Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 16:49
- Nahlásit

Tá ta

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 16:50
- Nahlásit

Evey
Volala Drakopesová, ať kouknu na radar, co hnus se na ně žene
U nás taktéž hnusně, od rána nízká oblačnost, mrholí a fučí Krom ranní prochajdy s klukama k vedlejší vesnici, která se zvrhnula ve Woričkovo hodinové hrabání myší a naše postávání a vyčkávání jsem se zatím nedonutila vystrčit rypák z baráku. Musím za klukama, vynést odpadky na kompostér a přinést si jablka ze sklepa v domku na štrůdly. Už jsem se chystala a přišly sestřenky, tak musím konečně valit, nebo zatmím

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 16:57
- Nahlásit

worick
ať kouknu na radar, co hnus se na ně žene A co se žene ?

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2015 18:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
A co se žene ? - taková oblačnost s deštěm přes celou republiku z jihu na sever v šířce 150km a pomalu se to sune k nám. Teď to přešlo Prahu. Já jsem Áji říkala, že na Vysočině uděláme čáru a ani o krok dál
Teď jsem přišla z venku, i jsem chvilku stříhala jabloně. Kdyby nefučel ten hnusný vítr, tak je celkem teplo. Nahoře u domku právě tak nefouká (kryje to hradba stromů z koupáku) tak tam to bylo dobré. Jdu na ty štrůdly(jen z lístkového...to je hned)
Woriček má ještě soplík. Ráno, když jsem sešla dolů, jsem je hledala(kontrolovala, jak přežili noc) a našla jsem ho v boudě, jak se u nás říká ,,vykotěného horeznačky"(na zádech, packy nahoru ) jsem se skoro lekla, jestli žije
Ty Tomovy fotky tehdy čerstvého sněhu z oken z patra
Jedna odpočinková s Leonkem(Gucci takhle nikdy nechodí poležet, to je zase Leonova výsada...asi mají takovou domluvu ) Tohle bylo, jak zapadli ti popeláři
A ze včera: naše family

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2015 10:35
- Nahlásit

Workovi pořád z nosu vyletují...no, ani to nebudu popisovat. Kýchne a máme to všude, fakt chuťovka. V pracovně za ním lítám s toaleťákem a co minutu mu utírám nos a všechno kolem Není nad to, být venku Ještě jsme tedy šli na druhou stranu a to zase myškoval a myškoval. Momentálně ho nezajímají ani srnky a zajíci V kapse jsem měla slaninu se škvarkama, abych ho urychlila, popř.kdyby tam fakt byla nějaká srnka a nezdrhnul, aby byla velká odměna. Mávám škvarkem(Berrynek mezitím dostal několik, že pěkně čeká s paničkou) Worka proběhne metr ode mne a hladá další myši. Berčovi tam mezitím kanou slince Worka se ani neuráčí, si pro to přijít Jaká je tedy ta top odměna, aby psa motivovala přijít?? Nedovedu si už nic chutnějšího (pro psa) představit
Evey
Strejda
co používáte vlastně vy...třeba na cvičáku?

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2015 13:15
- Nahlásit

worick
Já mám skoro vždy v mražáku játrovky, takže jen ráno vytáhnu potřebné množství a jdu.
Přes týden na běžné procházky používáme sušené plíce.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 06:59
- Nahlásit

worick
Hezký fotky.

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 09:18
- Nahlásit

My už měsíc baštíme barf stravu a musím teda uznat, že už je vidět rozdíl... nemůže to být v ničem jiném... Kess se zlepšila celá postava, či kostra... má krásnou lesklou srst... a její nadšení ráno nezná mezí... Jsem ráda, že jsem do toho šla, i když jak říkám, pořád nevím, zda to dělám úplně dobře a zda Kessce nic nechybí, přestože sem tam dostane semínka, uvařené vločky žloutek nebo pribináček... ona prostě stejně ty přílohy moc nejí... ani tu vařenou zeleninu (syrovou vůbec - to maximálně rajčata, o která se dělíme), minule už nesnědla ani nakrájené jablko... je fakt, že někdy dostane víc, jindy méně... pomalu mi dochází zásoby, tak už celý měsíc vybírám mezi dodavateli toho nejlepšího... včera jsem učinila objednávku na závoz 11.3. - tak nám držte pěsti... ale dle ohlasů, které firma má, snad ani nemám obavy... vyšlo to na 1300,- Kč a dle mých propočtů by nám to mělo vystačit zhruba na dva měsíce (víc místa v mražáku zatím nemám)

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 09:19
- Nahlásit

Jen mám teda ještě jeden dotaz... na obličejíku - nebo teda tlamičce - se naší krasavici tvoří občas takový černý skvrny v té bílé masce... ne až teď... je to tak průběžně... a není to špína... nevíte, čím by tohle mohlo být? Snad ne nedostatek vitamínů... občas jsem si toho všimla, chtěla se zeptat, ale vždycky zapomenu...

worick
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 10:17
- Nahlásit

Kessie
takový černý skvrny v té bílé masce... ne až teď... je to tak průběžně... a není to špína... nevíte, čím by tohle mohlo být? Snad ne nedostatek vitamínů.. - hmm a ,,cestujou"? Jako pokaždé jiná skvrnka jinde? Řekla bych, ale je to jen domněnka, že se můžou objevovat při línání, jak se vyměňuje srst. Já to teda až tak nesleduju, nějaké tam Berry taky má, ale jestli přibívají, ubývají či cestujou, si vůbec neuvědomuju. Onehdá jsem mu čumes víc pozorovala, jak mu tam vyrostla ta ,,bimbací" bradavice, ale tohohla jsem si nevšimal. Myslím, že s vitamínama to nemá nic, neboj. Jinak...vlastně teď nevím, dáváš vyloženě syrové? Neovařuješ, jako my? (tím se částečně poničí vitamíny a enzymy) V tom případě, bych se ani nebála toho, že má málo zeleniny. Můj názor je, že psu jako masožravci, většinu stravy tvoří maso a jen občas je potřeba nějaká ta vláknina ve formě ,,zeleniny". V mase je určitě všechno, co pes potřebuje, včetně veškerých vitamínů. Pokud má ráda rybinu, tak zkus třeba koupit v nějaké zdravé výživě některou z řas a přihodit jí do misky. Ty jsou vitamíny nabité

No, tak jsme se tady proslavili Ale pro upřesnění: my jsme kraj jihomoravský.....Uherský Brod...je Zlínský
V té prodejně pod restaurací jsme kupovali ty koberce do jídelny a obyvču. Já to nějak v Brodě neznám, je tak nějak bokem dění, když se jede, tak Hradiště, Zlín...do Brodu jen, když se fakt něco schání a někdo řekne, že v Brodě tam a tam to mají (tak jako právě ty koberce ) A až ukázali ty záběry, jsem zjistila, že je to ten barák s prodejnou koberců..
A ještě čekám, kdy z někoho vypadne, že to byl myslivec(to nevím, jen bych tak tipla) A úplně člověka dorazí, že k získání zbrojního průkazu je třeba ,,jen"! vyjádření obvoďáka, který je s těma všema chlapama kamarád, a ani by si nedovolil, jim to razítko nedat. A kdyby jste znali našeho obvoďáka, který je většinu času sfetovaný tak, že všechno řeší jen sestra...tak to by teprve Chovanec valil bulvy. Tohle je fraška nejtěžšího kalibru. Policajt dostane zbraň za opravdu psychotesty, které se minimálně jednou ročně opakují, Xkrát ročně má povinné střelby, je neustále pod kontrolou a nedej bože ji použít. A tady se zbraní chodí kdejaký dement...a to doslova

Tá ta
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 13:10
- Nahlásit

Kessie
Abych řekl pravdu,začínám se k Barfu taky přiklánět.
Asi za 14 dní si pojedem konečně pro štěndo a do té doby bych toho chtěl co nejvíce zjistit.
Teda asi budu muset i přikoupit mrazák.
Ale:
Kde objednáváte krmení,co tam všechno dáváte a jak dlouho před konzumací musí asi projít mrazem?

worick
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 14:04
- Nahlásit

Tá ta
Kde objednáváte krmení - já z Prahy od Krmme.cz a krůtí od Krůta Zelenka někde od Hodonína(vozí mi to sem k řezníkovi) Nepřidávám nic, žádné vitamíny ani minerály, protože jak už jsem psala si myslím, že je to blbost(sama nic takového taky nejím) Občas jsem jim vzala lososák, protože něměli hezkou srst(s granulema) teď místo toho, radši dám ty ryby či přilévám oleje, tu konopný, tu lněný...podle toho, co mám sama doma a když mi třeba dojde lněné semínko. Radši se snažím míchat jim tu stravu pestrou...a ať si tělo vybere Hodně dávám červenou řepu a Berry má pod krkem hodně červenou náprsenku, což nemíval. Nevím, jestli je to tím. Ale je mi to celkem jedno, protože hovňousy teďka mají parádní a to je pro mne směrodatné(co bych já za takové dala ) Říkala jsem si vždycky, že bych se u štěníka trochu BARFu bála, ale už jsem změnila názor a už bych do granulí nešla. Kluci už to částečně s nima nějak dojedou, ale kdybych po nich ještě měla psy, už bych vůbec granulema nekrmila...nějak si říkám, že to není přirozené a nemůže to být dobře Jiná věc je když člověk onemocní, či jsou se psy na dovče...to se pár dní vydrží. Dál také chápu, že lidi jsou strašně moc zaměstnaní, nestíhají ani děcka, ne tak ještě vyvařovat psu...prostě to vztahuju jen na sebe, protože já ten čas mám.
Včera jsme byli večer na prochajdě a celou jsme šli v dešti, mokří jak myši. nebyl to liják, ale pršelo celou cestu, tak jsem na konci měla už promočenou i bundu, vlasy jak vodník O klukách nemluvě No a večer Tom hlásil, že Woriček nechtěl večeři. Sice jsem si říkala, že hodně posnídal a po prochajdě dostal půlku rohlíku se slaninou, ale trochu jsem se vylekala, aby mu to nějak nesedlo na plíce - ten psincák Na Berunkovi není vidět nic, ale Worinek soplí a soplí. Půl noci jsem přemýšlela nad tím, jak ho ráno najdu a aby jsme nemuseli na veterinu pro ATB naštěstí ráno, až na ty nudle z nosu...dobrý A na to, že zase pršelo. Nakonec jsem tedy s nima radši na obchůzku nešla vůbec, aby zase nezmoknuli...a šli jsme až teď, když byla pršipauza (a už leje zas a je tam nechutně sychravo ) V kapse mám smotaný toaleťák a po každém frknutí mu utírám nos, aby to pořád neslízával

worick
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 14:08
- Nahlásit

Tá ta
a jak dlouho před konzumací musí asi projít mrazem? - tradovalo se to u hovězího kvůli tasemnicím, ale to je u psa mimo, ten ji chytne stokrát jinde. Teď už to doporučují jen u vepřového(kvůli Aujezdskému) ale i to jsem slyšela, že je u masa pro lidi zbytečné, že to se kontroluje. Stejně ale nakupuju do mražáku, tak to přemrzá tak jako tak Když přijdu od řezníka, tak druhý den mají žebra nepřemrzlá...

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 16:11
- Nahlásit

Tá ta - nevím, jestli se to může nebo nemůže, tak Ti, Tá to, pošlu informace, odkud jsem čerpala já, na email... Já nechávám přejít mrazem všechno maso... i když jsem vyčetla, že psí žaludek je natolik kyselý, že to ani není potřeba... ale pro jistotu to tak stejně dělám... no a přílohy dávám, každý den něco jiného... nemyslím tím těstoviny a tak... to ne.. jediný, co občas uvařím jsou právě ovesný vločky... ale myslím semínka, zeleninu nebo ovoce... ještě přidávám ten pangamín... dvě kokinka ráno a dvě večer... Kess už granule nejí... velice výjimečně, když pocítí hlad nebo aby mi udělala radost, když u ní stojím a podporuju ji... asi pochopila sama, co je pro ni lepší...
Co se týče štěňátka... přemýšlela jsem o tom... zatím to neřeším... i když ... kdyby náhodou důchodci odešli dřív než Kess, určitě bych jí malou kamarádku pořídila... (i na mateřské, raději se obejdu bez čehokoliv já, jen abych ten pobyt Kessce nějak prodloužila, navíc by hafíci hned měli víc prostoru... celou zahradu, což je teď nemožný...
co se štěněčího barfování týče, záleží přeci taky, na co je štěňátko zvyklé od chovatelů... možná se domluvit i s nimi... pokud papká miminko granulky, asi bych pomalu přešla na ty bezobilnaté granule... je jich několik druhů... taky jsme je kessce kdysi objednávali... a pak teda pomalu na ten barf... já fakt nevím ve vývoji... chtělo by to více názorů a porovnat... více zkušeností... i od těch, kteří svoje štěňátko vychovávali na Barfu (co Alenko? Drakopes - Erwinek má barf od malička?)
Zbytek písnu do emailu...

worick
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 19:30
- Nahlásit

Prší celý, celičký den. Ne, že by lilo,. to jen část toho, ale smoklí, fučí, 1st. Hnus fialovej Šli jsme s klukama obejít tady zadem ke konírně, za náhonem, za Pálenicí k amfiteátru a ulicí zpátky. Ani kluci z toho nijak nadšení nebyli. Všude šíleného bláta, vody...a přišli jsme domů a za chvilku už lilo hnusně..ještě, že tak Kluci byli teďka chvíli(asi půl hodiny)s náma doma. Zůstal po nich na zemi děsný čurbes(kopce hlíny ) a posoplené kapesníky Odpeckovávala jsem višně na vdolek, za mnou ležel Worka a jak frknul, letěla jsem mu papírovou utěrkou utřít nos. Umyla si ruce a za půl minuty nanovo...tak to šlo asi 5minut To už jsem nevydržela a šla konat. Sama jsem si onehdá, když jsem měla zahleněný nosohltan, v takovém aplikátoru (co byl původně do vlasů) namíchala roztok mořské soli a stříkala do nosu. Teď jsem k tomu ještě nakapala citrogrep kapičky, zkusila to nejprve na sobě a když jsem zjistila, že to nijak v nose nepálí či jinak nevadí, nastříkala jsem to Workovi. On je až na to lízání jinak vzorný pacient, nechá si udělat cokoliv...Oni kluci oba, i Berrynek Uvidím, jestli to bude mít nějaký účinek Kéž by, chuďato moje Jinak hlásím, že kulek si už nevšímá a krom malého stroupku jsou vyhojené
V potoce valí šíleně vody, to už jsem ráno viděla od Pálenice u brodu a mamka mi to hlásila odpoledne...taje v horách. Jsem celkem ráda, že teď kolem potoka nechodíme. Worka tam lítá za každým ptákem a...každoročně je tu a v okolních vesnicích utopený nějaký pes...při tání a po bouřkách Už jsem to psala mockrát, tady je voda s velkým spádem, samý splav..není to ,,líná řeka" která i když plná, se tak jako ,,klidně valí". Tady jsou peřeje...kam se na ně hrabe Yukon

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2015 20:01
- Nahlásit

Erwin je na barfu od počátku, co ho máme. Maso kupujeme "lidské" v oblíbené masně a rovnou jej balíčkujem do mrazáku. Mluvili tuhle lidi v parku při venčení, že je důležité přemrazit i drůbež, že tam jsou nějaké hnusy ....
Dáváme jeden den bez večeře a jeden den čisté maso. Jinak přílohy (těstoviny, rýže, kroupy, pohanku ....) a zeleninu či ovoce, většinou lehce podušené. A má to k večeři. Po ní dostane dva pangaminy a nějakou drobnou mlsku. K snídaní dostává buď jogurt (smetánek, termix, puding) občas s cornflakes nebo granule. Vybrali jsme ANF s rybou, protože ryby normálně Erwinek nepapá
žere nadšeně a s chutí, vypadá dobře

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 08:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Zatracená zku...práce Ráno vstanu a prší Poběhám, jdu kouknoout na radar, že snad přestane, než se vyrahuju za klukama a prd...leje ještě víc a dle radaru taky bude. Jsem nasratá, protože už třetí den budeme zmokat
Člen # Zasláno: 25 Úno 2015 19:30
Citát Změnit - Nahlásit

Prší celý, celičký den. Ne, že by lilo,. to jen část toho, ale smoklí, fučí, 1st. Hnus fialovej Šli jsme s klukama obejít tady zadem ke konírně, za náhonem, za Pálenicí k amfiteátru a ulicí zpátky. Ani kluci z toho nijak nadšení nebyli. Všude šíleného bláta, vody...a přišli jsme domů a za chvilku už lilo hnusně..ještě, že tak Kluci byli teďka chvíli(asi půl hodiny)s náma doma. Zůstal po nich na zemi děsný čurbes(kopce hlíny ) a posoplené kapesníky Odpeckovávala jsem višně na vdolek, za mnou ležel Worka a jak frknul, letěla jsem mu papírovou utěrkou utřít nos. Umyla si ruce a za půl minuty nanovo...tak to šlo asi 5minut To už jsem nevydržela a šla konat. Sama jsem si onehdá, když jsem měla zahleněný nosohltan, v takovém aplikátoru (co byl původně do vlasů) namíchala roztok mořské soli a stříkala do nosu. Teď jsem k tomu ještě nakapala citrogrep kapičky, zkusila to nejprve na sobě a když jsem zjistila, že to nijak v nose nepálí či jinak nevadí, nastříkala jsem to Workovi. On je až na to lízání jinak vzorný pacient, nechá si udělat cokoliv...Oni kluci oba, i Berrynek Uvidím, jestli to bude mít nějaký účinek Kéž by, chuďato moje Jinak hlásím, že kulek si už nevšímá a krom malého stroupku jsou vyhojené
V potoce valí šíleně vody, to už jsem ráno viděla od Pálenice u brodu a mamka mi to hlásila odpoledne...taje v horách. Jsem celkem ráda, že teď kolem potoka nechodíme. Worka tam lítá za každým ptákem a...každoročně je tu a v okolních vesnicích utopený nějaký pes...při tání a po bouřkách Už jsem to psala mockrát, tady je voda s velkým spádem, samý splav..není to ,,líná řeka" která i když plná, se tak jako ,,klidně valí". Tady jsou peřeje...kam se na ně hrabe Yukon

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 08:14
- Nahlásit

Zatracená zku...práce Ráno vstanu a prší Poběhám, jdu kouknoout na radar, že snad přestane, než se vyrahuju za klukama a prd...leje ještě víc a dle radaru taky bude. Jsem nasratá, protože už třetí den budeme zmokat

Drakopes
a kdybych jí neříkala, ať to sem neposílá...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 11:04 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Ahoj, zdravím vás všechny Vy jste toho zase napsali....

Tá ta
Já jsem objednávala ze začátku z www.vetamix.cz, ale u nich jsem po čase přestala být spokojená s kvalitou masa (některý druhy fakt smrděly). Pak jsem nějakou dobu objednávala z www.becres.cz (velký výběr, ale přestaly mi vyhovovat termíny závozů). Ted jsem se vrátila opět k www.masopropsy.com a spokojenost. Zrovna se ted chystám objednávat.

Informace jsem čerpala ze stránek www.manwe.eu , z diskuzí na internetu a pak i třeba z těchto stránek URL a ještě mám doma knížku o krmení Barfem (je tam všechno + jídelníčky).

Z doplňků dávám občas olivový olej, párkrát jsem objednala i lososák, pangamin, vaječné žloutky, hydrolizovaný kolagen, Roboran... ze zeleniny/ovoce vše, co mě napadne, ale nejčastěji je to čínské zelí, mrkev, rajčata a nejlépe rozmixovat (mě bohužel dodělal mixér, takže ted krájím). Ovoce dávám s tvarohem, někdy přidám i spařené ovesné vločky. Další přílohou je rýže a těstoviny. Těstoviny jsem zkoušela i z e-shopu, ty instantní, co se zalijí horkou vodou, ale po tom měl Barney průjem. Vznikne z toho jakási kaše...bůhví, z čeho je to vyrobené. Z mléčných výrobků dávám tučný tvaroh, bílý jogurt, pribinák,...

Maso kupuji snad všechno, krom jater, které Barneymu přestaly chutnat. A kuř. křídla, krky, stehna kupuji v normálním obchodě. Ty z e-shopu mi trochu víc smrděly právě.

Kdyby byl zájem, napadlo mě, že bych mohla tu knihu naskenovat a zaslat na mail (když ne celou, tak alespon tu část Krmení štěněte ve věku 2-6 měsíců). Na netu se ta kniha dá sehnat cca od 250 Kč.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 12:49
- Nahlásit

MartinaBarney
no nekecej...ty žiješ?! A tak když už jsi doma, napiš něco o vás, co nového, jak se má Bárník, jak dopadl ten kousanec tehdy od bulla? A co doma zase přestavujete...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 13:39 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Děkuji všem.
Bohužel nemám čas číst.
Takže se omlouvám a budu reagovat později.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 15:07
- Nahlásit

Tá ta
ve čtvrtek (příští týden 5.3.) jedem s Erwinem na kontrolu. Kolem poledne. Asi nebudete mít čas na chvilku setkání .... ?

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 16:20 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Kessie
ona prostě stejně ty přílohy moc nejí... Přílohy a zelenina nejsou u nás též tím nejoblíbenějším.
Koupila jsem si el. mlýnek, takže maso na něm melu na hrubo. Pak míchám s přílohou (rýže, jáhly, pohanka, vločky, těstoviny) a najemno nastrouhanou zeleninou. Takto nemá Elza moc šanci cokoliv vybírat a preparovat.
Dávám pouze maso z kusů pro lidskou spotřebu, klidně i nemražené. BIO hovězí ořez mám za 10 kaček / kg. Semtam se zadaří i jehněčí. Nějaké české kuře v cenové akci ...
Je dobré poptat se v okolí a zjistit kde jsou nějaká jatka.
černý skvrny v té bílé masce Tak to nevím, chtělo by to asi fotku. Bude to jen kosmetická záležitost.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 17:52
- Nahlásit

worick
Já si vzala dovolenou ČT + PÁ, ale částečně pracovní. Uklízím to, na co není čas přes týden ani víkend - třeba utírání prachu na policích v naší pracovně
A co doma zase přestavujete Pořád je co dělat, však to sama určitě znáš Třeba na jaře plánujeme novou podlahu v obýváku s tím, že stejná bude i v kuchyni. Ted to máme tak, že v kuchyni je bílá dlažba. Chceme dát úpravnu vody, protože je tady voda hrozně tvrdá. No a pak budeme muset řešit ještě nějak tu vlhkost v kuchyni. Přítel říká, že má obavy z toho, že jakmile se přestane topit, že ta vlhkost zase vyskočí a bude se muset udělat ta průmyslová injektáž.

jak se má Bárník, jak dopadl ten kousanec tehdy od bulla
Kousanec se krásně zahojil Nic už není poznat. Barney má pořád plno energie (na to, že už za pár měsíců oslaví 6. narozeniny). A od ledna začal shazovat srst, takže jakmile je trochu času, tak jdu vyčesávat. Ale když je tam tak hnusně, tak se mi ven ani za Barneym moc nechce. O procházkách ani nemluvím - pokaždé dojdu jako prase. Jak já se těším na jaro a léto a ty letní podvečerní procházky!!!!

No a já se mám celkem dobře, v práci to už taková hitparáda není, jako na začátku. Nadšení z prvního zaměstnání opadlo a na rady mého táty a přítele si pohrávám s myšlenkou udělat si zkoušky na daňového poradce. Ještě nejsem pevně rozhodnutá, ale je čas se posunout někam dál. Nemáte tady někdo z vás náhodou ty zkoušky udělané? Že byste mi dali nějaké info, rady, tipy

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 19:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Ale když je tam tak hnusně, tak se mi ven ani za Barneym moc nechce. O procházkách ani nemluvím - pokaždé dojdu jako prase - ani nemluv, po dnešní prochajdě jsem kalhoty rovnou šoupnula do pračky, protože je mám od blacka až po kolena...a to jsem se mu snažila všemožně vyhýbat

Táááák a máme za sebou první letošní rvačku A s kým?!...s berňákem Maxem(co jsem říkala, že se rvou jen Tomovi ) Jenže nastala úplně debilní situace. Přecházeli jsme po visuté lávce přes velmi rozbouřený potok. Lávka mokrá z prken děsně klouzala, tak jsem se, ale hodně držela toho ocelového lana, abych nesletěla. Ne, že bych šla nějak pomalu, ale pořádně jsem dávala pozor kam šlapu, jelikož minule jsem zjistila, že už tam dost prken chybí, některá jsou posunutá a některá hodně schnilá V polovině jsem zachytila, že po druhé straně jdou Gogoši. Cestou na ně hulákám, že už nejsme infekční a pořád koukám pod nohy a na kluky(Worka šel pomalu přede mnou) a opakuju jim ,,opatrně". Na konci lávky uzounká cestička křovím - pro jednoho člověka stoupá strmně nahoru cca tři metry k cestě a šíleně klouzavá, rozblácená. Dostoupla jsem tedy na pevnou zem a nad hlavou slyším řev ,,Maxi, ke mně"(to jsem zjistila, že to není Gogo) a pak už jen jak do nás vletěl. Já měla co dělat udržet se na nohách, ti dva se navalili na mne, uhýbala jsem stranou i s Berrym, prorvali se kolem a zarazili o strom, na kterém je pověšená ta lávka. Do toho mne oběhl horem Berry a ze zadu vletěl do Maxe, já flexinu zamotanou někde mezi nima, pak se tam probil páníček a strhnul Maxe pryč a táhnul ho na lávku, já kluky od nich nahoru. Celkem groteska. Oni se omlouvali, že si říkali, že však jsme se už X krát potkali a dobrý, já jsem jim říkala, že vklidu, kluci jsou chlupatci a stejná velikost, tak ať si dají do držky a konečně si to vyjasní a bude. Paní se smála, že jsem teda dobrá, že se bála, že budu nadávat. Zajímavé je, že vždycky vznikne konflikt, když tam jde chlap, buď s Maxem, nebo Tom. A stěžovali si, že se z Maxe stal útěkář, že jim zdrhá ,,jako nějaký Alík"...což je pro mne nepochopitelné že stačí, když k nim někdo otevře branku a on se prosmýkne a valí pryč... to si u berňáka ani neumím představit No, říkala jsem, že on je vůbec i vizuelně, takový trochu divný berňák Kluky jsem zatím ani neprohlížela, jestli někde nějaký kousanec nemají, ale tam šlo spíš o ksichty a tam nic nevidím. V klidu a za světla je prohlédnu až ráno. Do baráku dneska jak sviňuchy nemůžou a ani by to nepomohlo - v pracovně mám slabé světlo, neviděla bych stejně.
Zapomněla jsem napsat: ráno jsem chtěla Workovi stříknout do toho čumce zase, ale se mi to nějak zacpalo či co, tak jsem vzala kapátko a crkla mu do každé dírky. Za chvilku vyskočil a začal frkat tak, že sem se až lekla, jestli jsem ho ,,neutopila". A pak to začalo lítat Šílené, co vyfrkal(alespoň ho to donutilo, vyfrkat to pořádně ) bylo toho snad půl deci To dělal asi minutu, já lítala s toaleťákem a utírala jeho, podlahy, Berrynka...kupodivu jsem neblila A světe div se, na kontrolce už mu nudle nešly, neměl vyrobeno Ale nešly už ani teď k večeru na prochajdě. Tak snad už to skončí U našich stejný problém: Ele roste zase nějaký zub, než jsem tam přijela, tak ji s řevem konečně uspali, zase z toho dostala rýmu a když se pak probudila, brácha jí to odsával tím vysavačem, tak byl řev zase Ještě, že Worka u toho neřve A ještě mám postřeh, jak se říká, že pes má rozum asi jako tříleté dítě....tak asi jo protože poslouchám, že s ní momentálně mluví úplně stejně jako já s klukama, stejným způsobem se jí snaží něco vysvětlit(naučit) a stejným způsobem jako kluci to nechápe, nebo dělá místo toho něco jiného Jako ráno u nás, když jsme došli mokří z kontrolky, já jim říkala, ať se otřepou a ti na mne oba čuměli jak tydýti Sedali, podávali packy a nevím co ještě a dělali, že tohle v životě neslyšeli Přitom, když ráno jdou za mnou do pracovny a jsou zmoklí, tak jim taky řeknu,,první se otřepejte" a normálně se oklepou

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 20:23
- Nahlásit

worick
Táááák a máme za sebou první letošní rvačku
Taky myslím pěkná kovbojka. Tak hlavně, že se nikomu nic nestalo. Ne, jak u nás naposled.
A Worka má rýmu nebo něco takového? Možná si to už psala, ale víš, jak to tady flákám

worick
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 07:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
A Worka má rýmu nebo něco takového? Možná si to už psala, ale víš, jak to tady flákám - v pohodě, ty moje ,,seriály" by jsi ani nezvládla přečíst Kluci měli oba psincový kašel. Ani u jednoho to kašel nebyl, Worka pořád kýchal, Berry se začal dávit a podle toho mi to došlo. Ale nic hrozné, Berry tak 6x za dva dny, Worka se dávil myslím jen jednou...co jsem viděla já. Pak už jen Woriček hroznou rýmu, hnisavou. Tuším od neděle. Snad už bude dobrý. Jestli teda nenajdem nějaký zhnisaný kousanec...pro změnu
A ještě jsem si vzpomněla, že jsem Berrunkovi z čumce včera odpoledne sundávala prvního letošního klíště-kluka takže ho taky musím projet, kde má nějakou samic

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 09:15
- Nahlásit

worick - Ty jooo, ty poznáš klíště samce od klíštěte samice? Tak daleko jsem ještě nedošla... hnusný malý zvířátka to jsou a hotovo... Včera se Kesska celý den drbala... zadní nohou na břichu, jednou, druhou... prohlížela jsem ji a v těch mohutných chlupech nic extra neobjevila... ani klíště, ani blešku... tak nevím co s tím... na koupačku je velice brzy, i když už by potřebovala... cpát jí pipetu se mi nechce... horko těžko jí to za krk stříknu někdy začátkem května (a fakt máme celý léto klid), ale je mi jí líto, že jí cpu chemii... budu muset zase vyzkoušet ten rozmarýnový roztok, co mi loni poradila paní sousedka... celý srpen jsem Kess i Mikšu stříkala a fakt klíšťata jen minimálně... Kess vůbec a Mikša opravdu jen sem-tam...
S tím, že psíci jsou jako malý děti asi určitě souhlasím... všimla jsem si toho už mockrát... Navíc třeba malý synovec si teď nejvíc "pokecá" právě s jejich hafíkem Potkávají se pod dozorem... člověk fakt nikdy neví... ale hrozně si rozumí, to je úplně vidět...
No a taky si myslím, že ta jejich intuice je naprosto úžasná... Kesska je "nějaká divná" poslední dny... hrozný mazlivec, pořád se ke mně tulí a demonstruje mi, že když já budu mít miminko, ona má svoje miminko žabičku... nevím, jestli to rozklíčovávám dobře, ale známe se už čtyři a půl roku, tak asi jo... ona to fakt prožívá asi po svým... u nás očichá všechny věci na mimčo (postýlku, hračky, oblečení, atd... ) a v boudě si udělala vlastní pelíšek... vystlala si to tam a teď tam oňufává pořád tu svoji žabičku... přitom spoustu času tráví s námi uvnitř, jak jsem už psala a když to jde, jsem já s ní venku, kde schováváme piškoty, nebo něco děláme na zahradě... je možný, že to takhle prožívá nebo mám moc bujnou fantazii? S faleškou to nesouvisí, to máme za sebou... leda by se to vrátilo???

worick
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 10:40
- Nahlásit

Kessie
S faleškou to nesouvisí, to máme za sebou... leda by se to vrátilo??? - tak já bych to na tu falešku tipovala, kdy Kess hárala, kolem Vánoc ne? Tak to by myslím odpovídalo...
Včera se Kesska celý den drbala... - viděla bych to, že Mikša donesl z venku blešku. Zkus jí v klidu pořád prohlížet, jestli je to blecha jedna, dá se zlikvidovat, když ji odchytíš včas i bez chemie. Nejčastěj se motají na hlavě a břichu, podpaždí, tříslech. Někdy se mi povedlo, když se někde škrábali, hned skočit a prohlédnout to místo.

Zkoušela jsem Workovi projít kožich kolem krku, jestli nemá nějaký ten kousanec...a to je vážně bez šance jemu se vůbec nedostanu na kůži! Když se jó snažím a pořádně místečko rozhrnu, tak vidím kousilínek kůže velikosti 2x2mm! A když jsem Worku zkoušela prohmatávat, jestli to nepoznám, že by ho to zabolelo a ozval se, tak nic, ale jsem zjistila, že v tomhle bych asi nevyhmatala ani bouli velikosti slepičího vejce Maximálně bych to poznala až by prasknula a vytekl hnis, jako kdysi, když si vrazil nějakou osinu či trn do boku. Tak jen doufám, že tam nic mít nebude Dneska jsme poprvé byli za pejsama ,,náš" okruh. Nevypadají nemocní, tak snad jsme to tehdy neroznesli
Samec klíštěte je malý, lesklý černý...samice má hnědý zadeček a je o něco větší...a po sání pak už o hodně

worick
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 13:59
- Nahlásit

Teď mi poslala sestřenka ze Slovenska zprávu, že jim včera umřel pejsa Byl už starý, už takový,,senilní", motal se, dobře nevnímal...ale když jsme byli na podzim na vinobraní, ještě celkem v pohodě chodil. Je to dost blbé, dělal společnost ve vinohradě strýcovi, který je po těžké mrtvici částečně postižený. Nevím, jak to ponese Má trochu i změněné vnímání, tak nevím, jak moc to chápe či ne Jen aby ho to ,,nesemlelo"

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání