| Autor |
Zpráva |
jessiertw
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 12:45
- Nahlásit
Už jsem měla být pryč a zrovna dnes mám práce nad hlavu
Kalliope
Já budu v pohodě, neboj, mám léta tréningu
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 13:03
- Nahlásit
Ahoj holky!!!! Nějak to tu vázne...
jessiertw
Závidím ti! Taky bych vymetala! Jenom bacha na alkohol, psala jsi, že ho špatně snášíš
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 13:13
- Nahlásit
Kalliope
No jo, ono to u nás není zatím s tou pubertou asi tak zlý. Včera jsme byli na stopičce a zacvičit a bylo to všechno v pohodičce, dokonce bych řekla, že jí to cvičení bavilo a byla fakt hodná, cestou se nevyválela ani v jednom humusu, poslouchala a já se píchou nafukovala. Po cestě jsem jí říkala jak je nejhodnější pejsek na světě a že je vážně zlatíčko a ona se na mě usmívala tou svojí rotvajleří hubou. Prostě paráda ! Jenom už druhou noc nespí, pořád se vrtí a je nervozní. Dneska mě napadlo, že to bude asi úplňkem a jestli na ní jde pomalu hárání, tak se ani nedivím...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 13:21
- Nahlásit
Ahoj vsici
jessiertw
A JEEE... To uz vidim, jak zase dopadnes...
Pastelka
No vidis, hodna Kyticka... Ty prasky na spani asi radsi soupni ji, kdyz nechce chrnet!
My ted dorazily ze cvicaku, Amyk taky mela stopicku, asi po 3 mesicich, chvilku trvalo, nez ji to sepnulo, ale pak celkem dobry... A mile me prekvapila u poslusnosti, cekala sem po takovy dobe hruzu, a ono ji to celkem slo! Zvladla mi dokonce napoprvy i acko, byla hrdinka.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 13:48
- Nahlásit
Fifi
No vidíš, holka šikulka! A co kladina? Dobrý? Kytku ta stopa děsně baví! Ale včera a i minule docela revirovala a zvedala kedlubnu, tak s ní začnu asi odznova.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 13:50 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Fifi
áááách žasnu, obdivuji - máte se holky, já to svýmu psovi neumím vysvětlit furt si lehá jak hajtra a to si troufnu tvrdit, že s nim mám svatou trpělivost, holt někdy v příštím životě, no bóže tak nebudem mít ani ZOP, se nic nestane, hlavně aby mě ten hajzlík poslouchal.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 13:53
- Nahlásit
Kalliope
Nevzdávej to...!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 13:56
- Nahlásit
Pastelka
Prave, ze dneska jsme zkusily vsechny prekazky - skok(samozrejme ji metrovku kvuli kloubikum dost snizuju), acko i kladinu. Nebyl problem, asi mela po takovy dobe cvicebni abstak a chtela se predvest.
Jak delas stary stopicky - a jaky - rovny? davas tam mlsky?
Kalliope
Hele, on to casem pochopi.. A zkuste ZZO, to je jednodussi.
Ja taky musim na Amynu pomalinku, je ji sice kusanec, ale psychicky je to jeste stene - teda pardon, pubertacka.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:02
- Nahlásit
Fifi
Dělali jsme krátký a horký,dlouhý tak max 20 m. To jí šlo, ale letěla jako pometlo tak rychle, že nestihla sbírat mlsky ze stopy. Tak jsem jí tu stopu prodloužila asi na 50 m a stáří podle počasí, 5-15 minut. Kousky masa dávám asi tak každej 4 krok. Někde jsem udělala chybu,začala revírovat. Zkusím znova hodně čerství, pamlsky do každý "šlápoty" a držet a nepouštět. Chtělo by to svaly z ocele... Myslíš, že to bude dobrý, nebo mám dělat i ty starší a prostě jí jenom držet hodně nakrátko?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:04
- Nahlásit
Fifi
jo jo díky za podporu, furt se tim utěšuju, ale když porád nevidim žádnej pokrok a ostatní psi kolem už uměj málem válet sudy a stavět se na uši a to jsou třeba o tři, čtyři měsíce mladší....no nic nebudu tady hekat
A propós na stránkách rkcr jsem našla odkaz na fenku rtw Gia od Jurečka v pražském útulku Tróji, že prej majitel už ji nechce, nevíte jak to s ní vypadá?? Je mě jí líto, zkusim se zeptat doma co by na to, kdyby....
|
ati
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:11
- Nahlásit
já na ni koukala,ale sourozenci její matky maj těžkou DKK tak jestli to není důvod proč jí nechtěj
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:15 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Pastelka
Jestli uz Kytka vi, o co jde, tak bych ji proste menila jak stari tak i dylku stopicek. Ja slapu stopu dlouhou treba 100 - 200 kroku (dneska ji teda po ty dobe mela asi 80), davam mlsky jen tu a tam, tak 4-5 na celou stopu a pak nakonec..
Ono je to tezky takhle na dalku rict, nekterej pes se zacne flakat, kdyz je stopa moc cerstva, proste ho to nebavi.. Nebo s ni muzou triskat ty hormony a blbne. dej ji ted par dni stopovaci pauzu, a pak treba zkus delsi stopicku (na ty se mi cuba lip zklidni) s extra pochoutkama... nebo naopak kratkou s mlsem v kazdy slapote - proste, to uz si musis odhadnout podle Kyticky..
Kalliope
Tu fenku jsem videla, je moc pekna... Mit nafukovaci barak, tak... Ale ty moje potvory by ji asi neprijaly, zato Pidovi by se mohla libit!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:15
- Nahlásit
ati
neívm, pro mě by to tedy nebyl důvod dát psa pryč, ale to musí přeci vědět ti zaměstnanci toho útulku jestli nemá viditelné obtíže nebo tak, je fakt, že na operaci kloubů bych asi neměla peníze...... ale takhle se zbavit psa, nic jinýho jsem o ní na netu nečetla, takže nevim, ani stránky CHS od Jurečka jsem nikde neviděla, takže nic bližšího o ní nevím
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:18
- Nahlásit
Fifi
joo Píďovi jo, otázkou je jestli by se Píďa líbil jí - on si nemá s kým hrát, žádnej pes si s nim nechce zadovádět i fenky na cvičáku už jsou starší dámy a tak nemají zájem, což mě mrzí, nedostatečnej styk s příslušníky svého druhu nedělá dobroty sama to na něm vidim, takže koketuju s myšlenkou, že nějakou kámošku, nebo aktivního kámoše z útulku, ale doma se na mě moc přívětivě nedívaj, ach jo, každopádně to zkusím nadhodit
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:19
- Nahlásit
někdy mě mrzí, že nemám barák a zahradu pro sebe - přes přítele bych možná psa ještě protlačila, ale přes jeho rodiče už to půjde hůř - přece jenom je to jejich barák a zahrádku chtějí mít krásnou a ne zdevastovanou od psisek .......
|
ati
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:21
- Nahlásit
těžko říct mě jen zajímal její původ,tak jsem se podívala do databáze,ale důvodů může být víc.já takové lidi nechápu,jak můžou sedět doma v klidu a vědět že pes je v útulku
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:21
- Nahlásit
Kalliope
Na to, že ti v útulku řeknou všechno o zdravotním stavu psa moc nespoléhej. Když jsem si brala čubinku německýho ovčáka, tak se nikdo neobtěžoval mi říct, že má epylepsii. To víš, že už jsem jí nevrátila, ale mohli nás na to upozornit.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:26
- Nahlásit
Fifi
No jo, já vím, je to těžký. Myslím, že jí párkrát udělám tu čerstvou a pak se uvidí. Není to o nezájmu, baví jí to, jenom to bylo včera takový zmatený...a hlavně se musím já víc soustředit na body, který musím určitě minout.Jak jsem tu stopu udělala delší a soustředila se na čubu, tak jsem se i já lehce stratila a to nebylo dobrý. Kytka nakonec konec našla, ale bylo to jen tak tak.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:29
- Nahlásit
Kalliope
Fenky je mi lito, tezko rict, proc tam skoncila. Taky nerozumim tomu, kdyz je fenka s PP v utulku a chovatel se o osud svyho odchovu vubec nestara..
A jestli uvazujes o dalsim pejsovi k Pidovi - ten bude jen rad, ale asi bych mu poridila jako kamosku radsi stenatko.. treba rotvicku, ale malou, aby si ji moh vychovat!
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:30
- Nahlásit
Kalliope
No aby jí mohl naučit všechny hovadinky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:32
- Nahlásit
Pastelka
Hele, ja kdyz zacinala chodit jako mala holka na cvicak, tak jsme se nejdriv ucili slapat stopy MY, abysme si je zapamatovali, a pak teprve jsme to mohli ucit psa. Takze schvalne, nekdy nech Kytku doma a slapni si na louce stopu, vsimej si smeru - stycnych bodu - atd.. a dej si na konec trebas klice od bytu! a uvidis, ze stopu pak od naslapu projedes i bez psa jako fretka
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:33
- Nahlásit
Fifi
ježiš marjá - to by mě asi vyhodili (teda já o tom tak koketuju, že nějaký mimčo s PP rodu ženskýho) alo to by mě doma asi přizabili, no zkusím prozkoumat terén tzv. rekognoskaci
|
ati
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:36
- Nahlásit
Fifi
máš stejnou školu,taky jsme tak trénovali.a na place jsme taky měli na vodítku polínko,aby jsme se naučili chodit a nekur...psa
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:37
- Nahlásit
Fifi
Joo to je myslím můj problém NEPAMATUJU SI STOPU - vždycky jdu kolem nějakýho neobvyklýho drnu a řeknu si: "aha neobvyklý drn neobvyklého tvaru - jediný široko dalek, tak tady udělám oblouček doprava..." a pak jdu a najednou je tam těch neobvyklých drnů asi dvacet a teď hledej kterej to byl
Jinak s tou fenkou - to jsem se tu čílila, nechápu jak někdo, kdo pejsky chová a nějakým dalším způsobem se tím zabývá, může něchat v podstatě "svýho" psa hnít někde v útulku a spokojeně si sedět doma u TV a sledovat fotbal. V chovu se moc nevyznám, ale já chovat psiska a zjistit, že je některý z mého odchovu už nějakou dobu v útulku a majitel o něj nejeví zájem, nejdřív bych si ho vzala domů, i kdybych už tam měla deset psů a pak teprve vymejšlela co dál, v žádném případě bych tam toho psa nenechala, ať by byl jakýkoliv..... mrzí mě to, kouká jak ťulínek, chudák....
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:38
- Nahlásit
Fifi
Dobrá rada nad zlato!!! To s těma klíčema je vážně dobrý
Tohle se mě dlouho nestalo, ani si neumíš představit, jak jsem si v duchu nadávala, nakonec jsem zachovala klid, opticky jsem poměřila začátek a konec a zjistila, že jsem přeci jen měla věřit Kytičce a dobře to dopadlo.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:38
- Nahlásit
Pastelka
- tak to je přesný, podstatný věci by neokoukala, ale kdejakou lumpárnu ano! Nedělám si iluze, že by byla svatoušek
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:40
- Nahlásit
Já chci tu čubinku taky vidět, kde jí vidíte?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:42 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Pastelka
najeď si na www.rkcr.cz a tam je odkaz na Gia od Jurečka, a nebo si do googlu zadej útulek Trója a Gia je asi od 4 stránky výš.
na rkcr je to 7 odkaz
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:43
- Nahlásit
ati
Sem si takhle jednou dala na stopu klic od vchodu na snurce - a to bylo dohledani predmetu!!! Uz sem se videla, jak me mamka sereze, kdyz bych ho ztratila - a jeste ji vysvetlovat, ze jsem ho umyslne polozila na stopu..
A poslusnost jsme meli v radovce bez psu(povel-obrat), poleno sme teda za sebou netahali, sami jsme byli polena dost velky!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 14:44
- Nahlásit
Fifi
- jo, koukám, že každej měl kdysi horký chvilky, díky bohu NEJSME V TOM SAMI
|