| Autor |
Zpráva |
vlk
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 12:51
- Nahlásit
Kdo jedete zítra vystavovat přejem hodně úspěchů a medajli na krk !!!!
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 19:48
- Nahlásit
Díky za přání, i když už je po výstavě Dopadlo to - aspoň pro mě určitě
|
Fan
|
# Zasláno: 16 Úno 2005 10:41
- Nahlásit
tak se mi konečně dostal do ruky šimáku PP a začala jsem hledat na netu fotky k různým příslušníkum rodiny abych měla rodinné album
a nějak jsem se do toho zamotala tak třeba
Minimeadow JP Arko je jeho prapraděd od táty z bábiné strany a byl to i jeho praděd od mámy z dědové strany a praprapraděd od táty z dědové strany a zároveň je praděd aikida leeho z máminé strany od dědu, takže šimák je do rodiny z Áčou? nebo se pletu )
A Mara shima Timo je jeho praděd z tátové strany od dědu a jeho praděd z máminé strany od báby a byl to i táta od Bakuchi doubravský vrch a tím pádem bába mara shima timo to je sakushuhime of tsuyoshi at makoto je šimákova praprababička z tátové strany od dědu a i z mámy strany od báby....
ale fotky jsem sehlala jen k příslušníkům rodiny od táty a tátové strany
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2005 11:46
- Nahlásit
Fan
Koukam, ze Kairo ma nejake predky stejne se simakem. Jeji maminka je Bakuchi Doudravecky vrch a tatinek je Mara-Shimas Kuni-Nishiki. Takze predky od Mara-Shima Timo mame stejne
|
Fan
|
# Zasláno: 16 Úno 2005 12:29
- Nahlásit
jedna velká rodina
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2005 13:26
- Nahlásit
Fan
koukam . taky je simak tak strasne moc aktivni? Ja s ni dneska byla venku pres tri hodiny, kdy jen litala ve snehu ktery ji byl az po krk. Domu jsme sli tim stylem, ze byla predemnou a me tahla na voditku za sebou. Ja byla totalne mrtva a Kairinka po prichodu domu sla za panickem aby si s ni hral protoze panicka je mekota a nic nevydrzi .
|
Fan
|
# Zasláno: 16 Úno 2005 13:56
- Nahlásit
jo přesně tak, když jsme venku tak já padám na hubu a on pořád nic, musím s ním dělat okruhy, nesmím jít tou samou cestou zpět, protože tou samou cestou zpět nabere sebedůvěry ze známého prostředí a letí jak šugl až mě ztratí vždycky z dohledu, musím ho mít potom na vodítku,takže musím jít domů jinou cestou aby šel kolem mě a ne 100m ode mě ale doma jen spí...včera jsem ho nutila ke hraní házela jsem mu míček..a nic, šel pro něj jednou a potom na půli cesty zpět sebou plácl do obýváku prdeli ke mě (jako že na prdí,že jeslti chci tak si za tím kulatým nesmyslem můžu lítat sama) doma se jakoby nudí, nebo co, ani neotravuje s hraním, nic, jen leží a spí, popřípadě nám hledí do pusy když jíme, chtěl by si vždycky hrát až po posledním venčení kdy už my jdeme spát, to po nás skáče a lítá po bytě... osilek
učila jsem ho pac, to byl zase boj, jak je takovej netykavka, tak když jsem se k němu vždycky natahovala pro packu tak uhl nebo poodskočil, musela jsem mu jednu ruku položit na záda aby neměl možnost uhnout a druhou jsem zvedla packu a potom mu dala pamlsek...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2005 17:09
- Nahlásit
Fan
to Kairo se ode me nevzdali vic jak na dvacet kroku i v mistech, kde to zna . Jinak doma lita porad a hracky tez po nas vecne hazi, ze si chce hrat a ze proste tam jsme jen kvuli ni a tak se ji proste musime venovat . Ona si vybere hracku se kterou si budem hrat a kdyz ji ta hracka prestane bavit tak si proste vybere jinou a hra pokracuje. Jinak obcas si i schrupne, ale pres den spis blbne a spi v noci.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2005 18:40
- Nahlásit
Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina
Fan
Kdo jsou teda Šimákovi rodiče?
|
Fan
|
# Zasláno: 16 Úno 2005 19:25
- Nahlásit
sakva vypadl mi chat..
kdo a co a jaký je arco?
|
Shibinka
|
# Zasláno: 17 Úno 2005 09:40
- Nahlásit
Zdravím všechny milovníky Shib
Domá mám 11 měsíční holku Ašinku a nevyměnila bych jí za nic na světě
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2005 09:51
- Nahlásit
Shibinka
Tez zdravim
Ja mam doma peti mesicni Kairo a taky je to muj nejvetsi milacek . Navic si nas uz i stihla pekne ochocit a tak skacem jak ona piska aniz by jsme si to nejak uvedomovali .
|
Fan
|
# Zasláno: 17 Úno 2005 10:17
- Nahlásit
ahoj já mám doma pětiměsíční číslo Šimiho a cvičí se mnou jedna radost, a něco má v krvi po nějakém předkovi a já nevím co
JInak dnes ráno už přišel sám, nemusela jsem ho na venčení volat, jak jsem šla oblečená přes obyvák tak vstal a šel za mnou, asi se mu už moc chtělo, pochybuju, že v tom byl jinej důvod, jako třeba moje autorita
|
Fan
|
# Zasláno: 17 Úno 2005 10:21
- Nahlásit
jinak jsem asi přišla na to které hry ho doma baví nejvíc....praní a přetahování se a nebo když mu schovám pískací míček pod peřinu a on se k němu nemůže prohrabat, jenže jeho oblíbené hry odnášejí domácí věci, včera urval ucho a nos od plyšákových papučů, ale ty tam zůstaly po přítelové sestře, takže je to OK
|
Shibinka
|
# Zasláno: 17 Úno 2005 10:38
- Nahlásit
Moje maminka se bála psů do doby než jsem si pořídila Ašinku, od té doby k nám chodí jak může a dokonce jí nedělá problém si jí vzít domů. Nikdy jsem nevěřila jak dokáže jedna mála šibinka změnit vše kolem.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2005 10:38
- Nahlásit
Fan
tak to je uspech. Gratuluju. Treba se to uz bude obracet k lepsimu. Proste jen musis zjistit co na nej plati . Prijdes vecer zase na chat?
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2005 10:43
- Nahlásit
Shibinka
Ja puvodne chtela Nemeckeho ovcaka a pritel mi povolil neco mensiho. Pak jsme videli fotku stenatka sibinky a hned bylo rozhodnuto. Dokud nebyla doma tak se k tomu stavel jako ze ja budu mit psa a on ho bude tolerovat. No a ted ji ma kolikrat radsi jak me . Je to proste pesan, ktereho musi mit kazdy rad.
|
Shibinka
|
# Zasláno: 17 Úno 2005 10:51
- Nahlásit
cerny Rex
Tak to máš úplnou pravdu. Ašinka je miláčkem všech a kdybych se měla znovu rozhodovat vyhrála by. Já jsem prve chtěla něco menšího jak říka můj syn nějaké koště ,nakonec jsme se byli podívat na vystavě a bylo rozhodnuto.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2005 11:29
- Nahlásit
Shibinka
No u nas to bylo trosku slozitejsi. Ja do te doby mela jen nemecke ovcaky a pak co jsme jednoho museli dat pryc kvuli leukemii mi pritel dalsiho zakazal. Ja chtela neco pohybove a povahove podobneho. Nakonec jsme se dohodli na kolii, ale kdyz jsme si vybrali CHS ktera se nam zamlouvala tak jsme zjistili, ze jim jde jen o vystavni predpoklad a je jim jedno jak toho docili. Takze jsme od kolie ustoupili no a zacalo hledani nanovo. Pri prohlizeni internetovych stranek jsem narazila na shibu a to byla laska na prvni pohled . Dokonce se libila i priteli, ktery do te doby mel ke vsem psum nejakou pripominku . Ted jsme opravdu moc stastni ze ji mame doma. Je to nase princezna a pro nas znamena opravdu hodne, i kdyz nas kade rano brzo budi.
|
ringo
|
# Zasláno: 8 Bře 2005 16:52
- Nahlásit
Chci si pořídit šibu - fenku. Rád uvítám cokoli zajímavého o povaze a vůbec o tomto plemeni které mě tak nějak oslovilo. Varujte mě nebo chvalte své mazlíčky ať skutečně vím co to je být parťákem šiby.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2005 23:45
- Nahlásit
ringo
No u nas to vypada tak, ze po celem byte jsou roztahane hracky a vzdy nejaka lita vzduchem. Kdyz si teda nehraje tak to znamena, ze ji zrovna hracka se kterou si chce hrat nekam spadla a ona ji nemuze vytahnout. V tu chvili zacne litat a stekat. Asi si mysli ze ji takhle dostane ven . Jinak je to uchvatny palicak a trucovat vydrzi i 12h coz me velice prekvapilo.
Co se tyka poslusnosti tak pokud budes vytvaly tak se i neco nauci. Kairo ma dobre privolani, umi sednout, stydet se a kousnout panicka do zadku . Jinak vycvik je uplne jiny nez u NO. Aspon tedy Kairo musi u toho videt nejaky duvod proc zrovna tenhle cvik je dulezity. Ale kravinky se uci bezvadne to ji vylozene bavi.
|
Fan
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 07:28
- Nahlásit
ringo
už jsem ti psala na té druhé diskuzi 2 odkazy, určitě je zkus, já i černý rex, máme své první šiby 6 měsíců, takže ti můžem říct jen co dokáže štěně, já mám psa, celkem dominatního, ale v pohodě se dá zvládnout, ze začátku jsme spolu měli problémi, ale to byla moje chyba protože jsem na psa šla ňu ňu a on na mě zubama, byla jsem z toho celkem vedle, ale teď už je to v poho, všude píšou, že se shibi se nemají trestat, což je blbost, je to každej pes, prostě když si zaslouží musí dostat na prdel, ale mého psa stačí plácnout přes čumák a dá si říct že to funguje, ale trvalo mi dlouho, než jsem se k tomu odhodlala (ale to je můj problém, jsem hrozná ciťa)
JInak co se týče výcviku, pokud se podíváš na stránky shiba klubu, tak tam najdeš využití shibi, jsou to hlavně sporty,terapie, ale i poslušnost, ale to záleží na psovi na co bude dobrý, můj pes je na sport a poslušnost, terapie u nás nepřichází v úvahu, nerad se mazlí, ale pokud chcete fenku, tak s tím nebudete mít problém, co vím od černého rexe, tak jeji kairo je velký mazel, což mě u mého psa docela mrzí, ale chtěla jsem psa a věděla jsem, že to není žádný tulidlo, ale i tak neodolám a někdy ho jak já říkám "jeho mučeníčko, moje potěšeníčko"
Jinak co se týka výcviku psa, tak můj Šimi se určitě hodí na ten sport a výcvik, ve svých 6 měsících umí přivolání, k noze, chůzi u nohy, sedni, lehni, a zůstaň, učí se rychle taky hlavně kvůli jeho žroutství, kvůli piškotu by se klidně postavil i na hlavu, ale taky samozřejmě pokud nevidí že za to dostane odměnu tak semu nechce, ale jak říkám, je mu 6 měsíců, takže je to štěně a teprve jsme v začátku výcviku.
JInak pokud ty máš psa na toulky a sport, tak je Shiba v pohodě, já nemůžu svého psa utahat, jsem dřív mrtvá než on
Už teď zvládá s přehledem 13 km chůze, je ještě malej tak mu to stačí, i mě to bohatě stačí
Ale to je pes, a ten je jinej než kairo od Černého rexe a ta je zase jiná než Áča od Vlka, na každou šibu platí nějaké jiné triky a každá šiba je jiné povahově, např. můj pes a Áča od Vlka, dělají na veterině nehorázný vyrvál, jako by je za živa párali a to jim strká třeba jen teploměr do zadku, Kairo, si v pohodě nechá odbrat krev, vyholit packu a pod. a dostane pochvalu za nejhodnější šibu
zkus ty dva odkazy, přečti si jejich stránky a potom nám dej vědět jak ses rozhodl.
16,4 je v Mladé Boleslavi klubová výstava, tak se můžeš stavit i tam tam bude hodně šib a hodně majitelů, teď v březnu je výstava v Ostravě, nevím odkud jsi kde to pro tebe bude lepší.
Já osobně si na šibu nemůžu stěžovat, ale žiji s ní teprve 4 měsíce
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 08:43
- Nahlásit
Fan
Tak ctu, ze uz jsi prisla co na Simaka plati gratuluju . Ja kdybych Kairo prastila tak by to spis brala jako vyzvu ke hre , takze na ni zase plati bud povaleni a nebo zvednuty hlas. Jinak Simaka obdivuju, co vsechno uz umi. Kairo musi vedet proc to dela. Sednout jsem ji naucila bez problemu, protoze ji v sede davam obojek takze to ma spojeny s tim ze se pujde ven a ted mi sedne celkem bez problemu. Jen nejak nevim jak ji naucit lehni. Kdyz ji zkousim polozit ze sedu s mirnym tlakem na lopatky a tahem voditka tak se mi postavi a s packama ji tez nic delat nemuzu, protoze pak chodi tim stylem ze je dava pomalu az nad hlavu . Takze jsem uz na vycvik pomalu zacala rezignovat, ale privolani ma vyborny to je jediny na cem si trvam ze musi byt.
Jinak jsem zjistila, ze ji nesmim dat kureci maso. Predevcirem mi vsechno zase vyvratila . Ted shanime jehneci, aby obcas mela k tem granulim neco na prilepsou. Nejvic me desi predstava, ze by dostala prujem a mela byt na diete .
Jinak na chat se dostanu asi az pristi tyden, protoze ted mam odpoledni a dneska po nas chtej jeste navic nocni. No to bude Kairo zase nadsena jestli v noci neprijdu domu.
|
Fan
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 09:55
- Nahlásit
černy rex
já šimáka učila lehnout tak, že jsem mu před čumákem táhla piškot k zemi a on šel za ním, (říkám pro pamlsek, nebo cokoli k žrádlu by udělal stojku na řasách) , teď mu s lehnutím pomáhám posunkem ruky, ale ten posunek určitě znáš
s tím jídlem, je to blby, už ti říkali co teda může a co ne?
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 11:42
- Nahlásit
Fan
no ted 19.3 tam pujdem na vysetreni kvuli vystave. Jinak zatim by pry mela jist jen granule, ale vzhledem k tomu, ze jeste ty specialni neprisli tak ji davam to na co byla zvykla a co ji nikdy nevadilo. Docela me to proto prekvapilo, ze mi to kure vyvratila. Zatim mi bylo receno, abych ji nedavala hovezi, veprove a rybu. Piskoty tez nesmi protoze obsahuji cukr, ktereho ma v krvi tez nadbytek. Ale vcera na me zebrala hroznove vino a to ji chutnalo. Sice z nej vybrala jen tu duzninu a se slupkou si pak hrala.
Jinak s tim pamlskem jsem to taky zkousela aby lehla, ale dopadlo to tak ze mi po nem skocila, protoze to pro ni bylo rychlejsi . Ted ji ucim chodit u nohy a stat u okraje silnice. Sice se ji ta chuze jeste moc nedari, ale u silnice uz i obcas zastavi.
|
Fan
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 11:56
- Nahlásit
no přes silnici to teprve nacvičujeme, ale jelikož nejsem důsledná na každém patníku, tak ho asi hodně matu moje chyba
Málem jsem jela do OV na výstavu chtěla mě tam vzít kámoška co se chce jet podívat na border kolie, ale bordery jsou v sobotu a shibi v neděli tak Vás potkám až v MB
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 15:37
- Nahlásit
Prosím o radu - y, je šiba vhodná pro začátečníka ? Snese být 7 hod sama doma ? Potřebuje se pořádně vybít, což znamená minimálně dlouhé procházky několikrát denně ? A co výchova ?
Mám kamarádku, která si chce šibu pořídit, doma má malou gaučovou čivavu. Sportovat chodí hlavně o víkendech. Je šiba vhodná pro každého ?
Monika
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:00
- Nahlásit
Anonymni
no zalezi na co ji chce. Jinak co se tyka pobytu doma, tak shiba v nepritomnosti majitele spi, i kdyz ja Kairo doma moc casto samotnou nenechavam. Na pohyb je trosku narocnejsi, ale pokud neni cas tak se spokoji i s kratkou prochazkou. Ja s tou moji chodim kdyz neni cas tak na pul hodky a jinak je dost neunavna takze o vikendech chodime i treba na trihodinove prochazky, kdy jen lita a blbne. Co se tyka vychovy tak je to dost sverazne plemeno a musi se na ni psychologicky. Nehodi se k nikomu kdo ma slabe nervy a od sveho psa ceka 100% poslusnost. Jinak si myslim, ze by ji zvladl i zacatecnik pokud bude dusledny.
Fan
Jestli by ses mela jak dostat do Roznova tak by jsme te klidne mohli vzit. Sice jeste nevime v kolik budem vyrazet, ale to se muzem domluvit pristi tyden na chatu pokud bys mela zajem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:28
- Nahlásit
Takže výchova opatrná, ale důsledná ? Žádný dril ? Žádný cvičák kde chtějí pokořit psa za každou cenu ?
A co počasí, ovlivňuje chuť k procházkám ? Jsou psi, kterým nevadí žádné počasí.
Uvádí se, že je šiba poměrně plaché zvíře ( zvlášť při špatné socializaci ), jaký má vztah k jiným psům ?
A co takhle vyhrabávání myšiček a lov ptáčků ?
Doma by pesa musela bývat i sama, protože se musí chodit do práce, ale o víkendech kamarádka lítá po horách a rybaří v řekách. Já jenom měla strach, aby z přílišné hyperaktivity a nevybité energie neničila byt.
Monika
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:41
- Nahlásit
Můžete mi dát odkaz na nějaké šiba - stránky ? Jo a jsme z OVY a určitě se tam na šiby půjdeme podívat. Monika
|