Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Sbírka pro Azyl Rita
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Autor Zpráva
maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:31 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

jěště k té adopci - nejen, že s tím Harigelovi souhlasí, ale tuto pomoc i uvítali.. Domluvili jsme se, že tam budu jezdit, psy fotit a psát k nim krátké příběhy, Želva říkala, že mi s tím pomůže (a máš to ). Teď jěště zbývá domluvit, jak budou fungovat web stránky - napíšu Míše z Cibely - stránky jim založili a byli mezi prvními, kteří Azylu Rita pomohli...

Všem, kteří se podíleli na této akci kulový blesk Harigelovi moc děkují

brezen2008
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:37
- Nahlásit

taky zdravím,jsem docela vorvaná čau zítra večer
maixnerova
bylas skvěláááááááááá
a mám ho furt v hlavě

monika
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:39
- Nahlásit

maixnerova
tak to je super, první štěně je z domu a máte to tady u mě odloženo bokem. S každým dalším tak jak jsme se domluvily. Ty věci ti pošlu a nalož s tím, jak uznáš za vhodné. Jste bezva.

pokud bude nějaký baner, na mých stránkách bude mít místo.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:50 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

brezen2008
a mám ho furt v hlavě
dobře ti tak

monika
... sama si bezva, a moc... . Zítra pošlu mail

Mimo dárků pro pejsy jsme si přivezli i něco pro sebe... hodný pán od sena nám nabídl, že si můžem očesat pro svojí potřebu jeho jabloně a kdyby někdo potřeboval seno, tak tam jěště nějaké zbylo... A báječnej starej pán od slámy, od kterého je možné koupit brambory neošetřované chemií a domácí vajíčka. Pokud jste někdo z Prahy a okolí a měl byste zájem, pošlete mail, pošlu kontakty

Pardálka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:52
- Nahlásit

maixnerova
pani čusík;)
gratuluji!
brezen2008
tobě taky!

a moc oběma děkuji za pochopení - zastavila jsem se až teď a jdu konečna spááááááááát....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:57
- Nahlásit

Pardálka
dobrou , a mooooc děkuju, mimo jiné, za ranní odvoz

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 23:11
- Nahlásit

Tutok jedna fotečka s pracovním názvem "Cikáni jdou do nebe". Foceno v Kladně před domem Hanky (ta kostkovaná růžová taška vpravo je od ní).

Druhou boudu a další věci musel přivézt Petr z Prahy dodávkou, Želva a já jsme zatím byly v Azylu.
Fotky z Rity bohužel žádné nemám, protože, když jsme složily tu fůru, co vidíte na fotce, jeli jsme jěště naložit slámu a pak už bylo hodně šero... bohužel jiný foťák než v mobilu teď momentálně nemám (na fotky psů na web si ho vždy půjčím ).

Kdyby Želva nejela s náma, sami s Petrem bychom to všechno hodně těžko zvládali. Dííííky Želvičko

11111
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 23:13
- Nahlásit

teda co tady čtu. Na jednu stranu věci, které se mi ale vůbec nelíbí a na druhou stranu se tady rozjela docela velká pomoc.
Byly jste dneska v Azylu? Jak to tam vypadá? Nemohu si udělat obrázek sama - mám to celkem z ruky. Jenom at vím, zda svou energii směřovat k tomuto azylu, anebo se zaměřit jiným směrem. Nerada bych podporovala lidi, kteří mají pesany, ty nevydávají a berou další a další - je to totiž neudržitelné. ( ikdyž představa těch starých psů )

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 23:19
- Nahlásit

11111
Chci to focení a nabídku psů začít ralizovat brzy. Mohu tam jezdit, tak každý druhý týden, častěji to nezvládnu. Počkej si na fungující web, třeba ti to pomůže utvořit si názor.

O dnešní návštěvě Azylu píšu na předchozí straně.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 23:22
- Nahlásit

11111

třeba zítra napíšu víc, omlouvám se, dneska už mám fakt dost.. Zítra jěště jede do Azylu druhá partička... určitě taky něco napíší...

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 06:42
- Nahlásit

maixnerova
brezen2008

Holky,jako brigáda a helporganizace jste třída,to je fakt.Hlavně vám přeji,abyste,jak psala 11111,nenalítly .To pak bolí dvakrát.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 07:14
- Nahlásit

maixnerova
nemáš vůbec zač,já jsem jenom ráda ,vono kdybych nejela,tak bych nepoznala pár perfekt lidiček
tak já zas jedu za Luckou,pa večír

Hanca
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 07:50
- Nahlásit

URL

ještě jedna fotečka náklaďáčku

Hanca
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 07:53
- Nahlásit

Ráda jsem tě Šárko poznala. Samozřejmě, pokud bude nějaká pomoc pro azyl příště, určitě se zas připojím, pokud mi dáte vědět.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 08:27
- Nahlásit

maixnerova
jěště k té adopci - nejen, že s tím Harigelovi souhlasí, ale tuto pomoc i uvítali..
No když jí to věříš, je to tvoje věc. Vždycky se najdou slepci (bez urážky), kteří na to naletí. Když si vybavím kolikrát jsem tuhle větu slyšela např. od Šíblové, od Liškové, nakonec i od Harigelové dělá se mi špatně.
Třeba na to jednou přijdeš sama. Jak už jsem jednou psala, přeju ti, aby to bylo co nejdřív a aby ses přitom spálila co nejmíň.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 08:45
- Nahlásit

Hanca

Jsem taky moc ráda, že jsme se poznaly. Mimochodem, ten popis cesty k tobě, byl perfektní , Petr nejdřív protáčel panenky, když jsem mu recitovala styčné body "modrý barák", růžovooranžový barák" a mumlal si něco o ženskejch , ale pak sám pěl slova chvály

Pan Harigel říkal, že určitě budou na Snu zvířat, tak když ti to vyjde, bude možné jim něco předat osobně tam.

Neessi
Díky za pochvalu Velká náčelnice. S tím nalítnutím nebo nenalítnutím je to vždy trochu sázka do loterie, když někoho znáš jen chvilku (ono někdy i půl života je málo)...

Myslím, že co se nabídnutí pejsů do adopce týče, si sami Harigelovi uvědomují, že situace, kdy jim tam budou přibývat pejsové a nebude se pro ně hledat nový domov i jinak než přes známé je neudržitelná, jak pro ně, tak pejsky.

Psi jsou v kotcích po jednom až po dvou, vyjímku tvoří partička mrňavejch pejsků hned u vchodu, kterých je asi 6 a odrostlá štěnda ovčounů (myslím 5), která jsou také pohromadě (pro ty už se našly nové rodiny).
Před návštěvou se dá nahrát leccos, ne ale například výživová kondice a čistá a udržovaná srst. Viděla jsem psy v jiných útulcích, které jsou mnohem lépe vybavené a přesto pejsci byli v podstatně horším stavu než u paní Harigelové.
Psi jsou celý den střídavě vypouštěni do výběhů po skupinách, které se vzájemně nesežerou. Jsou tam i psi, kteří musí být ve výběhu sami. 2x denně Harigelovi odvážejí kolečko hovínek na kompost.
Psi jsou střídavě venčeni i na procházkách, přitom kvantu to ale samozřejmě nejde dělat tak, jako když má někdo psa jednoho nebo dva...
Za tím vším je dřina od rána do večera...

PS: Želva se tam zabouchla do jedné maličké asociálky a hned za ní vlezla do kotce. Paní Harigelová jí po chvilce řekla, že pokud chce, může si ji klidně vzít... To si Želvička teď bohužel nemůže dovolit a myslím, že to vořvala...

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 08:59
- Nahlásit

Ted jsme se dívala na stránky Eukanuby a bylo tam, že Azyl
Rita od nich dostal krmivo.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 08:59 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Pro zatím se loučím , dneska musím vynahradit Bobovi&Bobkovi to, že včera byli celý den sami a taky musím trošinku skonsolidovat svou domácnost , kouknu sem až nějak večer...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:01
- Nahlásit

11111

jo, to paní Harigelová říkala...

aren
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:21
- Nahlásit

maixnerova
brezen2008
monika
Pardálka
Hanca
a spol
To je pěkné čtení, jste úžasný holky

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:21 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

jěště než si dopiju kafe a vykouřím cigáro - s tou adpocí mohou být dva extrémy - někde jsou rádi, že se psa zbaví a dají ho prvnímu zájemci aniž by ho referovali o problému psa a jeho minulosti.
Např. dcera vetky, která umožnila nákup léků a darovala zdrav. materiál (ta vetka), vypomáhala teď v jednom útulku a přivedla si odtamtud většího křížence se kterým se velmi skamarádila. U nich doma však pes začal vyjíždět po jejím bratrovi (14 let) a jednoho dne ho skutečně naostro napadl. Vetka jí samozřejmě nařídila, aby psa hned vrátila. Dcera z toho byla nešťastná a pes taky. Když ho přivadla zpět do útulku, tak jí tam řekli něco jako - no jo no, von nemá rád mladý kluky, tam kde byl pes předtím ho jeden týral... Tak to je hodně blbě...

Druhej extrém je pro jistotu vydávat psa jen svým ověřeným přátelům a známým. Pak v útulku jsou i psi, kteří by byli velmi spokojeni v nových rodinách a lidé by v nich našli báječné kamarády...

Chápu, že toto rozhodování není snadné... Vždy je nějaké pro a proti..

aren
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:24
- Nahlásit

maixnerova
no jo no, von nemá rád mladý kluky, tam kde byl pes předtím ho jeden týral... Tak to je hodně blbě...
Zapoměla jsi zmínit, že se může vyskytnout i blbej zájemce, a těch je taky dost špatně se to odhaduje u lidí, které neznáš.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:26
- Nahlásit

aren

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:33
- Nahlásit

aren
no jasně, proto docela dobře chápu, když si v útulku chtějí zájemce důkladně proklepnout a po adopci jezdí na kontroly - naopak, tak by to mělo být.
Samozřejmě se může stát, že si třeba lidé v útulku nepadnou do oka s případným zájemcem, který by se ale o pejska postaral výborně... Prostě není to snadný a jednoznačná rovnice tady podle mne neexistuje...

Hanca
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:39
- Nahlásit

Jen chci doplnit, že to krmivo od Eukanuby dostalo více útulků, takže toho asi nemohlo být mnoho.
Eukanuba a Iams pro útulky (Poděbrady, 27/6/2008)

Firma Plaček s.r.o., Poděbrady, distributor superprémiových krmiv pro psy a kočky značek Eukanuba a Iams, věnovala vybraným psím a kočičím útulkům 100 tun krmiv Eukanuba a Iams v ceně 3.000.000,- Kč. Firma Plaček s.r.o. chce darem těchto vysoce kvalitních krmiv podpořit zdraví a kondici pejsků a kočiček v útulcích, kam se často dostanou ve špatném stavu. Krmivo obdržely tyto útulky: Troja - Praha 8; Bouchalka - Buštěhrad; Březinovi – Rakovník, Miroslav Mrhal - Mělník; Azyl Rita - Brandýsek u Kladna; Městská policie - Sadská; Útulek Jaroslavy Kladivové - Praha 4 - Modřany; Azyl Libeň - Praha 9 - Libeň; ZKO Poděbrady - Poděbrady; Kočičí útulek - Praha Dolní Měcholupy, Útulek Podhradí - Bakov nad Jizerou, Útulek Maršovice, Útulek Chrudim, Útulek Nymburk, Odchyt Lary - Praha 9, Útulek Kralupy nad Vltavou, Útulek Sokolov, Azyl Dar - Světec u Bíliny, Útulek LOZ - Třebíč, Útulek Nová Paka, Útulek Jihlava, Útulek Hajniště, Minaret - Lednice na Moravě, Útulek Děčín, Útulek Sedliště, Útulek Hradec Králové (Hradečnice), Útulek Cheb, Útulek EKO Zábřeh, Útulek Tibet - Bučovice, Psí domov Řepnice, Útulek Litvínov, Útulek Voříšek - Čechy pod Košířem, Útulek Turnov, Útulek Jana Lišková - Němčice nad Hanou, Útulek Sojka - Žďár nad Sázavou, Útulek Česká Lípa, Útulek Bohumín, O.S.Cibela - Petra Štástková - Jindřichův Hradec, Azyl pes - Dolní Řasnice, Útulek Jana Štěpánková - Rychnov nad Kněžnou, Útulek Svitavy, Útulek Rožnov pod Radhoštěm, Útulek Valašské Meziříčí, Útulek Krejčí - Brno Starý Lískovec, Marcela Sobczynská - LOZ - Zlonice, Opuštěná a postižená zvířata - Šeberová - Praha 8 Bohnice, Útulek Dětmarovice, Útulek Hodonín, Útulek Klatovy, Útulek ZOO Liberec, Útulek Amira - České Budějovice, Útulek Vsetín, Útulek Smiřice, Útulek Most, Útulek LOZ Teplice, Útulek Dvůr Králové, SOS Zvířatům - Brno, Útulek Karviná, Útulek Mgr. Štěpánka Faglerová - Přímětice u Znojma, Útulek Kubalíkovi - Louny 1, LOZ ČR Olomouc.

jablunka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:40
- Nahlásit

maixnerova
Šárko a spol.........
Jste bezvadný a smekám před váma.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:47
- Nahlásit

jablunka

vůbec by to nešlo, kdyby tady nebylo tolik lidí včetně tebe, kteří pomáhali . Naopak já, když srovnám svou smečku a tvou (dvounohou i čtyřnohou), mám proti tobě pocit trapnýho žabaře

A teď už fakt jedem s péskama ven , zatím

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:52
- Nahlásit

Hanca:
nemyslela jsem to tak, že toho byla hafo nebo tak něco.. ale že je vidět, že i sami vyvíjejí nějakou činnost. ( nebo eukanuba vyhledává sama outulky a azyly kam pak daruje žrádlo? ) nevím.

jablunka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 10:02
- Nahlásit

maixnerova
Naopak já, když srovnám svou smečku a tvou (dvounohou i čtyřnohou), mám proti tobě pocit trapnýho žabaře
Ale prdlačky,kdyby tady byl smajlík co se červená,tak ho sem dám.
Mě chybí ty organizační schopnosti a bez nich se takové věci neobejdou.

Atika
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 10:52
- Nahlásit

Teda holky jste báječný, musely jste se nadřít jako koně. S boudama proběhlo všechno fajn ? Můžu napsat hezký hodnocení? Já jenom doufám, že pejsky budou fakt vydávat, vždyť je to možné ošetřit správně napsanou smlouvou. Mě třeba přišla kontrola z útulku ještě po 3/4 roce bez ohlášení, aby zjistili jak se pejsa má. Rok jsme ho měli jen v osvojení a kdyby nebyli spokojeni, mohli si ho odvést. Ve smlouvě bylo, že můj je až po roce.(Ale neodvedli
Pokud vím, hodně útulků poctivě kontroluje a třeba občas i zpětně odeberou.Je to časově náročné, ale vždyť kontrolu můžou provést i dobrovolníci, které p.H. určí. No snad opravdu budou spolupracovat. Co ten šelťák, jak o něm psala Biluška, byl tam?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání