| Autor |
Zpráva |
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:40
- Nahlásit
Fresh
Omlouvám se, přehlédla jsem že je "jen" přenašec. Takže budou zdraví a přenašeci.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:44
- Nahlásit
Marie Šustová
ano, padesat na padesat...
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:44
- Nahlásit
Zuzana T
OK, smažu to, stejně je to jedno.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:45
- Nahlásit
Petra Bailie
No tak to by mě nenapadlo,že když poradce nedoporučí krytí,že přesto musí vydat krycí list???? Jsem objevila Ameriku
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:47
- Nahlásit
Zuzana T
Ano, máš volný chov, ne řízený. Je to pouze na chovateli. A ty si potom s těmito chovateli házena do jednoho pytle, od ostatních (myslím laické veřejnosti) když si pořídí nemocné štěně s PP
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:49
- Nahlásit
Petra Bailie
nesourodost rodokmenu. Tak to se teda divim, ze mi neco takoveho vubec nerekla. Navic, kdyz mi predtim radila v dost vecech a uz tak pred 4 lety jsem s ni diskutoval pripravovane spojeni jedne ceske feny s rakouskym trialakem, kdyz jsem uvazoval o steneti, a tam rikala na priliti rakouske pracovni krve jen houst!
A vubec obecne priliti pracovni krve podporovala. Ze pracovni chovy vylepsuji zdravi a genetiku v chovu.
Pak ovsem musela mit problem s timto konkretnim spojenim, ale o tom bohuzel ja nic nevim a Peter podle vseho taky ne. Proto me to fakt obrovsky zarazi.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:49
- Nahlásit
Zuzana T
no toto,v mém věku ještě tak naivní
No kdybych dostala nedoporučení,tak bych to brala jako že prostě NE.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:50
- Nahlásit
Marie Šustová
Stane se ledacos, právě o to jde - že pes s pevnými nervy to zkrátka rozchodí, (anebo si toho ani nevšimne), kdežto slabší povaha ne.
A nejde jen o střelbu.... Například, koho by před nějakými 15 lety napadlo vyptávat se - jak ten pes kryje, dá se za ním jet? - to bylo prostě tak samozřejmé, že se o tom ani nemuselo mluvit, že když se psovi přivedla háravá fena, že skočil a kryl, zatímco dnes musí mnohý mít čtyři pomáhače, co drží fenu a další čtyři, co ho na fenu vysazují a přidržují. Totéž platí o schopnosti a ochotě fen nechat se nakrýt, přirozeně porodit a starat se o potomstvo. Atakdál.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:56
- Nahlásit
Ketrin1
koukam, ze par rozumnych lidi se jeste najde, diky za to
Petra Bailie
jeste k tomu, jak majitele trialaku musi poslouchat reci, jak je ten pes desny atd...bohuzel tyhle reci jsou prevazne od chovatelu show, pripadne nekterych z nechovatelu majitelu show. Od laicke verejnosti opravdu cim dal casteji slycham, jak se jim to libi a jak je to hezky pes a proc tak LR nevypadaji...takze asi tak. Je treba si nalit cistyho vina na obe strany.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 14:59
- Nahlásit
Fresh
Souhlasím. lepší sportovní trailák, než labrador typu konferenčního stolku.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:00
- Nahlásit
Zuzana T
cetla jsi, co jsem tady kopiroval od Petera Novoty? Zadne nedoporuceni nikdy nezaznelo. A zrovna on teda neni clovek, ktery by si delal co chtel a na doporuceni nekoho zkuseneho nedal.
Jeste doplnim, ze Peterovi bylo receno, ze takove kryti nebyva zvykem a ze vrh muze byt nevyrovnany, ale ze je na to sama zvedava a ze to muze chov obohatit.
Myslim, ze k tomu dal neni co dodat.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:02
- Nahlásit
Fresh
krása je věc na kterou různí lidí hledějí různě.Bohužel i standard u psů podléhá módním trendům,nehledě na to,že každému se líbí něco jiného.Budiž to je jasná věc,ale standard by měl být jen jeden.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:02
- Nahlásit
Jinak, letos je to tuším pět let a nějaký měsíc, kdy bylo z našich ZŘ vyřazeno slídění společně se stopou žívé zvěře (kterou jsem na rozdíl od slídění neměla ráda) myslíte si, že by dnes někteří psi s pracovní zkouškou vydrželi člunkovým během prohledávat terén po dobu 20 minut? Nemyslím tím lovecky vedené.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:04
- Nahlásit
Fresh
Moje poznámka se týkala mé osoby,já fakt nevěděla,že když mi por adce nedoporučí mnou vybraného psa,že i přesto mi dá krycí list.
Petera ani zmiňované spojení neznám.
|
Fresh
Člen |
- Nahlásit
Zuzana T
standard je jen jeden, nicmene jeho vyklad je pomerne volny. Opravdu si myslis, ze dnesni show odpovidaji standardu? Jak je mozne, ze standard je uz asi 25 let stejny a show psi se o tolik zmenili? Resp. show psi neustale rostou a rostou...kde se zastavi?
|
Petra Bailie
Člen |
- Nahlásit
Fresh
Hele Freshi, je to ústní podání, já opravdu nevím co přesně si s Bárou řekli a neřekli, jen si pamatuju, že se kvůli tomu rozčilovala a chtěla, aby se aspoň na webu zveřejňovalo, které spojení je doporučené a které ne. Krycí listy samozřejmě vystavila, ani nemá jinou možnost. Neměla jsem s tím začínat, tohle jsou opravdu osobní spory, jen to hrotí vášně a zbytečně. Říkáš že vrh je pěkný a to je hlavní, takže jen můj názor - míchala bych to hodně opatrně a hodně zvažovala, na který rodokmen to zkusit a na který už radši ne. Mizím, jedu s Tinou na stehy.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:06
- Nahlásit
Zuzana T
pak se omlouvam, vyznelo to jinak, tak jsem to jen trosku vic objasnil
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:06
- Nahlásit
Fresh
teď asi nerozumím??
reci, jak je ten pes desny
abych to trošku odlehčila, nedávno na výšlapu v horách:
Cizí pán:--- to je ale hodnej a klidnej pejsek
já: --- nojo, je unavenej, šlapeme už dva dny
--- a copak je to za rasu?
--- labrador
--- Tohle že je labrador????
---no ano
--- Vážně???!!! Kamarád má teda úplně jinýho... ale ten váš je krásnej... ale nějakej moc velkej, ne? a ta široká hlava... vážně moc hezkej, ale.... víte jistě, že je to labrador?
--- díky, ano je úplně normální, standardní.
--- hm, no on ten kámošův... vlastně je to teda fenka, a myslím že s něčím křížená...
(kdo znáte mého psa víte, že fakt není mastodont s kýbloidní hlavou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:07
- Nahlásit
Fresh
někteří určitě ne
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:09
- Nahlásit
Ketrin1
Jeden můj odchov ohodnotila maminka tříleté dcery - to není vlčák Maruško,to je nějaký voříšek.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:09
- Nahlásit
Zuzana T
Standard je jeden. Podívej na fotky psů před 50 lety a dnes. A třeba i u jiných plemen. Ale proč nutit trailáky do podoby standardu show, když o ni o ty výstavy nemají zájem, a jedná se jim jen o výkon psa se sportovním zaměřením?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:14
- Nahlásit
Marie Šustová
Pak tedy nechat chov úplně volný.Každý ať si dělá ,co chce.
Čus pro dnešek.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:15
- Nahlásit
Fresh
neřekla bych že stále rostou, spíš těžknou a taky tu ovšem máme toy labradory - psy s KV i výrazem feny, feny s KV okolo 50. Ovšem i feny se samčím výrazem. Čili problém je hlavně různost typu. Což se týká i onoho propíraného spojení, stačí se podívat na potomky otce té Angel... od věku, dejme tomu, 3-4 let. jenže to jsou právě věci, které začátečník nemůže vědět.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:17
- Nahlásit
Zuzana T
To si dělá stejně.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:33
- Nahlásit
Petra Bailie
to je tedy ale extremne rozdilne ustni podani
Ketrin1
to melo byt jako pochvala, ze se mi tve nazory libi
Zuzana T
protoze podle me je problem jeste jeden. Staci se podivat na to, jak by meli byt psi zarazovani do znamek V, VD, D atd na vystavach...a jak to pak ve skutecnosti je - pes, ktery nema V, je automaticky hydra a je to obrovsky neuspech.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 15:37
- Nahlásit
Marie Šustová
ale treba v Anglii oni se snazi, aby ti psi i nejak vypadali. Videl jsem tam samozrejme hydry, ale taky trialaky, kteri vypadali velice pekne.
Ketrin1
Jasne, rostou, tezknou, myslel jsem totez, jen jsem to spatne napsal.
Mas pravdu s otcem Angie, verme, ze tam nebude mit tak zasadni vliv.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 16:13
- Nahlásit
Fresh
Dopredu plne treninky na WT? Nahradnici?!?!??? Jsi si opravdu jista, ze si to nepletes s necim jinym? Dam krk na spalek, ze tady nikdy nic takoveho nebylo
Nepletu, jsem si jistá Stačí si projít jejich knihu návštěv, několik let zpět, a jasně se tam dočteš, že tréninky jsou obsazeny, poslední místa, náhradníci...
|
veronique12
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 16:25 - Změnil/a: veronique12
- Nahlásit
4 roky v chovu neznamenají nic.
psala sem to proto, ze tu zaznelo, ze to neni vyzkouseny, tak sem argumentovala, ze uz se to delalo a i v cr. Takze na tu nevyrovnanost a povahy F1 se da podivat, jak to tam vypada. Jiste ze by bylo idealni, kdyby tu byla 30. generace, ale bohuzel, zatim neni.
nebylo to nedoporučení spíš kvůli EIC
Tak eic bych do toho vubec nezahrnovala, to, co se deje s eic v show chovech (=nic) si myslim, ze neni uplne idealni. U show neni problem dat (netestovaneho) prenasece na fenu po prenaseci a netestovane matce, dat na sebe psa a fenu s problematickymi rodokmeny a to neni zdaleka vsechno. Samozrejme, prvni vlastovky existuji, diky za ne, ale na tu vetsinu si asi budeme muset dlouho pockat. U trialovych psu to berou vazneji.
Pokud vím, tak zrovna výše zmiňované spojení trial x show paní Protivánková nedoporučila, přesto se uskutečnilo, takže názor odborníků u nás nikoho nezajímá, natož aby se podle něj zařídil.
Ctu tedy dobre, ze tohle konkretni spojeni bylo nedoporuceno p. P. z duvodu rozdilnych rodokmenu? Docela by me to zajimalo, Petro, budu rada, kdyz mi to objasnis.
|
Beenee
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 16:31
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Prosím, kde je ta kniha návštěv, nemohu žádnou najít.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 16:33
- Nahlásit
Fresh
ono i nekteri show labradori uz nevypadaji skoro jako labradori. Asi 2 roky zpet mi kdosi rekl, ze si je vedom, ze ti psi maji pomalu molossoidni hlavy - ale kdyz je to trend a tem lidem se to libi...to je zajimavy pristup...
Tak takových LR jsem za poslední dobu potkala několik... a já naivní si myslela, že to jsou kříženci
Rozdělování plemene na dvě linie, výstavní a pracovní, tomu se neubrání asi žádné pracovní plemeno.
|