Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:20
- Nahlásit

Grin

tak při chůzi vůbec, to bych flusla upa do hajzlu mohla bych flusat max při přivolání, ale šamponi koukaj, tam problém nemáme naštěstí tak já klidně někam dojedu, se můžem domluvit, třá na pátek, essi máš čas.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:24 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

davidkova renata
nooo na mě to dělalo jinej dojem,mohla bych to dohledat,ale třá je to jen netový nedorozumění,to je samo možný..celkově to na mě dělalo prostě dojem,že nemáš chut se potkávat cíleně s jinejma psama než nyxle už zná páč by jí to mohlo uvést do dyzgomfortu ..což je blbě dle mě.

To že se někdy nechci zůčastňovat určitejch akcí neni vždy na základě psa ale víc to rozvádět nebudu. Ty situace si vybírám prostě a budu dál.

[i].Pokud se pletu,su jen ráda a doufám,že tě uvidíme f sobotu na obranách f prokopce..že hárá samo nevadí,to je běžná věc tam

vzhledem k tomu že jdu asi kalit v pátek tak asi spíš ne a Nyxa ještě nekouše...ale mohla bych jí tam vzít jen čumět, pokud se mi bé chtít vstát...ale jako klidně si mysli, že jí někam nevemu že jí nechci zdiskomfortňovat,na podezření má každej právo, beztak to neovlivní to co nakonec udělám..jako ostatně nic i kdyby to bylo uplně blbě

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:29
- Nahlásit

Adiddaska
se můžem domluvit, třá na pátek, essi máš čas.

jj pátek naprosto vyhovuje, zatim nic nemám a jestli přijedeš někam k nám tak to bude úplně epesní, abych nemusela ten hladovej auťák trápit...

dokonce už vim kam bychom mohly jít. Akurát můj pes se teď dost blbě soustředí v okolí psů a tví psi zase strašně milujou Grinečka tak nevim jak se nám bude dařit ale vymyslim si na něj něco, co zvládne.

Sízra Milanová
vzhledem k tomu že jdu asi kalit v pátek tak asi spíš ne a Nyxa ještě nekouše...ale mohla bych jí tam vzít jen čumět, pokud se mi bé chtít vstát.

až na to kalení jsem na tom dost podobně já zase spíš zvažuju tu děsnou zimu, jako esi mi to za to stojí když na Jirku kousat stejně nebudeme

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:35
- Nahlásit

Grin
já zase spíš zvažuju tu děsnou zimu, jako esi mi to za to stojí když na Jirku kousat stejně nebudeme

no právě no,jedině jako socializačně,no kdyby to bylo třá od jedný tak možná jo... jako jak řikala ségra že ten chlap na tý přednášce o poruchách řiukal,že obrany kruhovka je super na sebevědomí psa...a ona se ptala a když se bojí těch psů a nechce kousat? On..tak to potom ne takže jako jak má to sebevědomí získat...takže prostě nevim

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:40
- Nahlásit

Sízra Milanová
ten chlap na tý přednášce o poruchách řiukal,že obrany kruhovka je super na sebevědomí psa...a ona se ptala a když se bojí těch psů a nechce kousat? On..tak to potom ne takže jako jak má to sebevědomí získat...takže prostě nevim

já taky ne, u těch obran jsem stejně bezradná jako ty. Já jenom vim, že na Jirku kousat nemůže a na Tchoře taky ne bo ani jedno na něj nemá dobrej dopad... pořád hledám fíka kterej by byl tak dobrej jako ten z těch Mrdic. To bylo přesně vono a myslim že Nyxa by na něho kousala taky. Je to o fikovi..

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:46
- Nahlásit

Grin
Já jenom vim, že na Jirku kousat nemůže a na Tchoře taky ne bo ani jedno na něj nemá dobrej dopad.

no právě , Nyx kousala jako menší na Matesa..než odešel do Nirvány,ale to taky bylo na place, kde nebyli ostatní čoklové že jo...

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:58
- Nahlásit

Sízra Milanová
Já jenom vim, že na Jirku kousat nemůže a na Tchoře taky ne bo ani jedno na něj nemá dobrej dopad
Pani zvažte Elmuše páč von je v jádru citlivá duše i přes veškerý optický klam Páč kolik ůsilý vyplejtval třá na ukecání pakoně aby si milostivě votřel zub o rukáf to se málogdy vidíA se slzou na krajíčku si vbavuji obrany jelínka jehož plyšová hlavička mě uchvátila

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 08:05 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Sízra Milanová
Nyx kousala jako menší na Matesa..než odešel do Nirvány
tak si dejte houbičky a děte za nim ne? nevim co řešíš..

edit..eště s těma vobranama..co zkusit ten balkán? u melekový, dělaj to 40 let,jejich syn figuruje,je to její vodchof,to by bylo aby nebylo..

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 08:26
- Nahlásit

davidkova renata
co zkusit ten balkán?

obrany u Melekový chápu,ale jakej balkán? A nebo si z Balkánu přivést Kangala...to by možná bylo řešení všeho ale nebém grinovce ničit zajímavý témat

helps
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 08:55
- Nahlásit

mě zas připadá, že obrany jsou Nyxy poslední starost ) néé, že bych jí znala, ale spíš bych si našla nějakýho rozumnýho trenéra, kterej by pomohl řešit ty útoky na psy...

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 08:56
- Nahlásit

Sízra Milanová
no právě proto že nevim jak to mám řešit, já jí prostě nezmlátim tak aby si to pamatovala jako drsnej trest...prostě na to nemám vůbec psychicky a žádná menší korekce neplatí jaks mohla vidět, tak zkoušim různý možnosti, například to ignorovat a jí jakoby stranou,taky nefungá..takže další možnost je to jak popisovala Grin, každopádně jí prostě nepustim ikdyž s košem aby se potkala se psem,když vim co udělá, nenechám jí v žádnym případě napadnout jinýho psa a nenechám jí napadnout jinym psem, já prostě nevim jak jí to netolerovat...jako čim teda?
Tohle je asi vono, proč to nefunguje.
Nechci ti radit, protože to ani nejde, ale moje zkušenost:
do hlavy jsem si musela nabušit toto - ten pes mi nedá nic zadarmo, nemá slitování, když ucití slabost, dělá si co chce, pokud mu to dovolím, reaguje rychle a na okamžitou situaci. A tohle jsem musela přijmout za svý. A to tak, že se člověk nesmí bát, nesmí mít pochybnosti a být důsledný, za každých okolnosti. Tzn. i v situacích zdánlivě nedůležitých, na těch si to právě trénovat. A hlavně zachovat sice razanci, ale ne vztek. Já měla výhodu, že mě můj pes sejmul, takže jsem neměla problém přistoupit na jeho "pravidla". Chci zdůraznit, že nemluvím o fyzických trestech bo na to nemám ( vážím míň jak on ), ale o psychických a nejen o to. Jde o to, ukázat psoj, že na něj máš vždycky a znovu zdůrazňuju - v klídku, ale rozhodně.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:30
- Nahlásit

dorotka1
do hlavy jsem si musela nabušit toto - ten pes mi nedá nic zadarmo, nemá slitování, když ucití slabost, dělá si co chce, pokud mu to dovolím, reaguje rychle a na okamžitou situaci. A tohle jsem musela přijmout za svý. A to tak, že se člověk nesmí bát, nesmí mít pochybnosti a být důsledný, za každých okolnosti. Tzn. i v situacích zdánlivě nedůležitých, na těch si to právě trénovat. A hlavně zachovat sice razanci, ale ne vztek. Já měla výhodu, že mě můj pes sejmul, takže jsem neměla problém přistoupit na jeho "pravidla". Chci zdůraznit, že nemluvím o fyzických trestech bo na to nemám ( vážím míň jak on ), ale o psychických a nejen o to. Jde o to, ukázat psoj, že na něj máš vždycky a znovu zdůrazňuju - v klídku, ale rozhodně.

No jo,to chápu, ale já mám psa jinak uplně hodnýho mazlíka, je na mě navázaná, neutíká, už má hezký přivolání,nejde tam kam jí zakážu, nežere co jí zakážu, můžu jí sahat do jídla jak chci apod. vůbec nebosní je to strašnej mazlík a je jí 10měsíců teprve, má jenom tenhle jeden vážnej problém, neni to žádnej zabiják a víc než cokoli jinýho se o ní bojim, aby so do ní njakej čokl neotočil...

helps
mě zas připadá, že obrany jsou Nyxy poslední starost ) néé, že bych jí znala, ale spíš bych si našla nějakýho rozumnýho trenéra, kterej by pomohl řešit ty útoky na psy...

zas dost lidí mi radí,že by jí to zvedlo sebevědomí...jsou různý názory na to,ona nemá ráda ani cizí lidi,ale těch už si nevšímá,taky na ně útočila..ale to už se zlepšilo,navíc nechci aby se s každym přátelila,takže to je ok. Ten trenér....trenérka radila cukání, na cvičáku taky...takže tak.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:35
- Nahlásit

Sízra Milanová
ale já mám psa jinak uplně hodnýho mazlíka

já teď už taky. jenom jsem ti chtěla říct, že čék musí začít u sebe. způsob, styl musí přizpůsobit psoj.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:42
- Nahlásit

Sízra Milanová
ale jakej balkán
ten cvičák se menuje na Balkáně voe)))))))))
helps
že obrany jsou Nyxy poslední starost
ale jo,jen že tu ted byla o nich řeč
dorotka1
ten pes mi nedá nic zadarmo, nemá slitování, když ucití slabost, dělá si co chce, pokud mu to dovolím, reaguje rychle a na okamžitou situaci. A tohle jsem musela přijmout za svý. A to tak, že se člověk nesmí bát, nesmí mít pochybnosti a být důsledný, za každých okolnosti

a fakt to neni vo tom zmlátit psa kovovou tyčí do krve

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:51
- Nahlásit

davidkova renata
ten cvičák se menuje na Balkáně voe)))))))))

aha....

a fakt to neni vo tom zmlátit psa kovovou tyčí do krve

to ani bez tyče,nemůžu psa nijak fyzicky efektivně potrestat..vadilo by mi to víc než jí,bohužel...takže musim naject na to právě co popisuje paní Grinová

helps
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:10
- Nahlásit

Sízra Milanová

zas dost lidí mi radí,že by jí to zvedlo sebevědomí...jsou různý názory na to,ona nemá ráda ani cizí lidi,ale těch už si nevšímá,taky na ně útočila..ale to už se zlepšilo,navíc nechci aby se s každym přátelila,takže to je ok. Ten trenér....trenérka radila cukání, na cvičáku taky...takže tak.

jo, to si pamatuju vlastně, že si říkala, že nemusí cizí... tak aspoň fajn, že už si jich nevšímá. taky nemyslím, že je nutný, aby se s každým kamarádila...
s tima psama bych začla na vodítku, nejdřív v nějaký tý trošku větší vzdálenosti a zkoušela různý povely atd a aby u toho byla v klidu... a hlavně ty jak píše dorotka musíš bejt nejvíc v pohodě, ale zároveň si důsledně stát za tím, co od ní chceš. ale jak říkám chtělo by to spíš trenéra - a právě jak píšeš, že ti radili s ní cukat, tak by ses musela poohlédnout jinde. třeba to na některýho psa pomůže, ale obzvlášť pes, kterej to dělá ve stresu a protože se bojí se vycukáváním a okřikováním stresuje ještě mnohem víc.
co ten člověk ke kterýmu chodila Grinová? ste ho tu chválili ne?

davidkova renata

ale jo,jen že tu ted byla o nich řeč

jasný chápu

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:17 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

helps
co ten člověk ke kterýmu chodila Grinová? ste ho tu chválili ne?
to nevim že by měla nějakýho trenéra, jestli nemyslíš toho figuranta na obrany,kterýho Grin chválila...jinak nevim o trenérovi kdo odnaučuje tohle...jedině Rudik teda ale tam se nechystám prozatim, s tim mym strachem...snažim se,ale přiznám se,těžko ovládnout abych se nebála když vim co ona udělá...v klidu zůstanu,ale uvnitř se bojim no,to nevim jak ovládnout...

jinak na cvičáku cvičí vedel psů..dokud ten pes neni moc blízko,tak to dává,ale například slalom mezi nima...z toho byla nejvíc dole, nevadí jí uplně malý pejsci,ale ti zase na ní většinou začnou štěkat a to ona nedá a jde po nich potom..takže tak,snažim se jí odměnovat když kolem psa projde bez povšimnutí,ale často ta situace nenastává

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:21
- Nahlásit

Sízra Milanová
nevim že by měla nějakýho trenéra, jestli nemyslíš toho figuranta na obrany
helps asi myslí toho výcvikáře u kterýho jsme jednou byli - Petera. To bys koneckonců zkusit mohla, je výbornej. Dám ti kontakt esli chceš

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:38
- Nahlásit

Grin
asi myslí toho výcvikáře u kterýho jsme jednou byli - Petera. To bys koneckonců zkusit mohla, je výbornej. Dám ti kontakt esli chceš

ok zupa,danke zér...pošleš mi ti do mejla prosím?

helps
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:40
- Nahlásit

Sízra Milanová

jj myslím toho Petera.... neznám, ale vím že si ho tu chválilo několik lidí.
jinak mě to nepovídej, vím že sem byla vyndáná, jakmile sem viděla blížícího se psa, ačkoliv sem se snažila bejt v klidu, pes myslím tušil, že nejsem. jinak právě nějakou dobu je dobrý cvičit v tý vzdálenosti, kde to pes ještě dává a tu zmenšovat opravdu pomalu, postupně... jak sem psala, je to ale celkem o trpělivosti, důslednosti a současně s tím psem i ty se učíš, že dyž de pes, že to může bejt v klidu a bez nějakých výpadů. ale chápu, že s NO je to trošku těžší, u mýho pejsánka to nebylo tak strašný... až na to, že sem třeba slýchala "hele malá gólie a je zlá... "

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:40
- Nahlásit

Sízra Milanová
snažim se,ale přiznám se,těžko ovládnout abych se nebála když vim co ona udělá
1.Tohle jsme trenovali u pěkně rozzuřenech záploťáků. Dala jsem mému fešákovi dost velkej prostor, aby se vyjádřil a já mu mohla dát najevo, co si o tom myslím. Vždycky jsem dávala bacha, abych odcházela s naprosto uklidněným psem. bylo vidět, že mu to dávalo dost zabrat jako psychicky, fakt se skoro modlil, abysme už šli.
2. Určo bych nechválila, když potkáš psa a ona nic. Nevíš, co jí probíhá hlavou.
3. Střety se psy bych brala jako cvičení a ne jako svoji osobní prohru, když to tedy přeženu ( vycházím ze svých dřívějších pocitů ). A hlavně pokud to šlo, jsem se snažila to střetnutí neukončit předčasně. Tzn. po uklidnění psa, posadit ho a ještě vykecávat s majitelkou druhého psa nebo si znovu zkusit kolem druhého psa projít, to jde asi po domluvě. Prostě dát jim čas a prostor, aby ten pes pochopil, co je žádoucí. A sledovat hlavně
sebe, jestli z toho zasejc nejsem auf. Prostě není nic na tom, když se to nepovede, je to dlouhá cesta.

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:55
- Nahlásit

Sízra Milanová
ok zupa,danke zér...pošleš mi ti do mejla prosím?
Máš sovuuuuuuu

helps
já to mám s lidma, ale jde taky o štěkání, a je to den ode dne, někdy se opravdu udržim v klidu a někdy to jenom předstírám a ve dnech kdy to předstírám tak ten pes fakt ví. Nejvíc mi pomohlo když jsem poprvý byla úplně v klidu a uvědomila jsem si
1) jakej ten můj klid má na psa dopad
2) i když jsem si předtim myslela, že jsem v klidu, tak jsem v klidu nebyla.

s NO je to trošku těžší, u mýho pejsánka to nebylo tak strašný... až na to, že sem třeba slýchala "hele malá gólie a je zlá... "

je fakt že když máš velkýho čokla, tak ti to ty lidi daj tak nehorázně sežrat, že jsi z toho nervózní hlavně kvůli nim - a je jedno jestli je pes na vodítku a u nohy, štěkne a už máš problém bych mohla vyprávět

dorotka1
Dala jsem mému fešákovi dost velkej prostor, aby se vyjádřil a já mu mohla dát najevo, co si o tom myslím. Vždycky jsem dávala bacha, abych odcházela s naprosto uklidněným psem. bylo vidět, že mu to dávalo dost zabrat jako psychicky, fakt se skoro modlil, abysme už šli.

nerozumim, to jsi ho jako nechala na toho psa za plotem řvát, nebo jak to mám chápat???

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:58
- Nahlásit

Grin
nerozumim, to jsi ho jako nechala na toho psa za plotem řvát, nebo jak to mám chápat???

Vždycky jsem dávala bacha, abych odcházela s naprosto uklidněným psem

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:01
- Nahlásit

Grin
je jedno jestli je pes na vodítku a u nohy, štěkne a už máš problém
vykašli se na to ti řikám!
to jsi ho jako nechala na toho psa za plotem řvát, nebo jak to mám chápat???
to jistě ne ..aspon ne celou dobu prostě použila patřičné prostředky vedoucí ke zklidnění psa..tim nemyslim kovovou tyč

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:09
- Nahlásit

dorotka1
pořád nechápu, nechala jsi ho vyřvat dokud se sám neuklidnil??

davidkova renata
snažim se maximálně, fakt. Někdy jsem ale stejně v nervech. Ale pracuju na tom.

to jistě ne ..aspon ne celou dobu prostě použila patřičné prostředky vedoucí ke zklidnění psa..tim nemyslim kovovou tyč

tak já furt operuju s tim, že tady sme v tématu o pozitivní motiváciji, ale může to bét jak řikáš...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:13
- Nahlásit

dorotka1
.Tohle jsme trenovali u pěkně rozzuřenech záploťáků. Dala jsem mému fešákovi dost velkej prostor, aby se vyjádřil a já mu mohla dát najevo, co si o tom myslím. Vždycky jsem dávala bacha, abych odcházela s naprosto uklidněným psem

a to si dosáhla jak...myslim jako konkrétně cos dělala v týhle situaci?

helps
ale chápu, že s NO je to trošku těžší, u mýho pejsánka to nebylo tak strašný... až na to, že sem třeba slýchala "hele malá gólie a je zlá

ona chodí pro jistotu s košem na volno, protože nic nehodlám riskovat...

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:14
- Nahlásit

Grin
zkus si představit, jak jsou na tom ti majitelé psa, na jejichž psovi si majitelé takhle cvičej psa .
(Já jsem to odnaučovala vysloveně negativně škubnutím a okřiknutím, tak fakt nevím, jak na to jinak, asi se mi nejlépe osvědčuje přístup helps, přibližovat se jen natolik, aby pes ještě byl ovladatelnej)
davidkova renata
to je to nejlepší, co se dá udělat. Možná jediný

helps
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:17
- Nahlásit

Grin

no jasný, chápu že nadávající lidi ti zrovna sebevědomí nedodají... ale holt člověk musí soustředit svou pozornost na psa a okolí spíš neřešit, bejt v klidu maximálně. dyž je pes v pohodě, potahám s hračkou, dám mlsku... dyž se to vydrží, zlepšení se určitě projeví. po tmě je to horší, to se lidí opravdu bojím i já, takže mám štěstí, že můj lidi miluje a moc neřeší

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:18
- Nahlásit

kachna_
zkus si představit, jak jsou na tom ti majitelé psa, na jejichž psovi si majitelé takhle cvičej psa
to moc nechápu...páč vzteklej záploták nemá nic jinýho na práci než řvát u plotu jak prokopnutej na cokoli co de kolem..je mu jedno esi si cvičíš psa nebo jen procházíš)) řvát bude zcela stejně..navíc doooost pochybuju,že dorotka vypustila psa a nechala ho hodinu než se unaví aby rval voka pletiva ve snaze zabít záplotáka.-)))tak se to fakt nedělá

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:22
- Nahlásit

Grin
davidkova renata

je jedno jestli je pes na vodítku a u nohy, štěkne a už máš problém
vykašli se na to ti řikám

Mně je třeba uplně šumák co si myslej lidi, já mám z těch krizovejch situací strach, protože se bojim o Nyx,že jí někdo osolí bo ona má koš,tak nic moc nezmůže...nejsem takovej zen,abych si dokázala zakázat strach...vnější projevy jo,ale vnitřní pocit ne, asi si najdu trenéra pro sebe

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání