Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 12:17
- Nahlásit

PetraK
Adiddaska
Já teda s tim málem co o Sízře vim bych řekla, že ona prostě nemůže toho psa těma korekcema nic naučit, protože to prostě nejde z hloubi, z ní... já jsem v tomhle stejná. Ji to sice sere strašně, že na ty psy vyjíždí, ale prostě nedokáže to tomu psovi srozumitelně vysvětlit, ten vztek. Proto říkám, že by měla zkusit něco jinýho, protože podle mě jí daleko líp půjde odměňovat úspěchy než právě trestat.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 12:31
- Nahlásit

PetraK

To vyjíždění na psy mi vadí extrémně a Grin a Renata mají pravdu s těma korekcema...

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 12:40
- Nahlásit

Sízra Milanová
hale a už začni plánovat kdy vyrazíme když nebudu brát čokla tak je jedno že nyx bude dohárávat.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 12:44 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

Grin
hale a už začni plánovat kdy vyrazíme když nebudu brát čokla tak je jedno že nyx bude dohárávat

řekni ty, já se přispůsobim, hele a co při pozitivní motivaci uděláš, když tě pes neposlechne a ty vidíš že si v tu chvíli dělá z tebe uplně srandu...třá přijde,ale ne až k tobě..schválně? Příklad venku na procházce má nyx fakt dobrý přivolání,běží radostně na první dobrou,ale doma,když chci aby šla ze zahrady a ona si chce třá hrát ještě,tak schválně nepůjde...jak to mám korigovat bez trestu,nebudu jí přece lákat na pamlsek,to mi přijde,že se hrozně podbízim,ne?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 12:56
- Nahlásit

Sízra Milanová

a co si vybrat nějakej předmět, se kterym budete aportovat, když jí to baví, ale tak max třikrát čtyřikrát hodit a schovat. A házet JEN za odměnu, vůbec jí NIC neházet, kromě toho aktu odměny a toho jednoho "vysněnýho" předmětu. A pak jí v tý situaci, co popisuješ zavolat a ukázat ten předmět a když přijde, tak jednou hodit?

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 13:11
- Nahlásit

Sízra Milanová
co při pozitivní motivaci uděláš, když tě pes neposlechne a ty vidíš že si v tu chvíli dělá z tebe uplně srandu...třá přijde,ale ne až k tobě..schválně?

Hele tohle třeba my dvě vnímáme úplně jinak - já to vidim tak, že ten pes prostě buď a) neví ještě přesně co má udělat nebo b) jsou pro něj ty podmínky tak těžký, že to udělat nemůže nebo c) jsem naučila mimoděk něco, co jsem naučit nechtěla.

Lákat ji na pamlsek je na nic, vůbec jako lákat ji na cokoli, bo se ti na to vybodne když nebudeš mít pamls nebo hračku.

Zkus třá s tou zahradou jít zezačátku jako blíž k ní, tzn nevolat od dveří, když přijde, pochvalááá hračkáááá blbnutííí a ZASE VYPUSTIT!! Protože Nyxa se podle mě naučila, že když ji voláš ode dveří a ona přijde, je to většinou konec srandy a de se dom, proto ti nechodí a radši si dál lítá. Přijdu=konec srandy, nepřijdu= sranda nekončí!!! TZN jsi vlastně upevňovala to, že k tobě nechodí, chápeš?

takže volat a znova vypouštět a postupovat od ní ál ke dveřím, nakonec ji i od těch dveří musíš xkrát vypustit a pak teprve ji vzít domu, aby 100x přišla a zábava nekončila a jen jednou skončila a dokud budeš trénovat, tak čokloje prostě nevolej a chyť si ho a odtáhni dom

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 13:26 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Adiddaska
házet JEN za odměnu
je to určitě dobrej nápad, jen jsem si představila, když to nestihne, jak pak sklepává zakouslou Nyx.
Sízra Milanová
.jak to mám korigovat bez trestu,nebudu jí přece lákat na pamlsek,to mi přijde,že se hrozně podbízim,ne?
zkusila jsi třeba na zahradě tlesknout a radostně jí říct "pojď, deme domů?" Vono je to takový veselejší a pro psa snáz akceptovatelný.
Nebo druhá možnost, naučit povel hledej a shovat někde doma pamlsek nebo hračku. Vlastně se tomu neplněnému povelu vyhneš.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 14:58
- Nahlásit

Sízra Milanová
Příklad venku na procházce má nyx fakt dobrý přivolání,běží radostně na první dobrou,ale doma,když chci aby šla ze zahrady a ona si chce třá hrát ještě,tak schválně nepůjde...

To je klasická puberta podle mě. Tady bych nic neřešila, protože čím víc bude mít úspěšných pokusů, kdy nepřijde, tím hůř pro tebe. Nasadila bych jí couračku a po prdeli. Nemusíš nic řešit. Pokud zjistí, že na tebe nemá, nechá toho.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 15:28
- Nahlásit

dorotka1
kachna_
Grin
Adiddaska

Hele ona to dělá schválně, stejně jako když jsme byli na návštěvě a já jí zakázala jít ze schodů dolu do suterénu,ona se zastaví a kouká na mě...a nakonec se rozhodla tam prostě odejít i za cenu trestu ,kterej logicky následoval...prostě to zkouší no doma ví,že jí nemůžu utéct nebo prostě se tam nebojí jako venku, kde mě neustále sleduje...

dorotka1
To je klasická puberta podle mě. Tady bych nic neřešila, protože čím víc bude mít úspěšných pokusů, kdy nepřijde, tím hůř pro tebe. Nasadila bych jí couračku a po prdeli. Nemusíš nic řešit. Pokud zjistí, že na tebe nemá, nechá toho.

souhlasim...

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 16:14
- Nahlásit

Sízra Milanová
Hele ona to dělá schválně, stejně jako když jsme byli na návštěvě a já jí zakázala jít ze schodů dolu do suterénu,

Hele já netvrdim, že ten pes nemusí na tebe naschvály zkoušet, ale říkám, že ve valný většině je to, co si vysvětluješ jako neposlušnost, prostě a jednoduše jenom to, že neví co po něm chceš.
Třeba to jak píšeš s tim suterénem - Jsi si jistá, že když jednou tomu psovi řekneš, aby tam nechodil, že chápe, o co ti jde?
Jinak samo tou stopovačkou jak psala dorotka taky nic nezkazíš, ale já bych ji nasadila až ve chvíli, kdy bych si byla jistá, že jsem třeba fakt neupevnila jiný chování nebo že jsem fakt naučila povel.

Jinak - a tohle ti pomůže i kdyby to na tebe pubertálně zkoušela - obecně já sama mám rozdělený povely na dvě kategorie, jedna jsou povely, který pes dělá pro radost a jen když sám chce, nikdy ho do nich nenutim (a sem patřej i povely který ještě nejsou 100% upevněný), a povely, který chci aby vždycky splnil.
Ty povely co chci, aby splnil vždycky, jsou sedni, ke mně a sval se (znamená lehni si jak chceš ale lež.)

Tyhle povely, pokud on nesplní, tak ho donutim je splnit - pokud si nesedne, zatlačim mu na zadel nebo ho nalákám pamlskem (kterej mu ale nedám!!) nebo jdu proti němu tak dlouho dokud mu ta prdka neklesne do sedu sama.
Když dám Ke mně a on nejde, tak buď mám stopku a tou stopkou ho donutim, nebo si pro něho zkrátka dojdu (ale nehonim ho) a přivedu si ho na místo, kde jsem vydala povel.

Když ten povel nesplní sám od sebe, nikdy nedávám odměnu, řeknu mu třá "dobře" když si konečně sedne, vypustim ho a za chvilku znova "propéruju", tzn dám znova povel, on poslechne, vyslouží si odměnu. JInými slovy ho učim, že když tyhle tři povely nesplní sám od sebe, stejně ho nakonec donutim je splnit, a když je splní sám od sebe, dostane za to něco kvůli čemu stojí za to poslechnout.

Vydávám jeden povel, neopakuju ho, max ve chvíli, kdy si nejsem jistá, esi mě pes slyšel.

helps
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 17:52
- Nahlásit

když mě pes nedojde, tak si pro něj ráznou chůzí dojdu, on už ví že průser, tak sedí ani nedutá, chytím za vobojek (největší trest pro něj asi -tváří se jak dyž ho vraždím), připnu vodítko a jdeme... dovedu ho kus dál, dám nějaký povelování -bez odměn, prostě jen tak.... naopak pokud doběhne sám, dostane nejen pamlsek nebo přetahování s hračkou, velký jásání atd, ale zas mu dám volno a může si jít hrát po svém. takhle párkrát a pes zjistil, že je mnohem lepší-výhodnější splnit, co se po něm chce. ale je fakt, že sem s ním hodně hrála ty motivační hry a hry na soustředění atd, takže motivovanej směrem ke mě je celkem slušně

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 22:27
- Nahlásit

Sízra Milanová
Souhlas s Grinem a různým vnímáním povelu, na to "schválně" moc nevěřím.
Prchá před tebou nebo se nechá chytit? Jestli to druhé, tak bych to řešila pouhapouhou důsledností, trest nepotřebuješ. Prostě si pro ni dojdeš, připneš na vodítko a dovedeš ji domů. Aby věděla, že řečené prostě platí a nejede přes to vlak.
Jinak ještě to může být konejšivý signál od psa směrem k tobě - čím víc nasraně při přivolání vypadáš, tím víc pes zpomaluje a loudá se, aby tě uklidnil.

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 22:31
- Nahlásit

davidkova renata
obvykle s tebou souhlasím,ale vzala bych tě na prochajdu kolem pár vybraných záplotáků co znám ,osobně rozlišuju štěkat a štěkat totiž
Já ti nevím, ale měla bys vidět ty moje, můžou se za plotem přerazit , nejvíc když jde pes, šmatá nám na schránku nosič letáků nebo když nám popeláři kradou popelnici .
Co tak chodíme ven, tak štěkají všichni psi bez rozdílu - jedno jestli jsou cvičení a procházkovací, nebo neustále zavření na zahradě. Neštěkají jen tři - jeden je furt v čudu, zdrhá přes plot a jeho zahrada je mu ukradená, druhý byl strašně starý (myslím, že už umřel) a třetí dřív štěkal a teď ani nemukne proto, že má s tím mým nepříjemný zážitek.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 00:46
- Nahlásit

LucieS
helps
Grin

já myslim žýe to schválně dělá,ví co po ní chci,protože venku poslouchá velmi pozorně sleduje mě a okamžitě na přivolání reaguje, na zahradě si chce hrát, ví že už půjde domů jak řiká Grin a prostě nechce...a když pro ní jdu klidně uteče a poskakuje si jako že bé největší hra teď...,ale určitě ví co po ní chci....

helps
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 08:47 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Sízra Milanová

f tom případku bych si fakt pro ní pokaždý došla, v klidu, žádný moc řešení, připla na vodítko, pobuzerovala jí nějakýma povelama a odvedla dovnitř... a ve vnitř bych si s ní začla -pokud tam máš nějakej aspoň trochu prostor - hrát víc, aby viděla, že i vevnitř může bejt zábava.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2011 19:16
- Nahlásit

Ahojky, myslím si, že jestli vás odpovědi opravdu zajímají, tak je získáte v online kurzu Recallers, který vede Susan Garrett, před půl rokem se o tom zde také mluvilo, opět před zahájením přihlašování, které proběhne příští týden, jsou k dispozici zdarma krátké webináře s náhledem do systematiky její práce. Snad vám bude odkaz fungovat http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=CkQZl&m=JYzTEMws3 9MwLa&b=4ZZQOCJDUNwExZCVpdDVrQ , možná vás to hodí na stránku, kde budete muset zadat svoje jméno a email, na který pak přijde odkaz na videa. 16 nejlepších videí se zkušenostmi z minulého kurzu bude snad brzy na jejím blogu http://susangarrettdogagility.com/

V Recallers najdete hry, které slouží především k utvoření vztahu a porozumění mezi psem a jeho psovodem, webináře o rušivých prvcích (rybníky, koťata, veverky...) a jak je zapojit do tréninku, aby pes dokázal poslouchat a ještě ho to bavilo, online povídání se Susan, kam člověk může posílat konkrétní dotazy, spoustu lidí z celého světa, kteří také chtějí psy vychovat v perfektní společníky bez použití trestů. Je to naprosto jedinečná zkušenost pro člověka jak psovoda, tak trenéra. Ne vždy dostanete odpovědi přímo, ale Susan se každého snaží vybavit takovými vědomostmi, aby dokázal správnou odpověď vymyslet sám a radit i ostatním. Protože tohle vám bude pomáhat nejen po dobu kurzu, ale po celý zbytek života se psy.

Jestliže máte Facebook, pak si najděte Susan Garrett Dog Agility Training videa z minulého kurzu přivolávačů, zkusím sem poslat odkaz alespoň na dvě:
http://www.youtube.com/watch?v=gCziO6gbycQ
http://www.youtube.com/watch?v=0XF1uIuMwvw
Strašně se mi líbí i video Terky, zvlášť, když vím, jak si to museli vydřít http://www.youtube.com/watch?v=GKjWK7tO4e0

Má jen dvě nevýhody: mluví se anglicky a není to zadarmo (i když minulý kurz trval 5 týdnů a stál méně než stejný počet týdnů výcvikového tábora).

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2011 23:24
- Nahlásit

rušivých prvcích (rybníky, koťata, veverky...)
?????
minulý kurz trval 5 týdnů a stál méně než stejný počet týdnů výcvikového tábora).
nooo, při dnešních cenách týdenních výcvikových táborů, kde se mi věnují individuálně a řeší konkrétní problémy operativně ...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2011 23:44
- Nahlásit

KaTachyon

nechceš udělat něco podobnýho v čestině? já s angličtinou nemám problém, ale mám problém pochopit tuhle problematiku i v češtině, takže v angličtině nevim nevim

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 08:04
- Nahlásit

Adiddaska

Nechci, byla bych strašný příklad, jsem hrozný lenoch a spoustu věcí neřeším, protože mi až tak nevadí. Myslím si, že v tomhle případě angličtina je snad ještě srozumitelnější než čeština, protože informace nejsou "ztraceny v překladu".

helps
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 08:18
- Nahlásit

KaTachyon

takže tobě osobně recallers pomohli? líbilo se ti to?
no já bych se zúčastnila, ale ty peníze... musím nejdřív pár let šetřit
ale i tak je fakt, že i ta hrstka her, který znám a okoukala sem z těch videí pomohli v psovo pozornosti. jen těch pět minut denně si najít no.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:23
- Nahlásit

Na obě otázky je odpověď ano. Já si nakonec doplatila verzi na rok, takže každý měsíc máme navíc online povídání se Susan (ona povídá, my píšeme) na různá témata, hrozně mě to baví, je to fantastické, spoustu věcí mám ujasněných, mám spoustu psaného materiálu a vůbec. Taky je to fascinující i po stránce Susaniného přístupu k lidem, kolik toho lidem dává navíc za odměnu, pak není divu, že se k ní vrací, já jsem třeba příklad asi doživotně uloveného člověka

helps
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:39
- Nahlásit

to věřím..
a jak to vlastně probíhá, to denně něco s vámi sdílí?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:20 - Změnil/a: KaTachyon
- Nahlásit

Bylo to 5 týdnů dlouhé (teď bude 7), každý den (teď kromě víkendů) jsme dostali instrukce k nějaké hře + většinou i video. Ke každé hře byla diskuse, takže si lidé mohli navzájem radit nebo dávat nápady a odpovídali tam i instruktoři ze Say Yes a Susan. Pak tam byly další všeobecnější diskuse, některé jen kecací, další víc odborné. Dál pak byly součástí i psané materiály, tréninkový deník, kdo si zaplatil dražší verzi (kromě základní jsou ještě dvě další), tak měl i další výhody, třeba všechna videa na DVD a podobně. Měli jsme 2 webináře o rušivých prvcích a 3 "trenérské telefonáty", kde Susan přímo odpovídala na dotazy lidí hlavně v souvislosti s hrami nebo nějakými principy tréninku, co nám nebyly jasné. Inner Circle (největší upgrade) má navíc každý měsíc webináře na různá témata, co nás zajímají, nebo co si Susan myslí, že bychom měli vědět, třeba o shapingu, trestech, jak psa více motivovat na sebe, jak neztrácet pozornost při přechodu mezi hrou a výcvikem... Plus nabízela různé slevy na některé svoje knihy nebo DVD nebo nám dávali i kontakty na informační zdroje, které mají normálně k dispozici jen studenti Say Yes.

Ale když třeba zvládáš hry, tak by pro tebe mohly být zajímavější Puppy Peaks, tam roční varianta stojí snad 450 dolarů.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:24
- Nahlásit

KaTachyon

a jak to funguje? To si člověk zaplatí nějaký kurz a pak získá přístup na jejich web a tam jsou ty materiály uložené? Nebo to probíhá v určitý čas online každý den? Co když je člověk časově omezený? Já mám třeba tři dny uplně volno a pak dva dny práci od rána do večera, neuteklo by mi něco?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:44
- Nahlásit

Adiddaska

Na začátku si zaplatíš celý kurz (i když teď to možná půjde nějak i o částech, Susan zatím vždy jen prozradí něco na FB, když se lidi ptají) a dostaneš na mail heslo k webovým stránkám, kam každý den přibývají nové instrukce. Když jsi pár dní offline, tak máš víc co dohánět, ale k infoemacím máš přístup pořád. Webináře a coaching calls jsou pořádány živě, ale nahrávají se a člověk se na ně může dívat pořád dokola, dokud má kurz zaplacený.

Ale připrav se, že to je časově skutečně dost náročné, pokud člověk chce kurzu využít na maximum, protože samotný trénink je sice krátký, ale příprava, deník a rozbory, diskuse s ostatními a koukání na videa jsou masakroidní.

helps
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 14:00
- Nahlásit

No podle toho co říkáš, tak to bych se přihlásila snad jedině až někdy přes léto, protože takhle bych to taky stíhala těžko... a navíc teda prostě takový finanční obnos nemám no. Ale tak časem, někdy

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 17:06
- Nahlásit

helps
KaTachyon

no to já taky až tak nějak přez prázdniny třeba. Já mám buď uplně volno nebo třeba jsem tejden od rána do večera mimo a nemá to žádnou pravidelnost, tak to bych v tom asi dost plavala

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 23:49
- Nahlásit

all

Naklikala jsem Nyxu a trénujem watch za chůze u nohy a máme velkou spotřebu pamlskůch

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 00:17
- Nahlásit

Sízra Milanová

můžeš chodit s náma na obedienci do haly k Ventě, bé to zas pondělky někdy odpo 15-16 řikala, to vám pude rychlejc, když ti to bé vysvětlovat odborník

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 07:49
- Nahlásit

Adiddaska
můžeš chodit s náma na obedienci do haly k Ventě, bé to zas pondělky někdy odpo 15-16 řikala, to vám pude rychlejc, když ti to bé vysvětlovat odborník

to je dobrej nápad!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání