| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 13:21
- Nahlásit
worick
Jdu sem na skok, že už jsem tu dlouho nebyla a poslední zpráva zrovna taková smutná.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 13:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Hlavně doufám, že konkrétně od vás už půjdou jen veselejší...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 15:24
- Nahlásit
worick
Asi moc ne, tak radši mlčím...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2015 08:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Nehojí se to?
Pokud ne, zkusila bych to mokré hojení.
Třeba Hemagel a na to Atrauman URL
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2015 10:46
- Nahlásit
Konečně po několika dlouhých zamračených dnech vysvitlo sluníčko... Já teda doufám, že už pomalu začíná jaro... možná je to brzy, vím... ale stejně, na zahrádce mi vykvetlo pár krokusů, které "nepřítel" nestihl zničit, bohužel z tulipánů toho moc nebude, ale ty by mi měly růst před domem... tam se taky budu muset podívat a popravit to tam... je to celé zarostené... Jinak u nás nic nového... Mikša se začal toulat, asi opět chodí na ty tajné kočičí sněmy do sklípku za zahradou... Všimli jsme si, ještě když jsme jezdili do práce, že se odtamtud rozchází kočky a kocouři z celého okolí každé ráno... tak doufám, že tam sousedovi neupíjí vína...
Vlčáčková - co se děje???
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2015 10:57
- Nahlásit
Kessie
Vlčáčková - co se děje???
Bojím se zeptat
Prosím tě piš! Ty uši? Můžem nějak pomoct??
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2015 11:11
- Nahlásit
Zjistila jsem od sousedky, co má bandoga Arga a bullku Máju...že nemocní byli psi myslivce, co má toho lovečáka(a chodí tam i syna labradorka) a vždycky pindá, že tam chodím s klukama kolem. Podle toho, že říkala, že to snad je už tři týdny, co jí to říkal to vypadá, že od nás to nechytnuli, snad někde na honu. Akorát si myslím, že to nechytnuli ani kluci od nich, protože už ani nepamatuju, kdy se s tím psem sešli u plotu zoči-voči. Jedině, že by to od nich chytnul jiný pes, nějaký ten potulný a ten to přinesl k nám Každopádně jsem ráda, že to neměl ani jeden z těch pejsů, co za nima chodíme..že jsme to(i když nevědomky) neroznesli. Bála jsem se, že ne ani tak kluci, jako spíš já, jak jim dávám kokča do papulí...jednomu...druhému...
Kessie
Já už postříkala broskve na kadeřavost, ostříhala(ořezala) jabloně, maliny, ostružiny a chystala jsem se, že začnu čistit kytky, právě abych vysvobodila deroucí se cibuloviny. Jenže tento týden hlásí ještě zimu, tak jsem to nechala, i když mne svrběly ruce
Mamka předevčírem čistila skleník. Já jí říkala, že jsem právě přišla z venku dost zmrzlá a ona, že se jí tam zdá teploučko a že to jde ještě dodělat. Pak mi volala, že jsem měla pravdu, že začal foukat studený a že strašně vymrznula. Včera na výletě začala kýchat a kýchat a teď ráno volala, že je šíleně nachcípaná, jen kýchá a rýmu má, že to bylo slyšet i v telefonu. Kýchla v autě a Tom už večer smrkal taky a prý měl i zimnici, tak nevím, jestli to nechytil od ní...doufám, že ne, protože ona byla přeci nachlazená (Tom ale tvrdil, že to jistě chytla od Ely, protože ta měla rýmu, tak prý určitě nějaký hnusný pražský bacil dotáhnula...)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 06:57
- Nahlásit
Trochu, pomalu a neochotně nás opouštějí choroby (Jirku a mě, Erwínek je v pohodě), tak jsme večer vyrazili do Padovy na pizzu.
Příjemný podnik s nádhernou zimní zahradou měl ale včera z technických důvodů zavřeno. Nejblíž bylo do Neklidu, ale tam bývá většinou plno. Riskli jsme to, měli jsme štěstí, v prostřední místnosti si Erwin zalezl pod stůl .... obratem nám přinesli tři krajíce chleba se sádlem a že "Honzík pozdravuje" (kuchař a majitel v jednom )
Chvíli před tím, než jsme se zvedli k odchodu, nás přišli upozornit, že přišel Erwínkovi kámoš. Koukali jsme překvapeně do přední místnosti a odhadli na kavkazáka. Promysleli jsme, jak projdeme s trojím jištěním ven - ano, udělali jsme dobře, pánové na sebe bublali. Zůstal jsem sama vevnitř zaplatit a dala tedy řeč - Bagyr (zvaný Bagr) není žádný kavkazák, ale moskevský strážní pes. Jsou mu dva roky a naposledy, co se ho podařilo dostat na váhu, měl 70 kilo. Snad poprvé působil vedle něj Erwin jako drobný, menší pes ) Jo, a nechal se po odchodu konkurence hladit a drbat, ale respekt jsem měla.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 08:17
- Nahlásit
Drakopes
vedle ve vesnici ho léta někdo měl(teda, oni jsou to všechno kříženci bůhvíčeho, ale tvrdil, že má moskeváka) Samozřejmě, jak už to na vesnicích bývá, se ze dvorku nikdy ven nepodíval...možná pro sousedy dobře Když si přečtu charakteristiku plemene na Wiki, tak dost nechápu chov takového psa v Praze Můj názor je, že pes přehnaně hlídající, je potencionální nebezpečí pro všechny, v tak přelidněné a přepsovaté oblasti, jakou je Praha.
Tady leje jak z konvy
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 13:27
- Nahlásit
Drakopes
moskevský strážní pes
Toho jsem měl v hledáčku jako náhradu za Barunku.
Nakonec ale zvítězila sázka na jistotu. BSP.
Včera jsme byli opět na návštěvě za naší slečnou.
Kašlala na nás.
Chvilku tahala ségru za ucho a pak si zalezla a spala.
Se hrou si nelámej hlavu.
Nech jí Erwínovi.
Ať má zábavu a hraje si.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 13:47
- Nahlásit
Tá ta
moskevský strážní pes
Toho jsem měl v hledáčku jako náhradu za Barunku.
To je velký rozdíl v povaze. Znám jen jednoho od nás ze cvičáku, ale nechtěl bych ho.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 14:53
- Nahlásit
v hledáčku jako náhradu za Já zase přemášlela o hovawartovi. Aktuálně máme 2 na cvičáku a buď je pánici něčím zkazili nebo to není to pravý ořechový pro mě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 15:25
- Nahlásit
Shrnu to: nepotřebuju psy na hlídání. Pes na hlídání je kravina, protože toho dokáže otrávit i hnědoobčan s IQ houpacího koně. Nepotřebuju si dokazovat, jakový jsem výcvikář. Chci psy jako společníky, jako kamarády. Nechci aby byli konfliktní s lidmi, ani se psy a nepotřebuju, aby se jich lidi, co potkáváme báli. Nepotřebuju si zvyšovat ego ,,zlým" psem
Volala mamka...Mandy má psincák A prý říkala strýcovi, ať jejich Emu k Mandy nepouští a on jí odvětil, že psincák má i sestřenčina Dara. Ta bydlí na opačném konci vesnice a my jsme s ní nebyli minimálně od léta Tipla bych, že to opravdu roznáší nějaký pobíhající Alík, nebo psi, co běhají kolem v neděli ráno na cvičák. Ti jsou všichni z ,,dolního konce" vesnice. Nemluvila jsem s naší cvičákovou vedoucí, ale dokonce bych si tipla i na její bordery, páč s nimi jezdí na všemožné psí akce a když s nima vyrazí na prochajdu, tak ony letí na volno kus před ní a samozřejmě navštěvujou pejsy u plotů. Taky si nemusela hned všimnout, že to mají...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 15:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Já zase přemášlela o hovawartovi - ty znám osobně dva(fenu a psa) Ani jeden nemá ,,cvičákovou výchovu", jsou to také spíše společníci pro rodinu. Feňule je spolužáka a tu známe od mimča, ta je ,,naše" a Wildu chodíme navštěvovat. Přes plot dělá taky bububu jako každý pes ale venku s klukama fungoval vždycky normálně. Připadá mi, že je rád, že vidí alespoň nějaké psí kámoše(bydlí trochu stranou a ven s ním moc nechodí)
Ale to by jsi si ani moc nepomohla, zdraví mají taky v pr...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 17:46
- Nahlásit
Pes na hlídání je kravina,
Proto si berem berňačku.
Stačí že umí výborně vítat.
Ještě jsem přemýšlel o velké švýcarském.
Ale srdce rozhodlo jinak.
Já zase přemášlela o hovawartovi
Na cvičáku máme dvě fenky.
Jsou ale obě ostřejší.
To samé boxerky.Ty taky.Ty po Barunce hned šly.
To rotvici jsou naopak mazlové.
Ale je to o pánech.Né o psech.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 18:52 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
My jsme zase přemýšleli o rotwíkovi před tím, než to vyhráli BSP... teď jsem šťastná a už bych neměnila... Náhodou jsem našla Tá to Vaši Angie, když jsem procházela chov. stanice a je fakt nádhernááá... A přesně jak píše worick, chci pejska jako kamaráda pro sebe a pro děti... Kesska děti miluje... hlavně sousedovic Marťu, toho by láskou ulízala, ještě že jemu to zas tak nevadí...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2015 20:36
- Nahlásit
Zapomněla jsem napsat, minulý týden jsme byli kouknout na musherské závody a skijöring - to byl zážitek Myslím, že by mě to bavilo, ale na to by to chtělo jiného běžce :P
worick měli tam i 3 woričky fešáci to byli
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 07:57
- Nahlásit
měli tam i 3 woričky
taky máme v okolí jednu woričkovou a děti, až přijedou z prázdnin, budou hlásit, že na horách viděli "Erwinky" Hezký popis plemene )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 08:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
LuckaM
Myslím, že by mě to bavilo, ale na to by to chtělo jiného běžce - U nás zase na to nejsou moc podmínky, samý kopec, v zimě málokdy sníh a všechny cesty rozježděné, blátivé... Měla jsi vidět, jak jsem vypadala včera večer, když jsme přišli z prochajdy A to jsem polovinu cesty šla i vesnicí...
měli tam i 3 woričky fešáci to byli -
Drakopes
Hezký popis plemene - já to používám nejčastěj, protože když se někdo zeptá, co je to za plemono a já řeknu samojed...tak vytřeští oči a představí si něco jako,,lidožrout, vlkodlak apod..."
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 08:46
- Nahlásit
Kessie
Tak tady je. Děkujeme.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 09:04
- Nahlásit
Tá ta
ťuťu ňuňu ....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 10:16
- Nahlásit
Tá ta
Včera jsme byli opět na návštěvě za naší slečnou.
Kašlala na nás.
Chvilku tahala ségru za ucho a pak si zalezla a spala. - možná bude taková individualistka jako Berry. Nemůžu pro něj najít ten správný výraz On je závislý strašně moc a když vyjdem za nima ven, tak je štěstím bez sebe. Ale není taková vtěrka jak Woriček, stáhne se a leží opodál, hlodá si kost a pozoruje, co se bude dít.
Tak tady je - já bych chtěla alespoň přivonět a opusinkovááát... Kdy že ji přivezete?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 18:12
- Nahlásit
Tá ta
worick Kdy že ji přivezete?
Radka to říká jen tak. Zrovna tak básnila o Erwínkovi - tomu budou v červnu tři a "tetu Radku" ještě něviděl :-P))
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 18:22
- Nahlásit
Tá ta - jéééé, no to je maličké slunííííčko... je boží, fakt... úplně si vzpomínám na ty začátky... já chci takyyyy.... - fakt, já vím úplně přesně, že si další berňouší miminko pořídíme hned, jak to bude možnéééé... nejlepší by bylo, aby ho i Kesska stihla zasvětit...
Mám tam ve vesnici u našich kamarádku, která má dvě malé děti, mají tři hafíky, ona měla dvě hnědé labradorky a manžel měl taky větší fenku (ale tam fakt nevím, jakou rasu... něco mezi loveckým a podobným labradorovi... moc se v tom nevyznám), dokonce mají kocoura a žijí si v nádherné a pohodové symbióze... moc se mi to líbí... Právě jsme začali společně ve stejnou dobu BARFovat... tak jsme si zpočátku vyměňovaly podněty... na vycházku to zvládá s dvěma dětma, kočárem i třemi psy... úžasný... a všechno v klidu a v pohodě...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 19:28
- Nahlásit
Tá ta
Já zase přemášlela o hovawartovi
Na cvičáku máme dvě fenky.
Jsou ale obě ostřejší. To i ti naši 2 psi. Hlavně hodně svéhlaví a vzpurní.
worick
Ale to by jsi si ani moc nepomohla, zdraví mají taky v pr... Myslím, že jsou na tom daleko lépe než BSP, dožívají se běžně přes 10 let, 12 není vyjímkou, soused měl i 14-ti letého.
Kessie
já chci takyyyy.... Jo budeš mít, už za chvilku.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 23:03
- Nahlásit
Tá ta
to je ale ťuntinka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 00:04
- Nahlásit
Drakopes
Radka to říká jen tak. Zrovna tak básnila o Erwínkovi - tomu budou v červnu tři a "tetu Radku" ještě něviděl :-P)) - máš pravdu předsedo... Jenže...když vy jste od nás hóóódně z ruky Hlavně nám dělá problém nechat tu kluky samotné...jak jsem říkala, v noci sami byli snad jen jednou, možná dvakrát za život. A s tchánama je to hrůza, jsou už jak dva tydýti
Neboj Táto, fakt se k vám nechystám
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 00:06
- Nahlásit
woricknarodila se 23.1.15
Kessie
nejlepší by bylo, aby ho i Kesska stihla zasvětit...
To jo.
Drakopes
v červnu tři a "tetu Radku" ještě něviděl :-P))
Hrozně to letí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 06:38
- Nahlásit
Tá ta
narodila se 23.1.15
takže se k vám nastěhuje k Velikonocům?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2015 07:15
- Nahlásit
Drakopes
To ne.To bude pravé driv.Berou se mezi 7-8 tydnem.
|