| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:06
- Nahlásit
EvkaS
taky mi střihačka vynadala, že snad si můj pes nechá ode mě udělat cokoliv - no dá, ale tato bolest je asi taková že ho nepřeperu. Tak už jsem s ní mluvila a pokud si seženu doktora a přivezu ještě jednu osobu tak mi taky půjde pomoct - tedy fakt to je děsné co mě ještě potká.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:31
- Nahlásit
Vlasta
Chudák, musí ho to asi děsně bolet. Navíc je podle mne ještě blbý, že to má na hlavě, to to umocňuje. Přece jenom na tlapce je to lepší. Držíme palce, ať to zvládnete.
EvkaS
Do Oslavan nejedu, chtěla jsem hlásit pracovku, ale nepřišel mi ten certifikát a pak už jsem jela na dovču, tak jsem nepřihlásila ani otevřenou. Teď mě to mrzí, ale nedá se nic dělat.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 10:41
- Nahlásit
Vlasta
Škoda, že seš tak daleko. Bych ti ráda pomohla. Tak snad to odpolko klapne.
bilksa
No je to škoda. Ale tak snad ti ten certifikát dojde a příště už budeš moc přihlásit pracovku.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:59
- Nahlásit
EvkaS
Už jsme se domluvili - včera ho odeslala dobírkou, tak snad ho tu zítra budu mít.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 15:34
- Nahlásit
Vlasta
Chudák malej a měl tam něco zabodnutýho? Ono ho to jednak bolí a asi i kvůli tomu včerejšímu zážitku se bojí a bojuje.
Zuzko,to jste statečný,tak na vás budeme myslet. Já se jedu podívat na omskový vodky na Úštěku,jsem zvědavá na organizaci.
My byli dneska celý dopoledne cvičit a Fanča měla nějakej šikovnej den, natáhla jsem jí dvě vlečky,zatím je chodí na stopovačce,aby se je naučila dělat dobře,ale tu druhou už by vystřihla sama
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 18:51 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Tak jsme se vrátili od veterináře - dobrý, má to vypláchnutý, sice neprotékala jedna díra do druhé, ale veterinář říkal, že je to dobré. Bylo to celkem v pohodě já jsem držela mezi kolenama hrudník psa nohama a rukama hlavu, střihačka za mnou jistila proti posunu a syn držel přední nohy na zemi proti vzpínání a vyrážení stříkačky z ruky - takže poloha v sedě. Greeny sice chvílema hysterčil, ale veterinář měl svatou trpělivost tak se podařilo. Ráno to mám zopakovat a zítra večer se zase zastavit, že to zkoukne. Ani nechtěl nic zaplatit, přestože měl ještě dneska dovču a šel tam jenom kvůli mě.
Ovšem střihačka mě zaskočila - ptala se kdy chci jít na výstavu - tak jsem říkala, že zřejmě do Brna v únoru a ona se smála, že jestli si myslím, že mu ta hlava do té doby zaroste tak to jsem na omylu - tož se nechám překvapit.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 18:55
- Nahlásit
Vlasta
Ze Žufrika by za takovou dobu byl medvídek! To doroste !
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 19:31
- Nahlásit
Vlasta
Za 6 měsíců,pokud to nebudete dál holit by to mělo zarůst.Na hlavě je krátká srst,tak snad jo.No kdyžtak střihačka vezme strojek,nastaví patříčnou délku a doholí zbytek hlavy,no .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 19:36
- Nahlásit
Zuzana T ty jo, tak to bych tam asi nemohla- on té srsti zas tak moc nemá. A je to jenom 5 měsíců, Brno je na začátku února - no osud, teď už s tím nic nenadělám a třeba ušetřím peníze Akorát mě štvě, že s těma otevřenýma ránama nemůžu cvičit, bo ho přece nepustím někam do trávy aby se mu tam něco dostalo - doufám,že nebudou komplikace a ABT máme na 7 dní, tak že potom se to bude moci nechat zavřit a bude cvičit normálně. Pokud pojedu do Tábora na ty WT tak musím říct fotografům, aby ho fotili pouze z pravého profilu, bo ten levý nemá fotogenický
Ančí a Žufrik já mám takového medvěda toho staršího, ale stejně po operaci loktů trvalo skoro rok než to nebylo poznat, že byl oholený.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 19:49
- Nahlásit
Asi vážně mám medvěda... vyholenou nohu po odběru půl litru krve měl do 2 měsíců zarostlou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 20:15
- Nahlásit
Vlasta
s ATB bych ti tedy neradila cvičit.Je to smutné,ale dokud bude mít ten zánět,tak na zátěž zapomeň.¨Já jsem s Cathy po zánětu v lůžku nalomeného drápu necvičila 2 měsíce a než byla Cathy zase ok, bylo po vodních zkouškách a další rok změnily řády a měla jsem po žížalkách.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 07:16
- Nahlásit
Zuzana T
Já vím, a je je mi líto, že jsem cvičila na tom táboře v Doksech, to měl taky napíchnuté ATB ( prý preventivně na tu alergii) a doktorka mi říkala že první den ho mám šetřit a potom už můžeme - no netrefila se ve více věcech a kdybych věděla co mu je tak tam ani nejedu.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 08:22
- Nahlásit
Vlasta
To si nemůžeš vyčítat, hlavně, že se mu nijak výrazně nepřitížilo a teď, když bude mít klid se z toho určitě rychle dostane. O veterinářce se raději nevyjadřuju, protože bych musela být sprostá...
Tak jsem dneska skoro celou noc nespala - nějak se mi udělalo zase pěkně blbě, tak jsem se furt budila. Teď už jsem zase v práci, hlava se mi asi každou chvílí rozskočí a já mám pocit, že tu do nějakého záchodu spadnu, až sebou seknu. Ještě zítra a mám zas chvíli volno.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 08:42
- Nahlásit
bilksa
Toto má kolem mě spousta lidí - jakoby lehké příznaky chřipky a rýmu - to asi ty změny teplot nebo co.
Dneska jsem Mydlíčkovi už hlavu čistila sama - nechal si to líbit. Nevím jestli to dělám dobře, ale roztáhnu okraje těch řezů a do nich stříkačkou dávám ten roztok - akorát ty dva řezy mezi sebou neprotékají - ale to ani včera na veterině - tak to vytéká zase ven. Má to docela velkou tendenci se zavírat - po noci to už bylko zatažené, a po otevření z toho nic neteče. Večer jdu ještě na zkouknutí ke svému veterináři - aby mi řekl jestli je to dobře - na stará kolena začínám být mírně hysterická
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 08:51
- Nahlásit
Vlasta
Se ti nedivím, ono tohle není žádná legrace, když má takovýhle svinstvo v těle... Greeny je pašák, že si to nechal líbit.
Je fakt, že nachlazení je hodně, já jsem to chytla tady od té ženské a už by to možná bylo na antibiotika, ale kdo se požné 35km k doktorce, navíc, když jsem furt v práci.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:42
- Nahlásit
Tak po dnešní návštěvě veterináře zase mírný pokles nálady - má to více nateklé než včera a je stále těžší udržet ty rány otevřené, to co šlo ráno snadno se odpoledne nedalo rozlepit. A stále nic neteče - tak nevím. Mám se snažit a v pátek znovu přijít - tedy kdyby něco můžu kdykoliv, ale v pátek se rozhodne co s tím dál. Veterinář mi rovnou řekl, že je to min. na 14 dní když se to bude hojit dobře - tak už vidím, že u nás to bude nadýl.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:50
- Nahlásit
Vlasta
To je trápení a nedá se to nějak udržet otevřený?? To otvírání ho musí hrozně bolet, chudinku...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 20:56
- Nahlásit
bilksa asi dá - drénem - myslím, že to tak v pátek dopadne. Dostane drén a satelit a bude to..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 21:02
- Nahlásit
Vlasta
Nevím, nerozumím tomu, ale podle mne by to bylo lepší, než to otevírat. To ho šmudlínka musí hrozně bolet. Je to smůla...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 21:31
- Nahlásit
Vlasta
No upřímně -divila jsem se,že to nezadrénoval hned.Jestli neteče nic,tak to může znamenat,že se opět tvoří hnisavá ložiska.Cathy tenkrát veterinář naříznul také na dvou místech,odstranil hnis dokonce to škrabal lžičkou!!Pak protáhl gázový drén desinfekční čirou tekutinou a pomocí pinzety protáhl drén skrz oba otvory a zavázal na uzlík.To měla Cathy asi 2-3 dny.Přes drén odtékala tekutina ven.Teprve,když bylo zřejmé,že se rány nazavřou,drén odstranil a pak jsem několikrát denně stříkačkou s fízákem a desinfekcí proplachovala vzniklou kapsu.I tak to trvalo asi 14 dní a nakonec se zvolila agresivnější látka,protože se hnis tvořil stále i přes ATB a proplachy.Celkem jsme to léčili skoro měsíc,než se mohly rány nechat definitivně uzavřené.
Já bych asi šla k vet. rovnou pro drén - psovi se uleví.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 07:19
- Nahlásit
Zuzana T
On to viděl až den po zákroku ( měl dovču a ještě jsem ho vytáhla dřív do ordinace, bo mi střihačka práskla, že už je doma) a to už nešlo bez uspání tam ten drén dát - on se bránil dost i tomu vystříkání těch řezů. Včera to měl nateklé v místě řezů a dneska mu ten otok klesl na spodní víčko a řezy jsou červené,ale pořád mají tendenci se zatahovat- Green si to pořád ometá packou a u toho kňučí - takže ho to určo dost bolí - odpoledne tam povalím znovu - teď mu ještě zavolám, jestli bychom ho neuspali a neuděli velké vyčištění a ten drén a domluvím se kdy mám přijet.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:00
- Nahlásit
Vlasta
To by bylo fakt asi nejlepší. Chudinka, musí dost trpět, když ho to takhle bolí. Každopádně souhlasím se Zuzkou, že to chce fakt perfektně vyčistit, aby se to mohlo zavřít.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:11
- Nahlásit
Vlasta
No tak to je asi jasné,opět se tvoří absces.Tak se držte
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:33
- Nahlásit
Zuzana T
doktor myslí že ne, že jsou to tekutiny z otoku a ty se vstřebají - každopádně mám odpoledne přijít. Takže vlastně od pondělí jsem denně na veterině - doufám, že mi pošle pohled k Vánocům....když už jsme vlastně staří přátelé.. ne to ne si dělám srandu, zatím jsem neplatila vůbec nic.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 12:56
- Nahlásit
Vlasta
Vlasti tak tady jsou fotky z výcviku. Ještě tam není trénink štěňat a taky žádný článek, ale to ještě postupně doplním.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 14:16
- Nahlásit
EvkaS
tedy Evi, jako vždycky jsou dokonalé... Mydlíček tam ještě má celou hlavu a k té fotky Bocinky kdy jí hlavu zakrývá ta letka bažanta bych přidala popisek - to je Bocinka a fotila ji Vlasta! Stejně jim to nejvíc sluší s tou zvěří, zrovna svítilo sluníčko a ta hra barev trávy, psů a zvěře je úžasná! Mám ráda podzim a stejně krásné jsou podzimní fotky z přírody s koněma.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 15:10
- Nahlásit
Vlasta
Tak to máte teda trápení,taky bych hlasovala pro drén
EvkaS
Fotky krásný,jako vždy
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 19:43
- Nahlásit
Tak hlásím, že dren nemáme - ani uspání nebylo - jsme prý v nejhorší fázi hojení, kdy tekutina otoku postupuje dolů. ABT už začínají fungovat, takže do soboty by to mělo být dole -myslím ten otok. Dále máme ABT až do konce příštího týdne, máme volat anebo přijet kdyby se zase něco nezdálo.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 20:35
- Nahlásit
Vlasta
Tak to je optimistická zpráva.
Snad už je to tedy na ústupu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 20:52
- Nahlásit
Zuzana T no já doufám, že to tak je... fakt mám nervy, kdyby se mu mělo něco stát.
|