Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 08:08
- Nahlásit

Včera u nás bylo celkem nepříjemně zima, ale už mi to nedalo a stříhala jsem plotostřihem alespoň některé okrasné keře, které mají být najaře ostříhané. Kluci už asi zapomněli, že se ven chodí ne jen za nima si pohrát, ale hlavně pracovat Tvářili se dost otráveně Chtěla jse si s nima i pohrát, ale jak jsem pak ještě po tom, co zašlo slunko dřepěla na místě a čistila čemeřice, začala mi být strašná kosa a doslova jsem utekla domů. Dneska ráno mne pobolívá na levé mandli Doufám, že to ,,rozchodím" Po běhání jsem vyšla ze sklepa a venku chlópe sníh Mokré, těžké kusy, co se nedrží...jsou dva stupně nad nulou. Ale koukám, že pastvina se bělá To musí být dopr...skoro každé ráno takhle hnusně?! To už je poněkolikáté co vstanu a prší, minulý týden snad tři dny po sobě...a už zase
Mamka včera chcíplá pěkně říkala že má plný nos oparů, mluvit do telefonu nemohla, protože furt kašlala..

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:57
- Nahlásit

Tá ta
Berou se mezi 7-8 tydnem.
fakt? myslela jsem, že devět týdnů optimální ...

worick
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 07:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tááák mandli jsem nerozchodila Kolem oběda mi začalo být nějak slabo...mysela jsem, že budu mít i teplotu. Ta nebyla. V krku pobolívalo. Lehla jsem si v obyvču. Pak přišel Tom, že když tam už hezky svítí sluníčko, jestli půjdem dodělat ty živé ploty? Ale že já na to teda nevypadám. Říkala jsem, že jen tak ležet celý den nebudu a jdu to teda zkusit, ale že večer půjde nejspíš s klukama on. Venku u práce mi bylo celkem dobře, pak jsem si vrazila větev do oka, takže mne bolelo víc oko než krk a nakonec jsem sletěla ze žebříku(ze tří metrů) zády do živého plotu, naštěstí se nmi povedlo zachytit nějakých větví, tak jsem nepropadla až na zem a navíc, zasekla se mi noha v žebříku, tak jsem za ni visela. Kromě modřiny na ruce, jak jsem se asi píchla o větev a namožených zad od plotostřihu...dobrý. Tom musel nakonec na 18h jet za právníkem, tak jsem nakonec šla ještě s těma klukama. Pořád dobré. Ale jak jsem přišla domů do tepla(a musela jim ještě vařit jídlo, což spočívalo v rozsekání dvou kuřat na cimprcampr do hrnce) začal mne ten krk bolet pekelně. Tak, že jsem se ho ani z venku nemohla skoro chytit. S čelovkou u zrcadla jsem zjistila, že na mandli je už trochu hnis. Do Workových nosních kapek(voda s mořskou solí a citrogrep kapky) jsem přikápla těch kapek a stříkala to na madli. Cca v 9h už mi řezalo krk motorovou pilou, přistoupila jsem k prieznicově zábalu. Na noc jsem nastříkala ještě kapky a těsně před spaním jsem nechala v puse rozpustit Acylpyrin(taťkova metoda) Teď ráno to bohužel o moc lepší není, snad o malinko. Nevím, jestli jsem mandli nějak,,popálila" ale je na ní vidět krev Trošku mám problém to prohlédnout, protože jak zmáčknu lžičkou jazyk, abych viděla, napne mne na zvracení Mamka mi večer vyhrožovala že: bába jako mladší trpěla na strašné angíny, i jí museli ten hnis nějak vystřihávat. Mamka sama měla hnisavou angínu jednou, když jsme byli malí(prý, já si nepamatuju) a pomohlo jí prý, že jí doktor vrazil penicilin do stehna...prý to v tabletách ani nezabírá. No potěš Já bych se ráda atb teda vyhla, ale momentálně to vypadá, že tentokrát to bez nich nepůjde U doktora jsem nebyla 10let a moc se mi tam nechce, no uvidím... Nějaké tipy ještě? Zkusím cokoliv Začínám mít podezření, že se ten psincák může na člověka přenést Teda ne psincák jako takový, ale už nějaké ty koky co měl Worka v tom nose. A lízajdoval A můj organizmus je ,,přefiltrované" přes psa, asi nějak správně nevyhodnotil
Jo...a tady je -5st:smirkhlásili -1 )

Tá ta
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 14:17
- Nahlásit

worick
Rady nemám.
Ale tentokrát asi budeš muset k lidskýmu vetovi.
Prý řádí nějaká ošklivá zmutovaná chřipka.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 15:30
- Nahlásit

Tá ta

Chřipka to není, angína jak vyšitá. Nikdy jsem nic podobného neměla Mandle se nějak zapouzdřila přes noc, venku s klukama to prasklo a vytekl hnis. Pak celkem dobré, ležela jsem celé dopoledne, chrněla....a zase se to trochu ,,nasbíralo" Sousedka otak jsem si to před chvilkou aplikovala(takže možná budu psát hovadiny ) a teď veselá a hravá jdu zkusit chvilku ven..něco dělat. Horečku jsem zatím neměla. Máme doma léta knihu ,,domácí lékař" a tam to nijak nedramatizujou, že pokud se to nezhorší tak, že nebudu moct dýchat (ze zduřeného krku) prý se můžu samoléčit. Jen pokud by se to právě nějak zhoršovalo, přidala se horečka, tak na ta atb. Zatím se to drží na té jedné mandli, tak se modlím, aby to tak zůstalo, protože dvě takové bych fakt asi nepřežila Bolelo to včera šíleně, dneska po tom prasknutí už o něco míň.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 20:48
- Nahlásit

worick no, zahráváš si ... :-P)

Byli jsme dneska s Erwinem v Českém Brodě na kontrole tlapek. Pan doktor udělal kompletní vyšetření nejen kloubů, ale i uší, očí, uzlin, srdce, .... a pochválil, že je zcela v pořádku. A hodnotil, jak hezky držel nejen při vyšetřování, ale i při čištění uší. Tak zase za rok

Kessie
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 21:11
- Nahlásit

worick - občas mám něco podobného... tedy naposledy taky tak těch osm let zpět... většinou mě to chytalo každý rok v červnu... pro antibiotika jsem si nikdy nešla (možná to byla chyba, nevím), každopádně mi pomohly ty zábaly... a kloktala jsem stopangin, o kterém se dnes tvrdí, že je rakovinotvorný... za tři-čtyři dny bylo po bolesti a nemoci... taky jsem neměla nikdy horečku, možná jsem byla trochu unavenější...

Kessie
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 06:02
- Nahlásit

Drakopes - tak to je supeeer... Jsme na vás mysleli... Teda, ale Alenko, máš to nacvakaný, ten svůj kalendář...

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 06:56
- Nahlásit

worick
Nějaké tipy ještě? Kloktat slivovici?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 08:12
- Nahlásit

Evey
Nějaké tipy ještě? Kloktat slivovici? - já ji fakt nesnáším, úplně se mi navaluje, když ji mám v puse, připadá mi, jako bych měla vypít žíravinu Ale včera už jsem začala. Právě mi to napadlo. Po slivce ohřáté s medem to vždycky trochu ,,umrtvilo" asi a přestalo bolet, za nějakou dobu zase začalo, změna k lepšímu ani moc ne. Tak jsem si řekla, že se kurňa tady slivkou desinfikuje všechno, tak když to na to budu lít, tak to přece musí tu potvoru zabít(mně by to teda zabilo určitě ) Takže jsem dvakrát kloktala(ale je to peklo teda ) a za chvilku budu zas. Jen se tam ještě předtím musím kouknout, jak to vůbec vypadá.
Dneska k mamce přijedou příbuzní ze Skalice a já za nima nebudu moct jít abych je nenakazila, protože hlavně děcka jsou šílení chcípáci, nemocní tak dvakrát do měsíce tak to mne fakt štve. Nebo myslíte, že by třeba pomohla rouška? Samozřejmě bych na nikoho nesahala, ani třeba na nabízené pohoštění...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 08:14
- Nahlásit

Drakopes
..a pochválil, že je zcela v pořádku. - tak to je výborné, konečně snad Erwínek, bude ten zdravý pejsek a budete si užívat jen pohodu

aldamax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 09:09
- Nahlásit

worick

Omlouvám se, že sem lezu, ale mám letitý a vyzkoušený návod na zábal (nejen) krku, od faráře Ferdy, tak mi to nedalo. A kdyby nepomohl, každopádně neublíží:
20 dkg cibule nakrájet, dusit se 2 lžícemi vody asi 4 minuty, přidat 2 lžíce anýzu a 2 lžíce fenyklu. Zabalit do gázy nebo tenkého plátna a příjemně teplé přiložit na 2 hodiny, krk ovázat ještě teplejší látkou nebo šálou. Používá se jednou nebo dvakrát denně. Cibule musí být naprosto zdravá.
Podle mých zkušeností je možné v nouzi vynechat anýz a fenykl, nebo jedno z toho. Brzké uzdravení přeju, ať už se zábalem nebo bez.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 10:15
- Nahlásit

aldamax
děkuju, vyzkouším cokoliv, jen abych se vyhnula atb Nejsem fanaticky proti, to ne, na zuby jsem je brala, ale to až je nouze nejvyšší

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 11:12
- Nahlásit

worick
Dneska k mamce přijedou příbuzní ze Skalice a já za nima nebudu moct jít A co se jich prostě zeptat? Že jsi nemocná, ale ráda by jsi je viděla a jestli by jim to nevadilo...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 13:40
- Nahlásit

Evey
ale jo, to sem se zeptala, jenže co ti mají říct: fuj, radši za náma nechoď? Znáš to, ze slušnosti stejně řekli, že šak jo, ať klidně dojdu Vidíme se tak...čtvrtletně, takže je člověku líto, že se nesejdem

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 14:12
- Nahlásit

worick
jenže co ti mají říct: fuj, radši za náma nechoď? Hm, to je taky pravda. Tak bych to vyřešila tou rouškou.

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 16:24
- Nahlásit

Evey
Tak bych to vyřešila tou rouškou.
Omlouvám se, že sem lezu, ale mám letitý a vyzkoušený návod...
... slivovice je na to taky dobrá.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 19:36
- Nahlásit

Evey
nakonec jsem radši nešla, protože děcka mají šíleně hysterikou matku, co se jejich stonání týče(to je na několik stran ) a kdyby jí řekli, že tam Radka přišla v roušce, páč je nemocná, tak by ji možná kleplo...minimálně by mi to do smrti nezapomněla
Strejda
slivku kloktám druhý den a dneska se zdá, ťuk, ťuk, že už se to lepší, už to skoro necítím(Tom se směje, že jsem si spálila krční nervy ) A ty jsi byl kde ha?!?...když já tu umírám

Worka se mi od toho psincáku taky ještě nezdá úplně ve své kůži. Strašně by řádil a lítal(jak je jeho zvykem) ale ke konci prochajdy už vypadá unaveně, jakmile přijdem domů, tak tuplem. Dneska jsme šli těch cca 6km, víceméně po rovině, z vedlejší (dolní) vesnice a už to na něm bylo poznat. Berrunka nedivočí, jen si tak ťapinká a čmuchá a v pohodě(on tak totiž vypadá vždycky...standartně unaveně...odjakživa )

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 05:56
- Nahlásit

aldamax
mám letitý a vyzkoušený návod na zábal
Dobré rady jsou vždy vítány. Musím recept někam zapsat.
worick
slivku kloktám druhý den... a že nás to nenapadlo dřív, že?

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 06:22
- Nahlásit

Nemáte někdo doma zahradní drtič nebo štěpkovač větví? Přemýšlíme o jeho pořízení, tak sbírám rady a zkušenosti co je lepší.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 07:08
- Nahlásit

Evey
Nemáte někdo doma zahradní drtič nebo štěpkovač větví?
Měli jsme dva. Ani jeden nefungoval. První měl slabý motor. Druhý se ucpával. Nekupuj, co si nebudeš moct sama vyzkoušet.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 11:24
- Nahlásit

Evey
máme..kurňa, nevím co vlastně Nedrtí to, neštěpkuje, ale má to šnek a ukrajuje to z větví kolečka, řekla bych pelety. My vybírali spíš podle toho, že nože se musí brousit a na to u nás ,,nejsou lidi" Někdy se to tam šprajcne, ale má to zpětný chod, tak to celkem v pohodě zase vyleze, když tam nacpem třeba vlhké turkyňáčí (stonky z kukuřice) tak to má tendence ucpat to fest. S tím bývají problémy a nebo pak různé poloměkké stonky z kytek, to se tam začne žochlit a zacpe se to fest. Ale s nožovýma právě nemám zkušenost vůbec, takže rozdíl ti neřeknu Máme nějaký dražší model, z nějakého OBI snad, už si moc nepamatuju.Větve do 4cm průměr.
Ráno jsme měli ,,výživnou" kontrolku. Husky Jersey hárá, ale vzadu nebyla, zato na mne vedle mával soused, jestli nevím, co to má v zahradě za psa, tedy čí je to pes. Hladkostrstý medový, dobře živený jezevčík. Prý ho soused s Jersey honí s palicí, tak ho radši ,,zajal", uvázal na špagát a teď hledá majitele. Nevěděla jsem, vůbec tady z okolí takového pejsu neznám. Za chvíli jsme potkali kámošku z háravkou Tamirou, takové vyžle nemocné, vychrtlé. Kluci se mohli radostí zbláznit, hned ji pod sebe cpal jeden, hnedka druhý, naštěstí Tamira je jen o něco vyšší než jezevčík, takže bez úspěchu Ale nastrkovala se mohutně A náhodou jsem se právě od kámošky dozvěděla, že včera se k nim přidal pod řeznictvím ten ,,zajatý" jezevčík. Musím sousedovi zavolat, že už vím, odkud zhruba je ať se poptá.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 11:30
- Nahlásit

Jé, zapoměla jsem napsat, že Woruška měl včera narozky...ale však nás znáte, my nijak neslavíme...ani ty svoje. Kokinka jsem jim objednala, ty jim přišli už v úterý, od té doby slaví

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 15:56
- Nahlásit

worick
kolik mu už je? sedm?

To mám obrázek pro děti, dala jsem jim ho i na blog s komentářem : ... ten taky odmlouval a nenosil úkoly ...

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 18:05
- Nahlásit

Strejda
Měli jsme dva. Ani jeden nefungoval. První měl slabý motor. Druhý se ucpával. Áha, díky. Takže bude třeba opravdu pečlivý výběr.
worick
krajuje to z větví kolečka Tak že by to byl štěpkovač? URL
Drakopes
ten taky odmlouval a nenosil úkoly ... Chvilku mi trvalo, než jsem pochopila, že ten potrestaný není Erwin. Ale nepochybuji, že tvé děti jsou chytřejší.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 21:39
- Nahlásit

Evey
Tak že by to byl štěpkovač? - ano, výsledný produkt vypadá stejně. A klidně s tím mulčuju keře, alespoň to tam déle vydrží Jen ten šnek máme trochu jinak, ale šnek to je. Záleží, jak už jsi se dočetla, na co to vlastně chceš. Na rozšmelcování zbytků kytek a nějakých těch větví z prořezu stromů, je asi lepší drtič, pokud máš větví moře a využiješ to na to topení, je lepší štěpkovač...jak jsem se i dočetla z toho, co jsi sem hodila. Ale ještě pátrej po zkušenostech, víc hlav, víc ví
Drakopes
ten taky odmlouval a nenosil úkoly ... Chvilku mi trvalo, než jsem pochopila, že ten potrestaný není Erwin - a kdyby to sem Evey nenapsala, tak mi to snad ani netrkne
To jsi děckám ukázala hezky názorně Doufám, že inteligentní děcka mají i stejné rodiče, potažmo se smyslem pro humor
Jo, jo sedum má míšánek Už je také ,,staré chlapisko" jako Berunek

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2015 09:57
- Nahlásit

Drakopes
... ten taky odmlouval a nenosil úkoly ...
Teda. Erwin s tím lajdákem pěkně zatočil. Přiznám se, že jsem si ten BARF představoval trochu jinak.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 06:32
- Nahlásit

Strejda

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 08:07
- Nahlásit

Páni, tenhle víkend...to bylo doslova sportovní šílenství Tolik přenosů v telce, že jsme bohužel i některé sporty museli vynechat Na výlet v sobotu...tak to se vůbec nestíhalo ale Mandy stejně ještě kašle prý...Včera přišli Tomovi k svátku gratulovat mamka s tchánama, tak jsem dopředu avízovala, ať nějaké pohoštění nečekají - neměla jsem kdy to chystat Tchýně nám stejně slibovala už v sobotu chlebíčky a Tom koupil Marlenku a bylo Já si nachystala oběd, s klukama hned po biatlonu letěla přes kopec ke mlýnu, Tom nás tam vyzvedl, do druhého biatlonu jsem přichystala ten oběd, mezitím se ještě přepínala atletika...tenis sr.li, tak ten jsme koukali jen minimálně. Biatlon tedy naši zkonili, ale úžasná a teda nečekaná medaile Holuši..ta to napravila. A venku kráááásně - musela jsem sundat softsheelku a jít jen v mikině, jsem byla úplně uvařená Do rána je tu vždycky mrazík, dneska už jen -1st. No a večer mne nasr...ještě z Pily, páč jsem šla o půl jedné spát, chtěla jsem si jako vždy otevřít ventilačku a ten smrad zase...no ten byl teda ,,výživný" Ještě, že jsem čichla, neb mne Tom varoval, že tam něco začíná...Takže jsem spala v horku, v pět už jsem musela vstát a otevřít, naštěstí už to nepáchlo. Dneska začíná trochu foukat..koukám Ale už se těším, jak vyrazím do zahrady
Kessie
Peťule referuj, jak? Dobrý??

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 12:15
- Nahlásit

Pozor, mrkněte do vlákna Otravy
Přibyly tam informce. A nějak se to množí v Praze.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání