Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 13:36
- Nahlásit

Martík
jeezisi - to je strasny.
Otrava nebo torze - moje nocni mura...

Martík
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 13:40
- Nahlásit

to moje taky....
chudák majitel
http://www.rottweiler-braunauer-wappen.net/

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 13:47
- Nahlásit

Martík

chudak

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 13:53
- Nahlásit

Lidi jsou svine.
Jak tu nekdo travil dravce a kocky, Agata byla taky priotravena - vedet, kdo za tim byl, tak ...

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 14:19
- Nahlásit

Fifi
vedet, kdo za tim byl, tak
No prave. To je nejhorsi, ze se takovej clovek nenajde - je to tak snadny takhle skodit

Kalliope
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 15:14
- Nahlásit

Petra_ruza
je to tak snadny takhle skodit

...máš pravdu, podobný experty máme za sousedy

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 15:46
- Nahlásit

Kalliope
my jsme "diky" sousedum prisli o nekolik kocek - proste zmizeli. Ale kdyby mi to udelali se psem, tak nevim...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 15:54
- Nahlásit

Petra_ruza
nám zastřelili jezevčíka z útulku (štěkal). Když jsme si přivezli Píďu a já s nim šla na procházku, tak děděk vylezl a ještě se mě drze zeptal, kdepak máme toho roztomilého jezevčíčka....že je na zahradě nějaké ticho , jenže člověk je nechytí za ruku, tak nemůže nic.

Nera
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 08:25
- Nahlásit

Takovy lidi jsou ubozaci, u nas jsou dva vytecnici, kteri travi kocky a jeste se s tim chlubi Taky bych jim to prisypala do obeda, aby si trochu uzili ......

kulala
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 13:25
- Nahlásit

tak to je teda fakt des kam to vsechno speje??ja nechapu jak nekdo muze bejt tak zlomyslnej ale ono to tu bylo asi vdycky jenom je to porad horsi a horsi pac ty zlomyslny sra**ve vychovaj stejne zlomyslny zmetky!Kdyz jsem chodila jezdit v cechach tak si nekdo dal tu praci a lez pudou do mastali a palil konim ocasy a hrivy jao fakt bych je umlatila lopatou co z toho meli fakt nevim

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 16:39
- Nahlásit

kulala
a palil konim ocasy a hrivy

hrdina ....

Kristýna
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 17:24
- Nahlásit

Petra_ruza
Všechno nejlepší k svátku...

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 21:19
- Nahlásit

Kristýna
jo diky - Vlada koupil dortiky

kulala
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 10:00
- Nahlásit

Fifitak jsem se byla mrknout na cvicaku na steneci tridu. naka rodinka prisla s malim erdelakem tak jsem si na tebe hned vzponmelabobika chlupata uplnne k sezrani

Kristýna
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 10:24 - Změnil/a: Kristýna
- Nahlásit

Petra_ruza
Šikovný chlapec...

Reena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 08:23
- Nahlásit

Ahoj,
mam 13 mesicu starou slecnu rotvajlera a ted nedavno mi zacala vyjizdet po ostatních psech.. vetsinou to sou feny, ale spis je vysazena na maly psi...nemuzu ji kvuli tomu poustet..ona je jako v klidu v klidu a pak se rozbehne treba pres pul parku za nejakym pëjskem a jde po nem..tedy zatim zadnymu neublizila...ale bez okolku se na nej vrhne..
nevite nekdo jak ji to mam od naucit? kdyby to byly jen feny ale sou to nekdy i psi.. nikdy pred tim mi to nedelala...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:23
- Nahlásit

Reena
tak takovej problém mám taky, feny dle sympatií (ale spíš ne ), pejsky také, ale ty spíš jo, po chvilce, kdy si na ně zvykne si s nima hraje, ale průser jsou štěňata a právě malí psi.

Tady nedovedu poradit nic jiného, než co jsme dělaly my. Prostě se nevyvarovat těhle situací, ale záměrně je vyvolávat, být pečená vařená na cvičáku (např. když jsou obrany a je tam opravdu hodně psů) a cvičit a cvičit (přivolání). Mít ji třeba na delším vodítku (stopovačce) a cvičit odvolání od ostatních psů a nikdy jí nedovolit nepřijít. Za každé vhodné chování - myslím tím to, že po psovi nevyjede, když např. procházíte kolem - pochválit (ale ne zase nadměrně, aby si nemyslela, že jde o něco speciálního) a za každý vyjetí na psa parádní sprdunk. Naštěstí ve srovnání pes a fena, si fenka v mém případě aspoň nechá říct, pes z toho prostě musel vyrůst.

Fena to taky nejdřív zkouší, ale nechá si spíš říct a vysvětlit, že je lepší se přetahovat, než machrovat na cizí psiska. Hlavně to chce důslednost, nic jí netolerovat a v okolí psů jí třeba nabídnout náhradní aktivitu, která jí baví (přetahování, aport, pamlsky...)

Asi jsem moc neporadila, ale nic jiného mě nenapadá.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 13:17
- Nahlásit

Reena
ZDE jsme odpovídali na stejnou otazku...

Martík
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 13:50
- Nahlásit

jj teď to taky řešim u své 22 měsíční feny. Začala napadat až posledních pár týdnů, do té doby si vždy se psama hrála, max si jich nevšímala. Ale poslední dobou nemusí stejně velké psy jako je ona. Na velký si nedovolí a malý miluje, ale stejně velký prostě nemusí a machruje na ně

Reena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 16:25
- Nahlásit

Kalliope

ona si jako hodne veci necha vysvetlit. treba dost rychle pochopila kde je jeji misto ve smecce..ale proste tohle ne a ne pobrat. to jak si psala, ze ji pochvalit za dobry chovani kdyz potkame ciziho psa tak ji jako treba pohladim po hlave a neb jijen pochvalim slovne nic vyznamnyho stejne jako kdyz vyjede tak jako skubnu a vetsinou na ni zakricim "nesmis" a nebo "fuj" nekdy se sklidni a nekdy mam pocit ze vubec nevi ze stojim na druhym konci voditka. psy na trey je vysazena tak tem se vyhybam, za to kdyz potkam nekoho koho sem treba jeste nepotkala tak si ho deme ocuchat..no nevim jestli je treba v nejaky poberte a bude zase v pohode a nebo tedy..nevim..zkusim vic cvicit...

Reena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 16:29
- Nahlásit

Martík

no kdyz sem mela v ruce micek tak si jich taky nevsimala ale ted nejak...no kdyz ji pustim tak trnu hruzou kde co zas provede...taky to je strasnej bufic (od hoven az po pitliky sezere vsechno) tedy pitlik sem ji schopna vyndat z huby ale hovno tedy tahat nebudu:-D... a taky je to kleptomanka...
a s velkejma nebo s malejma..jeji jedno na koho vyjede...treba vcera vecer kdyz sme sli z prochazky tak mi vyjela po nejaky doze...doga tedy cumela jak pero z gauce ale Keira se mohla pominout...

Martík
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 08:26
- Nahlásit

Reena
Tak to naštěstí ta moje neútočí na každýho a už vůbec neutíká přes půl parku aby si to s někym vyřídila. Kolik že je tý tvojí? Já třeba můžu říct, že dřív byla v pohodě, ale nebyla tak ovladatelná. Dneska občas na někoho machruje - hlavně teda na větší psy co jdou kolem našeho baráku, ale dá se ukecat - neuteče za psem, člověkem... Vždy se jen zarazí, pozoruje okolí, já jí řeknu "tak jdeme, pojď" a už si to otáčí a jde si čuchat. Nejhorší je že všechno špatné učí mojí druhou fenu Takže poslední dobou když vidim psa kterého neznáme tak jí nejdřív držim na vodítku, druhou pustim aby si hrála a když vidim, že tahle je v pohodě tak jí pouštim taky. Včera na cvičáku šla kolem odkládaček kde na ní štěkali psi, ona na ně žačala řvát, tak jsem jí seřvala jako jestli to myslí vážně a jestli si ze mě nedělá srandu a ona okamžitě přestala začala se hned lísat a snažila si mě udobřit. Pak už byla v pohodě i když na ní štěkali dál. Stála vedle nich a vůbec si jich nevšímala. Dokonce jsem si nevšimla, že k ní jde ze zadu ovčanda a ona byla absolutně v pohodě a i kňučela že by si s ní snad i chtěla hrát
Jinak bufeťák je moje druhá fenka, ta jde ven a okamžitě čmuchá samé prasárny. Pak když přiběhne a má celou hubu umazanou od ho.na tak by mě málem trefilo!!! Snažim se jí to odnaučit, ale marně. Max už mám vychytaný místa kde TO vyhledává nejvíc a když už vidim že tam běží tak jí to zakážu. Ale to neni řešení aby to nedělala
Párkrát jsem se byla podívat u pana Desenského a jednou dokonce i na přednášce o agresivnim chování. Bylo to celkem zajímavé. Párkrát tam i řešil konflikty mezi psy a tak bylo zajímavý pozorovat jak to řeší. Vždy útočícího psa ihned otočil zády k druhému psu aby na něj neviděl a uklidnil se. Sednul si k němu ze strany nebo ze zadu a klidným tónem si s nim povídal aby mu dal na jevo, že se nic neděje a že neni důvod se rozčilovat. Přitom psa hladil po hlavě nebo předhrudí. Pak když se uklidnil (cca půl minuty) tak ho vzal a nechal si druhého psa očuchat. No a oba byli v pohodě a nic už na sebe nezkoušeli.
Nevim no, tam to fungovalo, ale když to zkusím já (ono je taky problém, že když vyjede, tak páníček s druhým psem nečeká až se ta moje uklidní a odejde pryč a tak si pak nemá koho očuchat )tak se sice uklidní, ale příště to klidně udělá zas Asi to neumim nebo to na tu mojí nefunguje..... na ní funguje seřvání a pak možná ukázání, že ten pes není hrozba......
Je to snima občas peklo, ale aspoň se nenudíme, ne?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 08:57
- Nahlásit

Reena
tak za prvný vždycky platí povel-podnět, takže zahuróníš "fůůůj"a teprv pak cukneš vodítkem (a tohle dodržuji při normálním výcviku), a holt ty sama budeš muset přijít na to, co jí odláká od cizího psa. Jak říkám pes z toho musel vyrůst a teď mi dost pomáhá, když na něj neřvu, ani ho necukám, ale prostě posměšně řeknu něco ve stylu, to se jako necháš vytočit joo, a on se často zklidní. U fenky stačí na ní prkrát houknout, cuknout, ale většinou stačí vyndat peška a začít se přetahovat, ona převede pozornost na jinou věc, zapomene, že toho psa chtěla sežrat a pak kolem něj třá projdem a to jí tak zběžně pochválím, že se chová dobře. Nic lepšího mě nenapadá, jen to, že to takhle dělám furt a rozhodně se nevyhýbám psům, který třeba z celý svojí duše nenávidí (to se mi totiž nevyplatilo u psa)

Reena
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 11:55
- Nahlásit

Martík

tedy tak ty moji je 13 mesicu ted cerstve...tak nevim jestli ji to prejde..jako taky na ni staci jako zakricet a je dobry ale jen jestli ji mam na voditku..nekdy taky jen cumi a staci ji rict pod a de..ale i tak nekdy ji proste v ty makovici rupne a je vymalovano...tedy zatim se jeste nestalo ze by nekomu ublizila...jen strasne vrci a sape se na zada tomu druhymu a ted druhej kvici jak o zivot..

no pani pana desenskeho sem taky chtela zkusit tedy porad chci...akorad nevim jak ho mam najit..a ani neznam nikoho kdo s tim ma zkusenosti...rekl by si mi k tomu neco...?

Martík
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:32
- Nahlásit

tak koukni na jeho stránky
http://www.psycholog-psu.com/
je tam i poradna kde ti radí jak ostatní jeho příznivci tak i on sám. Jinak dost často mívá free soboty kam můžeš normálně jen tak přijet, psíci tak běhají a hrají si. Agresoři jen pozorujou a když potřebuješ tak ti poradí jak na ní. Mě třeba minule řek, že dělám všechno uplně špatně Prý mám špatnou intonaci hlasu, špatně chválim, neřešim za ní věci tak je řeší ona.... Když jsem odcházela tak jsem si připadala jak uplnej blbec kterej neumí se svym psem. Ale nejhorší je, že pak člověk uzná chybu a to že on má pravdu
Jinak tam samozřejmě můžeš po dohodě zajet kdykoliv. Bydlí kousek od Pelhřimova - já to mám cca 30km což je paráda.
13 měsíců je ješte mladice. Třeba z toho ještě "vyroste". Asi si teda už nebude hrát v parku s ostatníma, ale třeba si jich začne nevšímat až trochu dospějě a dostane "rozum". Teď si prostě dovoluje a zkouší co si může dovolit a dokazuje si sílu.
U mě třeba zabírá když pozoruje nějakého psa a já na ní mluvim jak na dítě - i takovym vysvětlovacim tónem jak to dělají maminky. Vždy jí říkám něco ve smyslu: "je tam pejsek? Je viď? By sis chtěla hrát? No ty jsi šikulka...." a při tom jí hladim a dělám že se nic neděje, že je to kámoš.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 19:50
- Nahlásit

tak uz me to krka, potreti pisu prispevek a dycky spadne net.
To pro jistotu zkratim.
Rtw se mi libi proto, jaky jsou, cilize nejsou s kazdym kamos (at psama nebo lidma), proto se k nim taky tak chovam. A to je nechovam, krom v naruci.
Takze neocekavam, ze bude rotvik/ce kamarad s kazdym v parku at uz clovekem ci psem, jistim si psa aby nahodou neublizil jinym, poskytnu mu vyblbnuti v kruhu overenych psich kamaradu na vychandach, aktivitu fyzickou (u nas tahani u kolobezky, vylety, cvicak..) atd..
Vzdycky to je jen o vztahu majitel - pes, jakou si na vas udela pubertak vazbu, zda jste pro nej uzasnacky a radsi se vyprdne na bublani na cizaky a dojde si pro pohlazeni, hracku, pamlsek, jestli bubla ze strachu nebo proto, ze si vas zarlivacky hlida. Vse jde s klidem a trpelivosti zvladnout. Kor kdyz si stene vychovate doma sami od mala.
To byl jen takovej povzdech, bo rtw v utulcich pribyva, a nekdy uz holt predelat nejdou.
Reena
nekdy taky jen cumi a staci ji rict pod a de..ale i tak nekdy ji proste v ty makovici rupne a je vymalovano...tedy zatim se jeste nestalo ze by nekomu ublizila...jen strasne vrci a sape se na zada tomu druhymu a ted druhej kvici jak o zivot..

Promin, budu zla, ale potkat nekde tebe s tvou startujici nezajistenou fenou a ta mi tohle provest dospivajici optimisticky erdelce, tak ti cubu skopu. Nedelas rotvikarum dobry jmeno, dle toho, co pises, porid fene snuru, at neni nebezpecna ostatnim a zajdi na cvicak!!!

Reena
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:11
- Nahlásit

fifi

ja sem ale nerekla ze ji poustim...od ty doby co se takhle zacala chovat mam ji radci na voditku akdyz ji tedy uz pustim nekde kde moc psu neni a nebo josu dost daleko tak ma vetsinou kosik no...
popravde receno ja bych se asi zachovala stejne jako si psala tohle mi udelat nejakej pesan kdyby byl na volno...
vlastne ji nepoustim od ty doby co me takhle jeden pan pretahl retizkovym voditkem a jeste na me rval cosi v anglictine cemuz sem tedy nerozumela...
chjo chjo

taky se mi libi rtw kvuli povaze.ale kdyz uz neni s kazdym psem kamos tak at si jich aspon nepsima...asi sem nekde udelala chybu, ale hacek je v tom kde?
kdyz byla mala tak ji sousedovic pes (takovej krizenec jezevcika a neceho) kousl do tvare, ale vypadalo to jako ze je v pohode protoze si normalne hrala...no a pak prislo harani a tohle...
no porad sem na tom jeste dobre...mohlo by byt i hur..

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:23
- Nahlásit

Reena
Odkud jsi???
Najdi si ve svem okoli cvicak, obrat se tam. Voditko neni reseni, kdyz uz, tak snura a na ni naucit privolani, ne ji vlacet v napjaty snure a ryt za ni pole. Kosik ti privolani nevyresi.
A fotku fenky nemas?

Reena
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:42
- Nahlásit

fifi

no sem z prahy z letny.
no a fotecku mam jen nevim jak ji sem dat..

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 21:00
- Nahlásit

Reena
V Praze je spousta cvicaku, tak zapatrej na http://www.kynologie.cz/cks/seznam_zko/kraje/dle_k raje.htm a i tady na diskusi najdes par temat tykajicich se ZKO v Pze.
Fotku musis mit ulozenou nekde na netu - treba si zaloz galerii tady na czpes, na hlavni strane menu vlevo Galerie.

<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání