Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Sbírka pro Azyl Rita
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Autor Zpráva
Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:53
- Nahlásit

aren
Nevím, proč vám tolik jde o to, by se vydávali psi právě z azylu Rita, kde se mají dobře a je o ně postaráno, když momentálně hoří v Krupce http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_8879_0.html a ty psy není kam dát.

mno mela jsem na mysli fakt, ze s takovou bude treba za chvili horet Rita... jednoducha ne/rovnice mnozeni... pze at pocitam jak pocitam - množení+nevydávání = průser

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:54
- Nahlásit

maixnerova
šeltáka a jěště jednoho ovčouna kastrace teď čeká...
No tak to bych se fakt divila. Když jsme se bavili o tom, že bych si ho vzala a zmínila jsem se o kastraci, protože by přišel do skupiny osmi fen tak úplně vyjela, že to ne, že by to byla hrozná škoda když dává tak nádherné štěňata. TAkže na jeho kastraci si fakt počkám

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:54
- Nahlásit

maixnerova
mno dobre, ale proc dopusti, aby se psi nakryvali? bavily jste se o tom? je sice hezke, ze ma treba rada stenatka, kdoby nemel...ALE...

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:55
- Nahlásit

Biluška
Minimálně šelťák měl jednou štěńata s takovou malinkou černou kříženkou. Respektive jedno štěně. Bylo takové ňuňu-ťuťu, šedobílé, celé po něm, naprosto úžasné. No uznejte, že by bylo škoda ho kastrovat když jsou po něm takové čanané štěňátka (téměř doslova věta paní H.)
Jinak cca tříměsíční štěňata NO tam byli už na jaře, takže až tak ojedinělé to asi nebude

Hele,sama víš,jak je někdy hodně těžké uhlídat.........při takovém množství psů,ač to není ideál,to není ještě tak hrozné.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:01
- Nahlásit

Miju
mno mela jsem na mysli fakt, ze s takovou bude treba za chvili horet Rita... jednoducha ne/rovnice mnozeni... pze at pocitam jak pocitam - množení+nevydávání = průser
Aha, no ale Rita má ke geometrické řadě přece jen hodně daleko.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:03
- Nahlásit

Někdy se taky do útulku dostane fenka už březí..

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:06
- Nahlásit

Biluška
Proč bys čekala? Pošli na ně finančáky, sociálku, živnosťák, hygienu, KVS, policii, obecní úřad (snad jsem nic nevynechala), napiš článek odrazující sponzory, přece to umíš.

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:09
- Nahlásit

jablunka
mno dobre, ale neni tohle zaklad? uhlidat ty psy? nebo je otazkou, zda tu vubec vule je...

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:11
- Nahlásit

aren
Rita má ke geometrické řadě přece jen hodně daleko

nechci pusobit jako zaryty pesimista...ale ta geometricka rada vzdy nejak zacina, ze..par stenat, zadna adopce...vysledek jasny

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:12
- Nahlásit

Miju
nebo je otazkou, zda tu vubec vule je...
Ano a to je taky jediný co můžeš,pokládat otáky,protože ty,ani jiní kritici,tam nejste s těmi psy 24 hodin denně.

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:15
- Nahlásit

jablunka
pokud se chci s laskou starat o psy, tak je proste nenecham mnozit...tot vse...dobre, jednou se to stat muze...ale bohuzel... az se to vymkne z rukou, budeme tu poradat trochu jinou sbirku

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:18
- Nahlásit

jablunka
Hele,sama víš,jak je někdy hodně těžké uhlídat.........při takovém množství psů,ač to není ideál,to není ještě tak hrozné.
Otázka je kde vidíš tu hranici, za kterou to začne být hrozné. Jsou tam psi i fenky pohromadě v jednom kotci. Myslíš, že denně každou prohlíží jestli začala hárat? Protože u dlouhosrstých plemen to jde jinak poznat dost těžko. Podle mě tohle je od základu špatně. Buď musím všechny psy (či všechny feny) vykastrovat hned po příchodu (ala Lišková), nebo psy a feny striktně oddělovat. Bohatě stačí, že občas nějací utečou, podhrabou se a pod. Ne je schválně ještě nechávat spolu

protože ty,ani jiní kritici,tam nejste s těmi psy 24 hodin denně.
Není tam s nimi nikdo, Harigelovi jezdí někam domů.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:25
- Nahlásit

V jednom koci jsou sourozenci, brácha se sestrou. Paní je nechce dát pryč, protože si na sebe zvykli a měli by stres...její oblíbené slovo.

Když jsem tam byla, tak mě to vůbec nedošlo

Jsou věci, které mě prostě docházejí trochu pomaleji

No a protože jsou oba mladí, můžou mít slušnou šanci se k někomu dostat. Jenže asi spíš každý zvlášť.
Fak jsem proto, aby se s paní mluvilo a přesvědčovalo, že ti psi si svojí šanci neprožít život v kotci zaslouží.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 22:19
- Nahlásit

Jojo, to já bych leccos taky určitě dělala jinak, KDYBYCH něco takového dělala. Nedělám, mám svoji práci, teplej byt, 2 bobíše a svoje pohodlí a klid... a mám ráda psy.
Když je někdo ochoten ujmout se starejch, nemocnejch, týranejch a zkaženejch psů, léčí je a s láskou se o ně stará, má moji úctu a obdiv.
Někdo dal paní Harigelové vytištěnou tuto diskuzi. Ta, protože je jí tenhle virtuální svět úplně cizí se vyděsila. Do toho jí tam prý stále volají různí lidé a požadují dost nevybíravě vydání šelťáka (nejmenovala tebe Biluško, tak to neber, prosím, osobně).
Pokud si tak někdo představuje pomoc psům a realizaci nabídky těch pejsů, kteří by třeba mohli mít šanci najít dobrý domov, je to dost v pr-eli...
Už jednou Harigelovi zažili co umí nenávist, v Brandejsku jim někdo ze sousedů otrávil 2 psy, aby je odtamtud dostal...

Je mi blbě z toho co těď napíšu, trochu teď lituju, že jsem tuto diskuzi vůbec kdy založila. "Potkala" jsem díky ní spoustu báječnejch holek a to je pro mě obrovskej přínos, ale teď mám strach, že se nám sice podařilo dát dohromady slušnou hromadu věcí, které útulku opravdu pomohly, je ale také možné, že se díky svým zkušenostem s lidmi, teď Harigelovi stáhnou do sebe a přestanou mít zájem o to komunikovat s okolním světem a ani bych se jim vlastně nedivila...

Nicméně jsem s Harigelovými v kontaktu i nadále a o web stránky se vším všudy mají stále zájem...

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 22:43
- Nahlásit

maixnerova
s mou pomoci pocitej...ja jsem jen vysazena na to mnozeni, tot vse...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 23:17
- Nahlásit

Miju
dík

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 06:57
- Nahlásit

maixnerova
Nejsem vztahovačná, takže to neberu osobně. Mám svoji hrdost a nikdy bych nevolala někomu, kdo mi položil telefon. Je to na stejné úrovni nevychovanosti jako zabouchnout někomu dveře před nosem, či ho vyhodit.

S mou pomocí rozhodně nepočítej, nechápu proč mám pomáhat někomu kdo se rozhodl pořídit si šedesát psů. To už bych za chvíli mohla pomáhat na www.jorksiricivavy.cz, či v kravíně u Bártů ( i ta měla staré a nemocné psy, mnohem nemocnější než Harigelovi).

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 07:04
- Nahlásit

Biluška
v kravíně u Bártů ( i ta měla staré a nemocné psy, mnohem nemocnější než Harigelovi).
Líbo,nezlob se,já tě mám ráda,ale srovnávat Harigelovi s Bártů,to si dost přestřelila.Opravdu mám pocit,že tě nasrali kvůli šelťákovi a ty to teď ventiluješ.

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 07:44 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

ad telefonáty kvůli šeltimu.
já Harigelům taky nevolala, jsem velmi praktická osoba a situaci jsem vyhodnotila tak, že teď žádat o umístění šeltiho je naprosto zbytečné.

ad city, pocity, ego a fňukání zúčastněných
holky, jde o psy, ne o naše lidské dušičky

ad nabídka pomoci
nabízím finanční výpomoc s umístěním šeltiho do adoptivní rodiny = pokud si majitelé azylu myslí, že je neumístitelný ze zdravotních důvodů, uhradím veterinární testy v plné výši. Pokud se prokáže, že je šelti nemocný a neumístitelný, nabízím dlouhodobou finanční výpomoc.
Je tady někdo neuražený, kdo mi s tím pomůže? Někdo, kdo bydlí v rozumné vzdálenosti od azylu?

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 07:53
- Nahlásit

maixnerova
s mojí materiální pomocí můžeš taky počítat, tak jak bylo domluveno. Leták je ve 2 zverácích, několik kamarádek přislíbilo pomoc.
Jinak mně se teda taky nelíbí, že paní Harigelová nevydává psy a že je nechává množit mezi sebou ... pokud na ni můžeš zapůsobit v tomto směru, bude jen dobře. Myslím, že za těchto podmínek nikdo nepůjde do nějaké dlouhodobější finanční pomoci, bohužel...

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:24
- Nahlásit

jablunka
Já je nesrovnávám, jen jsem napsala, že někde musí být ta hranice, aby se rozlišilo co je útulek, azyl, přechodné bydliště, nebo něco podobného a co je vlastnictví šedesáti psů. Pořád prostě nechápu proč chcete pomáhat někomu kdo se dobrovolně rozhodl vlastnit šedesát psů. Je to srovnatelné s kdejakou velkou chovkou, popř. množírnou. Dobře, množírny si na sebe vydělají. Kvalitní chovky nikoliv, tam to taky chovatel velkoryse dotuje. Je to jeho koníček a platí za něj. Proč se někomu na koníčka přispívá a pořádají na něj sbírky a jinému ne?
Nesouhlasím s tvrzením, že azyl je poslední útočiště odkud už nikdo nemá kam jít. To je hospic. I azyly pro bezdomovce mají omezenou dobu kdy u nich může ten člověk být, slouží právě k tomu, aby měl kam hlavu složit než se postaví na vlastní nohy.
Staří a nemocní psi jsou umístitelní hůře, to je pravda, ale jsou umístitelní. Už jsem tady jako příklad uváděla svoji Braisy,nebo Maixnerové Tonku. Pokud si je někdo osvojí logicky jim může poskytnout mnohem lepší veterinární i jinou péči než někdo, kdo jich má šedesát.
O mladých psech vhodných k adopci už vůbec mluvit nebudu. Všechny tady víme, že jsou tam štěńata a mladí psi, které taky odmítá vydat. Její pohádky o tom jak bude spolupracovat a vydávat mladé psy jsou moc hezké, ale už jsem je od podobných sběratelek slyšela tolikrát, že jim prostě nevěřím. Je to stejné jako kdybyste věřili opilcovi, že už nikdy nebude pít.
Pohybuju se kolem těch útulkáčů dlouho a dá se říci, že dost intenzivně takže jsem možná životem víc omlácená a prostě stojím nohama na zemi.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:44
- Nahlásit

gabifi
nabízím finanční výpomoc s umístěním šeltiho do adoptivní rodiny = pokud si majitelé azylu myslí, že je neumístitelný ze zdravotních důvodů, uhradím veterinární testy v plné výši. Pokud se prokáže, že je šelti nemocný a neumístitelný, nabízím dlouhodobou finanční výpomoc.
Je tady někdo neuražený, kdo mi s tím pomůže? Někdo, kdo bydlí v rozumné vzdálenosti od azylu?

To je podle mně naprosto úplně zbytečná nabídka, zdá se, že šeltík jde na dračku

aren
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:46
- Nahlásit

wensday
že je nechává množit mezi sebou ...
Já myslím, že to nedělá schválně, to se prostě někdy přihodí. Myslím, že si paní nechá poradit ohl.zvýšení bezpečnostních opatření příp.kastrací.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:48
- Nahlásit

maixnerova a spol.
Moc ráda bych pomohla, ale jsem daleko a s penězma na hubě, a všechno psí spotřebuje do mrtě moje smečka.
Tak aspoň držím palce.

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:11 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

aren
To je podle mně naprosto úplně zbytečná nabídka, zdá se, že šeltík jde na dračku
skutečně jde na dračku? Já myslím, že dřepí furt v tom samém kotci.....

Atika
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:12
- Nahlásit

Možná by teď bylo dobrý nechat situaci trochu uklidnit, nechat paní a pána H. odpočinout. Všichni kdo tam byli píšou, že ti psi se mají dobře (až na to, že jsou v kotci, ale tady je pár týdnů navíc nezabije, když jsou tak doteď). Mají kontakt s člověkem a jsou zřejmě dobře socializovaní, podle toho co holky psaly. Uvidí se jestli a koho přiveze p. H. na Sen zvířat. Asi by bylo dobré, kdyby na ni v klidu pomalu působila Šárka, když jsou v kontaktu a věří jí. Řekla bych, že tady se pomalu a po dobrém určitě zmůže mnohem víc než nějakým nátlakem. Biluško v jiném tématu jsi se dost zastávala pí. Liškové, kterou taky spousta lidí vidí jako sběratelku psů a dost lidí různě napsalo, že tam odsud chtěli psa a nedostali. Pro tyhle lidi holt jsou ti psi všechno kvůli čemu žijí, bojí se o ně víc než třeba pracovníci klasických útulků a lidem moc nevěří. Proto má určitě přátelský a klidný přístup a působení větší šanci na úspěch, jinak se zatvrdí a nikdo s nimi nehne.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:30
- Nahlásit

gabifi
Já myslím, že dřepí furt v tom samém kotci...
To myslíš správně, ale není to pro nedostatek zájemců.
A já osobně mít ty psy a přečíst si tohle tak dám na vydávání kohokoliv stop minimálně na měsíc, než se emoce zklidní a než si začnou chodit pro psy lidi, co je chtějí a ne co jim zvedla žluč internetová diskuze.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:31
- Nahlásit

Atika
Pokud od p. Liškové někdo nedostal psa tak nejspíš opravdu cítila, že mu ho vydávat nemá. Určitě by ho nedala bezďákům, cigánům, nebo velkým svalnatým chlapům v kůži co chtějí děsně zlýho psa. To nechci ani po Harigelových. Neříkám, že mají dát psa každému kdo se objeví u brány. Ale nevydávat vůbec, protože pes by z toho měl stres... to je trošku uvalené ne?

aren
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:34
- Nahlásit

Atika
Možná by teď bylo dobrý nechat situaci trochu uklidnit
Tak, tak.
Všichni kdo tam byli píšou, že ti psi se mají dobře
A to je podstatné.

dejavu
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:38 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Pokud je tu nejaky dobrak, co to tu tiskne a donasi pani Harigelove, ktera, neznala ostrosti internetovych diskuzi se z toho hrouti, neb jednou jiz prozila exodus, navrhuji uzavreni nebo smazani tematu a presunu tehle akademicke diskuze jinam, nejlepe do mailu, nemyslim, ze by nekdo chtel teto pani ublizovat, i kdyz ma na vec jiny nazor. co vy na to?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání