Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:26
- Nahlásit

davidkova renata
..navíc doooost pochybuju,že dorotka vypustila psa a nechala ho hodinu než se unaví aby rval voka pletiva ve snaze zabít záplotáka.-)))tak se to fakt nedělá

a jak to teda udělala,to je nějakej tajem,nebo proč nám to tajíte jako? ...nechci slyšet přiměřenými prostředky usměrnit psa...co konkrétně udělala, že přestal řvát...když ho nebila jak řikáte,když ho nenechala řvát....tak co teda?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:33
- Nahlásit

Sízra Milanová
to je celkem úpa fuk,jakej druh obav máš ale.. .-((( prostě tohle je většinou velkej problém,rozjede se nějaký nežádoucí chování,člověk po čase začne bejt nervní a už se voctne v kruhu..ideální samo je nenechat to rozjet..já chápu lidi co řikaj co ty,vim že je to těžký až možná nemožný,já jen mámtu výhodu,že v d rtivý většině nejsem prostě nervní když jednám se svým psem..od začátku prostě,,třá nervy u přivolání neznám..proč by jako neměla přjít???????????? totéž při "rvačce" ona nezačíná,to bych jí zabila.-))),ale když na ní někdo nastoupí či vysírá,ohradí se,to může ,nechci debila co se sám ani nevychčije bez povolení,ale naprosto v úplným klidu jí přivolám a vona příde...absolutně mě to nerozhodí,nemůžu za to ,prostě jí věřim,ona to asi ví a taky ví,že se jí nestane vůbec nic za to,že se dala "do rvačky",prostě jí zavolám ona přijde a tim to skončí,v ten moment o tom obě nevíme..žádný řešení,žádný vysvětlování že todle teda néé,žádný debilní kamarádění se s viníkem,nic prostě..
tim sem vlastně chtěla říct,že já prostě za svůj klid nemůžu..stejně jako b vy za ten svůj neklid či jak to říct

kachna_
Člen
- Nahlásit

Sízra Milanová
a jak to teda udělala
Já to cvičila u Batů, když jsem šla jenom s ní (jinak řvu a cukám, pozitivně s odměnou jsem to zkusila jednou a fakt jsem musela odepnout psy, abych se z těch vodítek vymotala ), tak, přes oční kontakt. Měla jsem párek, držela ho tak, aby na něj viděla, cejtila, ale nemohla dosáhnout a procházeli jsme kolem štěkavců. To by u vás nešlo?

helps
Člen
- Nahlásit

Sízra Milanová

.nejsem takovej zen,abych si dokázala zakázat strach...vnější projevy jo,ale vnitřní pocit ne, asi si najdu trenéra pro sebe

hele to právě jak říkám přijde časem.... já sem taky byla nerv, ale tím že si dáš trošku odstup, nejdřív to učíš z větší vzdálenosti a hraješ si s tím psem v přítomnosti psů nebo poveluješ a srandááá, veselej hlas, povzbuzuješ... prostě maličkosti, blbosti, ale časem sem sama sebe přesvědčila, že jde o prd a nic se nestane. je fakt, že dyž se bojíš o to, aby jí jinej pes nic neudělal, tak to není ono... proto bych začla nejdřív na vodítku, aby po nich neřvala a pak třeba jí pustit, ale s nějakým psem, kterýho znáš, aby ses nemusela bát... nicméně ale myslím, že postup nepostup... tady ti já něco poradím, grinečková, dorotka atd... ale každej pes je jinej, co fungovala dorotce nebo mě nic nemusí znamenat, už proto že jde o tebe a tvýho psa je to jiná situace. takže bych hlavně zkusila toho Petera ) ten ti snad poradí nejlíp.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:37
- Nahlásit

Sízra Milanová
nebo proč nám to tajíte jako
já to netajim,ale řekla sem na začátku debaty,že radit nebudu,kor kámoškám,je to velmi nevděčné a navíc nemám vůbec dar vysvětlovat to lidem..stejnak začnou první větu slovem Ale..a já na to fakt nemám,nic ve zlým,ale já prostě nechápu jak to někdo může nechápat,fakt to neumim vysvětlit..moje klika je,že to asi nějak umim sdělit psu male s lidma mi to nejde

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:58
- Nahlásit

Sízra Milanová

když máš strach ty, tak na to je jak psala helps nejlepší vybudovat si takový podmínky, abyste to vy obě, nyxla i ty, zvládly. Zaprvý začít zdálky, zadruhý se nestresit zbytečně a kol cizích psůch ji zatim dávat na vodítko, dokud si ji v té dálce nenaučíš a nedojdete do takový úrovně že to zvládnete, za třetí vodit ji mezi vyrovnaný, pohodový psy a nechat ji tam navolno - na žumpasrazech se ti do ní nidko nevotočí, tam jsou ty psi vyrovnaný, tak nemusí bejt na vodítku a nemusí mít koš.

davidkova renata
já to netajim,ale řekla sem na začátku debaty,že radit nebudu,kor kámoškám,je to velmi nevděčné a navíc nemám vůbec dar vysvětlovat to lidem..stejnak začnou první větu slovem Ale..a já na to fakt nemám,nic ve zlým,ale já prostě nechápu jak to někdo může nechápat,fakt to neumim vysvětlit..moje klika je,že to asi nějak umim sdělit psu male s lidma mi to nejde

já tě chápu, a navíc co funguje jednomu čéku nemusí fungovat druhýmu čéku klidně i s tim samym psem... protože záleží přesně na přístupu. Ale myslim že Marun by klidně mohl zkusit pamlskovat místo korekcí - když jí korekce nefungujou, tak je prostě neumí, no. Já je taky neumim, čas mám správnej ale nikdy neodhadnu míru. Buď to přepálim nebo podcenim.
Ty pamlsky mi dou prostě líp.. tak je dělám.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 12:07
- Nahlásit

davidkova renata
to je celkem úpa fuk,jakej druh obav máš ale.. .-((( prostě tohle je většinou velkej problém,rozjede se nějaký nežádoucí chování,člověk po čase začne bejt nervní a už se voctne v kruhu..ideální samo je nenechat to rozjet..já chápu lidi co řikaj co ty,vim že je to těžký až možná nemožný,já jen mámtu výhodu,že v d rtivý většině nejsem prostě nervní když jednám se svým psem

já jsem ale sama od sebe paranoidní pesimista co vždy očekává to horší a představuje si co všechno hrozný se stane...to mám se všim,psem,utem,letadlem...to nezměnim,to je prostě tak. Samozřejmě se snažim bejt v klidu, ale strach neodbourám a i když se zlepší v poslušnosti,což si myslim že se podaří,vždycky budu počítat s tim horšim, narozdíl od tebe,protože ty očekáváš vždycky tu lepší variantu,co funguje tobě mě fungovat nebudu skrzeva ten přístup, kterej prostě mít takovej nebudu a vysvětlit se nedá,to máš pravdu.. já se vždycky budu bát že když bude moc lítat,zláme si nohu, že jí někdo pokouše...vzhlehem ke psovi je to špatně, ale to by mi někdo musel změnit imprinting....takže jedině ty víš kdo Já se ptala konkrétně na to štěkání za plotem,to je jedno, já prostě můžu vycházet pouze z toho co zvládnu já...

já to netajim,ale řekla sem na začátku debaty,že radit nebudu,kor kámoškám,je to velmi nevděčné a navíc nemám vůbec dar vysvětlovat to lidem..stejnak začnou první větu slovem Ale..a já na to fakt nemám,nic ve zlým,ale já prostě nechápu jak to někdo může nechápat

já to chápu, žes nikdy neměla takovej problém a máš prostě na to talent na tu práci se psom no Já se ptala na konkrétní věc štěkání za plotem co nějak tajemně Dorotka vošéfovala a tys naznačila že víš co udělala...a já to nechápu no...jakoby byla nějaká tajemná elita lidí co si psa šéfujou přirozeně a on nikdy nic neudělá co nechtěj...přeju vám to fakt, ale upozornění na to,že to dělám blbě je bez následný rady jak to dělat dobře celkem v ničemu a ty to asi ani poradit nemůžeš, protože tvůj recept je bejt ty a to bohužel neni ouplně možný že jo ale chápu tě mně taky připadá, že kdo nemá vkus a dá nehodící se font písma k něčemu, použije víc barev než je nutný apod je naprostej břídil , protože na tohle mám cit já...talent nenaučíš a já vim,že na práci se psem talent nemám, celkem mi jde akorát se s nim dost zkamarádit a proto musim vycházet z toho co jde

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 12:11
- Nahlásit

davidkova renata
..navíc doooost pochybuju,že dorotka vypustila psa a nechala ho hodinu než se unaví aby rval voka pletiva ve snaze zabít záplotáka.-)))tak se to fakt nedělá

Jako sem to nepopsala konkrétně, považovala jsem za samozřejmost, co píše Renata a potom každej pes je jinej neboli na každýho platí něco jiného, navíc jsem dělala víc věcí - podle situace. Např. posadila ho zády ( co nejblíž ) k plotu, tím se zklidnil i záploťák, pokud měl tendence se ohlížet, jsem ho čapla za košík a trvala na tom, aby čučel na mě, někdy s mým komentářem a čekala až se zklidní. Tím myslím, až mu povolí svaly na těle nebo jak to mám říct. A pak zkouška, znova projít kolem plotu, tentokrát již v pohodě. Neodešla jsem, dokud reagoval. Tím myslím, dokud se úpa neuvolnil. Když příště vyjel zas, nedělala jsem z toho vědu, ale znovu jsme si uděli cvíčo, co jsem zrovna považovala za vhodný.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 12:21
- Nahlásit

děcka, dnes jsme cvičili u koťátek a fšechny ty štyry svině vylezli z domku a děsně se tam producírovaly Rambík dvakrát přišel a dostal za odměnu volno a šel čumět. Ale na potřetí se už rozčuměl moc a přijít už nechtěl, tak jsem ho odvedla jako za trest. Což je samože blbě, měla jsem skončit pozitivně, už jsem ho tam něměla pustit, ale nevodhadla sem to no tak příště. Ale Koko krásně nosil srnčí hohu u nohy a dostal za odměnu pronásledování a vyhrabování krysy na zahradě

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 12:30
- Nahlásit

Sízra Milanová
To co popisuju se záploťákem, mimochodem oba psi štěkají na sebe pár vteřin, pokud to nenecháš být, můžeš zkoušet i v reálu, ale u těch záploťáků máš výhodu, že se nemusíš bát, že se něco stane, takže relativně dobrej pocit si můžeš později přenýst do toho reálu.
Proto píšu, že jsem začínala u záplotáků. Učila jsem se vlastně já. A to že odsuzujete, že tím provokuju záploťáky, tak to opravdu ne, oni totiž ti, co štěkaj na všechno a na všechny bez ohledu na to, co se děje.
Ono je asi nejdůležitější, ať už uděláš cokoliv, dotáhnout to do konce - absolutní zklidnění svého psa. Pokud z té situace jakoby utečeš, odejdeš brzo, pak ten pes tě nemůže pochopit. A je jedno, co vlastně uděláš, proto jsem konkrétní kroky nepovažovala za nejdůležitější.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 12:33
- Nahlásit

Sízra Milanová
jsem ale sama od sebe paranoidní pesimista
ale já sem EMO přímo)))))))))..ovšem ne ke vztahu ke psu,to je fakt
jo jsme každá jiná a je to v přístupu,s tim bohužel nenaděláme nic a nezměníme to..
dorotka to nakonec odtajnila .-)))),třá ti to k něčemu bude..já bych třá eště přidala ten klikr,ale ty zas řekneš že nevíš co s tim .-))))) ten čokl musí bejt napřed naklikanej,to neni moc práce a jde to rychle..až by naklikaná byla,pak bys mohla zkoušet třá ty záplotáky nebo něco jinýho..já bych asi začla odvedením pozornosti od objektu v dostatečný vzdálenosti,ale to toho čokla musíš něčim fixovat a zaujmout a nedovolit mu odvrátit od tebe zrak..tzn že musíš mít něco co von moc chce..žrádlo,balonek,cokoli..mě se todle náramně osvědčilo kolem 4-5 měséce kdy štěně má tendenci honit vše co běží kolem..běžce,kola atd..v životě jsem jí nedala zákazovej povel při učení tohodle..už měla přivolání,takže vidíš objekt dřív než pes(to je jaxi základ.-))) zavoláš a v mým případě děěěsně dlouho vytahuješ ten piškot,s patřičným komentářem ho lámeš na malý kousky a k posrání pomalu ho čoklovi dáváš..pes je bez sebe soutředěním páč co vteřinu to vypadá že UŽ ,ale celý to zabere klidně 10 vteřin i více a mezitim je běžec dávno f prdeli..pes ho vnímne jen periferně páč čumí na ten piškot furt..pes má piškot a volno a ty další úspěch.-))) je to snadný.S klikrem bych jí krásně zpozornila když je prekérní situace na obzoru(už musí bejt naklikaná) a po dobu nebezpečí cvičila s klikrem povely co už umí..je to chvíle si uvědom..u plotu bych s klikrem šla do bezpečný vzdálenosti zprvu a zase klikala a cvičila s tim,že bych vzdálenost zkracovala a nutila psa mi věnovat po celou dobu pozornost,to je důležitý.stačí po chvilkách a zase pak prodlužovat..ten čokl musí něco moc chtít a ty to musíš mít,abys mu to mohla nakonec za odměnu dát,sám od sebe se ti na to vysere
píšu to jak debil,ale ty seš druhej a stejně to nepochopíš tagže vlastně cajk

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 12:37
- Nahlásit

dorotka1
podobnou situaci jsem cvičila před lety- náš pesan se mohl přeskočit,když na něj haf za plotem řval a ten řval,protože řval ten náš.......no dneska touto ulicí procházíme s ledovým klidem a ten za plotem- nebo je to už spíš jeho následovník- řve......nemůžu říct, že to funguje ouplně všude, ale náš pesák je v takovýhle situaci vcelku ukočírovatelnej. Stálo to čas a námahu a byla to posilovna,ale)

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 12:50
- Nahlásit

žanda
to je dobře.

on si tím čék buduje fstach a později opravdu stačí říct třá ne.er, protože ten pes získá respekt a už to prostě neudělá.
Časem se dá dělat daleko víc věcí, ale jak píše Renata, je potřeba tomu psu VĚŘIT a dát mu prostor.

helps
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 13:09
- Nahlásit

já si myslím, že to s tím záploťákem je taky celkem dobrej způsob....
jinak neříkám odejít úplně ze situace ale popojít kousek nebo otočit psa zády, cokoliv, ale hlavně uklidnit sebe i psa no. což nějakej čas to zabere.
pak dej hlavně vědít, co ti poradí ten Peter, mě by to taky docela zajímalo, jak to řeší "profi" výcvikáři.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 13:16
- Nahlásit

helps
cokoliv, ale hlavně uklidnit sebe i psa no. což nějakej čas to zabere.

proto jsem to zprvu nepopisovala konkrétně, bo to je vážně fuk, záleží aby pes uvěřil, že to myslíš vážně a že se mu nevyplatí jít proti tobě. Mít respekt, to je oč tu běží....

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 14:39
- Nahlásit

dorotka1
helps
davidkova renata

Grin si dneska taky dupnul na záploťáka, bavila jsem se s mušem a nevnímala příznaky, a už jsem letěla za vodítkem k plotu ale pes sni neštěk, jenom se jakoby vyprsil, pak se na mě kouknul jako skoro překvapeně že mě jako táhne vlastně, a chvíli přemítal, tak jsem si poklepala na stehno a zařadil se zase k noze (záploťák řval jak protrženej ) a pak táhnul pryč tak jsem ho posadila a až se uklidnil tak u nohy odešel. Bylo to velmi důstojné

helps
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 17:14
- Nahlásit

dorotka1

respekt.... a ještě bych dodala důvěru. důvěru v to, že panička je šéf a všechno zvládne a že pes to nemusí řešit sám. to je taky důležitý, pokud jde o to, že se pes bojí.

Grin

Ajs má taky takový nápady,... na jednu stranu je to brouček, kterej se tváří spíš hodně submisivně, ale jakmile je pes za plotem, tak je to děsnej provokatér,.. von ani kolikrát neřve, ale prochází se kolem toho plotu a čumí na toho psa, ocas jak anténku... jen tak kňourá nebo bafne. Ale nenechám ho ani tohle dělat, protože už asi chlapeček zapomněl, jak když byl malej, tak bafnul na ovčáka za plotem a o pět minut později se ukázalo, že plot má někde díru a ovčák mu to šel vysvětlovat.... takže mu štěkání ani provokativní obchůzky taky netoleruju

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 17:34
- Nahlásit

Grin
a už jsem letěla za vodítkem k plotu
Kdybys viděla, kolikrát já jsem létla...

helps
respekt.... a ještě bych dodala důvěru. důvěru v to, že panička je šéf a všechno zvládne a že pes to nemusí řešit sám. to je taky důležitý, pokud jde o to, že se pes bojí.
Není co dodat, naprostý souhlas!

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 20:29
- Nahlásit

Zajímavá debata, jen se musím zastat těch "záploťáků" co je tu tak cupujete, asi máte všichni psa v bytě, protože jinak byste věděli, že každý normální pes si za plotem prostě zaštěká, když jde kolem pes... Je to normální a neznamená to, že by pes byl magor. Může mě jebnout, když jde ulicí někdo se psem navolno a nechá ho k těm všem psům za plotem lítat (naštěstí to bývá výjimka).
Tak se přimlouvám za to, aby případná cvičení u plotů probíhala taky s ohledem na toho psa za plotem.

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 20:34
- Nahlásit

LucieS
já záploťáky necupuju, nááhodou jen jsem řekla že řval jak protrženej čímž jsem ho zesměšnila, nikoli odsoudila

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 20:42
- Nahlásit

LucieS

protože jinak byste věděli, že každý normální pes si za plotem prostě zaštěká, když jde kolem pes...

mám nenormální psy ale to už vim dávno

Grin

písni mi na mail mobile, taky ti písnu, abysme se mohly domluvit na ten pátek kdyžtak

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 20:46
- Nahlásit

Adiddaska
a mám tvůj mail??? kdyžtak prosimtě začni ten řetězec rači ty myshotaurus@gmail.com

dííík

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 20:49
- Nahlásit

Grin

máš to tam

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 20:53
- Nahlásit

mám nenormální psy ale to už vim dávno
Výjimka potvrzuje pravidlo .

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 21:07
- Nahlásit

davidkova renata

ale já sem EMO přímo)))))))))..ovšem ne ke vztahu ke psu,to je fakt
jo jsme každá jiná a je to v přístupu,s tim bohužel nenaděláme nic a nezměníme to..
dorotka to nakonec odtajnila .-)))),třá ti to k něčemu bude..já bych třá eště přidala ten klikr,ale ty zas řekneš že nevíš co s tim .-))))) ten čokl musí bejt napřed naklikanej,to neni moc práce a jde to rychle..až by naklikaná byla,pak bys mohla zkoušet třá ty záplotáky nebo něco jinýho..já bych asi začla odvedením pozornosti od objektu v dostatečný vzdálenosti,ale to toho čokla musíš něčim fixovat a zaujmout a nedovolit mu odvrátit od tebe zrak..tzn že musíš mít něco co von moc chce..žrádlo,balonek,cokoli..mě se todle náramně osvědčilo kolem 4-5 měséce kdy štěně má tendenci honit vše co běží kolem..běžce,kola atd..v životě jsem jí nedala zákazovej povel při učení tohodle..už měla přivolání,takže vidíš objekt dřív než pes(to je jaxi základ.-))) zavoláš a v mým případě děěěsně dlouho vytahuješ ten piškot,s patřičným komentářem ho lámeš na malý kousky a k posrání pomalu ho čoklovi dáváš..pes je bez sebe soutředěním páč co vteřinu to vypadá že UŽ ,ale celý to zabere klidně 10 vteřin i více a mezitim je běžec dávno f prdeli..pes ho vnímne jen periferně páč čumí na ten piškot furt..pes má piškot a volno a ty další úspěch.-))) je to snadný.S klikrem bych jí krásně zpozornila když je prekérní situace na obzoru(už musí bejt naklikaná) a po dobu nebezpečí cvičila s klikrem povely co už umí..je to chvíle si uvědom..u plotu bych s klikrem šla do bezpečný vzdálenosti zprvu a zase klikala a cvičila s tim,že bych vzdálenost zkracovala a nutila psa mi věnovat po celou dobu pozornost,to je důležitý.stačí po chvilkách a zase pak prodlužovat..ten čokl musí něco moc chtít a ty to musíš mít,abys mu to mohla nakonec za odměnu dát,sám od sebe se ti na to vysere
píšu to jak debil,ale ty seš druhej a stejně to nepochopíš tagže vlastně cajk

Píšeš to hezky přecedo,rozumim řeči tvého kmene..aspoň doufám!

dorotka1
Proto píšu, že jsem začínala u záplotáků. Učila jsem se vlastně já. A to že odsuzujete, že tím provokuju záploťáky, tak to opravdu ne, oni totiž ti, co štěkaj na všechno a na všechny bez ohledu na to, co se děje.

já to neodsuzuju...nemyslim si,že by to toho psa za plotem nějak stresovalo...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 10:20
- Nahlásit

LucieS
obvykle s tebou souhlasím,ale vzala bych tě na prochajdu kolem pár vybraných záplotáků co znám ,osobně rozlišuju štěkat a štěkat totiž

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 11:20
- Nahlásit

Sízra Milanová

myslím, že jsi před časem psala, že ti to sice fenka dělá, a že jí za to trestáš, ale v podstatě to nemyslíš vážně, protože ti to až tak nevadí. Pokud jsi psala jak to je, tak pes ti to prostě nevěří,že Ti to vadí, protože ti to nevadí.
Když na nás napochodoval pes teď v polích a já jsem svému řekla ať okamžitě maže dopředu, abych měla prostor toho šmejda bíglího pořešit, tak poslechl, protože věděl, že to myslím vážně, když večer o pár hodin dělá krávoviny a vytahuje papíry z koše na papíry, aby je tam pak následně mohl uklidit, páč je za to, že odnáší papíry do koše odměňován, tak jsem ho sice taky "ohoukla", ale... páč to je vtipný, tak to ohouknutí prostě nebylo to správný ohouknutí, takže ten pes si poskočil a všivě vytáhnul další papír a rozthal ho na puzzle, páč věděl, že to vážně nemyslím.
JInak ta rada s cvičením psa a soustředěním se na psovoda ve vzdálenosti kterou unese je funkční a té bych se držela.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 11:24
- Nahlásit

PetraK
to bylo s lidma,ale to už neni tak děsný,tohle je na psy a to sízře vadí.Nicméně že jí to pes nevěří je klidně možný páč razance sízry neni adekvátní a zřejmě nebude jak vejš píše,páč jí prostě neni schopná..pes jí nebere v potaz bo vjem předčí korekci,což nemůže fachat..tak jí zbejvá zkusit to pozitývum jedině..

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 11:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata

to bylo s lidma

já nevím, tehdy to psala tak nějak obecně. no ale pokud se pes učí to, že páníček sice dělá bubu ale nemyslí to vážně, tak se naučí že nejen u téhle situace, ale i u těch ostatní to asi nebude s tím bubu tak vážný.

Jasně, vím, že jsem nahoře psala o tom ohouknutí s vyndaváním papíru z koše, ale právě proto že jsem si vědoma toho, že by to pes mohl pobrat tímto způsobem, tak to ohouknutí je voleno formou slova, tónu zcela jinak, než v situacích, kdy to zatraceně vážně myslím. Nejde psovi říkat přestaň v jedné situaci a nemyslet to vážně a stejné přestaň říkat v jin situaci a myslet to vážně. Neprojde to.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 12:12
- Nahlásit

PetraK

nééé, na ty psy to Sízře vadí hodně to vyjíždění.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání