Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 13:25 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

worick

Doufám, že inteligentní děcka mají i stejné rodiče, potažmo se smyslem pro humor

Dětičky odevzdávaly projekt o sněhu a ti, co ho neměli, sestavovali pořadník, kdy se mají dostavit Erwinovi k večeři

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 16:33
- Nahlásit

Drakopes
a ti, co ho neměli, sestavovali pořadník, kdy se mají dostavit Erwinovi k večeři - tím jsi to nepochybně vylepšila

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 16:42
- Nahlásit

worick - jasně, ty by ses nebavila??

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 18:01
- Nahlásit

worick - jj, zatím dobrý... od soboty jsem konečně na mateřské... takže to mám ještě tak šest týdnů čas, pořád mimču domlouvám, že fakt nemá kam spěchat, ať zůstane tam, kde je... jen jsem pořád unavená, a musím hodně odpočívat... v pátek jsme jeli ráno společně autem... Honzík do práce, já k doktorce právě na kontrolu a ukončit neschopenku... no na konci vesnice jsme zjistili, že jsme píchli... to je fakt za trest... tak jsme ještě měnili kolo, to původní nám nešlo sundat (já to normálně umím, i jsem sama kdysi kolo zvládla vyměnit ještě na staré felicii rodičů, ale teď už mi dělá problémy se ohnout, tak to bylo na Honzíkovi)... já jsem měla jet do Zlína do školy... no necítila jsem se dvakrát nejlíp... nakonec jsem byla po tom hodinovým vyšetření, jelikož jsem byla u své doktorky už naposledy a od teď budu chodit již do porodnice, tak unavená, že jsem prostě v poledne dojela k našim a do Zlína jsem ani nedojela... Stejně by to ani už nemělo na tři hodiny cenu... u našich jsme s taťkou nechali u známých opravit to kolo, byl tam zapíchnutý hřebík... tak jsem si užila rodiny a v sobotu jela zpět... musím ale uznat, že na tyto vzdálenosti už to fakt není... ke konci už mi cukalo v nohách... jak jsem je měla pořád v té poloze dole... v neděli jsem odpočívala a byli tu na návštěvě Honzíkovi rodiče... s Kesskou jsem chvíli blbla na zahrádce a dneska jsem byla s papírama v práci mé skoro bývalé... zítra má být ještě krásně, tak se vrhnu na okopkání předzahrádky... jinak se mi ty tulipány a narcisky neproderou přes ten nepořádek, co tam po zimě je... a ve středu přivezou poprvé to maseno z Barf me... tak jsem zvědavá jaké bude!

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 18:03
- Nahlásit

Vlčáčková - o co jde? já do jiných skupin tady nechodím, tak ani nevím, co mám kde hledat? stačí dvěma větama v kostce... děkuji...

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 18:04
- Nahlásit

Drakopes - předpokládám ale, že tak velkou kost, jakou dostal Erwinek, mi asi nedovezou? z čeho to je??? hovězí či telecí (ta by byla asi menší, že?)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 18:12 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Kessie
kost je normálně z masny, kde nakupujeme maso hlavně Erwinovi. Hovězí, měla tři kila. Pokud si sami bourají maso, chce se to zeptat, kosti na pult běžně nejdou.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:13
- Nahlásit

Kessie
Drakopes
předpokládám ale, že tak velkou kost, jakou dostal Erwinek, mi asi nedovezou
Hovězí, měla tři kila. Pokud si sami bourají maso, chce se to zeptat, kosti na pult běžně nejdou.
- áno, taky to tak berem. Ani nevím, jestli to pak normálně masny vrací někam do kafilérny?..musím se někdy zeptat

Kessie
tak se vrhnu na okopkání předzahrádky - no nevim, moc to nepřeháněj, nestačilo by třeba jen to trochu pošolíchat hrabičkama?
jen jsem pořád unavená, a musím hodně odpočívat... - ani mi nemluv a to ani nejsem těhulejsem nějaká totál chcíplá, taky pořád děsně unavená, nevím, jestli po té angíně? Týden neběhám, jsem z toho nervní a jak žoch už, neb jen žeru pořád Koketuju s myšlenkou, že trochu už začnu, ale se bojím aby se mi to nějak nevrátilo ještě A navíc, jak říkám: dvě hoďky pracuju a jsem zdechloň, musím si jít na hoďku lehnout a pak jdu další kolo. To by ale nešlo, teď je hrůza práce a bude se to stupňovat, tak se musím trochu vzmužit Nevím, jestli je to ,,jarní únava"? A já jak na potvoru zrovna teďka nemám na nic ,,zdravého" chuť jedla bych jen samé kraviny Hlavně sladké, sladké a zase jen sladké. Nevíte, jestli to něco znamená nebo je to už jen totální úchylka?!

Moje esej
Onehdá jsem zase četla článek o ,,starých matkách" bla, bla a dumala jsem nad tím a uvědomila si, co jsem se postupem času dozvěděla. Ono totiž není tak úplně pravda, že jsou rodičky čím dál tím starší. To jen za komoušů rodila skoro děcka. Naše bába se totiž vdávala ve třiceti(tuším skoro jednatřiceti) a my si celou dobu mysleli, že proto, že ona tedy nebyla fakt žádná krasavice a nikdo ji nechtěl... až si ji vzal tedy děda(jako že si zbyli) páč ten byl částečný invalida, měl po úrazu kratší nohu a výrazně kulhal. Jenže jsem se postupně od tchýně dozvěděla, že tady na vesnicích to nebylo nic zvláštního, vdávali se a ženili pozdě hodně, hlavně ti chudí, protože po škole museli odejít někam do ,,služby"(dělat k sedlákům čeledíny a děvečky, nebo do Ameriky) poněvadž tu byl chudý kraj a rodiny by je neuživili a až si dostatečně našetřili na ,,život", mohli se oženit a vdát...poněvadž rodina na to, aby jim pomohla prostě neměla...Takže bába měla první dítě v jednatřiceti a poslední(dvojčata) v 37letech. Tak nevím, proč tady pořád někdo sýčkuje Jeden rozdíl tu ale je...to si uvědomuju Tehdy byly ženské fyzicky zdatné, nikdo je nešetřil, musely makat(myslím normálně...ale je fakt, že i těhotné) Teď je ta mládež tak neuvěřitelně chcíplá, že v tom tedy vidím jasný problém, ale není to věkem jako takovým...je to životním stylem.
Bába hodila svázané tele na ramena a šla s ním do Strážnice na jarmark, což přes kopce i tak hodilo minimálně 20km...O denodenní dřině kolem hospodářství nemluvě, tu jsem zažila ještě na vlastním těle...ještě do mých cca 22let, jsme brambory sázeli, okopávali, kopčili a kopali...jen motykama A aby jich bylo dost pro celou rodinu a prasata...jich tedy opravdu nebylo málo-nakopalo se kolem 20-30pytlů

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 20:26
- Nahlásit

worick - Moje esej - ale u nás to bylo právě tak... lidi se běžně brali kolem třicítky... a pak měli děti... všichni moji prapředci to tak měli... jen pak ten nástup komunismu a celá jeho éra to změnila... je ale fakt, že tedy zřejmě byli mladí donucení rychleji dospět... dneska mi spousta čtyřiadvacetiletých nepřijde úplně dospělá... možná ani já jsem nebyla... chtěla jsem cestovat a poznávat svět... atd... nedivím se jim... jak jinak nabrat životní zkušenosti? A není to obhajoba starších matek, vůbec ne... já se cítím teď zralá tak akorát, ale možná mimčo o dva roky dřív by neuškodilo... já už budu opravdu starší matka... oproti ostatním maminám... i když mi tipují míň... ale mám pocit, že jsem si splnila svoje sny, co jsem si umanula, že dokážu, jsem z větší části dokázala, a tak mám co předávat... je fakt, že s dětma už toho třebas pracovně tolik nedokážu, protože se neumím soustředit na deset věcí současně... podle mě nejde být skvělá máma a současně mít skvělou kariéru... někde to musí člověk prostě ošidit... a šidit vlastní děti mi přijde zbytečný... to si je nemusí lidi pořizovat...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 23:57
- Nahlásit

Kessie
o co jde? já do jiných skupin tady nechodím, tak ani nevím, co mám kde hledat? stačí dvěma větama v kostce
V kostce:
píšu zde do vlákna Otravy..., lépe řečeno kopíruji otravy a různé nástrahy na zvířata odkudkoliv, kde o tom něco najdu. A teď se to tedy množí všude možně. V Praze je to už asi na 8 různých místech (tedy můžu-li posoudit, že jsou dál od sebe).

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 07:28
- Nahlásit

Kessie
však já ti to taky psala, aby jsi se cítila v pohodě

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:06
- Nahlásit

Kessie
takže to mám ještě tak šest týdnů čas Stejně jako Kate, jo? URL Budeš tam mít taky tolik novinářů?
worick
vdávali se a ženili pozdě hodně, hlavně ti chudí, A taky ale museli mít nějaké základní znalosti o výrobě dětí nebo žít v přísném celibátu až do svatby.
Já dostala pomalu vynadáno, že jsem porušila tradici min. 3 generací po sobě, kdy rodily v 19 letech. Bych takto mohla být za chvilku babičkou.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:45 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

další jarní obrázky z centra velkoměsta

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 19:03
- Nahlásit

Evey -
- no, rozhodně nevypadám tak dobře jako ona... znavená jsem i s pár šedinami a novináře naštěstí nebudu mít ani jednoho... - ani tak spousta mých známých vůbec netuší, že budeme mít mimi... dokonce ani někteří vzdálení členové rodiny... nesnáším kolem sebe humbuk... ale vychází nám to tak stejně, no... tak uvidíme, jestli se trefíme i dnem...

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 19:20
- Nahlásit

Drakopes - super krásné fotky... čiší z nich jaro, pohoda...

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 19:21
- Nahlásit

Tá ta - Tá to... a jak vy bojujete? zatím nám to jen popisuj... fotky dodáš až později...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 08:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
další jarní obrázky z centra velkoměsta - to je pohodička, kytičky, sluníčko... U nás by to vypadalo podobně, kdyby jsme jazyky neměli vyplazené od práce a neleželi s tím,,že chcípli"
Když proletím očima zahradu, tak jsem přesvědčená, že tohle se nedá zvládnout No, nakonec to vždycky nějak ušolícháme...ale kdy...netuším To už bývá většina jarních kytiček odkvetená i v tom bordelu I když Woriček chtěl včera také dělat ,,zátiší" ve sněženkách a čemeřicích Nesetkalo se to s paničky kladným ohlasem

Evey
kdy rodily v 19 letech. Bych takto mohla být za chvilku babičkou... - tak to mamka taky a já chtěla stejně, protože se mi líbilo, jak byla mladá(když já byla puberťák) měla mladé myšlení a ve dvaceti si všichni mysleli, že je moje sestra. V 19 se mi do toho už nějak nechtělo Pak jsem si říkala, že už by dítě mělo spíše ,,bábu" než matku(Kessie vůbec to neber osobně, to jen jsem byla ovlivněná tím, co jsem prožila já, teď už mám na to jiný názor) a nakonec jsem to vyřešila tím, že vlastně děcka vůbec nechci Zrovinka v neděli šel kolem známý s vnučkou v kočárku, on - takový ,,pořád kluk", závodil léta na motorkách a mne překvapilo, jak šišlal do kočárku, úplně nadšený..Jako hezké, i když pro mne úplně nepochopitelné Jen jsem si tak říkala, že když se v 19ti ženil, tak na svoje děcka pak dlabal, zajímalo ho všechno možné, jen ne rodina(což se v tom věku ani nedivím) a teď by se z děcka potento...
Kessie
Stejně jako Kate, jo? - a to je dobré tohleto že by si dětičky,,byly souzeny"?!?

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 12:17 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - já si to osobně neberu... pořád tvrdím, že je lepší mít dítě teď s tím správným chlapem, než před deseti lety s někým, s kým bych už byla stejně rozvedená a to dítě by trpělo...

Ale píšu hlavně proto, že nám dovezli dneska poprvé to maso z BARF me! - a teda já jsem tak nadšená... normálně za tisícovku masa, že to budeme mít tak na dva, možná i tři měsíce určitě... navíc teda všechno jaksi váží víc, než je uvedeno... samozřejmě ve zmrzlém stavu... maso vypadá naprosto luxusně, stejně jako od řezníka... a rozhodně lépe než jaký maso míjím v marketech jakékoliv společnosti... firma je teprve v rozjezdu...funguje pár měsíců, ale jak jsem psala do emailu Tátovi, celý měsíc jsem ve skupině a sledovala jsem vývoj a komentáře lidí... nakonec jsem to zkusila a nelituju... to, co neměli na skladě, mi paní včera telefonem zavolala a domluvily jsme si náhradu... na čem jsme se domluvily, tak vše dovezli a jak říkám... to, co má vážit kilo má přes kilo a je toho tolik, že jsem musela ještě teď rychle vyklidit o šuplík víc, aby se mi tam všechno vlezlo... jsem nadšená! našla jsem si Kessčiného dodavatele...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 16:13
- Nahlásit

že by fakt jaro?

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 20:13
- Nahlásit

Drakopes
že by fakt jaro? - o tom ani nepochybuj, ptáci řvou jak sjednaní už skoro 14dní Dneska teda hnus venku, kosa, vichr severák. Déšť se na nás tlačil od rána, nakonec to potvora přetlačil ode dvou pak pršelo a trochu prší doteď. Já doma pikýrovala přísady, vymyla mražák, trochu pouklízela, uklohnila oběd, upekla psům sušenky - takže jsem se ani moc nenudila a už sebou jdu bacit k telce

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 21:41 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - no, tak s tím počasím dneska u nás to nestálo za nic... já jsem se tak těšila ven a ono celý den pršelo... přestalo až kolem páté, ale to už se pomalu stmívá a je větší zima... no, taky bych měla pikýrovat... letos jsem se na rajčata a papriky vrhla od semínek... jiné roky jsem vždy vzala povděkem od mamky... letos jsem to chtěla vyzkoušet... vydržím do víkendu...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 22:36
- Nahlásit

Ahoj všem.
Kessie
Děkuji že jsi mě postrčila a rozhoupal jsem se.
Dnes jsem tedy konečně udělal objednávku jak na barf,tak štěněčí granulky.
Čas hrozně rychle letí a já mám pořád prázdný mrazák.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 23:02
- Nahlásit

Drakopes
Erwin už je ale kus chlapa.
Je to fešák.

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2015 03:59
- Nahlásit

worick
Kessie
Ono totiž není tak úplně pravda, že jsou rodičky čím dál tím starší.
Tohle téma tady dokážu objektivně posoudit jen já. Má matce bylo 41, když jsem se narodil. Zanechalo to na mně samozřejmě následky. Ale troufám si říct, že dokud nepromluvím, tak si jich většina lidí nevšimne.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2015 08:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
.. jiné roky jsem vždy vzala povděkem od mamky... - každý rok si sadím sama, vybírám si sorty co sama chci. A nepřeháním to s množstvím, stejně to nezpracujem a zbytečná práce. A každý rok přijde tchýně a dovalí mi toho jednou tolik, že jí to zbylo a však my to někam ještě dáme Jsem ráda akorát za celery, kedlubny, brokolice, květáky a růžičkovou kapustu, protože na předpěstování nemám skleník - tak s tím počítám

Strejda
Má matce bylo 41, když jsem se narodil. Zanechalo to na mně samozřejmě následky. - pako
Kessie vůbec mu nevěř, kecá jak Palacký. Právě v porovnání nás dvou je zrovna poznat, že brzký věk matky není zrovna výhra v loterii

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2015 10:43
- Nahlásit

Jsem si vzpomněla, jak jsem onehdá popisovala, jak umí Gucci po wistárii vyšpárat do patra tak: předevčírem v noci, jak šel Tom krmit se najednou sebrala a že bude venku(normálně chodí chrnět do pracovny) Chvilku jsme ještě čekali, jestli jen nezobne granulí a nepůjde domů ale ne, někam zmiznula. Tak jdem spát, já rozebraná čuměla do půl druhé na telku, než jsem zase usnula a těsně po druhé se mi zdálo, že kočka škrábe na okno. Nezdálo Po té, co se mi povedlo trochu rozebrat jsem zjistila, že to potvůrka vyčůraná opravdu škrábe u mne nahoře na terase. Tak jsem ji odvedla ,,uložit" do pracovny Ona je fakt chytrá jak opice. Leona by tohle absolutně nenapadlo A to už mi ani nešla telka, jen jsem měla otevřenou ventilačku...možná slyšela chrápání? (nevím, myslím, že nechrápu )

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 10:43
- Nahlásit

Vzala jsem si dnes dovolenou - přece nebudu chodit do práce v pátek třináctého.

worick
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 10:48
- Nahlásit

Kde všichni stééé?
tak jsem se vedle dozvěděla, že je pátek třináctého a kalendář to potvrdil Ráno mi volala mamka, že ve spořce zase vyrvali bankomat Už snad potřetí. Tuším to vychází každý rok jednou cca Asi, jak dojdou prachy
Včera jsme byli s klukama na větší prochajdě pod sjezdovkou, byla zima, nepříjemně, ale až zpátky, cestou tam nám foukalo do zad.
Tak nevím. Koukala jsem na maso od Ravel, ale mají tam skoro samé kuřecí a na krůtí dodavatele mám....potřebovala bych hlavně hovězí apod. Beru z Prahy od Krmme.cz. Sice je drahé, ale mají výběr. Jenže je tam problém, aby brácha jel domů zrovinka dopoledne, aby mu v tu dobu to maso stihnuli dovézt, aby zrovna jel, neb ho nemá kde uskladnit třeba do druhého dne...prostě hodně komplikované a teď mi maso došlo, jsme jen na tom krůtím Dále postřeh. Po tom, co právě Tom koupil v Tescu kuřata a dostávali je teďka dvakrát po sobě, měl Worka průjem. Nedávala jsem tomu až takovou důležitost, nebylo to nějak hrůza, ale jsem to zachytila a uvědomila si, že i minulý týden při tom kuřecím ho měl. Tak jestli on nakonec nebude alergický na kuřecí Už dlouho právě žádné kuře neměli(už rok) někdy měli kuřecí kokino nějaké, ale ne moc, no a poslední dobou i ta byla hovězí, kachní či jehněčí. Teď jsem na vážkách, protože to kuřecí od Ravelu by se dalo přivézt(je to od Hodonína) a kuře za 24Kč/kilo je dobrá cena. Nakonec budu muset Worku nechat, ať si uloví některého z těch bažantů - aby měl zdravou stravu No, dneska byla šance i na lepší Běžel na potoce dopředu jako vždy a když jsme se blížili k zahrádce jedné paní (co ji teprve buduje, dávala jsem jí kytky) tak ona ji nemá z jedné starny oplocenou, protože tam teče taková stružka odvodňovací a to ji odděluje od dalších už neoplocených pozemků. A vidím, jak Worka přes stružku do zahrady žene zajdu, ten to proběhl a přes zadní provizorní zábranu prorazí k nám na chodníček, jenže nás uviděl cca3m před sebou, tak co teď, tak se zavrtěl a vletěl tam zpátky Workovi přímo pod nos, no ten ho zase až tak chytat nechtěl, tak ho nechal proběhnout a valil za ním do průchodu mezi ploty, kterým ta stružka jde k silnici a pod ní dále, až nahoru k pastvinám. Měl i tendenci tam vletět za ním, ale jsem zařvala(ví, že tam má sousedka zahrádku, tak se tam chodit nesmí...to je verze pro Worku ) Tak si to rozmyslel...naštěstí Udělal mi oooobrovskou radost

worick
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 10:50
- Nahlásit

Evey
Vzala jsem si dnes dovolenou - přece nebudu chodit do práce v pátek třináctého. - máš recht, ještě by jsi něco...potento....
Já musím právě teď vyrazit k řezníkovi na krůtí, neb musím dnes klukům uvařit novou várku. No a my jsme sežrali slaninu a k obědu by bodl nějaký steak

worick
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 13:44
- Nahlásit

Evey
Vzala jsem si dnes dovolenou -a co děláš, když je tak hnusně Teda u nás je Doma by se toho k úklidu našla fůra, ale to je zase na delší dobu, než mám vyhrazeného času, tak na to asi prdím

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání