| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 17:58
- Nahlásit
Fuj taky je u Vás tak hnusně? Šla jsem do lékárny pro homeopatika, samo že je teprve objednají, tak snad ve čtvrtek, hlava zatím drží
Zuzko, co nevěsta - už je v poho?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 18:46 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Vlasta
U nás ráno bylo krásně, pak se to zkazilo a teď je tu pěkně hnusně: prší a fouká studený vítr.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 20:13
- Nahlásit
Vlasta
Počasí je hnusně podzimní.
Monča se lepší,už může jíst,ale stále přísně dietně.Koupila jsem jí speciální kuchařku na kolitidu a Chrona a prý jsou tam prima recepty.Za 14 dní půjde znova na vyšetření a biopsii tl.střeva a pak se teprve určí ,co to je.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 20:40
- Nahlásit
Zuzana T My teď řešíme mého otce - je už 14 dní v nemocnici, má nevratně zvětšené ledviny, 3x týdně dialýza a prognoza nic moc - od zimy ho nutíme jít k lékaři, no a chlap - nikam nejde - tak to tak dopadlo. Navíc to vzdává, odmítá chodit.....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 20:51
- Nahlásit
Vlasta
Hm,tak to ti nezávidím.Když nechce bojovat,to se těžko léčí.Máma ,když byla před 1.dialýzou,tak si také myslela,že je to konečná.Pak si zvykla a brala to vcelku v pohodě.Mamča toho bohužel měla víc.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 21:25
- Nahlásit
Vlasta
Když to vzdávají, tak je to hrozný. Teta takhle taky vzdala chození a vypadalo to špatně, naštěstí se pak rozchodila a je na její léta celkem v pořádku.
Zuzana T
Je fajn, že je Monče už lépe, hlavně, že může normálně fungovat. Snad se to už bude jen zlepšovat.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 07:14 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Zuzana T
bilksa
JJ, můj otec trávil život v hospodě, takže ledvinama to vyvrcholilo, taky je toho daleko více. Jenom teď se zmítám - a asi všichni z naší rodiny - mezi vztekem na něho, jak daleko to sám nechal dojít a tím, že mi ho je líto že ho čeká LDN protože nikdo si nemůže dovolit zůstat doma a starat se o něho - a mámě to nedovolíme, bo jsou 15 let rozvedení a máti má cukrovku a myslíme si, že by se jenom oddělala - mluvila jsem s kámoškou, která dělá v pečovateláku, tak u nás není mimo LDN žádné zařízení pro ležící pacienty a ta nám doporučovala nechat ho v péči cizích lidí, protože na cizí se mu bude blbě osopovat a oni ho spíše donutí chodit než máti doma - ach jo...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 08:51 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
No LDN nebo jiný podobný ústav se ti bude těžko shánět.Většinou jsou pořadníky na státní instituce.Pak jsou různé placené org.,ale tam chtějí mít většinou klienty,kteří chodí a částečně se o sebe starají.Leda jestli seženete hospic,nejlépe s jeptiškami,jako pečovatelkami.
Je to strašné,řešit " kam s ním" - člověk má stejně výčitky svědomí,tak jako tak.Znám to dobře s maminou - tu jsem měla do její smrti u sebe a pak na intenzivních péčích a s tchyní,která byla nakonec v Bohnicích se stař.demencí - ale tam se starali suprově.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 08:54
- Nahlásit
Vlasta
Souhlasím s tou kámoškou. Babička se 9 let starala o jejího švagra. Poslední rok byl nechodící a celý život silně protivný. Nakonec bylo vysvobození pro všechny, že umřel (už nevěděl o světě). Babičku to šíleně ničilo, už jsme se o ní začali bát.
LDN je bohužel jediné zařízení, ale nevím, jak je to u vás, ale tady to tam celkem jde. Leží tam ta teta a fakt se jim podařilo jí rozchodit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 09:45
- Nahlásit
Vlasta
V některých domovech důchodců mají pár míst pro ležáky,ale je to otázka známostí se tam dostat.
Jinak my tu máme veselo,kamarádi odváželi mamnku do Německa,tak tady od včerejška do zítřka máme tu malo welshspringerpanielku a řádí s Fančou jak černá ruka.
Jinak se snažíme cvičit, Fany chodí už vlečky sama,pravda ne vždy po stopě,ale ještě se nestalo,že by jí nedokončila,tak mám radost
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 09:52
- Nahlásit
jana33
Jee, welshspringerspaniel se mi líbí. My teď cvičení úplně zanedbáváme, chodili jsme na hony, tak jsme necvičili... Ale v pátek bych chtěla vyrazit, jestli mi taťka nesebere Charlotte zase někam na hon.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 12:10
- Nahlásit
bilksa
My máme první hon 2. října,taky kachny,už se moc těším
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 12:19
- Nahlásit
jana33
Já jdu teď v sobotu....mám z toho smíšený pocity,už se ve mě zase probouzí nerváček )) Ale teď v neděli jsem vytáhla po roce kachnu a na to,že když ji viděl tak odešel s míčkem do obýváku, tak jakmile ji měl aportit,tak se ta vášeň v něm zase rychle probudila, tak snad to bude v poho...doufám,že bude ale hezčí počasí než co je teď...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 12:20
- Nahlásit
Závidím hony - my ještě nic ani neplánujeme - tak snad se někam na poslední chvíli vetřeme
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 12:28 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Tak mám dneska za sebou likvidaci psí rvačky.No ani né rvačky,jako napadení jednoho druhým.Ráno se potácím po sídlišti k autobusu a do práce a vidím starou paní o holi s černým labíkem,jednak jsem zaregistrovala,že se vykálel na dětské hřiště,to jsem se už mračila,ale říkám si ta stará paní to asi těžko uklidí,když sotva jde.No a jen co paní s labíkem zajde za roh do uličky mezi vilkami ozve se řev.Milý labík bez košíku a obojku zakusuje malého oříška NA vodítku.Oba majitelé křičí a žádný psa nepopadne.Tak já blbka jedna bafnu labíka za kůži a odhodím ho od psa a ještě si troufám víc,přizemnila jsem ho a nadávala mu do ksichtu.Pes se očividně lekl a podvolil se.Vyděšenou paní jsem ještě donutila psa uvázat a šla po svých.Chudák pán s oříškem metelil k Neumětelům.Až po pár minutách mi došlo,že jsme mohla být pěkně porafaná.Pes byl očividně dominantní jedinec a paní zjevně nebyla jeho pán,spíš ho venčila po ránu spícím mladým majitelům .
Tak nevím,jsme proti náhubkům a trvalému uvázání velkých plemen,ale tohle je také blbý.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 12:53 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Zuzana T
Jo, tohle je otrava, ale Charlotte takhle před čtrnácti dny napadla jezevčice, takže ve velikosti to není... Srovnávala se z toho skoro tři dny. Hlavně, že nejsi pokousaná, my když takhle roztrháváme psy na cvičáku, tak se občas stane, že jsme pokousaný.
My jsme chtěli v Třeboni zavést socializační zkoušku - ten, kdo ji se psem splní, dostane průkaz, že pes smí být na volno, ostatní na vodítku. Ale máme debilního starostu, který psy nesnáší, tak jsme si vyslechli něco o tom, že pes do města vůbec nepatří, jen na vesnici a uvázat na řetěz k boudě, a že můžeme být rádi, že nám dovolí samonavíjecí vodítka... No debil. Přitom přesně tenhle systém funguje ve Vídni...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 13:05 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Tohle bych já viděla jako povinné - chceš mít psa - ukaž,jak ho zvládáš.Jako motivační bych to ve velkých městech viděla i s rouzílnou cenou za psí poplatky.Kdo do psa investuje čas i prachy za výcvik,ať to má levnější.Ale to je stejně nereálné,lepší je se politicky zviditeĺnit striktními zákazy pro všechny majitele psů.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 13:31
- Nahlásit
Zuzana T
tak to jsi odvážná, asi bych se bála namíchat se do rvačky cizích psů, sice už jsem nastudovala postup,ale na ten musejí být dva a zasahovat zároveň - ještě jsem to naštěstí v praxi zkoušet nemusela.
bilksa
jak to, že se Vám stane že se na cvičáku porvou psi? U nás to neexistuje, dominantní kreténi cvičí sami na ploše a nebo mezi ostatníma na vodítku. Pes bez přivolání na stopovačce a je to. Ale přišla k nám holčina s labrošem z jiného cvičáku - i jiného města - labroš se nesnáší s nikým, a říkala, že právě na tom cvičáku se pořád s někým rval, a nebyl sám - tož se to naučil a považuje to za normální. Já třeba Kejsovi po jediné rvačce nevěřím a nepustila bych ho navolno mezi psí samce.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 13:34
- Nahlásit
Vlasta
no spíš pitomá,mohla jsem si to odskákat.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 14:07
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to jsi fakt statečná, páč já se děsím jen toho,že bych musela odtrhávat někoho od toho mýho, natož úplně cizí...
Vlasta
No ono ke rvačce stačí málo - pamatuju i na rvačky na retŕívřím cvičáku, kdy se třeba jeden pes vracel s dumíkem a druhý byl vyslaný pro jiný a šup byli v sobě....Andy má svý psy - kluky,se kterýma se setkáváme a vzájemně se ignorují - venku - chodíme skoro pořád na volno,když vidí psa,tak se automaticky zastavuje a buď na mě čeká nebo jde k noze - nemá chuť se rozhodně s nikým seznamovat, takže když za náma nějaký čokloun nejde opruzovat,jsme oba v klidu...jinak se to snažím řešit psem za zádama a burácet na toho druhýho se srdcem v kalhotách,jestli to zabere...ale chci si pro tyhle případy pořídit paralizér - po akci,kdy nás překvapil pes cane corso v lese a páník v nedohlednu jsem myslela,že zkolabuju- naštěstí to byl ještě mladý trouba,který se nechal chytit za obojek a odvést k pánovi...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 14:30
- Nahlásit
choco
No já samozřejmě nevím,jestli ten vořech na vodítku na tohohle nezavrčel nebo co bylo.Faktem je ,že ho ten labík chtěl zahlušit.Ale zase tam nebyla až tak šílená agrese,když kušoval okamžitě po mém zásahu.Nejde o to,co bylo,ale co bude dál,jestli se ta paní nepoučí a nechá černého krasavce takhle běhat samotného.
Myslím,že hodně lidí podceňuje chování samců.Labíček může a asi je doma mazlík,ale venku se hold cítí být king.Já neviním toho psa,ale majitelku- tedy asi spíš venčitelku.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 14:37 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Vlasta
Kolik máte na cvičáku psů?? Nám se sejde den, kdy je tam i třicet psů... A máte psy před a po výcviku puštěné na volno?
Stačí, že jim jedna fenka zavoní, nebo někdo omylem hodí aport a stát se to prostě může. Náš cvičák je zaměřený na socializaci, takže samozřejmostí je pohyb psů na volno, samozřejmě, pokud víme, že jde nějaký pes do bitky, tak je na vodítku a s náhubkem.
Zuzana T
Přesně tohle jsme prosazovali, zkoušku, ukaž, jak máš svého psa zvládnutého a osvobození od poplatků. TO už sice u nás funguje - stačí základní zkouška z poslušnosti, ale my jsme to chtěli zpaušalizovat a zjednodušit, protože z normálních "pejskařů", třeba zkoušku ZOP málokdo zvládne.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 14:52
- Nahlásit
bilksa
nám se sejde tak 10 max 15 psů. Před, po ani během výcviku nejsou dohromady pouštění jen tak na hru, kdo chce může si psa s druhým pustit mimo cvičák v lesíku - to je pozůstatek z doby, kdy by si stejně nikdo svého psa s druhým nabušeným ovčounem kamarádit nepustil, teď už služebáků chodí minimum.
Ale pamatuju, když při organizované vycházce - všichni psy s košíkama - mi jeden ovčoun začal fest prudit do tehdy mladého Kejsi a zbystřila to kámoščina něm doga, se kterou jsem denně chodila venčit - ona taky s košíkem,ale jak zjistila, že se jejímu kámošovi ubližuje - ovčounům páníček se jenom smál, že mají košíky tak co že jo?, - tak toho ovčáka běžela zmastit a ten odtamtud prchal se staženým ocasem a páníček čuměl, my s kámoškou jsme se naopak smály. Greena držím stranou, pustím mezi psy, ale napřed se ptám a jakmile by Green nebo kdokoliv spustil nějaké vrčení tak vyřvu a pokud nazasáhne druhý pán odcházím, protože právě nechci, aby se Greeny někdy někde rval. Ono je velký rozdíl mezi služebákama, ty i na zkouškách jsou na place sami, takže nejsou moc zvyklý být v blízkosti ostatních psů - a potom třeba agiliTáci, ty mají psy vyloženě naučené být spolu navolno -my jak máme cvičák kombinovaný a psy na sebe nejsou zvyklý, tak dodržujeme pravidla sporťárny - pokud neposlouchá a nebo vrčí tak se s ním ostatní moc nedruží - to se samo netýká štěňátek - tam ta socializace probíhá jinak - to mluvím o dospělých psech.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:06
- Nahlásit
bilksa
Zopka je pro děcka
Jj, ale něco takového by bylo fajn...kolikrát už jen slyšet některé názory rádoby pejskařů stojí za to...takhle by je to fakt nutilo se aspoň to minmum se svým psem naučit zvládat....ale zase někdy můžeš socializovat,jak chceš a pak na tebe vlítne nějaký blbec a máš po ptákách...a můžeš začínat znovu a znovu...
Nedávno jsem na procházce potkala dvě malé holčiny tak max. 6 - 7 let se štěndem bígla a když jsem viděla,co s ním dělají a jak už tak malé štěndo vrčí, protože mu to nemohlo být ani trochu příjemný...tak,co bude dělat,až vyroste...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:14
- Nahlásit
choco
jj, malé děti které mají štěně jako hračku a ubližují mu taky nesnáším - tedy spíš jejich rodiče, ty děcka to nechápou.
Dneska jsem byla v Praze a stála jsem v koloně na Koněvovce - stojím a čumím kdy se hneme a najednou se otevřou dveře od baráku a vyběhne štěně labíčka a za ním baba tak 30 let - štěně navolno a hurá mezi auta - jsem se divila, jestli je naučená že ty auta tam furt stojí - že se jako nebojí, že jí to štěně vběhne někomu pod kola? Ona ho odlovila mezi autama, poponesla kousek dál a zase vypustila - tož nevím, v rádiu nic nehlásili....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:23
- Nahlásit
Vlasta
No ty stojíš na Koněvce a nestavíš se,já mám školu kousek od Koněvky nahoře skoro u Jarova!!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:29
- Nahlásit
Nojo,ono bohužel těch starých lidí,co vyfasujou psa od mladejch,který nemaj čas,je víc a víc
Ad kachny-jedna výcviková
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:37
- Nahlásit
jana33
Pěkná výcviková fotečka A jak se jí pěkně krabatí zadnice ) A co vy, prubnete už nějakou zkoušku? A na hon bereš i Fany?
Vlasta
Třeba se toho štěnda chtěla zbavit...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:41
- Nahlásit
choco
No jasně,že půjde na hony Zkoušky nevím,asi spíš ne, vodky nám utekli,měla jsem furt pocit,že není dost připravená a teď si to vyčítám-ale prostě jsem nestíhala a pak vysrágořila . A podzimky to už je přece jen dost těžší. Spíš to vidím na konci října na vlohy a zkoušky až příští rok
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 16:06
- Nahlásit
Vlasta
No je fakt, že na těch sporťáckých cvičácích se psy na volno nepouštějí. My se spíš věnujeme těm sportům a socializaci, takže u nás je to normálka, a i nutnost, že se psi pohybují volně. No a když jich tam běhá 30, tak už je to pěkný pokoukáníčko..
jana33
Pěkná fotečka, krásný, jak sedí - jak na baru.
Zvláštní, jak někomu přijdou lehčí vodky, všeobecně mi přijde, že víc lidí si myslí, že jsou lehčí podzimky.
|