| Autor |
Zpráva |
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 12:29
- Nahlásit
Fan
no Kairo se moc rada mazli a dokonce si o to i sama rekne knucenim. Jo je to proste velky mazel, a kdyz uz se s ni nechcem mazlit tak po nas hazi hracky abychom si s ni aspon hraly .
|
Fan
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 13:48
- Nahlásit
to šimák ne, jak přijdeme domů tak sebou plácne a spí doma si hraje málokdy a jen chvilku, spíš potom spouzí v noci, a přemýšlí co by kde roztáhal popř. roztrhal
jednou u nás byla kámoška s border kolií, hodně se ten její bál a tak se pořád choulil u ní a vyhýbal se šimákovím pohledům, ten se zase choval, jako správný shibák, můj dům můj hrad a vytrhával mu chlupy ze zadku a jak viděl jak se pořád choulí ke své paničce z ničeho nic přišel taky ke mě a svalil se do mého klína a hleděl na ně... je to falešnej závistivec
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 14:25
- Nahlásit
Fan
No ja Kairo vzdy pres den nenechavala spat, protoze kdyz byla mladsi tak taky delala binec v noci. Takze jsem ji pres den budila a ted uz vi ze pres den si s ni budem hrat a v noci se proste spi.
Jinak zatim k nam se psem nikdo neprisel takze nevim jak by reagovala. To spis ja chodim ke kamaradkam co maj psy a Kairo zatim byla v pohode. Teda pokud zrovna neprijedem k mamce tam se toho psa boji, ale to je spis tim, ze on si nechce hrat, ale roluje ji pod sebe a chce si uzit. Takze musim vzdy mamce davat predem vedet, kdy prijedem, aby mohla zajistit hlidani pro toho naseho sexualniho maniaka.
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 15:16
- Nahlásit
Shiba - a jak se ty česnekové tablety jmenují??? Jinak Áča je živá a neposedí ani pět minut jen prostě od malička bere jídlo jako nutné zlo. Až teď se trochu rozjedla ten RoYal canin ale taky to není žádná sláva. Přitom nemám pocit že bychom ji zmlsali, jediné co žere opravdu s chutí jsou papírové kapesníčky. Jinak vybíravá není všechno ostatní považuje za stejný hnus.
Mazel je to velký, asi to bude tím že fenky jsou mazlivější než psi. My jsme do té doby zatím vždycky měli psa a ten zachovával takový chlapský odstup, a i když jsme četli že šiba není moc mazlící tak jsme překvapený jak se k nám někdy lísá.
A venku taky vyprovokuje bitku a pak chce honem na ruce a kouká jak se ti škaredí psi perou a ona je nad věcí.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 15:51
- Nahlásit
Vlk
O tech cesnekovych tabletach nevim nic, ale neco jsem nasla o tom Pangaminu. Mrkni na http://www.pangamin.cz/web/sport/ a tam na clanek Pouziti v kulturistice. Jinak zitra jdu s Kairo k veterinari tak se ho muzu zeptat na neco co by doporucil na zvyseni chuti k jidlu. Jeste, ze ta moje basti vsechno, ikdyz ji je po vetsine veci pak spatne.
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:06
- Nahlásit
Rex nějaký česnekový tablety jsme našli na mujpes v shopu tak už asi vím o co jde zítra jdu taky k veterináři našemu starému ovčákovi dochází Alavis na klouby. Ale dostat do ní nějakou tabletku to bude boj na život a na smrt, všechno si ode mě nechá líbit jen ne cpát jí něco do drštičky.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:14
- Nahlásit
Vlk
Tak to tedy preju pevne nervy. Ta moje mi sbasti vsechno mozne i tabletky. Treba zrovna jako ted kdy jsem otevrela nakladanou kukurici a ona tak dlouho zebrala, az jsem ji kousek dala v domeni ze kdyz je to nakysle tak to stejne zachvilku vyplivne no a slecna si misto toho zachvilku prisla pro nasup .
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:28
- Nahlásit
vlk
Ty česnekové tablety se jmenují prostě česnekové tablety, kupuji je u veta, vyrábí je Biofaktory, nevím už, kolik stojí, ale nic super drahého to není. Zato je to něco super účinného Mám s nimi ty nejlepší zkušenosti u malého i velkého psa. Jak říkám, používám je i preventivně, na pročištění psích organismů. Česnek je prostě všelék!
S tím podáváním léků to je asi špatnou výchovou (prosím prosím, neuražte se, nemyslím to zle). Ani u jednoho psa s tím nemám problémy. Jako malí to žerou sami ze zvědavosti a když začnou vyplivovat, nechají si cokoliv ode mne strčit až do krku. Nikdy nepoužívám metody jako je balení do masa ap. Prostě otevřít jako u zubaře, vrazit prášek do krku, podržet tlamku s hlavou v mírném záklonu a je to. Samozřejmě ze začátku zkouší bojovat, ale to mají teda smůlu, to řeším normálně "bombou" přes čumák. A samozřejmě po prášku následuje piškot!
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:44
- Nahlásit
Shiba jasně že se neurazím, ostatní psi mi tabletky taky baštili i vlčák je žere celkem s chutí.... no škaredě se podívám a ví že musí, ale na Áču to nějak nezabírá to bych ji snad musela umlátit. Jinak si nechá líbit všechno česání, čištění očí, oušek, už jsme zvládli v poklidu i koupání dokonce je ochotna si nechat vyčistit zoubky, ale jak má něco spolknout mění se v bestii, kousnout mě si nedovolí ale šíleně sebou šije a mele a plive a řve, tadyhle v tom nevím jak na ni, už proto že piškot bere jako další intriku proti sobě a taky nějak moc tabletek zatím nepotřebovala. Jen ty odčervovací. No zatím jsme si vždycky nějak poradili tak to snad zvládnem i s tímhle. Stejně je to ale náš miláček.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:02
- Nahlásit
Jo tak vřískající, zmítající se šibu znám velmi důvěrně - to byla její babička Ale i tu jsem to naučila. Jenže pravda je to, že všechno přes dobrůtky, což je u A. nepužitelné...
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 20:47
- Nahlásit
Zítra navštívíme veterináře a pak bude boj, jednou přece mazlík musí pochopit že se svejma 5ti kilama nemůže vyhrát nad mejma 90ti. Aspoň zatím vždycky pochopila. Nakonec kromě toho že se nám šiba moc líbila po vzhledové stránce vybrali jsme si ji právě pro tu povahu, jakou má. Takže dobře nám tak. Ale stejně bysme ji nevyměnili za nic na světě..........
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 20:53
- Nahlásit
Vlk
Tak zitra poreferuj jak jste dopadli. Ja tam s Kairo jdu kvuli zoubkum, protoze ji nahore zacaly rust spicaky a pritom ty puvodni jeste ma a ani se nekyvou. Navic ji ty zuby uz rozciluji a ja nevim jak ji pomoct, kdyz ji vidim tak zoufalou jak se je snazi vselijak vyskubnout.
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:02
- Nahlásit
Rex jestli budu mít všechny prsty tak jo. Nám nevypadly horní špičáky, rostly nový a mezi nima zůstávaly zbytky toho mála co snědla a smrdělo jí z drštičky. Tak ji pan doktor přispal zoubky vytáh a byl klid. Spala asi 10 minut už na zpáteční cestě laškovala s ostatními psy. Jenom navečer trošku blinkala ale do rána byla OK.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:13
- Nahlásit
Vlk
Tak presne tohle je ted i nas pripad akorat ze se ty horni spicaky teprve prorezavaji. Jinak ji davam specialni srej do tlamicky, ktery je jak na cisteni zubu tak i na osvezeni dechu. Jinak na to prispani musi byt na lacno nebo pred tim taky bastila? Ja jen ze jsem na to prisla pozde a tak uz nema cenu ji nechavat o hladu.
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:15
- Nahlásit
Rex nemělo by se před tím jíst asi 12 hodin.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:20
- Nahlásit
Vlk
Aha takze to je obycejna narkoza ? No takze kdyz s ni pujdu odpoledne tak to ji jeste do dvou bastu v misce muzu nechat. Ale do ty narkozy se mi moc nechce. Ale hlavne ze by ji to mohla pomoct.
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:21
- Nahlásit
Koukali jsme na fotečky Kairo je moc hezká, takový zlatíčko.
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:26
- Nahlásit
No jo taková slabší narkóza. Sranda byla jak se probírala, jako by se styděla tak se snažila vyskočit ale nožky jí nějak neposlouchaly a chvíli se plantala jak po opici.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:27
- Nahlásit
Vlk
Dekuji jinak jak je s tou taskou tak to byla bohuzel dost vazne nemocna. A veterinar se divil, ze ja tak aktivni. Mela nabeh na selhani ledvin, ale uz je nastesti v poradku . Jinak je to opravdu nas velky mazlik a milacek. Uz nelituju, ze mi pritel zakazal Nemeckeho ovcaka, protoze bych rekla ze se Shibou je vetsi legrace .
|
vlk
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:35
- Nahlásit
Tak já mám šibu i ovčáka. Ovčou je starej a už vypadalo že umře tak aby jsme tak moc netruchlili pořídili jsme si náš sen - šibu a ta mu dala takovou chuť do života že zas řádí jak mlaďoch. Táhne mu na třináct ale snad tu ještě s náma nějaký čásek pobude. S oběma je legrace dvojnásobná.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 21:45
- Nahlásit
Vlk
No ja do tyhle doby mela jen NO a pak krizence foxliho s NO. Ale potom co jsem si z utulku privedla domu nemocneho NO (coz se samozrejme ukazalo az casem) mi pritel rekl, ze uz ovcouna nechce ze jsou moc nemocni a nedal si to vymluvit. Proste jen videl ten cas straveny na veterine, vsechny ty narkozy kvuli vysetreni a spoustu jinych problemu s tim spojenych. No rok nam trvalo nez jsme si vybrali pejska, ktery by se libil nam obema a Shiba to vyhrala na plne care. Sice je na muj vkus moc mala, ale zase to vynahrazuje svoji zivosti. Takze ted uz muzu rict s klidnym svedomim, ze jsme si vybrali dobre.
Jinak s narkozou mam uz nejake zkusenosti. Jen nevim jak se to Kairo bude libit, az zjisti ze se chvilku nebude moct pohnout. Aspon u Bena to tak bylo, ze kdyz se zacal probouzet, tak ho nejak ty nohy neposlouchaly. No uvidim treba ani ta narkoza nebude nutna ....... doufam. Docela z ni mam strach i kdyz vim ze byvaj i horsi veci.
|
Fan
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 11:42
- Nahlásit
chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte v kolik a kdy začíná výstava o víkendu Shiby v BM ráda bych se tam i se Šimim mrkla... myslím, že je to neděle, ale nevím v kolik, máme se Šimákem od 13 hodin školku v OL a nerada bych ji prošvihla, sice v jedné hodině o nic nejde, ale i tak
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 12:04
- Nahlásit
Fan
Tak ta Klubova vystava Shib v MB je 16.4 a je to sobota. Ale v kolik bude zacinat to opravdu nevim. Ja do MB jezdim kazdy mesic na vikend takze me ten cas nejak netrapi.
|
Fan
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 12:19
- Nahlásit
cerny rex já myslím výstanu tenhle víkend v BM (brno město) (omlouvám se asi jsem to napsala blbě jsem zvyklá u nás používat tyto zkratky BM brno, OL olmik a PV prostějov, apod. a neuvědomuju si, že je nepoužíví celej národ)
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 12:24
- Nahlásit
Fan
Aha ja to spatne pochopila. Ja ty zkratky taky pouzivam, ale v tu chvili jsem si myslela, ze ses preklepla, protoze jsem nevedela, ze i ted o vikendu je vystava Shib .
|
Fan
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 12:40
- Nahlásit
cerny rex
teď mezinárodní výstava psů v Brně je to 2x do roka teď a v létě a japonská plemena, severská a další plemena jsou myslím v neděli, ale nevím v kolik jestli hned z rána nebo až odpoledne
ale snad shiba by mohla věděet
|
Fan
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 12:54
- Nahlásit
tak je to určitě neděle kruh 18 spolu s akitou, hokaido,gronsky pes,japonský špic, norský lundehund,norský losí pes šedý...
shiba je psaná jako 3 ale v kolik bude přesně bude asi těžko řict sakva
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 16:13
- Nahlásit
Tak uz jsme z veteriny doma. Zatim se zoubky trhat nastesti nebudou. Pry ty spicaky jsou ruzove a tak by mohli vypadnout sami a ty nove zase zatim nejsou velke a tak to neni potreba. Navic veterinarka rikala, ze ma krasne zoubky a dobry zkus coz me velice potesilo
|
vlk
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 17:49
- Nahlásit
Rex tak to je fajn, možná že vám fakt vypadnou i když nám zoubky nakonec nevypadly a musely se trhat, ale na Áče to naštěstí nenechalo psychické trauma. Sice pokaždé když k veterináři jdeme na něj šíleně vyvřískává ale nesnaží se mu nijak ublížit a nechá si v klidu poslechnout srdíčko. Snad jen teploměr v prdýlce je jí nepříjemný. Ty česnekové tablety nebyly tak nám je pan doktor objednal a budou příští týden. A pak začne boj.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 17:58
- Nahlásit
Vlk
No Kairo je taky u veterinare hodna a to ma uz za sebou spoustu inekci antibiotik. Teplomer ji je taky neprijemny, ale je to hrda slecna a tak vsechno snasi s prehledem. Dneska se dokonce s pani doktorkou i mazlila. Jinak drzim palce s tema tabletkama.
|