Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Tondas
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 20:48
- Nahlásit

Sízra Milanová
nejsem fundovanej ti moc radit ale pozor na to aby se vyhybání psům nestalo stresujícím faktorem a druhá věc která fakt funguje je tvoje nálada strach atd přenesený na psa. Takže pro tebe (alespon je to můj názor) je základem získat v tomto ohledu sebevědomí a klid.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 20:55 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit

Sízra Milanová

hele podle mě dřív než začneš cokoli v tomhle problému podnikat musíš dělat intenzivně na poslušnosti. Ze začátku asi v nekonfliktních situacích a upevńovat to horem dolem, bejt extrémě důsledná a pak teprv začít postupně v těch problematickejch situacích. Protože podle mě zatím pro ní moc sruzumitelná nejseš celkově, takže když je ve stresu, tak už vůbec ne a moc tě nevnímá, takže ať zkoušíš cokoli tak to na ní nemá efekt..

edit: a jak píše Tondas, s tim upevněním poslušnosti se samozřejmě dostaví i tvoje jistota, takže to bude uplně o něčem jinym

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 20:57 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Sízra Milanová
ještě bych jen chtěla dodat, že pozitivní motivace prostě není univerzální metoda, kterou aplikuješ jednorázově a funguje v jakýkoliv situaci na jakýhokoliv psa. Ale je potřeba, aby člověk se psem hlavně makal na tom, aby vytvořil předpoklady pro její fungování. a pak většinou neni problém.
edit:
koukám, že už to Adiddaska napsala přede mnou

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:06
- Nahlásit

Adiddaska
hele podle mě dřív než začneš cokoli v tomhle problému podnikat musíš dělat intenzivně na poslušnosti. Ze začátku asi v nekonfliktních situacích a upevńovat to horem dolem, bejt extrémě důsledná a pak teprv začít postupně v těch problematickejch situacích. Protože podle mě zatím pro ní moc sruzumitelná nejseš celkově, takže když je ve stresu, tak už vůbec ne a moc tě nevnímá, takže ať zkoušíš cokoli tak to na ní nemá efekt..

bože můj to je furt dokola tohleto,jako připadá ti že mi řikáš něco novýho? Jak to asi dělám teď,odvolám jí a připnu, když už nudfe v rauši neodvolám jí, na poslušnosti furt dělám, ale nemůže bejt ve skleníku, stejně musí mezi psy, nějak na ty situace reagovat musim teď už...

edit: a jak píše Tondas, s tim upevněním poslušnosti se samozřejmě dostaví i tvoje jistota, takže to bude uplně o něčem jinym

ALE STEJNĚ MUSÍ CHODIT MEZI PSY,POTKÁVAT SE S NIMA,MUSIM TO ŘEŠIT TEĎ,PROTO ASI PÍŠU SEM NE?!!! Že chci nějaký jiný alternativy k cvičákový klasice, že si myslim,že to takhle půjde všechno líp...já jsem se tu chtěla bavit o konkrétních postupech pozitivní motivace viz komunikace s Grin

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:12 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Sízra Milanová
Jak to asi dělám teď,odvolám jí a připnu, když už nudfe v rauši neodvolám jí,
chce to vše sledovat a odvolávat dřív, než bude problém odvolat.
v téhle fázi bych to řešila tím klidovým povelem a odměnou.
jinak konkrétní postup jsem psala, ale pokud se bavíme o pozitivní motivaci a má fungovat, musí se pro ní právě budovat ty předpoklady.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:16
- Nahlásit

Sízra Milanová

jak píše eva od jondy - pozitivní motivace ti nebude fungovat bez těch základů! Podle mě teď nemůžeš dělat nic jinýho než těm střetům předcházet. A prostě musíš mít trpělivost.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:17
- Nahlásit

eva od jondy
chce to vše sledovat a odvolávat dřív, než bude problém odvolat.
v téhle fázi bych to řešila tím klidovým povelem a odměnou

to dělám a pokaždý jsem to stihla....

musí se pro ní právě budovat ty předpoklady.

a jaký jsou ty předpoklady pro budování?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:19
- Nahlásit

Adiddaska
Podle mě teď nemůžeš dělat nic jinýho než těm střetům předcházet

podle mě můžu vyzkoušet to co řikala Grin...protože prostě předcházet těm situácím rovná se zrušit uplně kontakt s cizíma psama a hop už jsme v začarovanym kruhu...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:19
- Nahlásit

Sízra Milanová

hele a co začít odcházet, když je na tebe tak fixovaná? Třeba se domluvit s někym, kdo má psa dřív než začne vyjíždět, tak začít zdrhat a volat (Nyxlu na šňůře) a postupně tu vzdálenost ke psovi zkracovat? nevim...

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:20 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Sízra Milanová
Oni tim myslej že si máš jakoby vybudovat ty podmínky tak abyste to zvládaly- to ti taky pomůže bejt v klidu (což je alfa a omega) protože budeš mít všecko pod kontrolou. Ale to je strašně těžký vysvětlit takhle, proto ti to chci ukázat naživo.

Edit: a určo to neznamená obcházet čokle obloukem, naopak. Jde i o to tý situaci kontrolovaně čelit.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:25
- Nahlásit

Adiddaska
hele a co začít odcházet, když je na tebe tak fixovaná? Třeba se domluvit s někym, kdo má psa dřív než začne vyjíždět, tak začít zdrhat a volat (Nyxlu na šňůře) a postupně tu vzdálenost ke psovi zkracovat? nevim...

to si ted uplně nedokážu představit,jakože neútoč nebo ti uteču? jako zní to zajímavě,ale nevim to použití v praxi ouplně

Grin
Ale to je strašně těžký vysvětlit takhle, proto ti to chci ukázat naživo.

oukydouk

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:27
- Nahlásit

Sízra Milanová
to dělám a pokaždý jsem to stihla.
tak to je fajn, nej je prostě odvolávat dřív, než vůbec začne prudit. pokud jsem v přímý blízkosti psa, naučila bych pořádně ten klidovej povel, aby opět neměla šanci dělat bordel.
na to bych právě doporučila nějakou knížku,nebo někoho kdo ti to vysvětlí, není to na pár řádků.
např. extrémně rozvíjet zájem psa o odměnu, která přichází skrz tebe. hrát se psem "hry" kdy se učí vlastně mimovolně ovládat.
naučit se odměňovat psa ve správnou chvíli, být čitelná. nejde to všechno shrnout, ale vlastně to vede ve výchově tak nějak ke vztahu a k chtění zavděčit se víc než jsou jakýkoliv vnější vlivy, aniž by pes něco dělal jen ze strachu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:30
- Nahlásit

Sízra Milanová
odvolám jí a připnu,
..a necháš jí řvát jak fsteklou...to je co ti řikám...neřeší se to..Neřve jen když toho čokla narozdíl od tebe nevidí.
Jinak musim říct že Nyxle reaguje moc pěkně,otáčí se hned jak jí sízra volá a běží k ní..pokud nejsou jiný silný vjemy..na první level bych řekla že je to slušný
Grin
určo to neznamená obcházet čokle obloukem
todle se obávám trochu hrozí..aspon mám takovej pocit,esi je blbej,jen dobře..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:34
- Nahlásit

určo to neznamená obcházet čokle obloukem
přesně tak.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:34
- Nahlásit

eva od jondy
tak to je fajn, nej je prostě odvolávat dřív, než vůbec začne prudit. pokud jsem v přímý blízkosti psa, naučila bych pořádně ten klidovej povel, aby opět neměla šanci dělat bordel.
na to bych právě doporučila nějakou knížku,nebo někoho kdo ti to vysvětlí, není to na pár řádků.
např. extrémně rozvíjet zájem psa o odměnu, která přichází skrz tebe. hrát se psem "hry" kdy se učí vlastně mimovolně ovládat.
naučit se odměňovat psa ve správnou chvíli, být čitelná. nejde to všechno shrnout, ale vlastně to vede ve výchově tak nějak ke vztahu a k chtění zavděčit se víc než jsou jakýkoliv vnější vlivy, aniž by pes něco dělal jen ze strachu.

začnu teda s tím nedávat nic úplně zadarmo...ty odměny udělat čitelnější atd, atd, ok,díky

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:37
- Nahlásit

Sízra Milanová
držim palce

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:37
- Nahlásit

davidkova renata
Nee, nemůže se čoklum vyhejbat, to jsem jí už řekla, to k ničemu nebude.. Je právě naopak strašně potřeba mezi ně chodit. Čim víc tim líp.

Sízra
Musim na to kouknout páč ty a mamka popisujete tu nyxí akci jinak

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:39
- Nahlásit

Grin

hele a ty děláš s klikrem s Grinem?

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:40
- Nahlásit

Sízra Milanová
Začni po ní flusat piškoty, nám to úplně strašně pomohlo. A jak píšeš- nic zadara

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:42
- Nahlásit

Adiddaska
děláš s klikrem
Jj, i s Trix, každej má svůj klikřík

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:44
- Nahlásit

Grin
a nechceš si někdy zaklikat spolu? třá někde na louce v klidu, mezi procházkou? By mě zajímali něaký postřehy a kouknout jak někerý věci děláš a tak

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:47
- Nahlásit

Adiddaska
Určo, ale já jsem úplně začátečník, resp. jsem začala když jsem si přinesla Grina- takže se spíš přiučim já od tebe asi

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:50
- Nahlásit

davidkova renata
a necháš jí řvát jak fsteklou...to je co ti řikám...neřeší se to..Neřve jen když toho čokla narozdíl od tebe nevidí.

já s tebou souhlasim,že je to blbě a máš pravdu,právě proto to tu píšu že nevim co s tim...

Grin
Musim na to kouknout páč ty a mamka popisujete tu nyxí akci jinak

ne,je to tak, zkoušela jsem cukat,dloubnout, pleskanec,řev...odchod,ten jako funguje,ale když už je čokl blízko už je řev, teď nic nedělám je to pravda, protože sem myslela že teda když se bojí,že jí nesmim ten zážitek dělat ještě horší trstem a tak jsem jí odměnila když třá prošla kolem knírače a nic ignorovala ho...davídková byla u toho,essi mi to popře,hned teď jí jedu vybombit

Jak flusat?

davidkova renata
todle se obávám trochu hrozí..aspon mám takovej pocit,esi je blbej,jen dobře

voe,to že nechci nechat psa válet 20ti čoklama(když má nemocný uši a hárá) neznamená že psa nechci vodit mezi čokle,to bych jí asi netáhla na výstavu s tisícem psů,když mě osobně to zas tak netankuje...asi,aha?! ale neni v zájmu toho psa,ho vláčet někam kde by to bylo extra nepříjemný mně, protože jí by se dělo něco co mě by házelo do velkýho diskomfortu...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:51
- Nahlásit

Grin

hele já opravdovsky klikám asi tak 3 měsíce max! Chodila jsem k Ventě na obedienci, ale teď jak je vykojená, tak netrénuje, tak cvičim sama, ale chybí mi ten pohled z venku, učila jsem se i tim, že jsem koukala, jak to dělaj ostatní, když my zrovna měli pauzu

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:54
- Nahlásit

Sízra Milanovádavidkova renata

ale neni v zájmu toho psa,ho vláčet někam kde by to bylo extra nepříjemný mně,

a to tam v neděli jako bylo extra nepříjemný, to můžu potvrdit!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:58
- Nahlásit

Sízra Milanová
voe,to že nechci nechat psa válet 20ti čoklama(když má nemocný uši a hárá
nooo na mě to dělalo jinej dojem,mohla bych to dohledat,ale třá je to jen netový nedorozumění,to je samo možný..celkově to na mě dělalo prostě dojem,že nemáš chut se potkávat cíleně s jinejma psama než nyxle už zná páč by jí to mohlo uvést do dyzgomfortu ..což je blbě dle mě.Pokud se pletu,su jen ráda a doufám,že tě uvidíme f sobotu na obranách f prokopce..že hárá samo nevadí,to je běžná věc tam

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:05
- Nahlásit

Sízra Milanová
jak flusat?

Takhle: http://www.youtube.com/watch?v=m6XwFnE2PGk
Tohle video mi ještě blahého času kdysi doporučil Psíček a je fakt, že i když je ten chlap příšernej, tak tohle funguje úplně perfektně, hlavně toho čokla takhle můžeš odměňovat furt, hlavní je že se ti kouká do obličeje, do očí.

Adiddaska
já opravdovsky klikám asi tak 3 měsíce max! Chodila jsem k Ventě na obedienci,
jo takhle, tak to joo, mě by děsně zajímalo jak to dělá Venta, halt si budu muset počkat až nebude tak vykojená.
Tak to můžem zkusit, koneckonců asik nebydlíme daleko od sebe, kde bydlíš? pochápla jsem dobře že někde jak jsou Lipence..?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:06
- Nahlásit

Sízra Milanová

můžeš jít v sobotu na obrany praktikovat tak zvaný flooding

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:09
- Nahlásit

Grin

né bydlim v Průhonicich, ale někam dojedu, to neni problém. Jinak já ty piškoty (ani nic jinýho) flusat neumim, dycky to flusnu starnou, psi sou taky nablblý po mě, takže to nechytěj, ani když to flusnu dobře a v neposlední řadě piškotama skoro vůbec neodměňuju, používám vařený srdce, játra, ledvinky nebo normoš maso, ale vše z vetamixu a štítim se to vzít do huby

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 22:17
- Nahlásit

Adiddaska
Průhonice sou kousek, já jsem ze Zbraslavi, takže cajk, akurát jsem až do konce měsíce na štíru s benzínem

piškotama skoro vůbec neodměňuju, používám vařený srdce, játra, ledvinky nebo normoš maso,

tak zkus sušený, to neni takovej ekl a psi po tom jedou taky
taky mi to nedělá dobře ale nejhůř mi je když mám flusat třá točeňák,to mě úplně obrací. Naštěstí pan Grin už ví že se na mě má koukat, takže kouká do očí a když kliknu, je odměněn z ruky... ale začátky byly krušný
ještě pořád mu flušu při chůzi u nohy a při obratech, jinak už ne.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání