Kairo zase na vysavac utoci a snazi se ho sezrat jako nejakeho nepritele

vlk
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:23
- Nahlásit

Rex tak to Ača neutočí radši si vyleze někam vejš a huláká, nejčastějí přečkává vysávání v obýváku na konferenčním stolku. Ona si ten stůl hodně oblíbila protože z něj má velký přehled. Normální lidi maj na konferáku dečku a vázičku a my šibu.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:28
- Nahlásit

Vlk
nechces jit na shibi chat?

vlk
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:29
- Nahlásit

jo jdu tam

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 20:29
- Nahlásit

Vlk
My máme šiby všude kromě stolu

Fan
# Zasláno: 10 Úno 2005 06:48
- Nahlásit

Shiba
děkuji, tak to jsme v pohodě My stejně na výstavy chodit nemůžem, Šimák se bojí, nebo co to je, a nenechá na sebe šáhnout pokud ho nedržím buď v náručí nebo těsně u sebe aby neměl kam uhnout.... Jinak pokud je na volno tak se pohladit nenechá a pokud nemá kam utýct, tak chytá...

Co se týče vysavače tak to je kairo a áča dohromady ječí+útočí, musím ho vyhodit vždycky za dveře....

Včera na procházce když jsme stáli s kámošema a nechali psy volně i hrát, tak kolem začal jezdit boreček na kolečkových bruslích, Šimák se z něj mohl zbláznit, ječel na něj jak pominutý, nešel utišit.... nevím jak mám u něj odbrourat strach, nikdo mu nic nedělá, násilím se ho nikdo cizí nesnaží dotknout, na naše známé si zvyká rychle a druhý den je prakticky vítá jako nás když dojdem z práce, ale lidi venku, to je konec, pokud se jich nějak lekne (i když není čeho se leknout, prostě jdou kolem) rozječí se na to.... (jeden z důvodů proč jsem si šibu pořizovala do bytu, tak že je šiba tichá, ale Šimák je teda buď vyjímka, nebo mi na www stránkách lhali)

Tak jak psala Rex, že na ni Kairo vyjela, tak s tím já se potýkám od druhého týdne co ho mám
Dnes jsme se spolu zase porvali, mám doškrábanou ruku Ráno nechtěl vstát a jít ven se vyvenčit, tak jsem si pro něj šla, a chtěla ho popohnat, ale jen jsem na něj chytla začal na mě vrčet, tak jsem ho chytla za krkem za kůži, (jenže tohle u šimiho působí jako startér) a začal ještě víc, dostali jsme se zase až k tomu že jsem ho držela pod krkem aby mě nepokousal, při každém povolení stisku jsme se vyškrábali po skříni až do svislé polohy, a tak jsem ho tak odnesla do koupelny a zavřela ho, na +- 2 minuty, když jsem otevřela jestli se už uklidnil tak si v klidku ležel, ale jak jsem mu chtěla připnout obojek tak začal vrčet znovu, nasadila jsem mu ho i přes vrčení a potom se už uklidnil, v klidu se venku vy... i vy... a doma si zase jako by se nechumelilo nechal umýt packy...
(jedna velká chyba při tom praní byla, že místo abych na něj vrčela tak mi tekli slzy, takže to cítil a odmítal se vzdát, (i když on se nevzdává ani když je srolovanej pod malamutem) jenže pro mě strašně težký se ovládnout, protože mě tohle šíleně mrzí a je mi líto, že mě zřejmě nesnáší, prakticky brečím ještě teď, jsem magor)
nevím jak správně na něj, na jednu stranu je ze všeho vystreslej a má ze všeho strach a na druhou stranu je hroznej hrdina a je ochoten mě "sežrat" Zatím ho zvládnu přeprat aniž by mi nějak moc ublížil, ale co až bude starší, a rozhodně se s ním nechci prát celý život, chci aby byl v poho....Dneska zkusím navšívit paní od Olomouce co mají shibi
...................................................................... .
omlouvám se za dlouhý projev, ale musela jsem to někomu říct a třeba mi nahodí pár rad

shiba
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 08:16 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

Fan

Napadlo mě, jestli nechcete jet se mnou do toho Brna - pochopila jsem, jste někde od OL a já od Hranic, takže přes OL jedu. Mohly bychom cestou o tom vašem vzteklounovi popovídat. Ozvěte se na rahost@seznam.cz nebo 607857488.

Anonymní
# Zasláno: 10 Úno 2005 11:16
- Nahlásit

http://www.mppraha.cz/psidomov/index.php?load=4&od=12

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 11:33
- Nahlásit

Chudaci pejsci. Nechapu, proc si je lidi porizuju, kdyz pak stejne skonci v utulku . Na toho Lakyho se zkusim zeptat kamarada, kteremu se shiba libi, ale nema na ni penize. Skoda, ze nemuzu pomoct vsem pejskum .

Fan
# Zasláno: 10 Úno 2005 14:56
- Nahlásit

já bych nikdy nedokázala dát svého Šimáka pryč, i když on na druhou stranu by mě do útulku poslal z fleku

shiba
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:05 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

Rex
Tenhle pejsek se není v útulku poprvé. Asi bych to s ním neriskovala. Vím, že to ode mne asi zní tvrdě, ale pokud je to notorický tulák...

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:45
- Nahlásit

Shiba
No kamarad si ho chtel ted o vikendu vzit, ale doma mu to zakazali. Pry je pro ne stary.
Ja bych se asi zblaznila, kdyby se mi mela Kairo ztratit. No jeste, ze me vedouci utulku zna a Kairo uz taky videl, ale i tak by me mel plny zuby a policajti asi taky. Proto jsem dneska nabehla do obchodu a koupila ji na obojek adresar.

Jinak jsem dneska natrefila na masove konzervy bez konzervantu. No Kairo uz jednu ochutnala a pry je dobra . A taky jsem dneska zachranila zivot jedne mysce, kterou uz Kairinka mela v tlame.

vlk
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:01
- Nahlásit

Rex - tak to ti závidím že Kairo baští konzervy. Ta naše koza na ně hledí jako na hnus nejvyššího hnusu a to odmalinka. Teď jsme zase najeli na vařenou stravu tak masíčko se zeleninou a přílohou je ochotná trošku užrat, ale jen velice decentně.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:06
- Nahlásit

Vlk
No ona dneska konzervu dostala poprve, protoze az dneska jsem natrefila na dve bez konzervantu a soji. Nastesti ji to chutna a kdyz dojedla, tak mi do misky hrabala abych vedela ze uz to snedla . No jo my s jidlem nastesti problemy nemame.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání