| Autor |
Zpráva |
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 14:24
- Nahlásit
Fan
to ja Kairo premlouvat, aby sla ven nastesti nemusim. Je teda pravda, ze vetsinou s ni chodime az kdyz si "rekne", ale kdyz mam rani tak ji budim uz ve 4 rano tak ochotne jde. No je pravda, ze je az moc aktivni a venku je strasne moc rada.
Dneska se vratil pritel strasne nastvany, ze ji musel ctvrt hodiny nahanet u baraku, protoze odmitla jit domu . Jinak posloucha docela dobre, jen domu ji musime lakat. No jo je to Shiba a s tim uz nic nenadelame.
|
vlk
|
# Zasláno: 2 Úno 2005 15:31
- Nahlásit
Fan - tam v tý Zbraslavi je to vlastně kynologický areál ale je tam fajn my už byli 3x.
Jinak naše čubina ze začátku taky na všechno ječela jak praštěná ale do roku a půl ji to pomalu přešlo , lidí si přestala všímat. Zato když k nám přijde na návštěvu někdo cizí koho nezná úplně nepříčetně zuří a kdybychom ji nezavřeli snad by dokázala i ukousnout.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 23:50
- Nahlásit
Tak s Kairo uz zacala mlatit puberta . Dneska jsem si delala legraci s pritele, ze ji nedokaze ani dostat domu a kdyz jsem s ni sla ven tak to bylo jeste horsi. Asi vycitila, ze ted na ni moc nemuzu a tak zacala zkouset co si muze dovolit. Nakonec jsme ji s pritelem nahaneli pres hodinu a pul. Nastesti jsme ji chytli a pak jsem ji vytahala za kuzi a prevalila na zada. No jeste ted trucuje tak pockam az ji to prejde.
|
vlk
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 04:43
- Nahlásit
Se šibou je to těžký když ji člověk potrestá ještě se urazí a pak se půl dne nebaví. Ta naše příšerka se většinou nechá přivolat až když se vycházky dostatečně nabaží, takže ráno před prací pouze na vodítku protože bych nerad místo na šest dorazil do práce na osmou. A večer se vylítá na venčišti s ostatníma pejskama takže domů jde potom celkem ochotně zvlášť teď, když tam je po krk (její) sněhu. Báječně se unaví akorát ještě obalená sněhem se jde otřepat do postele.
|
Fan
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 06:20
- Nahlásit
s tím urážením je to máme taky kynologové radí, že když něco provede, tak ho máme vyloučit ze smečky a nebavit se s ním ale jak to udělat, když on se s náma nebaví dřív než my s ním
My máme zatím přivolání OK, pokud něco nežere, to je potom marný boj, ale to přivolání, zaím funguje, jen kvůli jeho nejistotě v cizím prostředí, z lidí a psů... takže až nabyde tu svou jistotu jsme zvědavá, jestli do té doby zvládnem nějaký ten výcvik
ale pro jistotu když jdem samy, (bez druhého už vycvičeného psa, po kterém se opičí, když si ho zavolá panička, tak já se nemusím ani snažit, Šimák dojde s ním, aniž bych řekla půl slova ) bude za sebou tahat stopovačku
Jinak se teď rozhodl, že v noci se nespí, ale dělá bordel, takže když ráno vstanu nestíhám se divit, co vše stihl, zatím hrozně rád tahá oblečení, bohužel to vyprané, takže mě donutil uklízet dřív, aby to nestihl, koš na odpadky taky vynášíme dřív než obvykle a posmrkané papírové kapesníky uklízím taky hned
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 09:12
- Nahlásit
Fan
No nam se prave tohle stalo vcera poprve. Je teda pravda, ze ja jsem ted trosku omezena v pohybu a tak toho Kairo proste vyuzila. Jinak binec nam nastesti zatim nedela. Docela me, ale prekvapilo jak je shiba urazliva. Jeste ted se semnou nebavi coz je uz pres 12h. Doufala jsem ze se z toho vyspi a ono nic . No je videt, ze jsme ji do ted nemuseli trestat takovym zpusobem a tak se citi dotcena co jsme si to k ni VENKU dovolili. Tohle je navic i poprve co byla trestana venku a tak je asi urazena vic nez kdyby byla trestana doma. No rozhodli, jsme se ze ted bude za trest vic na voditku nez volne a bude trenovat privolani. Protoze si nerisknu, aby mi tak jak vcera tancovala mezi autama . Pritom ji poustim tak, aby s autem do styku neprisla proste mi utekla a bavila se tim, ze klickovala mezi zaparkovanymi auty a pak tam par aut i projelo takze bude na 10m dlouhem voditku a bude trenovat privolani.
|
Fan
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 09:25
- Nahlásit
táta mi taky nevěřil, že se se mnou šimák nebaví, za to že jsem stoupla na nohu do druhého dne, prej to není možny, aby trucoval tak dlouho, když jsem dojela z práce, tak už mi ze dveří hlásil, že se s ním šimák nebaví, protože se hrnul do dveří kam neměl a dostal dveřma...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 09:54
- Nahlásit
Fan
ja na to taky koukala jak jojo. Chapu, ze pes muze trucovat, ale pres 12h? No u shiby to je asi normalni. Ted za mnou prisla, ze si chce hrat s myskou takze uz je to v poradku. Nebo spis potrebuje ven a tak se sla udobrit
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 20:04
- Nahlásit
Tak kdyz uz jste me tady probrali, tak se taky hlasim. To s kockopsem je opravdu moje myslenka
Precetla jsem si tuhle diskuzi (díky Rexi za upozorneni) a s vetsinou veci souhlasim. Na shiby plati psychicky teror - hlavne ale clovek musi mit pevnou vuli a neustoupit prvni. Nebavis se se mnou? Ja to vydrzim dele. Ale vetsinou to neni potreba, ony ty moje prdelky beze mne nemuzou zit
Jen bych se rada zeptala, kdo je Simak - jsem mimo misu, moc sem nechodim, takze asi nevim, co vite vy ostatni
Evik
pokud vas pritel chce poslusneho psa, neporizujte mu sibu, budou nestastni oba. To rikam vsem potencionalnim zajemcum o toto plemeno. Aby clovek mohl mit sibu, musi byt tak trochu podobny cvok, jako ona
Mejte se vsichni fajn, pokusim se sem zase brzy nakouknout!
|
Fan
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 20:33
- Nahlásit
Šimák je můj pětiměsíční pejsek shiba Šimi, ale v běžném hovoru o něm se u nás doma ujalo oslovení Šimák (páneček je fotbalista, tak to má trochu spojení s hráčem prej sparty, nebo co ) jinak psychycky zatím terorizuje jen on mě
|
vlk
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 20:53
- Nahlásit
S tím urážením je to fakt děsný, moje čurifinda se tváří jako že už se se mnou nikdy v životě nemíní bavit zaleze na svůj pelíšek vystrčí prdýlku a většinou jsem to já kdo se plíží po kolenou a škemrá o usmíření. Ale zase je krásný když ji chytne mazlivá. To si lehne ke mě na gauč rozvalí se na záda a dovolí mi abych ji hodinku drbal na bříšku a tváří se u toho velice spokojeně. Nebo se vyvalí na polštář okolo mojí hlavy a pomalu mě z něj vytlačuje. A když už ležím pod polštářem stočí se uprostřed do klubíčka a spinká. Pěkně si příšerka zvykla na pohodlíčko.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 22:55
- Nahlásit
No Kairo prave ma mazlivou porad. Dneska pri kartacovani si na me poprvy zkusila zavrcet a chytnout zubama. Takze opet nasledovalo vytahani za kuzi a prevaleni na zada. Nastesti ji ta urazena nalada vydrzela jen deset minut a pak ji chytil "rapl" . No snad ji ta puberta brzo prejde. Navic jsme zjistili, ze na voditku se ji nechce delat svoji potrebu ikdyz je to voditko 10m dlouhe. Za svetla neni problem ji vzit na velke pole k lesu, ale vecer se chodi na male pole mezi baraky a po vcerejsku si ji nerisknu pustit, aby se ji neco nestalo .
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2005 09:08
- Nahlásit
Fan
díky za vysvětlení
Rexi
Jen jí dejte do kožichu. Na chudý lid musí být přísnost Ona bude zkoušet, ale když zjistí, že jí to neprojde, brzy ji to přejde.
Evik
Napadla mě další věc, na kterou jsi narazila - jak je to s tím lenošením a pobytem v bytě. Shiba je úžasně adaptabilní plemeno. Opravdu může být celoročně venku, je otužilá a aspoň moje šiby milují zimu, takže to není problém (ale pochopitelně to neznamená, že tam bude bez kontaktu s člověkem, ten potřebuje co nejvíce, nebo z ní bude samostatná jednotka). Ale jak má možnost být v pohodlíčku na gauči, tak toho ráda využije. Je to prostě labužník, který umí užívat života. Ale v žádném případě žádný lenoch nebo tzv. gaučový pes. Moje shiby s radostí běží ven, vůbec jim nevadí, když je tam nechám i přes noc, ale když můžou spinkat na gauči v jídelně, proč by toho nevyužily A případně taky u paničky v posteli To se tak občas ráno probudím, když někdo nezavře branku do ložnice (původně vznikla kvůli štěňatům a už tam zůstala), a mám ochrnuté nohy a Joy spinká rozvalená na mé dece. Asi to podvědomě ve spánku vím a bojím se pohnout, abych ji nevzbudila, takže ležím různě zkroucená
... jsem se rozkecala Ostatně jako vždycky, když jde o šibiny
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2005 11:00
- Nahlásit
Shiba velice Vam dekuji za uklidneni , nastesti to Kairo az tak moc nebere. Spis to vypada, ze ji obcas v ty jeji hlavicce neco prekoci a ona to hned musi zkusit . Nastesti uz vcera tak dlouho netrucovala :bigol:. Jinak zatim ji takove napady chytaji jen vecer takze se na to muzu aspon psychicky pripravit . A uz me ukecala, abych ji dala aspon kravicku, kdyz uz ji nechci dat krtka . Takze ted nam vzduchem lita jak mysicka tak i kravicka .
|
vlk
|
# Zasláno: 4 Úno 2005 15:44
- Nahlásit
Tak na téma šiba a pohodlí by se daly psát romány. Naše Áča nejen gauč nebo postel, ale taky polštářek a deka jen tak na zem si nelehne. Zimu taky miluje, ale musí být sníh teď ho jsou u nás hromady a ona se baví tím že se rozběhne hupsne do závěje že jí koukaj jenom ušiska a já ji musím tahat ven. Otřepe se a honem zas do další hromady sněhu. Jen mám hrůzu až to začne tát, nesnáší když je mokro to jen štítivě ťape a nejradši by ani nečůrala a bobek v sobě udrží i tři dny. A čím víc chodíme a prosíme aby udělala bobíka tím víc je načuřená a pak se s náma nebaví.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2005 16:00
- Nahlásit
To Kairo taky miluje snih a skace do nej zase po hlave takze ji kouka jen ocas. Jinak mokro ji nevadi. Spis se nam nevyvenci na voditku ani na 10 metrovym. Jinak pohodlicko taky vyhledava. Vetsinou ji najdem jak na posteli spi s hlavou na polstari a nebo se na nej rozvali cela.
|
vlk
|
# Zasláno: 5 Úno 2005 10:54
- Nahlásit
Když už tak probírame naše miláčky, tak se chci poptat čím krmíte? Naše Áča do tří let jedla hrozně špatně, po loňské Zbraslavi jako by si to rozmyslela a konečně začala baštit, ale pořád mi nějak nepřibírá. Krmím Eukanubou nebo Royal canine většinou štěněcí protože ty jí chutnají, jinak máme období že vaříme, a třeba psí konzervy ty nežere vůbec.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2005 11:31
- Nahlásit
Vlk, ja Kairinku krmim ANFem, protoze po vsem co obsahuje konzervacni latky zvraci. Takze ja spis musim davat oror na to co ji davam. Jinak ted ji jeste davam morskou rasu Sanal, protoze mela mesic nejakou virozu, ktera se projevovala prujmem. Takze tez potrebuji, aby trosku pribrala. Pokud mi ta rasa nepomuze tak nasadim Pangamin coz jsou kvasnice, ale zatim se mi zda ze trosku pribrala.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2005 21:33
- Nahlásit
Osobně krmím už dlouhou dobu Acanou a jsem naprosto spokojená. Když jsem chtěla přejít z K9 na něco jiného, vyzkoušela jsem i další krmiva (Eukanubu, Royal canine a ještě něco, nemůžu si vzpomenout na název), ale většinou se divily, co jim to dávám, jestli to opravdu mají jíst. S Acanou nikdy neměli problémy ani dospělí ani štěňata, krmím trvale tu pro kojící feny, jen štěňatům kupuji puppy pro malá plemena, ale většinou ten pytel ani nezkrmím, protože se vrhnou na tu dospělácku. Nikdy žádné průjmy, zvracení, prostě pohoda.
Při línání dávám člověčí Biotin, občas B-komplex, čas od času kúru 1-2 týdny česnekové tablety, ale to nesouvisí s krmivem, to bych dávala v každém případě.
Bobetky jsou tlusté jako prasátka
|
Fan
|
# Zasláno: 6 Úno 2005 09:39
- Nahlásit
já začala krmit chicoppee, jinak s tím žraním je to jak u vlka, ale to prej o shibách platí, že moc nežerou, nekrmím ho přesnýma dávkama, nechávám mu misku celý den a když to sežere doplním mu ji, bere si kolik chce, přidávám mu denně jednu vitamínovou tabletu a jednou za týden, mu do to zamíchám prášek a s vitamíny a vápníkem...
Jinak se tem můj mahyrek odmítá vzdát i když leží v klubíčku pod dospělým malamutem byli jsme na procházce a vzala jsem sebou i naši teda tátovu malamutku, věděla jsem, že ta si Šimákovi manýry nenechá líbit a že mu ukáže zač je toho loket a zároveň mu neublíží, jen ho vždycky zalehla.... jenže ten osel si nedá říct, každej normální pes, by se podřídil, ale on ne, bojuje pořád dál....
doufám, že se mi podaří Šimáka naučit, že si nemá psů všímat, jinak mi ho brzo někdo zakousne, mahyrka
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2005 11:43
- Nahlásit
Fan
me Kairo basti docela dost, jen se ji nechce stat u misky a tak si vzdy par granulek vytahne a jde si je spapat jinam . Jinak ji taky nechavam misku cely den, pro ni je to lepsi protoze si muze vzit opravdu v dobe kdy ma hlad. Granulky ji taky nevazim, podle me je to zbytecnost. Sice jich sni vic nez uvadi davkovani, ale na muj vkus jich stejne basti malo protoze mi moc nepribira . Je dost aktivni a tak to asi zrejme vybeha. Uz jsem zacala uvazovat i o tom, ze ji ty steneci granulky zacnu michat s granulema pro aktivni psy, aby konecne trosku pribrala. Jinak ji davam trikrat denne morskou rasu Sanal a jednou tydne dostane susenou rybu. No a kazdy den ke granulim dostava jako pamlsky piskoty, susene maso, ovoce a jogurt nebo tvaroh.
Jinak co se tyka psu tak je v pohode s kazdym si chce hrat. Jen nema rada psy typu pitbull a rotwik, to pak utoci .
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Úno 2005 15:13
- Nahlásit
Tak to vám závidím jak vám ty šibiny baštěj. Ta moje kozénka to je děs. Zásadně žere jen štěněcí Royal canin a když není posléze váhavě zobe Eukanubu. Na ostatní granule se ani nepodívá a že jsme vyzkoušeli všechny, co mají u nás ve psím obchodě. Na piškoty a jiné sladkosti pohlíží jako na něco ohavného co se vůbec nedá vzít do drštičky, ale aspoň začala jíst sýry a vařené maso s přílohou, ale dává si sakra pozor aby toho nesežrala moc. Už dva roky váží pořád 5,5 kg a ne a ne přibrat. Byli jsme i u veterináře, ale ten říkal že je zdravá, máme to prostě brát tak, že i lidi jsou některý tlustý a jiný hubeňouři.
|
vlk
|
# Zasláno: 6 Úno 2005 15:15
- Nahlásit
To nahoře su já nějak jsme se zapoměli přihlásit.
|
Fan
|
# Zasláno: 6 Úno 2005 15:53
- Nahlásit
ještě že ten můj žere ty piškoty a cokoli jiného, a neohrnuje nad tím nos, naopak to i vyžebrává, protože díky tomu hodně věcí zvládáme bez praní u všeho co šlo jsem jsme se nejdřív prali, protože se mu to nelíbilo, ale když za to dostal piškot, tak bylo vše OK a teď to dělá už bez piškotu a bez prani já jsem spokojená a on taky
ale zase na druhou stranu to má i své mínus, protože žere i všechno co potká na zemi a pkud je bez vodítka tak ho nejde od toho odvolat ani odtáhnout ani na piškot v tomto případě nazábírá, protože to ze země je lepší a hlavně zakázany.... mrška
dneska se ve školce po něm prošel dobrman, honili se a on on něj zakopl, a bylo zle, Šimák se urazil a zároveň se i hodně bál a začal útočit, a hulákat, ještě že měl ten dobrman trochu rozumu a hlavně košík, jinak bylo po Šimákovi, je to hroznej neurotik (jako panička)
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2005 16:29
- Nahlásit
Vlk no Kairo ma ted na 5ti mesicich tech 5kg a mozna i trosku vic. Je videt, ze jsem ji uz dlouho nevazila naposledy pred mesicem a to mela nejakych 4 a pul kila a ted trosku pribrala. Ale porad se mi zda, ze by jeste pribrat mohla aspon pul kila. Vlk a uz jste zkousli davat BifiPangamin? Je to na podporu chuti k jidlu a i se po nem trosku pribira. Je to vlastne specialni vyziva pro sportovce a jsou to susene pivovarske kvasnice. Ja to jeden cas taky brala a opravdu to zabira.
Fan to me Kairo venku spis hleda kosti, protoze do ted jsem ji zadny nedavala. Tak ted uz snad nebude mit potrebu je hledat, kdyz uz ma u misky uvarenou hovezi kost.
|
vlk
|
# Zasláno: 6 Úno 2005 17:29
- Nahlásit
Rex a kde ten BifiPangamin seženu? V lékárně nebo jinde? Jinak snad jediná výhoda její nežravosti je že ani venku nic nesebere asi proto, že fakt nemá moc chuti do jídla.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2005 18:06
- Nahlásit
Vlk
Ano ten Pangamin sezenes v lekarne a nejlepsi je v tabletach. Pak je jeste nejaka jina varianta a s tou uz zkusenosti nemam.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 08:29
- Nahlásit
vlk
Pamatujete, jak vypadala naše Joyika ve Zbraslavi v září? Nejen že byla hubená, ale taky naprosto bez síly a vitality, ani chodit se jí nechtělo... Zjistili jsme, že byla velmi anemická, jenže si nenechala ani píchnout injekci, takže jsme byli s vetkou nešťastné, že nám snad umře Nasadili jsme česnekové tablety - ty mám vyzkoušené i u akity, když měla podobné potíže jako Arčinka - a za 14 dní přibrala 2!!! kila. Česnek je prostě nejlepší lék na všechno On totiž mimo jiné čistí organismus a povzbuzuje chuť k jídlu. Zkusila bych to.
Fan
Koukla jsem na fotky Šimáka, je kouzelný! Prozradíš jeho "pravé" jméno?
|
Fan
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 09:10
- Nahlásit
shiba moc děkuji když jsem ho viděla u paní chovatelky tak předčil moje očekávání... je to Akišima z Nového Dvora
|
Fan
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 12:08
- Nahlásit
Jinak musím říct, že vlk a černý rex závidím, jak se s vámi mazlí, Šimák si od nás udržuje odstup, žádné mazlení ani chování nehrozí ve stoje se dá chovat, ale při sezení např. u telky to nevydrží
|