| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 11:14
- Nahlásit
Zuzana T Zuzko a kde je aktualizace stránek - takový úspěch a Ty to ještě nemáš na stránkách.
EvkaSJo já vím, že se to zahojí, ale na té hlavě je to blbé místo, už to neproplachuju, bo se stejně nenechá, dneska je to bez otoku jedna z těch dvou děr je otevřená a taková skelná, volala jsem vetovi - měla jsem strach že bude naštvaný kvůli tomu drénu, ale nic neříkal - tak jsem mu popsala situaci, říkal, že to necháme a posunula jsem odjezd do Prahy, zítra ještě před odjezdem zajedu ne veterinu aby to zkouknul a děj se vůle boží. Ono to jeden den vypadá nadějně a potom se to zase zvrtne. Vet mi říkal, že zrovna v tom místě na nadočnicovém oblouku se stýká několik úponů a šlach a jsou tam nervy, že právě v těch všech záhybech se to drží a nedá se to pořádně - bez uspání - vyplachovat, protože tlakem kapaliny se jedna vrstva nafoukne a zavře propust do té druhé díry - včera to dělal dvěma zapíchnutýma jehlama, proplachoval to něčím, co zničí odumřelou tkáň a ven tedy šel humus - ale zase když to otevírala chovatelka tak to smrdělo více.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 20:48
- Nahlásit
Zuzko už jsem to četla - moc pěknou aktualizaci máš
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 21:47
- Nahlásit
Vlasta
No právě jsem doufám opravila všechny chybky,napsala jsem to nějak ve spěchu
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 07:46
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzi, moc hezkou aktualizaci máš na stránkách!! A krásná fotečka z Chorvatska.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 07:46
- Nahlásit
Dobré ráno všem!! Jsem totálně zničená - v sobotu byl na honu se Charlotte taťka, tak přesný počet kachen 649, v neděli jsme s nimi vyrazila i já, tentokrát se střelilo 419, bylo to náročný - spadla jsem do rybníka, ale naštěstí jen po pás a nebyla zima, tak mi po vyždímání a vylití přebytečné vody bylo celkem i teplo. Charlotte pracovala úžasně, všichni z ní byli unešený.
Taky se nám rozrostl seznam honů na kachny:
úterý hon, středa tah, pátek hon, sobota dopoledne hon, sobota odpoledne hon, a za týden v sobotu další hon. Naštěstí kromě soboty už to budou hony menší, kde se střelí počítám tak do 1OO kusů.
Dostali jsme 12 kachen, tak jsme s taťkou večer ještě pět oškubali, až mě bolí ruce. Zbytek jsme rozdali známým a příbuzným.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 09:49
- Nahlásit
Zuzana T
Hezká aktulka, se stydím, že já pořád nic.
Jinak v popisku Alběřtýmu máš chybku - my máme Brůču, Auru má Marcela
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 15:07
- Nahlásit
Mira A
ahá,no to je tedy chyba veliká.Ale zase Brůča i Auří jsou jedna jako druhá,tedy kromě srsti.Opravuji.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 15:08
- Nahlásit
Mira A
opraveno
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 15:59
- Nahlásit
Zuzana T
No vždyť já jsem si taky pletl
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 13:33
- Nahlásit
Tak to tu pročítá, samý skvělý zprávy! Zuzko, gratuluji!
My máme za sebou kontrolní RTG na DKK, a i po 3 letech stále perfketní 0/0!
Chtěla jsem se Žufrikem nakonec znovu zabojovat o umístění v mistrovství DT, ale Žufrik se přidal na stranu marodů a musím ho udržet aspoň týden s minimálním chozením. Hahá.
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 14:22
- Nahlásit
Zuzi taky od nas leti velka gratulka!!!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 21:18
- Nahlásit
Tak přinášíme foto z dnešního honu, dneska se střelilo 76 kachen, protože se hejno tak 100 kachen zvedlo a odletělo na jiný rybník, takže zítra jdeme na tah, snad se něco střelí.
Charlotte s tátou dostali pohár pro krále honu za nejlepší práci.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 21:40 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Pěkné!!!!
Šári nebyly by kachny k uskladnění???
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 07:56
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzí, teď už jsme měli na všechny zájemce, ale ještě hony budeme mít, tak kachny snad ještě budou.Nebo se dají koupit. Ale problém je, jak ti je předat, my už máme plný mrazák - táta na mě vrčí, ža když střelí prase, nemá ho kam dát...
Ale příští čtvrtek jedu do Prahy do nemocnice na Bulovku, tak bych ti je šoupla do mrazáku a pak dovezla do Prahy, kdyby sis pro ně zajela...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 08:34
- Nahlásit
bilksa tedy Vy jedete!!!
Ahojte, dostala jsem se k notebooku, tak zdravím všechny z pražské Kampy. Greeny lítá po zahradě u máti a hlava se hojí, tak snad dobrý - naposledy jsme byli na kontrole u veta v pondělí, říkal že dobrý a pokud by tam něco zbylo po doužívání ABT vytáhne to v sobotu jehlou. Tak snad se už nezhorší!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:30
- Nahlásit
bilksa
Pokud jedeš do Prahy,tak to by šlo určitě a do Oslavan nejedeš?
Kdyby byly dve kachničky,tak bych byla moc ráda.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 10:04
- Nahlásit
bilksa
Nádhera!!! Charlotka je šikulka, moc gratulujeme k takovému pracovnímu úspěchu a nasazení!!!
No, taky bych potřebovala nějakou kačenu.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 16:27
- Nahlásit
bilksa
Pániii, vy válíte teda pěkně, Charlotka je fakt šikula, tak ať vám to jde takhle úžasně dál ))
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 14:28
- Nahlásit
to all
Tady je mrtvo,asi jsou všichni celí diví z pracovního procesu.
Tak já tu blbárnu pro tento týden balím a odjíždím směr Plzeň do karavánku a na houby.
papa
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 20:05
- Nahlásit
Tak kdo byl na Zahradišti?? Máme nějaké zprávy o výsledcích???
|
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 12:53
- Nahlásit
Vlasta
My jsme byli )
Bylo to moc pěkně udělaný E od nejlehčích po těžší disciplíny - bylo jich sedm A stejně tolik bylo i psů. Marťa s Ellie vypadli na čtvrté disc. - Ellie mu u markingu vyběhla. Lka už byla náročnější a při první disciplíně na markingu ve vodě - kdy byl dummík fakt daleko vypadla polovina psů. Pak tam byl u třetí disciplíny zapeklitý poloblind, kdy se dummík dával do potůčku a pěkně si odplavával a u čtvrté disciplíny se zase psi natrápili při výlezu z vody po příkrým břehu.
Já si to moc užila, bylo tam fakt krásně, psi se vykoupali, houby jsme posbírali a bylo na co koukat
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 17:24
- Nahlásit
To je zlý sen,on už zase podniká!!!
Diskuzní fórum
•Název: zase Zelníček
•co viz níže
•Počet příspěvků: 7
•Přidat toto fórum do oblíbených
•Seznam témat
•Přidat příspěvek
RE: RE: RE: RE: co
Iva a Barnabáš (xxxx.3-85.cust.bluewin.ch) odpovědět 10. 09. 10, 23:02:14
Jsem si to ted pročetla - a já si dělám hlavu, když na psy vřísknu, protože mám zrovna špatnou náladu a sejří mě celý svět.
Tomu se snad ani nedá věřit, že se najdou lidi, kteří opravdu takto své psy vychovávají, nebo spíše - mají snahu.
RE: RE: RE: co
,,, (xxxxbroadband13.iol.cz) odpovědět 10. 09. 10, 17:02:51
Fofr škola, fofr hotel, hnus !!! Jen mě udivuje, kolik lidí mu svěří svého společníka a miláčka !!
RE: RE: co
jana+smečka (xxxx.broadband9.iol.cz) odpovědět 10. 09. 10, 16:50:28
Dokud budou lidi,co chtějí připravit psa na zkoušky za dva tři týdny,bude kvést podobným sviním živnost jedna báseň
RE: RE: co
honza (xxxx8.160.78) odpovědět 10. 09. 10, 16:49:36
http://www.zkracovatko.cz/001n
RE: co
Wronsky (xxxx.broadband13.iol.cz) odpovědět 10. 09. 10, 16:37:17
Já jsem měl dojem, že tohle snad všichni o tom magorovi vědí ??!!?? On má ještě pořád nějakou klientelu ?
RE: co
Věra (xxxx.broadband9.iol.cz) odpovědět 10. 09. 10, 16:35:14
Jo, ta paní má bohužel pravdu. Známý si k němu chtěl dát psa, dost se vyptával jednou se tam nějak vetřel a viděl to na vlastní oči. Zkusím ho sehnat, ať sem napíše, co viděl.
co
zase zelníček (xxxx.61.223) odpovědět 10. 09. 10, 16:11:01
Drazí kynologové, nebo lidi, co
alespoň máte rozum, cit a srdce….
Dnes 9. 9. 2010 jsem se vrátila z pracovního pohovoru
nabídky práce – CHOVATEL A OŠETŘOVATEL ZVÍŘAT, VÝCVIK A HLÍDÁNÍ PSŮ pro 1A Hotel pro psy s.r.o pana RNDr. Karla Zelníčka nacházející se v areálu VUT, budova 11 na
...Kraví hoře v Brně www.1a-hotelpropsy.cz
, vypomáhá mu zde absolventka SŠ s veterinárním zaměřením, slečna Šárka Zoufalá! Byla jsem teoreticky uvedena do
provozu této společnosti, což „relativně neznělo špatně“ (to ani jejich internetové stránky, nejsou nejhorší kvality a
nejhorších názorů…) Avšak při sledování praktického výcviku, kde mají být psi
vychováváni a cvičeni, aby byli dobrými společníky a vedeni k životu společensky
přijatelného vychovaného/vycvičeného psa se mi naskytlo pár momentů, na které
nikdy nezapomenu. Psi jsou trestáni NEKONTROLOVATELNĚ fyzickými tresty
– kopáni do žeber, do břicha, „pohlavky“ směřující zejména do části obličejové,
různé výhružky tělesného bití jsou ze strany „psovoda“ bez přestávky…! Fyzické
tresty jdou znát především na psychice psa, kdy se pes při uvedení na pracovní
prostor (chodba pokryta pomočeným
kobercem) třepe jak motor ze škody 105.
Pouhým pohledem jsem si všimla u dvou psů (mj. klientů) prasklých očních žilek a očí zalité krví. Malý jack russel
terrier byl při slovním povelu „lehni“ ufackován přímo k zemi (následovala další smrť facek, když si
psíček odlehčil bok a lehnul si křivě), při pobídce k „chůzi u nohy“
dostal na povzbuzení 3 kopance a po ukončení „výcviku“ byl bez jakékoliv odměny
(ať už odlehčující intonační, či formou
pamlsku) pes odvlečen do prostoru, kde měl konečně klid (pro něj největší odměna). Za celou dobu
výcviku (cca 5 předvedených psů),
psům nebylo žádnou z pozitivních metod vysvětleno, co se po nich chce či
žádá, ale rovnou tvrdou mechanikou a intonací (kterou bych mimo jiné nepoužila ani při zapnuté sbíječce), byli
přinuceni do oné polohy. Mé otázky na majitele tohoto pracoviště (RNDr. Karel Zelníček) si stále
zachovávali vlastní čest sic jsem měla oči zalité slzami – dozvídala jsem se
tak spoustu nových věcí – psíčci zde umístěni, si nejdříve sáhnou na své úplné
psychické dno a pak se rozvíjí po boku své dominantní tvrdé nekompromisní alfy
„výcvikáře“ (kterým je buď sám RNDr.
Karel Zelníček nebo slečna Šárka Zoufalá) – ať je to práce se psem, který
má 4 měsíce či se psem, který má svá léta – pracuje se dle stejné tvrdé
metodiky, ve finále pes vše dělá pod neúprosným nátlakem, psychicky zhroucen,
ve strachu a strnulém stavu bez uvolnění - stylem MUSÍŠ nebo dostaneš několik
facek a kopanců. Pes je po 14 dnech (kolikrát
i dříve) vrácen původnímu majiteli, majitel je z toho okouzlen, jelikož
vidí, jak pes na pouhé lusknutí poslouchá jak švýcarské hodinky, bohužel už nevidí
to, jak se psem bylo zacházeno a jak bylo „poslušnosti“ dobudováno. Nadšený
páníček (o nějaký ty tisíce chudší) jde spokojeně domů, pes se ze svých zážitků
dostává velmi pomalu (či nikdy),
bohužel po nějakém čase se tento pejsek do oné polepšovny stejně vrací
s tím, že přestal poslouchat. Vysvětlení? Majitel nepoužívá nepřiměřených
fyzických sil ani intonace dělníka na stavbě, při neštěstí a slabé chvíli si majitel
vzpomene, jak při návratu z psího hotelu pejsek poslouchal a byl nadšený
za každé pohlazení (není divu, když mu byly
darovány jen facky, kopance a výhružná gesta), tudíž dá další šanci a
možnost těmto podnikavým lidem znovu vydělat. Nejsem žádný kynologický
laik. Osobně cvičím psy, dle zkušebních řádů ať národních či mezinárodních, kde
se mimo přesnosti, rychlosti a správnosti cviku hodnotí radostný projev
vystupovaného psíčka – tudíž v mém výcviku převládá pozitivní motivace, rozlišení
toho, co pejsek dělá dobře a co špatně, případná oprava do správné pozice je
bez fyzických trestů, tvrdé mechaniky či psychicky nátlakové intonace. Pejsek
je v mém výcviku odměňován a intonací povzbuzován. Nenutím psy k práci,
ale učím je spolupracovat.
Byla bych ráda, abyste tuto zprávu rozeslali co nejvíce
lidem, protože společnost 1A Hotel pro psy s.r.o na první pohled
nevypadá špatně, bohužel zacházení se psy zde hraničí se zákony. Lepší než
soudit se je zajistit to, aby tato společnost RNDr. Karla Zelníčka (výpomoc
Šárka Zoufalá) neměla žádnou klientelu!!!
Nehodlám
vyst upovat jako anonym, dokonce na sebe přidávám kontakt, kdo by měl zájem
udělat větší krok než já pouhým rozesíláním mailů, roznášením těchto letáků a
informování všech kynologických portálů, budu k dispozici a nápomocna.
Anet Křesalová
Copyright © 1999 - 2010 MUJPES.CZ s.r.o.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 18:02
- Nahlásit
choco Dík za info - škoda vyběhnutí co?? Já stále nemám jasno zda pojedeme do Tábora nebo ne - chtěla bych, ale dneska si Greeny zase rozškrábnul strup na hlavě. A dokud to nemá srostlé tak s ním nechci nic dělat. Ještě taky včera dobral poslední ABT a je možné, že pokud se nepodařilo dobře vyplachovat rány tak se mu to může udělat znova... tož budu čekat, a když to dobře půjde tak si na finále pojedeme max. zatrénovat..
Zuzana T to je kopie z FB - tedy Zuzi..Ty se nezdáš!!
Hele stejně vždycky bude dost majitelů psů, kterým chovatelé kteří o tomto vědí nic neřeknou a ti tam pořád polezou. bo vůbec nemají tušení do čeho jdou a jak to má správně vypadat.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 18:12
- Nahlásit
Vlasta
nenen z FB - z Mujpes.FB bojkotuji stále .
Jinak hlásím,že má střihací klientka Rozárka CHŠ byla v na polské národce BOB a BIG a další klient chlupaťák Kerouš byl CWC,NV!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 18:17
- Nahlásit
Zuzana T hlásím se do Tvé stáje ke střihacím klientům - až nám doroste hlava - třeba to bude v tom, že kdo stříhá u teeb vyhrává - sakra - a já to podcenila!!!!
Jaký byl víkend - rostou??? My jsme odpočívali, dneska se byli pouze podívat na cvičáku a tam si kvůli komárům Greeny rozrýpnul ten strup - se na to fakt vyfláknu už.. ale jsem na tom lépe než kamarádka s kníračkou, která chytla nějaký humus do drápů a už jí 2 nebo tři v narkoze strhávali - smrdělo to prý jak sfiňa, a teď čeká co s tím udělají ABT, jestli jí nebudou muset amputovat prsty - feně , né kámošce. Můj vet mi v sobotu říkal, kolik nemocných psů má ze záplavových oblastí, že se do půdy dostalo hodně různých bordelů a psi kakají, blinkají a různě hnijí - podotýkám, že my do žádné z těchto oblastí nechodíme a stejně marodíme..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 18:25
- Nahlásit
Vlasta
No já si se zaníceným drápem taky užila své.Cathy má do dneška zdeformovaný dráp a občas na tuhle tlapku kulhá,když se do drápu ohodí.
Víkend super,oslava se vydařila,v sobotu jsem navštívila Antošíky a byli jsme společně na houbách - donesla jsem jich košík.Pomuchlovala jsem Aragorna - je úžasný,opravdu a ta povaha!!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 18:32
- Nahlásit
Zuzana T a co nechají si ho??? Dneska jsem brouzdala po stránkách a našla jsem ještě jednoho posledního pejsáka - má dobrý rodokmen a zase jeden zbyl - z předchozího vrhu taky jeden pes zbyl - nechali si ho ke dvěma fenám a mají z něho junioršampíka, by mě zajímalo jestli opravdu zbyl právě tento a nebo ho nechávali naposledy a zbyl ten nejhezčí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 19:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
No nemají to v ímyslu,ale za každou cenu ho také nedají.
Vím,myslím,kterou chovku máš na mysli,patrně zbyl.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 19:16
- Nahlásit
Ahoj všem!!
Nějak to tu zanedbávám - my máme za sebou perný týden, kromě čtvrtka jsme byli každý den na kachnách - Zuzi, mám pro tebe 2 kachny. pak se nějak domluvíme, jak ti je předám. Do ČB na mezinárodku nejedeš??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2010 19:19 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Nejedu,ale zjistím ,kdo ano.Nebo jestli někdy pojedeš na Prahu,tak já někam dojedu. Jsi Pokláááád.
|