| Autor |
Zpráva |
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:08
- Nahlásit
Pastelkaprave ze nejvetsi pruser je tu s tema obranama a vubec s tou klasickou sportovni kynologii.Jako po dlouhosahlem hledani na netu (kennel club je uplne k nepouziti) jsem se dopidila tomuto: Sch. (obrany.. )kluby musej mit nakou spesl registraci
z cehoz vypliva ze je jich tu cca 7 na celej tenhle prastenej ostrov. bohuzel k mi smule jsem zrovna tam kde do jedno z klubu to je asi tak 2h autem (nepocitam dopravni spicku) stopovat jezdim jednou za mesic(po dlouhem patrani jsem se k tomu dopidila a je to jenom skupinka lidi ktery delaj working trials a tudis cas od casu hostej i naky seminare... a stopy jednou za mesic pro zajemce)tot sportovni kynologie v praxi. dal tu mas agi- dost casto pac kazdej 3 pes je borderka a obedience jako takova. dal tu mame "myslivce" tudiz gun dogs trials...normalni poslusnost se cvici tam kam jezdim ja- 10tydnu kurzy ve skupinach od stenatek ... po kam to chces dotahnout.(dela se vsecko, aport , privolani, lehni sedni... hodina tydne max 10 psu, pres zimu v hale v lete venku...je to celkem palka ale je to i s radama a podporou od trenerky. takze lidi dost chodej(nektery jsou fakt uplne mimo. hlavne v tech stenecich tridach a nekdy je fakt o nervy se na to divat= kdyz si porizuju psa tak se snazim si najit co nejvic info...tady ne)takze mas tridy 10ti lidi - trenerku a asistenta- cos je bezva ale nekdy me fakt svrbi ruka kdyz ty lidi vidim..pak tu behaj canicross-dost se to rozmohlo.(marnre cekam na nakej dogtrekking)flyball, heelwork to music a podobny nesmysly. proste s tim co bych chtela delat je to tu spatny. navic kdyz mas rotvika tak ses okamzite asocial.... ale to je proste asi vsude stejny. byla jsem tu chvily clenem jednoho klubu nemeckejch ovcaku- ty dali i prekazky ale obrany ani stopy ne a nebylo to moc dobry co se tyka kvality vycviku=hodinu stojis se psem v rade pak ses 5 min na place kde ti diktujou co mas delat a to je vse. pokud mas tu smulu a v tvy grupe je pes kterej dela potize tak ani tech 5 minut ne pac se venujou jemu...proste des tot ma dosavadni zkusenost
Kalliopejj nadhod za chvily bude cas zasejt- vis jak to je "na prvniho maje..."
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:14
- Nahlásit
jo jeste jsem zapomela- pak tu jsou testy kennel clubu - bronz , stribro a zlato a to je proste jenom o tom jak mas vychovanyho psa vycvicenyho v tech zakladech. ale to tu nebudu vsechno rozepisovat max muzu hodit odkaz.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:21
- Nahlásit
kulala
Brndu mam rekreacni, takovej sranda stroj. Pro ilustraci posilam videjo.
Zacátek jízdy - Pomalu rvu na Amynu, aby necvalala.
Klidnější část vyjízdky a nakonec - tam uvidis brndu v cele krase ufuneny vobludky, tedy hlavne Kremyl, erdelka by si trasu klidne zopaknula.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:37
- Nahlásit
Fifi tvoje jizdy jsem videla na tvych strankach akorat tu kolbku ne tak ted uz vim na cem jezdis tak se mi bude hnedle lip spat:lol ostroje mas taky pekny - taky jsem objednavala ale nakonec jsem to vzdala pac co bylo cube ve predu bylo moc dlouhy a naopak jak daleko a casto jezdis?? pac ja jsem vyrazila na tom kole ale zda se mi ze pak uz psy nemuzou-teda cuba jelikoz tahne jenom ona ajeste zlataka k tomu. ono je to tady taky peknej kus do kopce tak nevim.minule mi po kole kulhala ale nevim jestli to bylo z toho nebo ne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:44
- Nahlásit
kulala
NO ted jsme uz dlouho nikde na vyjizdce nebyly, neb nejdriv snih, pak jsem si pochroumala koleno, kterymu jeste ne zcela verim, a ted je zase bahno roztaty hnus fialovej. Jinak jsem jezdila klidne ob den, nebo trikrat, dvakrat do tydne, dle pocasi a nalady. Klasicka trasa je dlouha asi 7-8 km, ale presne nevim, nemam tachometr. Ale kdyz jsme zacinaly, tak mely trasu kratsi, aby se neuhnaly, prece jen, tu fyzicku si musi delat postupne.
Postroje jsou zlaty, bezvadne se v tom sledge rozlozi tazna sila, neskrtej se. Si psala, ze cube davas jen siroky obojek, myslim - to se ti musi dusit, ne?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 15:53
- Nahlásit
Fifi
hele já se pak dívala na video Amy a Erdelata, jak jsou všichni tří potichu, co to je, to jsem eště neviděla
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 16:04
- Nahlásit
Fifino ja myslim ze to je tak 3km beznej okruh- ale cuba byla mimo provoz po ty operaci a od ty doby mame furt nakej neduh takze to asi vysvetluje tu nekondici jezisi obojek na tahani????????? neblazni to jsem nepsala ja. obojek sic furt ma ale taha v postroji - ja mam jako u vas GUARD pac mi ty sledge nesedly a musela bych nechavat sit a zas se bojim abych ji blbe nezmerila. horsi je to tu s trasou myslim ze vic jak 3 km tu do kupy nedam. jedine jet nekam jinam
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 16:10
- Nahlásit
kulala
To tak to by mě asi sr..o, pardon Klasická sportovní kynologie by mi chyběla, ale co naděláš, když to jsou takový divný lidi....
A přítel je čech? Já jen jestli je to anglán....tak se divím, že má celkem pochopení
Fifi
Ty videa jsou super!!! Koukala jsem na ně dneska na tý diskusi o tahání. Už se taky těším až s raubířem jednou vyrazíme.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 16:28
- Nahlásit
Pastelka no me to taky s*e jen si nemysli, zvlast kdyz se treba podivam tady po diskuzi a pokazdy natrefim na to kdo kde byl a co se u nas delo... marne jsem tu shanela neco jako vycvikovy vikendy nebo tabor nebo tak neco...jediny na co jsem narazila byl tydenni pobyt pro nezadane se psem. pritel je anglan, "pochopeni "sic ma aspon trochu ale ucast zadna.nicmene to uz bych chtela asi trochu moc a vzhledem k momentalni situaci a si brzy pojedu na ten tejdenni pobyt pro nezadane
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 16:37
- Nahlásit
kulala
Hele tak kdyby něco, tak se radši vrať a na žádnej pobyt nejezdi Tak to máte teda fakt blbý, no. No aspoň, že existuje internet, vem si dřív bys neměla ani multimediální spojení s pejskařským českým světem. To by teprve bylo něco. Dost dobře si umím přestavit když vylezeš ven s RTW, mě to stačilo tady, lidi jsou paka a mají děsně moc předsudků. Labíci bývají hodný, RTW zlí...děs!
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 17:04
- Nahlásit
Pastelkano myslim ze po tom pobytu by me mohli odvizt akorat tak do blazince. to jo diky bohu za internet
pac jinak bych se tu asi fakt zblaznila- takhle si aspon muzu pokecat se svejma, nikdo me nesoudi a zajmy mame stejny a nejsem za exota kdyz me psy tahnou..No ja moc nikam nelezu pac jsme tu na samotce.. jo tady ty jejich radoby"LR" jsou tak zprzneny ze to by jeden brecel. to ti jeste musim rict co se my stalo kdyz byla cuba mala a vzala jsem ji do mesta- nakej kreten na me rval pres cely namesti ze ho moje cuba kousla!!! sla na voditku vedle me a mozna se ho dotkla cumakem pac jsme sly davem a to ji bylo par mesicu. nicmene si muzes udelat obrazek o ty inteligenci tady a prala bych ti videt ty tytulky v novinach- rozthany nemluvnata apod. RTW je tu nevetsi strasak a zlej pes pac ty" nejzlejsi" uz tady zakazly. magoru zem
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 17:16
- Nahlásit
kulala
No ty bláho, to je strašný dyk řikám, předsudky jsou strašný a lidi uměj bej pěkně zlí!!! No holka co naděláš. Na samotě ale musí být krásně, ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 17:39
- Nahlásit
Kalliope
hele já se pak dívala na video Amy a Erdelata, jak jsou všichni tří potichu, co to je, to jsem eště neviděla
CO by to bylo? Se mazlinkovali stenata s Kremylem. Ozuzlavali, oblemcavali, okousavali. Proste bojovy vemeno v akci.
kulala
no ja myslim ze to je tak 3km beznej okruh- ale cuba byla mimo provoz po ty operaci a od ty doby mame furt nakej neduh takze to asi vysvetluje tu nekondic
To chce asi cas, vsak neni kam spechat. A na neduhy posilam klatbu, at se vam zdaleka uz vyhnou!!!
obojek sic furt ma ale taha v postroji - ja mam jako u vas GUARD pac mi ty sledge nesedly a musela bych nechavat sit a zas se bojim abych ji blbe nezmerila.
Tak jsem to asi pomotala. No guard je dobrej na stopy, obrany, ale na to tahani fakt zlatej sledge, lip sedi. Obe maji Polar, Amyna je myslim Mko na ohare a Agate jsem nechavala usit na miru - placatej pes s hlubokym hrudnikem.
magoru zem
Covece, to mne zase prislo, kdyz jsem tam byla, ze se tam maji psove jak v raji, obcas meli vetsi pozornost, jak deti. Smejdila jsem tam s bulmastifkou, a no problem, znami jezdili na "cvicak" s NO - normal tam kousali. V utulku se psove meli skvele, lustrace budoucich majitelu neskutecna.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:11
- Nahlásit
Fifi kdepak jsi byla? jak jsem psala pred tim jsem v mrtvem bode- jaksi.zemedelska cast a chcip tu pes s tou pozornosti to je prave kamen urazu- deti i psy nevychovany(nerikam ze vsichni)to je prave vsechno jak jsem ti pslal pred tim - nez neco vyslidis tak to je mazec.nevim tot moje dosavadni zkusenost.utulky musej lustrovat pac jinak by to tu zase bylo v novinach... postroj jsem kupovala na canix a tam je to cekem jedno nebo ten guard je lepsi pac mas snuru k pasu. s tahanim kola jsem teprv zacala takze postroj jeste asi budu muset koupit pokud probehne presidleni na kolobku
neduhy koleni ted trapi me takze je to na prd. tak snad sjarem...Pastelkana samote je celkem samota pac jsem tu jaksi furt sama takze mi to neni moc po srsti momentalne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:18
- Nahlásit
kulala
To docitam, zpetne, si chtela foto brndy - tu je, at ma teda kamos inspiraci.
kdepak jsi byla?
Worcester, Birmingham, Malvern.
na samote je celkem samota
To byva, a co tam vlastne delas?
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 19:42
- Nahlásit
Fifisupeeer kolobka no to jsi prave mela kliku pac tri z tech shutzhund clububu jsou prave tam - Birmingham a Worcester-Malvern!! to je teda klika. Z Worcesteru je pritel lec momentalne je prevelen v Colchesteru/Essex a ja bydlim v Suffolku- zemedelska dira:lol a to ja prirodu rada a vysvedceni mam ze zemedelky ale ceho je moc toho je prilis taky jsem si rvala vlasy kdyz jsem to videla na netu ale co nadelas. doufam ze se tam v lete prestehujem... momentalne provozuju housekeeping tj devka pro vsechno pro pravnika v duchodu na jeho vikendovem sidle. (je tu jenom na vikendy jinak v Londyne- co by tu taky delal ze ??)Takze vsechno od uklidu, nakupy, vareni pro strelce a obsluha na honech... mimo jine mam 360 dni v roce jeho lisku(zlateho retrivra, mnou prezdivany FOX )5 dni v roce si ho pujcuje na hony jinak o nem nevi- je mi z toho na bliti. takze jeste vychova a vycvik a udzrba jeho psa.jinak jeho "panstvi " cca 120ha takze mazec. do hospody musis autem -na vysvetlenou proc me to tu tak stve. vzhledem k tomu ze mam barak 50m od jeho takze ani nevim kdy jsem v praci a kdy ne, plus otravuje me po vecerech ze nemuze najit pero
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 19:45
- Nahlásit
PS. chystam se na Crufts tak uvidime- snad si spravim naladu. doufam ze to bude stat za ty 4hodiny v aute
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 19:51
- Nahlásit
Kalliope
no jo, já nevím proč, přitom se všemožně snažím. Dokonce jsme jí s Víťou a Píďáčkem (ten se účastnil moc rád) hráli s náhubkem maňáskové divadlo, pak jsem zkoušela i takové ty kynologické postupy, jako že jsem jí přes ten náhubek i krmila, ale nic naplat. A to samý je i s ostatními věcmi, ale už si nechala nandat koženej objek, což je pokrok, takže to půjde
tak košík je jedna z mála věcí co máme v cajku jen ho vezmu do ruky už mi do něj Jerďa cpe čumák má zafixováno: košík = procházka (jeden čas žral na co přišel, hlavně to co někteří zanechali v lese h..). teď pomalu odbouráváme syndrom dlouhého vodítka, jakmile cítí vůli (bez košíku) na vodítku tak je zle. tak teď na tom pracujem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 20:03
- Nahlásit
kulala
Z Worcesteru je pritel
Fakt? To mesto je krasny, akorat kdyz se jim reka vyplavi z brehu, docela divocina. Malvern´s Hill - uzasna zalezitost, jejda, se mi skorem styska.
momentalne provozuju housekeeping tj devka pro vsechno pro pravnika v duchodu na jeho vikendovem sidle.
A tak pro vsechno snad nee Ale zni to krasne, ouplne to vidim, vikendove sidlo, anglicka krajina.. aaach.
chystam se na Crufts tak uvidime- snad si spravim naladu. doufam ze to bude stat za ty 4hodiny v aute
To vem radsi vlakem, ale urcite to za to stoji!! Naprosta bomba, neskutecny zazitek, organizace, kruhy, koberecky, mnozstvi psu, vencici zony, proste JEEEED!!!
Jave
Ahoj, ses tu dlouho neukazala.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 20:12
- Nahlásit
Fifi
Ahoj, ses tu dlouho neukazala.
hlava děravá zapomněla heslo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 20:34
- Nahlásit
Jave
hlava děravá zapomněla heslo
Se stane.
teď pomalu odbouráváme syndrom dlouhého vodítka, jakmile cítí vůli (bez košíku) na vodítku tak je zle. tak teď na tom pracujem
To je jak ti zral vodice nebo voditko? Si nepamatuju presne..
Syndrom dlouheho voditka to zni zajimave, co to teda u nej je?
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 20:46
- Nahlásit
Fifi
To je jak ti zral vodice nebo voditko? Si nepamatuju presne..
vodítko - v okamžiku mu jebne, čapne vodítko do huby a tahá, tahá a tahá. nereaguje na žádný povel, facka zbytečná (ještě ho vyprovokuje) a u stopovacího vodítka to není příjemný - strašně to pálí, ale udržím a zrychtuju. občas to vypadá, že v zápalu boje (když se mi ho povede přitáhnout a čapnout za obojek) hajzl překousne. upřímně - udělal by to jednou (nevím co bych mu udělala, ale vždycky mi tak zvedne adrenalin, že vidím rudě a jsem schopná čehokoliv).
ještě máme syndrom jakéhokoliv vodítka a to znamená, že kdokoliv cizí (kromě asi tří - čtyř lidí) šáhne na vodítko (teď už i na obojek) je nemilosrdně zabit (košík nekošík). tedy téměř. měla jsem snahu to odbourat, ale v zájmu zachování života ostatních a mé svobody, už to nezkouším.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 21:07
- Nahlásit
Jave
v okamžiku mu jebne, čapne vodítko do huby a tahá, tahá a tahá. nereaguje na žádný povel, facka zbytečná (ještě ho vyprovokuje
Zlozvyk jakysi z detstvi? Neporadim, mne se to nestalo nikdy, tak asi nejlip se na syndromy voditka optat na cvicaku, kam chodis, co presne s tim. Na me to dela dojem rozmazlenyho narostlyho spratecka.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 21:31
- Nahlásit
Fifi
Zlozvyk jakysi z detstvi? Neporadim, mne se to nestalo nikdy, tak asi nejlip se na syndromy voditka optat na cvicaku, kam chodis, co presne s tim. Na me to dela dojem rozmazlenyho narostlyho spratecka.
na problém zadělali na prvním cvičáku. drsná výcvikářka a tříměsíční štěně, taky tam spadl z kladiny (napravili jsme). no teď když vím alespoň trochu co a jak (nemám žádný závodní ambice - s ním to nejde, ale chci aby byl ovladatelný) tak bych tam nikdy nešla a vztek mám pořád. taky když se mě někdo zeptá na názor na ten daný cvičák, tak rozhodně nedoporučuju.
jak tak sleduju Jerďu tak má paměť jak slon a kdykoliv jde ta výcvikářka kolem zahrady tak by jí sežral. a ona se směje, že se jí bojí (je fakt, že už jednoho psa zapíchla, když napadl jejího manžela, takže drsoňka)
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 21:34
- Nahlásit
Fifi
dela dojem rozmazlenyho narostlyho spratecka.
to není dojem. je rozmazlenej spratek !! já mu s láskou říkám: ty černá svině nebo debile
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 23:39
- Nahlásit
Kopiruju z jinyho fora. Je zde dost ctenaru tichych, tak prosim, rotvikari, neznate nekoho, u koho by se mel pes konecne dobre? Nahoda je blbec.. http://www.utulek-cheb.estranky.cz/stranka/monte
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 08:44 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
tohleto už přeci není normální, co to s těmi lidmi je...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 09:10
- Nahlásit
No nechápu, jak tohle někdo může provést. Snad se ho někdo ujme! Ty oči...mě teda dostal spolehlivě. Škoda, že původního majitele nikdo pořádně nepotrestá.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 09:29
- Nahlásit
FifiTo vem radsi vlakem, ale urcite to za to stoji!! Naprosta bomba, neskutecny zazitek, organizace, kruhy, koberecky, mnozstvi psu, vencici zony, proste JEEEED!!!
tak jsi me premluvila vlakem urco al e az z Worcesteru pac jinach bych se nedoplatila nemluve o casove ztrate
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 09:37
- Nahlásit
jezisi kriste to je fakt des. ty lidi snad vubec nejsou normalni. to tady sem neco takovydleho nevidela jeste. nebo to nikde nevesej -to je vazne k zebliti.
|