Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Jave
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 21:53
- Nahlásit

překopírovávám z jiné diskuze na tomto fóru

http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_9550_0.html

je to spíš dotaz na Ati: co je na tom pravdy?

ati
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 22:34
- Nahlásit

Jave
sice jsem cvičák v Otvicích vlastnoručně zakládala,a ještě mě ty ruce bolí(teda od práce né soubojů),ale co se tam děje ted nevím, už jsem 8 let mimo dění.

ati
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 22:39
- Nahlásit

Jave
Já se fakt neprala

Jave
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 22:56
- Nahlásit

ati
Jave
Já se fakt neprala

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 08:54
- Nahlásit

Reena
no hlavně si to nenech přerůst přes hlavu jak já s Píďou. Je fakt, že na některýho psa můžeš zkoušet kdesi cosi a stejně ti to moc nepomůže. Co jsem si užila s Píďou od jeho 10 měsíců do cca 2 let, to teda nepřeju fakt nikomu. Ač jsme se snažili všemožně, na cvičáku jsme byli skoro furt, dohlížel na nás figurant, pro rady jsem si chodila všemožně a nad každými nápady přemýšlela, jestli je to zrovna TA věc, která nám pomůže - stejně si nedal říct. Pozornost převést nešla a to jsem jeden čas nosila syrové hovězí (normálně flákotu, ne nějaký kousíčky) a nějaký trestání v něm budilo ještě větší vztek a spíš ho to podporovalo. Nakonec se ve 3 letech (co přišla Ejmi) zklidnil a už to není tak žhavý, i když to ještě zkouší, hlavně na černý velký psy, ale taky už to není takové jako to bylo, ale my to prostě nevzdali, pořád jsme něco zkoušeli, ale myslim, že to k ničemu nebylo.

U Ejmi už jsem to vzala za jinej konec, tam jsem hned co jsme si jí přivezli zkoušela odvolání od pejsků, od lidí co jí krmili, víc hry a blbnutí ... atd. pořád dokola formou hry, v lese, doma na chodbě, na zahradě a vždycky velký jásání a kravinky, když přišla. Na tom stojí asi základ.

Jak říkala Fifi - dlouhou šňůru, aby sis pojistila, že tě bude muset poslechnout a trénovat to a trénovat. A těm situacím se nevyhýbat, ale pořád kolem těch psů chodit, a vyhledávat akce, kde je velká koncentrace pejsků (výstavy, závody, obrany na cvičáku...). Mě třeba pomůže, když (a to dělám klidně v parku před lidma), začnu kolem ní skákat, pískat, vytáhnu nějakou hračku a je to dobrý. Tím chci říct, že prostě nepomůže jenom vytáhnout hračku a ná, trochu se s ní potahat. Prostě u toho dělat spoustu dalších kravin, jako takový to radostný ječení, skákání, běhání (no někdy jsem si připadala jak mešuge), uvidíš, jestli ti nezabírá metoda, kterou jsi doteď používala, tak je na čase změnit přístup.

kulala
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 09:30
- Nahlásit

Fifi
Rtw se mi libi proto, jaky jsou, cilize nejsou s kazdym kamos (at psama nebo lidma),
to se mi moooc libilo.. myslim ze by ses mela prijet podivat a seznamit s moji cubouznamiho jsem poslala do miho baraku pro mikrovlnku a psy se ani nezvedly z kosu a jeste meli takovej ten vyraz"vem si co chces hlavne nas nazapomen nakrmit nez vodejdes"zatim se mi jeste nestalo ze by nebyla s nekym kamos ale lidi se ji bojej.

kulala
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 09:31
- Nahlásit

PS - na zahrade ji nenechavam pac si ji lidi hladej pres plot a uz me s tim se**u

Reena
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:44
- Nahlásit

Kalliope

je fakt ze do takovyho extremu jak si ted psala to nedoslo..porad funguje, skubnout a zarvat kdyz uz se pripravuje a zacina vrcet..je fakt ze ty kraviny bych pridat mohla a udelat ji to zabavnejsi..hlavne asi kdyz v okoli budou psi. ona totiz posloucha kdyz je sama a perfektne ale pak je proste vycumena kdyz tam jitaji ti mali cvrckove..

jednou mi jeden pan poradil, kdyz byla jeste keira mala, ze je dobry mit porad neco dobryho u sebe, aby se naucila ze panicka je zajimava z panicky obcas neco vypadne. na upoutani pozornosti to zabira...(doma treba staci v kuchyni zasutit pytlikem a i kdyby byla chcipla pod oknem tak je u me a uz ceka jestli se tam taky neco nenajde pro ni..

to sem se chtela zeptat. loudili ti psi pri jidle? a jak si je to odnaucila?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:20
- Nahlásit

Reena
Píďa loudí (u lidí, kteří mu dávají), já každýho prosila ať mu nic od stolu nedávají, ale s přítelovo rodičema je to těžký (zvlášť s jeho tátou), vždycky jim něco hodí. Takže Píďa loudí u všech, ale dá si říct (pořád však dělá takový ty neštastný oči), ale malá retarda ne, protože tam už jsem si na to dohlídla. Takže chvíli čumí, ale pak si lehne. No a odnaučit....to je těžký, první krok by asi byl že už by NIKDY od NIKOHO nesměla nic dostat (od stolu). Jestli jí máte doma, tak jí teda poslat na místo a dohlídnout aby tam zůstala (těch 5 minut to snad vydrží). Ale je to těžký, podle mě, když už se pes jednou naučí loudit a i když to potom odnaučuješ, tak v tom zvířeti prostě už asi navždy zůstane kousek naděje, že třebas dneska ... Mě osobně ani nijak nevadí, když pes loudí, ale nenechám je obtěžovat ostatní

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:40
- Nahlásit

kulala
na zahrade ji nenechavam pac si ji lidi hladej pres plot a uz me s tim se**u

Az tak?
Mas asi vyjimku potvrzujici pravidlo.
Moje cuby se pres plot pohladit nenechaji, venku jsou v pohode, ale ze by se lisaly k cizakum na potkani, to rozhodne ne. Psu si nevsimaji, pokud je nejakej neotravuje. Kdyz prijde navsteva do baraku, jsou z nich tulici a mazlici maniacky. Obzvlast Kremyl je dost neodbytnej, se svyma analnima sondama.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:44
- Nahlásit

Fifi
svyma analnima sondama

tak takovej exemplář doma máme taky

kulala
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:39
- Nahlásit

Fifijo az tak. par leidi uz sem zjela at laskave mi psy nechaj na pokoji a postavila jsem okolo zahrady jeste jeden plot aby nemohli zahonem az k plotuo navsteve v baraku se nebudem ani bavit... styl... tady jsou klice od sejfu a matlej a zraso by nebylo????to vedet tak si za to co jsem utratila za psa koupim bouchacku a zbrojni pas zlatak je jeste horsi toho od lidi neodvolas pro toho si musim osobne dojit

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 21:21 - Změnil/a: Pastelka
- Nahlásit

Ahoj vespolek!!!
Tak se po dlouhý odmlce zase hlásím. Měli jsem a máme nějaký zdravotní problémy s Norbíkem, ale už je to vcelku dobrý. Žádný větší překvápka nás už snad nečekají... Tak jsem se rozhodla, že od pondělka s Gordonelkem začnu natvrdo s výcvikem a houby v neděli si na zahradě zřejmě natáhl kolení vazy či co. Začal kulhat na přední nohu, za dva dny kulhání přešlo z přední nožky na zadní. Má nějaký prášky a doufáme, že se to zlepší, jinak prý budeme muset na operaci
No mám to tady jako v lazaretu....
Ale přidala jsem nějaký fotky našeho lidskýho prcka, tak kdyby se chtěl někdo juknout, tak tady.... http://lhpastelka.rajce.idnes.cz/Norbert

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:59
- Nahlásit

Pastelka
ty portrety jsou dokonaly

Kristýna
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 23:01
- Nahlásit

Dnesk jsem konečně došla k aktualizaci a ve velkých novinkách užasný příběh z procházky....:-!

Wailerott.wenode.cz

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 15:01
- Nahlásit

Pastelka
Ahoooj, teda Norbik umi uzasny oblicejicky, krasnej kluk! At uz vas zadny problemy zdravotni nepostihnou.
Tak jsem se rozhodla, že od pondělka s Gordonelkem začnu natvrdo s výcvikem
Ty ses teda rychlik. Kocar a trada, presne jak si rikala.
Začal kulhat na přední nohu, za dva dny kulhání přešlo z přední nožky na zadní.
Foukame na packy, jak to vypada?

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 15:43
- Nahlásit

Fifi
AHoooj! Díky za pochvalu synka

No a s Gordonkem...to je teda pech... začít jsem sice chtěla, ale skutek utek
Kocar a trada, presne jak si rikala. jo jo, přesně.
Jenže, celej tejden je pajdavec, je na rymadylu a má klidovej režim. No a včera, se to najednou zlepšilo, na nožku občas došlápne. Dneska jdeme na kontrolu, tak doufám, že to měl jen natažený a ne natržený! Tak snad kdyby měl ty vazy potrhaný, tak by na to tak rychle nedošlapoval, ne? No ale uvidíme

Jak vůbec dopadl koucourek? Nějak mi to pak uniklo...

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 15:54
- Nahlásit

Pastelka
Jak vůbec dopadl koucourek?
myslis Zrzek? Ten se neobjevil, nosim ze setrvacnosti na pudu mliko a zradlo, nekdo to tam chodi bufetit, ale kdo, netusim.

Dneska jdeme na kontrolu, tak doufám, že to měl jen natažený a ne natržený!
A panostitida by to bejt nemohla? kdyz se mu to strida na nozkach? Chjo, tohle je u stenat hruzny, klidovej rezim, no neumim si to predstavit.
A synek se vam fakt poved, co na nej Gordon? Nezarli?

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 16:38
- Nahlásit

Fifi
Ach jo, chudák Zrzek, je mi ho líto....tak snad to tam chodí bufetit on. Nám kocour taky takhle zmizel a pak se asi po měsíci objevil, ale je fakt, že on odešel tak nějak sám od sebe a ne za takových okolností. No držím palce ať se ještě někdy ukáže
panostitida Co to je? Jdu se mrknout na net...
Přesně tak...klidovej režim, cha chááá. No je fakt, že když ho to fest bolelo, tak byl takovej klidnej, ale od včerejška s ním šijou všichni čerti, takže i ten klidovej řežim jaksi pokulhává.
Gordonek nežárlí vůbec, snažíme se ho co nejmíň odstkovat, i když jsou situace kdy to prostě jinak nejde, ale je fakt v pohodě. Zatím se ho snaží tak nějak ignorovat, bere ho asi jako nutnost. Prvotní zvědavost opadla a teď je to prej nuda

kulala
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 16:39
- Nahlásit

Pastelkaklucina se umi hezky xichtit
Kristýnateda ty mas zajimavy vychazky
Fifipastelka me predbehla taky jsem se chtela zeptat na kocicaka lec jsem na to vzdycky zapomela.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 16:45
- Nahlásit

Fifi
Aha, tak už jsem si to našla. No to asi ne, on měl spíš ty kolena. A fakt to měl nateklý. Ne ty dlouhý kosti, ale oteklý klouby. To přední už má v pohodě a bez otoku, ale to zadní má oteklý pořád. Do včerejška se to snažil mít pořád propnutý a ani ho neohýbal. Bylo to dost komický ¨když si chtěl třeba sednout na pelíšek, tak tam zacouval, jednu nohu pořád nataženou před sebe a pak si kecnul na zadnici. Ale do smíchu nám teda nebylo. Teď už ho i ohne.
Jsem dneska fakt zvědavá na tu kontrolu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 16:50
- Nahlásit

Pastelka
Dej vedet. tohle u stenete je fakt na pytel, hlavne ta bezmoc, kdyz ti nerekne, co ho boli.
Na tohle zlatej perdel, leti v trysku, slapne do krateru po mysi dire, udela salto a normal bezi dal! Rtw by mel zlamanou hnatu.

A jinak prosim te nedej na prvniho veta, co se tyka nejakych operaci, ale nech si vypsat zpravu, prilozit pripadny rtg snimky a konzultuj i jinde, nejlip se specialitou ortopedem. Drzim palce!

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 17:02
- Nahlásit

Fifi
Jasně, díky!! Dám si majzla, jen pořád doufám, že se operaci vyhneme. Je to fakt děs. Člověk fakt nic nezmůže...
Určitě dám večer vědět.

Kristýna
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 17:31
- Nahlásit

kulala
No, bylo to vážně úžasné. Vydýchávala jsem to asi hodinu...

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 19:22
- Nahlásit

Kdo má chuť se naladit do nadcházející výcvikové sezóny, tak může zde:
21. 3. Výcvikový den Ševětín
Foto:
http://petraruza.rajce.idnes.cz/Vycvikovy_den_Seve tin_21.3.2009/#album
http://rtwvombat.rajce.idnes.cz/Vycvikovy_den_Seve tin_21._3._2009/
http://budweisrot.rajce.idnes.cz/VV_Sevetin_21.3.2 009/
http://psiakce.rajce.idnes.cz/21.3.09_-_Sevetin/#a lbum

kulala
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 20:10
- Nahlásit

Kristýnato se ti ani nedivim

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 20:13
- Nahlásit

Fifi
Tak jsme vyfásli ještě 4 rymadyly a prej dobrý. Ani na kontrolu nemusíme, pokud by se nic nedělo, asi si to jen natáhl. No každopádně udržet ho teď v klidu bude asi dost problém, páč má v těle tisíc rarášků No ale je vidět, že se mu ulevilo.

greenangel
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:16
- Nahlásit

Zdravime vsechny rottomilovniky. Prinasime dlouho slibovane video z agility...aneb jak se beha s tulenem: http://www.youtube.com/watch?v=KufN1qP24nI

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:32
- Nahlásit

greenangel
Tak to NEMA chybu!! Ale jde vam to skvele, jiste to dopilujete k dokonalosti (u tuunelu a ty prvni prekazky jsem teda smichy zamackla i slzu..)

greenangel
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:44 - Změnil/a: greenangel
- Nahlásit

Fifi
Diky, musim priznat ze pri nataceni nemela zrovna svuj den, vetsinou ji to jde mnohem lip. A hlavne je u toho fakt stastna. (kdyz to zkazim, tak me kouse do rukou a steka na me )

<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání