| Autor |
Zpráva |
Fresh
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 22:54
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Fresh
hms, omlouvam se, ale neni mi to moc jasne. Proc si myslis, ze je soucasny styl RS moc na profi urovni? Co si pod tim mam predstavit?...
Budu rejpat...ale v našem případě třeba to, že ne všechny chovatelské stanice jsou jim dobré...
Coze?!?!??? Co je prosim tohle za nesmysl? To fakt vubec nechapu?
A ted ctu, ze vas pred 2 lety ODMITLI?!?!??? Jak odmitli? Nevzal vas snad nekdo na trenink, protoze mate psa z urcite chovky? Nebo vas nepustili vubec na WT? Tomuhle teda opravdu nerozumim...to je fakt strasny nesmysl.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 22:56
- Nahlásit
jana33
Aha, tak to je fakt o vkusu, ja budu radeji cvicit s dummy nez tahat sebou treba 5ks zvere, nejaky sparky atd. Pro me je to taky otazka etiky, na vycvik bych spotreboval strasne moc zvere, takze radeji psy cvicim na dummy a prechod na zver jim necini problem. Ale je pravda, ze se muzou vyskytnout psi, kteri s tim problem budou mit nebo je treba dummy bavit vubec nebudou...
|
veronique12
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 22:57 - Změnil/a: veronique12
- Nahlásit
pardon ze se misim
Jen muj pohled na ceske wt. Chodim wt se show fenou a i kdyz uspechy mame stridave, obcas jsme na chvostu, obcas trosku vyse, i presto si nemyslim, ze by necemu prospelo rozdeleni ZR podle hodnoceni z vystav nebo podobnych kriterii. Mam podobnej pocit, jak zminovala brookbank, ze u wt je dulezitejsi ovladatelnost nez stavba tela. Bohuzel v CR se ta ovladatelnost a prace u nohy moc nenosi, staci se podivat na lovecky zkousky a pocitat povely, ktery vudce vydava na jeden psi ukon, at je to vysilani dopredu, hledani nebo cokoliv jinyho. Dalsim prikladem muze byt lecktery sampion prace, ktery na loveckych zkouskach "vyzira" CACTy jeden za druhym, a pritom neni schopnen projit ani L, leckdy uz E.
A pokud ma nekdo ovladatelnyho show psa, tak nema problem porazit trialy. Uz tu padl show golden Fellini Dream Team (2. misto v L ted v Tabore), dalsi priklad muze byt show labrador Aston Joy in Motion (4. misto v M) a dalsi a dalsi. To z tech z ceskych (slovenskych), v Anglii pred nedavnem vyhral FT show pes, nechal za sebou vsechny trialy.
Uspech na wt nevisi na treninzich se zahranicnimi trenery, RS porada pravidelne treninky po cele CR s ceskymi trenery za 200,- coz je cena rekla bych lidova. A i presto ty treninky nejsou narvany, ten zajem o ne neni takovy, jaky bych predpokladala u ceskych treneru a za cesky naklady. Zda se mi, ze vseobecne vladne nazor, ze staci jednou za rok tucne zaplatit zahranicnimu trenerovi za par hodin treninku a tim mam zarucene vitezstvi po celou dalsi sezonu a pokud na zahr. trenera nejedu, tak nemam moznost na wt uspet. A pokud dobre vzpominam, Konopiste byly wt, kde proslo jen par psu a ta narocnost byla vysoka, rozhodne by si nezaslouzily privlastek "pro ty, co to delaj jen rekreacne".
Nechce se mi verit, ze zlepsovani chovu by melo jit cestou snizovanim pozadavku na vykon. Opravdu ma nekdo zajem na tom, aby wt ziskaly povest jako jine nejmenovane zkousky, kde pes dostane prvni misto takrka za ucast?
A nezazila sem, ze by se me nekdo ptal na to, z jaky chovky psa mam, kazdyho jen zajimalo, pp mas? Po odpovedi ano nikdo nic dalsiho vedet nechtel, natoz aby ze jmena chovky vyvozoval nejaky zavery.
|
veronique12
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 22:59 - Změnil/a: veronique12
- Nahlásit
a jen dodatek - ja bych v tom pripade byla pro rozdeleni loveckych zkousek, na ty, co to chtej delat vazne a chtej sampionaty prace a pak na ty, co to delaj jen tak for fun a co jim treba pes obcas zver nebere (muj pripad). Spokojeny by byli vsichni - ja, ze furt nekoncim posledni, poradatel, ze ma platici lidi na zkouskach, lidi, co chtej titul, ze jim nezaclani nejakej neumetel atp..
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 22:59
- Nahlásit
Marie Šustová
Diky za nabidku, vedu to v patrnosti, kdyz me nekdo oslovi s tim, ze by chtel, abych udelal trenink u Prahy, budu na moznost udelat to v Blevicich pamatovat
brookbank
Aha, tak tohle me netrklo, ze by nemeli PP? To je bohuzel zrovna u WT fakt a nevymysleli jsme si to my, proste to tak je, ze to je pouze pro retrievery a spanely s PP...
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 23:13
- Nahlásit
brookbank
Má PP
Fresh
Ano, nesmysl to je, ale co jsem měla dělat? Odmítli mne a tím to pro mne skončilo, nehodlala jsem se jim vnucovat, a máchat s PP v ruce, už jsem si zvykla. Hold nesbíráme zkoušky a tituly, svět se nezboří. Hlavní je, že dělá to, co ho baví a je šťastnej. Vždyť dokáže spousty jinejch věcí, o čem se ostatním retrívrům ani nesní...
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 23:17
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Ne, promin, nesmysl je to, ze by se tohle mohlo stat, omlouvam se, ale absolutne tomu neverim. Nikdy jsem od nikoho nic podobneho neslysel. Kolem WT v CR se pohybuju cca 5 let a nenapada me vubec nikdo, kdo by byt vzdalene mohl tohle udelat a hlavne proc...fakt zvlastni...
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 23:18 - Změnil/a: Ančí a Žufrik
- Nahlásit
No, vzhledem k tomu, že v té době jsem si na adresu chovky vyslechla své, mně to nijak neudivilo. A zároveň to byla pověstná poslední kapka...
|
brookbank
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 23:25
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
mě by také zajímalo kde se to stalo? na treninku nebo na zkouškách? a fakt nechápu kdo si tohle mohl dovolit...
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 23:39
- Nahlásit
Hlásili jsme se na trénink k RS. Pomalu víc mne začíná udivovat váš údiv Před lety mne hodně věcí překvapovalo, jen život ze mně udělal pesimistu a něco takového mne už nerozhodí.
Hold potřebovali místo pro nějaký známý (než pro nějaký nováčky, o PP výmluvě nemluvě), a blbější výmluvu si nevymysleli.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 00:35
- Nahlásit
Tak to uz vubec nechapu Proc misto? Nikdy nechodilo tolik psu, aby se nemohlo vzit par dalsich, to mi ver
Ale to je fuk, cele je to takove zvlastni a nerozumim tomu
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 07:09 - Změnil/a: Ketrin1
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Byli jste na té bludné psici? - jaké to bylo a jak jste dopadli? - vzpomínala jsem, o tom víkendu bylo docela kosa na bivak.... já měla nakonec jiné starosti - s novým přírůstkem, co stejně nakonec nedopadá ale příští rok chci určitě jít něco delšího. Btw ještě mám památku na svou špatnou volbu obuvi na srpnovém DT- 1 palec na noze bez nehtu
EvkaS - díky za nabídku, vedu v patrnosti a pokud budu za rok zase pořádat, ráda ji využiju
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 10:03
- Nahlásit
Co je?? Už 10 hodin a nikdo se tu nedohaduje??
My máme novinku - od včerejška je Greeny chovný pes už i na Plemenné knize se zápisem v rodokmenu - máme to posichrovaný, kdyby nám to náhodou pomohlo vyhrát zkoušky To byl vtip - doufám, že to tady zase nerozproudí hádky o rozstřelech na lov.zkouškách - my se totiž do rozstřelu ani nedostaneme a kdyby náhodou jo, tak bude určeno jiné kritérium ..
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 10:15
- Nahlásit
veronique12
Veroniko, klid, byl to jen takový nápad aby řeč nestála, nepředpokládám, že by někoho z vedení RS zaujal. Ale mezi trial a show je podle mě sakra velký rozdíl, není to jen tréninkem, proč by si jinak ti ambicióznější trialáčky za nemalý peníz pořizovali? Nejde jen o rychlost, ale i will to please. Zrovna Fresh i Brookbank mají doma oboje, tak mohou srovnávat. U Freshe nikdo nepochybuje, že umí psa naučit perfektní ovladatelnosti, vždyť s Vikim sbírá floty nejvyžší i v zahraničí, ale pokud vím, Chuckyho na žádné WT nebere. Proč, když je ten rozdíl podle tebe tak nepatrný? Zatím je u nás trialáků pár, ale podívej se do výsledkových listin WT třeba v Rakousku, jak se umisťují show psi v konkurenci trialáků. Aby bylo jasno, trialáci se mi líbí, fandím jim a ráda se podívám na jejich fantastické výkony. Ale ne každý si ho chce nebo může pořídit a každý si hledá svoje místo na sluníčku.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 10:18
- Nahlásit
Fresh
No tak za dob, kdy jsem se hlásila, byly tréninky na dlouho dopředu plné a evidovali se i náhradníci. Proto jsme také tento sport vypustili, protože neustále hlídat vypsané termíny se mi nechce, a ještě se třást, jestli se jim budeme líbit nebo ne??!!
Ketrin1
Ano, byli! Bylo to sakra náročné, ale nádherné. V pátek bylo bomba počasí a noc vcelku teplá na hory a podzim. V sobotu bylo pod mrakem, ale pršet začalo až v sobotu večer. Trasy byly krásně volitelné, hodně lidí toho využilo. Broněk tak skončil na 60.km kvůli kolenu. Přitom jsem počítala, že to budeme my, kdo půjde kratší verzi, protože byl Žufrik 3 týdny před trekem ošklivě pokousán. Nakonec se to zahojilo tím nejlepším způsobem. Sice nezvládl celou trasu, ale 86 km jsme dali!
K to mu byli doprovodné soutěže. Člověk jen zíral, čeho jsou dogtrekkaři schopni po 70, 80 km viz fotky u Psa Jíry http://www.pesjira.cz/dogtrek.htm
http://zufrik.rajce.idnes.cz/2010_09_25-Bludna_psi ce_na_Jizerkach/
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:06
- Nahlásit
Petra Bailie
Tedy nechci rozproudit další plamennou diskusi,ale vidím to stejně.
|
brookbank
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:09
- Nahlásit
Petra Bailie
já se omlouvám ale co tu čtu tak si myslím že to píšeš tak trochu z neznalosti a nebo dle toho "jedna paní povídala"...třeba to o té ceně trial psů
jinak will to please by snad měl mít každý LR jen si myslím že u show linií je to trochu pokřivený chovem, bohužel.
ano, mám doma oboje a každý z nich je naprosto jiný...ani jeden není horší nebo lepší, prostě každý pes se hodí na něco jiného.
S Quennym jsem si prošla WT do L, ale kvuli zdravotním problemum jsme letos skončili, takže mi zbyla ted už jen Faith, to jen kdyby se někdo pozastavil nad tím že vodím jen jednoho psa
|
veronique12
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:21 - Změnil/a: veronique12
- Nahlásit
Petra Bailie
Ano zapomnela sem na will to please, diky kterymu je vycvik triala vdecnejsi nez vycvik show. A to chcete ten rozdil jeste zvetsovat "povolenim" ZR pro show psy? Ja bych se spis snazila najit a upevnovat v show prave tu touhu ke spolupraci, ktera neni u mnohych uplne idealni.
No ono se vlastne neni co divit, kdyz spis jsou show labradori slechteni na "krasu", preferuji se naddimenzovane hluboke hrudniky, kratky tupy cumaky atp, a na to, aby se nekdo pozastavoval nad nejakou praci, uz bohuzel nejsou myslenky. Nemluve o tom, ze takovyhle proporce k vyssimu vykonu zrovna nepomuzou.
Na to, co dela nebo nedela Fresh, se musis zeptat jeho, nemuzu mluvit za nej
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:22 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Otázka pro WT
Jacé pejsci se zúčastňují WT v Rakousku?Já jsem totiž viděla na honu i triel.linii goldenů z AT.Chodí tam také nějací z show linií,?Ptám se proto,že převážná většina goldíků z tzv.show linii - tedy pro mě normálních goldenů - zpomaluje na cestě s aportertem zpět. Díky.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:41 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Fresh
Pro me je to taky otazka etiky
Chápu,že radši cvičíš s dumy,ale tu etiku teda nechápu. Spárky jsou ze zvěře z naháněk, kachny a bažanti hlavně z bažantnic,kde prostě je zvěř chovaná s tím,že je určená k honům. Někdo jí sežere,někdo s ní cvičí
Včerejší tah skončil neslavně,kachny táhli,ale střelci to nějak nezvládli,tak byla F mooc zklamaná. Tak snad se příště pochlapí
A já budu mít na zkouškách zase větší nerv,páč si pánové domluvili,že chtěj Fanču přihlásit k nim do sdružení. Na moje námitky,že je to dost předčasný uvažování,nebyl brán zřetel
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:46
- Nahlásit
brookbank
Mě jedna paní povídala, že cena průměrného LR štěněte z českého chovu je 8 - 10 tisíc, cena průměrného trial štěněte z Německa 1000 Eu, od Rity též přes 1000 Eu. Vzhledem k tomu, že bude velmi obtížné takového psa u nás uchovnit, není to až tak málo, pokud by rozdíl ve výkonnosti byl skutečně zanedbatelný.
Will to please by měl mít každý labrador, to je sice pěkné, ale skutečnost je jiná. Vlastnosti, na které se nevede selekce se prostě časem vytrácejí, proto v zemi původu vznikly dvě tak odlišné linie. U nás aspoň musí mít show šampion loveckou zkoušku, ale v GB celé generace show psů nepracují, tak to musí být někde vidět. Skutečně dualových linií je jak šafránu, slušné má Leospring, ale třeba Sealpin nebo Manymills už mají dost problém se zdravím. Kromě toho, u nás je z hlediska práce ještě relativně slušná situace díky tomu, že první LR u nás pocházeli z trial linií a nějaké vlohy pořád ještě zůstávají, ale s každou generací se to spíš horší, protože kryjí importi. Viděla jsem nemálo LR, které i hozený míček nechal naprosto v klidu, o zvěři nemluvě, takže o nějakých vlohách se moc mluvit nedá. Tvrdit, že mezi show a trial linií není skoro žádný rozdíl přijde zase mě jako neznalost. Jistě že jsou i show psi, kteří uspějí i na vyžších WT, jedna čuba z mého chovu nedávno vyhrála M, ale pravděpodobnost, že si zrovna takový talent pořídím je podobná, jako že seženu trialáka, který dostane na výstavě výbornou, i když jsem viděla i takového. Nechci se hádat, o WT už vůbec ne, jen mi takový názor přijde trochu zvláštní.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:48
- Nahlásit
Petra Bailie
hms, nemyslim si, ze by porizeni trialaka bylo jen o ambicich. Asi budou muset lidi pomalu prijmout fakt, ze i tihle psi se muzou nekomu libit A takovych lidi bude cim dal vic. Ne vsichni potrebuji obrazet vystavy, ale chteji se psem hlavne neco delat (a ted nemam na mysli jen lovecky vycvik a WT), a pak se jim pes lehci kostry muze hodit. Navic u nas neznam nikoho, kdo by si trialaka koupil jen kvuli ambicim a nelibil se mu. Proste se tyhle dve linie dostaly uz i k nam a lidi maji moznost vyberu.
Co se tyce prace, tak samozrejme rozdil mezi show a trial je. Trialove linie jsou xx generaci odchovavany k jedinymu ucelu, a to je prace. Will to please je v nich prohlubovano a hluboce zakoreneno. Ale jak jsem psal uz drive, vzdycky nekdo stoji na druhym konci voditka A proto i show muzou uspet - ale je to o obrovsky spouste prace, kterou je malokdo ochotny vynalozit.
A kdyz uz jsi zminila Chuckyho (cekal jsem, kdy s tim nekdo prijde ) - tak Chucky je bohuzel nenapravitelny Casanova Hodne jsme to odbourali, ale porad je to tak, ze mu sem tam nejaka fena zavoni a on nevidi neslysi. A co je nejvetsi prusvih, tak on je schopny projit bez povsimnuti kolem feny, ktera je treba na zacatku/konci harani a zblazni se do feny, ktera harala pred 3 mesici a dalsi 3 mesice do harani ji cekaji. Proste nikdy nevime, kdy to prijde, je v tomhle naprosto nevyzpytatelny A ja se priznam, ze s timhle nemam nervy chodit na jakekoliv zkousky. Vytahl jsem toho psa ze stavu, kdy nesel ani pro aport, natoz s nim zpet, dneska je klidny, nevyrazi, neknuci, slusne pracuje u nohy, ma chut do prace (pomale navraty nepocitam, to uz u nej jiny nikdy nebude). Kdyz jsme cvicili intenzivne, tak mel slusnou stopku a delal kratsi blindy. Proste Mka by nejak asi prosel, kdyz bychom se snazili, prestoze dummy pro nej nikdy nebyly vsechno. Ale nepotrebuju znova videt na zkouskach situaci, kdy se pes vraci s dummy, v pulce skoku nasaje doprava, pusti dummy a najdu ho, jak vesele poskakuje kolem cubiny uprostred korony Takze dneska si hrajem doma, kdyz je min psu na treninku a stiha se, tak ho ja nebo Tana vytahnem, ale to je tak vsechno.
Jeste k Rakousku - posledni dobou je tam dost hodne sikovnych flatu, kteri se umistuji nahore. Na jednech WT vyhral ecka v konkurenci snad 40ti psu NSDTR. Uspesne tam beha Wolfgang Diglas se svym kremovym show goldenem, ktery ted skoncil druhy na rakouskem finale v S!!! Mohli jste ho videt i u nas na WT, jezdi to Budejek. I v ostatnich tridach se najdou show pejsci - samozrejme, nikdy to nebude tak, ze show budou porazet trial, ale pekny vysledek se da udelat. S tim se asi proste musime smirit...a nemyslim si, ze by bylo rozumne vymyslet nejaky jiny druh WT jen kvuli potrebe sbirat pekna umisteni. V zahranici to tak nikde neni, takze proc bychom meli nejake odlisnosti porad zavadet jen u nas v CR?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:52
- Nahlásit
Petra Bailie
No a upřímně se děsím i volného výběru chovných jedinců u nás.Míchání show a trial linii není v současnosti nijak ošetřeno.Asi určitě se to někdy dělo a pro uchování určitých vloh je to i nutné,ale nesmí se to dít neuváženě a to chce obrovské zkušenosti s chovem a tu u nás má opravdu málokdo.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:52
- Nahlásit
jana33
Ad etika - je to jednoduche. Kdyz ted vymenim dummy za zver a budu ji celorocne pouzivat a trenovat s nasimi psy intenzivne, jak bych mel, tak budu potrebovat desitky, ne-li stovky kusu zvere.
Proto rikam, ze mi prijde neeticke a naprosto zbytecne vyuzivat zver tam, kde naprosto shodnou sluzbu mi muze udelat dummy.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:54
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
dopredu plne treninky na WT? Nahradnici?!?!??? Jsi si opravdu jista, ze si to nepletes s necim jinym? Dam krk na spalek, ze tady nikdy nic takoveho nebylo
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:59
- Nahlásit
Zuzana T
koukam, ze to AT jsem nevedomky zahrnul do sveho prispevku. Samozrejme, ze psu z pracovnich linii je vice, ale jak jsem psal, i se show tam chodi a nekteri pracuji pekne - ve vetsine pripadu bych rekl, ze to je primo umerne mire a kvalite jejich treninku;)
Jinak kazde plemeno je pri praci jine a na to musi brat rozhodci zretel. Jsou show goldeni, kteri cestou zpet zpomaluji a jsou takovi, kteri celou cestu bezi V podstate je to tak, ze by u psa mela byt vyvinuta snaha dostat se s aportem k vudci. Ze pes nejak zpomali, neni zasadni vec a nemel by byt za to penalizovat. Pokud samozrejme nezpomali do chuze a sotva se k vudci doplazi - to je predpokladam, ten pripad, o kterem mluvis. Pak je bohuzel jista penalizace (ovsem nikoliv zasadniho razu) na miste.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 12:02
- Nahlásit
veronique12
Záleží na úhlu pohledu. Já první bych si přála, aby se vlohám a pracovním vlastnostem v chovu věnovala větší pozornost, ale musím vycházet z reality. Většina chovatelů se svými psy nepracuje, když potřebují loveckou zkoušku kvůli šampionovi, nechají si psa někde vycvičit a pak je zase na kanapi. Proto bych moc ráda, aby co nejvíc lidí se svými retrievery pracovalo a lepší něco než nic. Pokud je laťka příliš vysoko, někoho to prostě odradí, to funguje ve sportu obecně. Proč začínat třeba skákat do dálky, když je mi jasné, že v životě neskočím ani 4m, natož 8. Třeba v Rakousku na WT v podstatě show psa nepotkáš, proč asi? Třeba se přijdou jednou podívat, uvidí tam ty úžasné černé rakety a řeknou si, tohle nemá cenu ani zkoušet. Možná mám zbytečně minimalistická přání, ale mě je milejší, když by majitelé show psů soutěžili na nižší úrovni, než aby nedělali nic, jak to povětšině funguje v okolních zemích. Kromě toho, nenavrhovala jsem žádný vlastní zkušební řád, jenom dvě kategorie, to jest úlohy stejné, ale soutěžit v konkurenci jiných show psů. Komu by to ublížilo, jakou úroveň by to kazilo? Stejně tak bych byla pro zavedení třídy field trial na výstavách, kde by se brala v úvahu jejich specifika.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 12:04
- Nahlásit
jana33
Jo, to je Charlotte taky na..., když kachny lítají, ale střelci nějak nestíhají.
S nervama tě naprosto chápu, my to měli nalinkované už od loňska a taky jsem se klepala. Myslela jsem, že zkusíme ještě jednou ty PZ, ale když se mi Charlotte rozhárala, máme to spočítaný až na příští rok. Ostatně já zrovna nechci být ten typ, co běhá po zkouškách. Je to na mne moc drahá sranda a pro naše potřeby mi jedny zkoušky stačí. Radši si užíváme praxi. Už se těším na naháňky a hony, až se zase hezky projdu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 12:05
- Nahlásit
Fresh
no ptám se proto,že má mladá fenka zpomalovala víc,čím byla starší.Připadá mi,že čím víc " ví" ,tak tím je to horší.Je fakt,že záleží na tom,jak je nabuzená.Když delší dobu necvičí,tak běhá rychleji i zpět,nicméně posledních 10 m jde téměř krokem.Ptala jsem se na to hodně zkušeného rozhodčího ,který jen nepossuzuje,ale i psy cvičí a ten říkal ,že je to prostě golden,že je to běžné.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 12:11
- Nahlásit
Petra Bailie
mas pravdu, psal jsem to i vyse. Je to silne o selekci vlastnosti, byt mnohdy nechtene. Staci se ale kouknout, jak prvni labradori vypadali a kam se to pak posunulo. Opravdu ten rozdil v exterieru je daleko daleko vyraznejsi v show linii.
Jinak se ale domnivam, ze show pes podstoupivsi spravny trenink udela v pohode Lka a pri trose snahy by se mel vyskrabat na Mka.
S trialem at se snazis jakkoliv, tak to Vcko dostanes v jednom pripade z milionu
Zuzana T
jaky je podle tebe konkretni problem ve vzajemnem spojeni zvirat z show a trial linie?
Ja se domnivam, ze jakekoliv kryti by se nemelo dit neuvazene a melo by vyzadovat jiste zkusenosti...
|