| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 10:33
- Nahlásit
Zuzko tak co, jak dopadlo vyšetření??
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 10:34
- Nahlásit
jana33
Prosím tě, co všechno sušíš a jak dlouho to trvá? Sušičku mám, ale nějak jsem si zatím nezvykla ji používat a je to škoda. Jak moc se s tím nasmradí?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 11:03
- Nahlásit
Petra Bailie
Borgovi jsem na GR20 sušila hovězí kusové z vetamixu - aby nebyl jen na granulích. Myslím že asi 8 hod.nebo tak nějak to trvalo. Krájet co nejtenčí plátky, dobře se to krájí polozmrzlé. Kromě sušení ovoce to zapínám vždycky venku na dvorku - i když se suší třeba jen houby, stejně je z toho vevnitř dost výrazný čmuch... ale pokud není jiná možnost, tak zas nic co by se nedalo přežít - zelené dršťky se s tím nedají srovnat - pokud je krmíš
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 11:07
- Nahlásit
Petra Bailie
Pokud jde o maso,chce to co nejlibovější, tuk má tendenci žluknout. Já na pamlsky kupuju od Vetamixu hovězí zadní,to je maso jak z krámu, občas usuším i hovězí srdce(tuk okrájím). Ale nejjednodušší je určitě kuřecí, prsa,ale to my nemůžeme kvůli Samoušovi. Vím,že někdo suší i ledvinky,játra,ale já tyhle věci nesnáším a smrdět to bude, ta libová svalovina není skoro vůbec cítit. Jinak když suším normálně na krmení (když někam jedeme),tak maso namelu, takhle na pamlsky krájím na co nejtenčí plátky (ideál je maso dát na hodinu dvě na mrazák,jak ztuhne,tak se dobře krájí). Suší se okolo 20 hodin na nejvyšší stupeň.
Ted se u nás sušička nezastaví, suším houby a jinak křížaly, když jsme někam jeli,tak i zeleninu pro psy.
Tady je jedna průtrž za druhou,to je děs.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 11:09
- Nahlásit
Ketrin1
8 hodin néé,to je málo
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 11:13
- Nahlásit
jana33
no tak já už si to nepamatuju... prostě nějak přes noc
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 11:15
- Nahlásit
to je maso jak z krámu
jj jedno zůstalo v mrazáku a syn mi nevěřil že to není pro lidi, nechtěl si to nechat vymluvit
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 13:52
- Nahlásit
Mám dotaz: kde je ta internetová veterinární poradna?
Jinak mám všechny pozdravovat od Míry, vrátili se z tábora, balí na další, tak mají doma drobátko chaos...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:28
- Nahlásit
bilksa
super poradna je v chovce Bonoda - německé dogy - podívám se na odkaz.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:29
- Nahlásit
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html
tady - je to chovatel a veterinář a je dobrý.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:32
- Nahlásit
bilksa
no a co ten poslední pejsek od Míry - je ještě doma??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:33 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Vlasta
Děkuju, chci se zeptat na ty zuby. O pejkovi nevím, psal jen, že mají chaos, a že mi přiveze na tábor nůžky, co jsem chtěla.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:46
- Nahlásit
Ketrin1jana33
Díky, tak já to vyzkouším. Zelené dršťky jsem zatím nekrmila, kupuju maso normálně u řezníka, na Vetamix nemám dost velký mrazák. Teď jsem ale dostala tip od kámošky na chovatelské potřeby, kde Vetamix mají, tak snad je tam seženu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:58
- Nahlásit
Petra Bailie
Já znám zverák u Palmovky,kde mají Vetamix a i my z něho objednávali,co normálně nebrali
bilksa
Taky doporučuju Bonodu,pan doktor je super
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 16:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Tak jsem se vrátila s Mončou opět z nemocnice domů.Tentokrát jsme snad narazily na to správné a pí docentka se jeví velmi slibně.Slyšela jsem za dveřmi ordinace každé slůvko.Byla v šoku,jak blbě ji doposud léčily a pochválila můj dietní zásah .říkala ,že v tomhle stavu nemá šanci střebo zpracovat cokoli,ale že to hladovka neřeší.Prostě dostala nevhodnou léčbu.Nyní jí pí.docentka předepsala koňské dávky,kromě jiného prednison,z čehož nejni nikdo nadšený,ale za současného stavu není zbytí.Má pokračovat v dietě,kterou jsme spolu sestavily a pokud se to do 4 dnů nezlepší,tak jí přijmou.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 17:19
- Nahlásit
Zuzana T
Tak alespoň, že paní docentka vypadá slibně. Já si myslím, že s tvojí dietou se to to těch 4 dnů určitě zlepší.
Já jsem taky naštvaná, mám na penzionu ženskou, která marodí s chřipkou, má antibiotika, prská jak křeček na všechny strany a leze mi furt do recepce na víno. Už vychlastala litr, na antibiotika fakt dobrý... Já už prskám taky, tak jestli omarodím a nebudu moc jet na Albeř.... Asi jí to pak nechám proplatit.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 18:35
- Nahlásit
Zuzana T No tedy tak alespoň někdo má dobré zprávy - ještě že tě má co???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 18:41
- Nahlásit
Tak hlavně,že tak,já mám poslední dobou pocit,že by polovina lidskejch i zvířecích doktorů měla vrátit diplom.
bilksa
Tak céčko,echinaceu,Preventan,med a na ženskou buď nepříjemná,at se ti radši vyhýbá
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 18:54
- Nahlásit
jana33
Ani jedno tu bohužel nemám - jen čaj... Nepříjemná být nemůžu, peníze se mi hodí, ale nejradši bych po ní skočila.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 19:21
- Nahlásit
bilksa
Neboj,my tě v Albeři s Mírou vykurýrujeme!!!
jana33
Mám pocit stejný.
Včera mi psala majitelka naší Červené,že jí veterinářka přesvědčovalä,že Artemis není dobré krmení a že má přejít na HiLLś,že tam jsou všechny vitamíny a pod a pak už nemusí nic víc přidávat - typické.Naštěstí je dnes už mladá paní soudná a nevěří všemu,co jí vet.nakuká.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 19:26
- Nahlásit
Zuzana T
My zas byli v neděli u našeho veta- ta čtyřměsíční španělka od kamaráda měla neodstraněný paspárky a nějakej kretén v Lounech jí to operoval takovým stylem,že jí vyřízl jen ty drápky,nedal jim atb a že si to prej může lízat. Výsledek po 14dnech je,že má čuba na obou nohách píštěle a za 14 dní musí na opravnou operaci
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 19:32 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
jana33
Ježiš, chudinka... To je fakt šílenost!!
Zuzana T
No to se ještě uvidí, nerada bych vás nakazila. Zatím je to ale v mezích, snažím se to hlídat. Ještě 2 a půl hoďky v práci a do postele, a ráno nanovo... Už tu byla zase, baba. Málem spadla ze schodů, jak už je nalitá, k tomu ty antibiotika, ta bude dobře sjetá...
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 22:37
- Nahlásit
Ahojda všem, žiju, jen nevím, kde mi hlava stojí.
Už se teším na Alběř. Vezeme tam i malého Arouše (Aragorna), ještě ho máme doma. Měla si ho vzít jedna paní od České Lípy, ale nakonec se stala obětí nedávných povodní a tak ho bohužel musela odmítnout. Takže po Alběři ho trochu vypucuju a vystavím nové inzeráty.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 07:40
- Nahlásit
Mira A
Jé Míro to je je škoda - kdyby byl od nás tak by mohl chodit k nám na cvičák. No jo, ale takto pojede na výcvik s mámou - to se mu bude líbit..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 07:46
- Nahlásit
Dobré ráno všem!!
Míro, to se na prďolku těším!!
Já jsem zase v práci a je mi čím dál hůř, bez spreje do nosu bych už ty schody neudýchala a ta baba už tu byla dvakrát...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 08:44
- Nahlásit
bilksa
hele jí to očividně svědčí - nechceš zkusit tu její metodu léčení??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 09:13
- Nahlásit
Mira A
Máš ohrádku na štěně?
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 09:35
- Nahlásit
Zuzana T
Ahojda, ne nemám, cestovní ne. Ty jo? Vzalas bys ji? Ani jsem na ní nepomyslel,..
Vlasta Jo to se mu bude určitě líbit, jako prochajdy tady po okolí. Předevčírem jsme ho vzali do lesa na houby, mooc se mu tam líbilo... ke konci jsme byli jak dromedáři, já jsem táhl Terezku v krosně na zádech a koš hub a Blanka táhla Arouše v babyvaku a taky koš hub. Skoro jsme nemohli dolézt k autu Boleli ruce nony záda... ale bylo fajn, a těch hub tři dny už si pochutnávám na hromadě houbových řízků
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 09:39
- Nahlásit
Mira A
kolik už váží Aroušek?
Zuzana T
jak pokračuje léčení?
|
Mira A
Člen |