| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 16:39 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
No já mám vodky taky za těžší.
jana33
Pokud Fanča dělá vlečky a bere peří i chlupy,tak se toho nebij.Slídění budeš mít max.sníženou známku,když to jen prolítne a vyčuchá zvěř hnedka,no.A pokud ti na vlečce dohledá,tak to u retrievera není chyba.Běž na nějaké OMS a nebuj!! pani!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 16:42
- Nahlásit
Zuzana T fakt jo? Jela jsem to Tesca na centrálu do Edenu a od Teplic, Průmyslová byla ucpaná, tak jsem to sekla na žižkov a před ohradu kolem těch hřbitovů - a přes Jarov jsem jela, je tam ta prodejna aut, tak to vím, že je to Jarov.
bilksa mě taky přijdou podzimky těžší než vodky, proto je děláme až jako druhé tedy budeme se snažit je udělat.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 16:58
- Nahlásit
Vlasta
Mně tedy přijdou snažší, ale protože jsem potřebovala mít se Charlotte zkoušky kvůli honům, tak jsem šla první na vodky - byly dřív. Na podzimky se chystám, ale stále nevím kam...
Zuzana T
Já mám tedy opačný problém - Charlotte slídí nádherně, když za ní postupuju (to má asi z honů), ale jakmile já zůstanu stát, nechce se jí dál ode mne. Ale je to jak kdy... Když navětří zvěř, tak slídí jak blázen, když nemůže chytit vítr, tak to za chvíli vzdá.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 17:03 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
No slídění je na PZ proti větru,takže jestliže je zvyklá užívat nos a to ona je,tak by měla zvěř navětřit.Teď na podzim je většinou chladněji,vlhčejí a větrno,takže by to mělo být pro psa jednodušší,než ve 30ti st.vedru v řepce,jak jsme to měli my loni .
Vlasto,tak až zase budeš krátit cestu přes Jarov,tak zavolej a stav se na kafe a obídek - Dneska bylo vepřo,br.knedlo,zelo.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 17:16
- Nahlásit
Zuzana T
Vepřo bych si dala, já měla dneska sladký knedlíky a ty já moc nemusím...
Dneska mě tak bolí hlava, to je strašný. V práci dělají zateplení, fasádu a mění okna, dneska zrovna v recepci, takže jsem celé dopoledne poslouchala zbiječku...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 18:29
- Nahlásit
Zuzana T MŃam - to bych si dala - já jsem se odbyla bagetou sýrový mlsoun a odpo mi bylo špatně.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 18:34
- Nahlásit
Vlasta
To se nedivím, po bagetě... Fuj, to jím neustále ve škole a taky mi z toho není nic moc...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 19:07
- Nahlásit
Mě přijdou vodky lehčí,protože pro retrívra je to prakticky opravdu o vlohách, jen to rákosí se musí projít.
Zuzana T
Já jsem koketovala s podzimkama tady u nás, jenže to je hon,tak furt nevím. Jsem srab Jinak slídění - slídí hezky,ale nesmí jí to hned fouknout do nosu,to pak logicky letí přímo
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 19:14
- Nahlásit
jana33 nebuď srab - už jsi jednou litovala!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 19:31
- Nahlásit
jana33
No ono je to těžký, když se má člověk rozhodnout mezi zkouškama a honem.... Já jsem dala přednost honům, protože si myslím, jich není zas tolik, aby se na to člověk vykašlal. Tak to máme my tady....
Tak luxuju internet a hledám nějakou pěknou ložnici z masivu - jen obrázek, vyrobit si ji necháme tady u truhlářů. Ale zatím se mi nic nelíbí - jsem nějaká vybíravá...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 19:37
- Nahlásit
Vlasta
Kdyby nebyl ten hon,tak bych to asi zkusila,ale takhle váhám. Jak píše Biksa,hon je hon Tak při nejhorším jsou pak ještě podzimky na Kladně,tam jsem členem OMS. Uvidíme,uvidíme,ona je šikovná,ale ještě ty výkony nejsou vyrovnaný, minulý pondělí měla den blbec,to by snad neudělala ani veverky,za dva dny zase zářila....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 19:46
- Nahlásit
jana33 tak teď tomu nerozumím - to jsou podzimky formou honu a nebo jsou na jednom místě PZ a na jiném hon?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 20:06
- Nahlásit
Vlasta
Na jednom místě je hon a zároveň jinde ty podzimky, tak se rozhoduje, kam vyrazí...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 20:28
- Nahlásit
bilksa aháá, jsem myslela, že bez zkoušek se na hon nesmí - tož já jsem na honě nikdy nebyla tak nevím. A jakési trialové zkoušky jsou formou honu tak jsem jako myslela že někteří myslivečtí fajnšmekři to dělají i s PZ
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 20:34
- Nahlásit
Vlasta
No tedy správně by pes bez zkoušek lov.upotřebitelnosti na hon jít neměl,ale MS to tak nehrotí.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 20:40
- Nahlásit
Zuzana T budeme mít přírůstek: myslím tady - Míša T se snad už zaregistrovala
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 20:52
- Nahlásit
Zuzana T
Jak které MS, třeba k nám se bez zkoušek nesmí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 21:13
- Nahlásit
bilksa
No na Kono,když jsem začínala chodit s Cathy,tak jsem ukazovala průkazku.
Vlasta
Ha další oběť ,sem s ní
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 21:15
- Nahlásit
Ahoj všichni, zase se po delší době hlásíme a jdeme vás tu zaspamovat fotkama
další fotky tady
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 07:05
- Nahlásit
Baysha
Pěkné fotky, a je jich mnoho = foceno s láskou - není na 4 měsíce nějak veliká? Vypadá jako dospělý labík
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 11:55
- Nahlásit
Jj,u nás okolní honitby mají nedostatek psů,takže máme kliku a chodíme i se Samem a Rozárkoukteří jako bezpapíráci na zkoušky nemůžou. Jsou rádi,že tam maj psy,co makaj Jinak v hodně sdruženích tě pustí s mladým psem bez zkoušek,který je teprve v tréninku,aspoň tady u nás, aby se rozkoukal a učil od ostatních.
Jo a ráno jsem zjistila,že Fanče tahám vlečky delší než jsou na zkouškách
Baysha
Krásná holčička
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:17 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
Vlasta
Není veliká, naopak je malá, ale vypadá jako bonsai dospělák, protože má poměrně malou hlavu a tlapy, nemá moc štěněcí proporce. Tady je před měsícem se sestřičkou Tinou a je dobře vidět rozdíl mezi nimi:
jana33
Děkuju
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:35
- Nahlásit
jana33
tahám vlečky delší než jsou na zkouškách
To záleží, na kterých zkouškách. Např.na jedněch nejmenovaných - prozradím jen, že byly cacitové - Borgo vypadl na vlečce, která byla dlouhá cca 50m, navíc hned pár metrů od zvěře za drnem jukal "ukrytý" vlečkař. Pes, zvyklý na 300 m dráhy, byl z toho dosti zmaten, nejspíš si myslel že se ta vlečka teprve bude tahat, a že mu teda toho bážu nemá brát
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:38
- Nahlásit
Baysha
Ona na těch fotkách fakt vypadá jako dospělák a protože není s čím porovnat velikost, tak se mi zdálo, že je veliká - třeba jak je v pozadí to okno - nevím jak je široké, ale pes je přes celé, tak vypadá veliký. Greeny byl v tom věku jako přehnojená kytka, hubený, nohatý.
jana33
No vidíš - těžko na cvičišti - lehko na bojišti. My jsme ještě plnou vlečku nedělali - jsme na nějakých 120 krocích - momentálně tedy ani nepokračujeme.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:39
- Nahlásit
Ketrin1
Teda ač jsem nelovec, tak todle mě fakt rozesmálo
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:40
- Nahlásit
Ketrin1
já jak si tahám vlečka sama tak Greeny taky vždycky když je dělá někdo jiný - a může být schovaná daleko) jde zkontrolovat kdo tam je - teď na výcviku na Mácháči jedna labradorka dokonce toho člověka vyštěkávala sice jenom jednou, ale nasmáli jsme se....
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:41
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
a co jako? - přísahám, že je to pravda pravdoucí, stalo se v r.2007
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:41
- Nahlásit
Vlasta
To jsou balkónový dveře, tuším 80cm. Nojo, na většině fotek chybí krabička zápalek pro srovnání
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 12:43
- Nahlásit
Baysha
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 13:25
- Nahlásit
Ketrin1
Hm,tak to je hustý
Lexy na vlečce pernaté ponejprv nalezla p.Dostála a myslím,že proběhla i nějaká ta pusinka a pak teprve dokončila vlečku a přinesla bážu.
|