| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
To už je myslím jedno. Kdo chce psát na finančák, kvs a podobně páč nedostal modrou šeltii má už stejně informací dost
Jinak myslím, že paní H má právo vědět, co se o ní píše na veřejném foru.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:41
- Nahlásit
dejavu
souhlas,ale to musí snad udělat,maixnerová
|
dejavu
Člen |
- Nahlásit
aren
navzdory recem neverim, ze to nekdo opravdu udela.
|
aren
Člen |
- Nahlásit
dejavu
Doufám, že máš pravdu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:48
- Nahlásit
Když jsem svého času umisťovala psy a některý zájemce se mi nezdál, tak mi jakási slušnost, nebo snad zbabělost prostě nedovolila říct mu "vy se mi nezdáte, přijdete mi bezcitný, nezodpovědný atd" ale řekla jsem třeba, že pejsek má zdravotní problém, nebo že už je pryč, jednou taky že štěně umřelo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:08
- Nahlásit
aren
Poslouchej, já fakt nejsem vztahovačná, ale tohle už přeháníš. Dávej si většího bacha na pusu, jo? Vlastně na klávesnici.
Když jsem svého času umisťovala psy a některý zájemce se mi nezdál, tak mi jakási slušnost, nebo snad zbabělost prostě nedovolila říct mu "vy se mi nezdáte, přijdete mi bezcitný, nezodpovědný atd" ale řekla jsem třeba, že pejsek má zdravotní problém, nebo že už je pryč, jednou taky že štěně umřelo.
No jo, někdo má odvahu a umí řešit věci zpříma, jiný holt nemá a musí lhát.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:43 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
všechny
zdravím
Co se šelťáka týče, chtějí ho nechat Harigelovi vykastrovat a tak zabránit tomu, aby se dostal někam do množárny.
O potřebě kastrace pejsů mi už říkala paní Harigelová telefonicky dávno předtím, než jsem mohla vidět nějaká štěnda...
Psala jsem o tom i zde, ale teď se mi to nechce vyhledávat.
Co se rození štěňat v útulku týče - jistě, stát by se to nemělo. Proto ty kastrace... Ale tohle se bohužel děje i v lepších rodinách. Ty jsi také měla docela ourodu na štěnda, Líbo, že jo?
Co se vydávání psů týče, asi po dvou hodinách, které jsme u Harigelových strávily, bychom si já i Želva mohly osvojit pejsa, kterého bychom chtěly.... Nemyslím si, že to bylo proto, že jsme tam přivezly ty věci... Jen jim nestačí, aby tam někdo přijel (případně složil dary), ukázal na psa a zas odjel. Potřebují čas... Vzhledem ke způsobu, jakým se tam většina jejich psů dostala, se nelze divit tomu, že jsou k lidem Harigelovi nedůvěřiví.
Tohle samozřejmě může leckterého dobrého zájemce odradit... Rozhodně nevydají psa pro třetí osobu nebo když k nim přejede pár, kdy jeden psa chce a druhý ne.
Paní Harigelová mi ukazovala fotoalbum psů, kteří jsou od nich v adopci. Jako pyšná matka, se chlubila tím, že dva z nich dokonce jezdí k móóóři
Za sebe musím říct, že odmítám jakoukoli roli "inspektorky" a osoby, která bude korigovat, usměrňovat či jinak vyvíjet na Harigelovy nátlak.
Viděla jsem psy v útulku a to, jak se o ně Harigelovi starají.
Skutečně si myslím, že někteří z nich by měli šanci najít dobrý domov. Ta šance by se zvýšila nabídkou na webu. Ale buď o to Harigelovi budou stát nebo ne. Chápu, že pokud by tuto možnost odmítli, spoustu lidí by to odradilo od dlouhodobější pomoci...
Atika
Možná by teď bylo dobrý nechat situaci trochu uklidnit, nechat paní a pána H. odpočinout
jo, to si také myslím... jak už jsem psala výše, paní Harigelové je tento virtuální svět úplně cizí a jakékoli ostřejší výpady na jejich Azyl bere jako reálné nebezpečí... Na jednu stranu věřím historce, že policajtovi, který chtěl zastřelit zjančenýho psa, ubalila takovou, až odlít do škarpy (ten policajt), psa popadla a odvlekla k nim do Azylu. Na druhou stranu už si okolo Azylu užila hodně zlého a pocit ohrožení jeho fungování (což teď má) nese velmi špatně...
gabifi
nevím přesně na koho jsi mířila ohledně toho uraženýho ega a zraněný dušičky - pokud na mne, tak jsi vedle...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:59 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
maixnerova
nevím přesně na koho jsi mířila ohledně toho uraženýho ega - pokud na mne, tak jsi vedle...
pokud myslíš, že tady mířím na někoho speciálně, tak si taky vedle. Pokud někomu konkrétnímu něco chci, oslovím ho.
OK, moje nabídka finanční pomoci pro šeltiho pořád platí. Nebude to zdarma, podmínkou je adopce. Kontakt v mém uživatelském profilu. Toť vše.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:06
- Nahlásit
gabifi
díky za nabídku , až se situace trochu uklidní - vyřídím ji Harigelovým
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:10
- Nahlásit
maixnerova
díky a taky jim vyřiď, že tu kastraci uhradím. Ale protože jsem stará a podezíravá, zaplatím jí až v okamžiku, kdy bude šelti na novém bydle.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:18
- Nahlásit
maixnerova
jsi také měla docela ourodu na štěnda, Líbo, že jo?
No tak záleží na tom čemu říkáš ouroda, že? Za celý život jsem odchovala tři vrhy štěňat. Jedny NO když mi bylo šestnáct - plánované. Jedny setry - letos, plánované. Jedny voříšky (jednoho voříška, byl sám) - letos, neplánovaně.
Taky se u mě narodil a vyrostl jeden vrh kříženců kokršpanělů, ale to ke mě přišla nakrytá fenka, takže v tomto nějak vinu necítím. Bylo to asi před deseti lety.
Neříkám, že se nemůže stát, že někdo neuhlídá fenku. Ale pokud nechávám psy a fenky spolu v kotci tak si o to přímo koleduju.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:22 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
dejavu
Pokud je tu nejaky dobrak, co to tu tiskne a donasi pani Harigelove, ktera, neznala ostrosti internetovych diskuzi se z toho hrouti, neb jednou jiz prozila exodus, navrhuji uzavreni nebo smazani tematu a presunu tehle akademicke diskuze jinam, nejlepe do mailu, nemyslim, ze by nekdo chtel teto pani ublizovat, i kdyz ma na vec jiny nazor. co vy na to?
Ahoj , všimla jsem si až teď tvýho příspěvku, už jsem o tom taky uvažovala. Ale mimo těch nejdrsnějších výpadů se tady sešlo mnoho dobrého, tím myslím nejen materiálních věcí, ale také nápady a podněty, které by Azylu mohly pomoct. Tak s tím smáznutím nebo zablokováním docela váhám... Navíc nechci, aby to působilo tak, že pokud chce někdo pomoct dobrý, pokud má někdo nějaký kritický připomínky, tak šlus. Ovšem výhružky za kritické připomínky nepovažuji...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:25
- Nahlásit
maixnerova
nechtela jsem nikomu zavirat usta, pouze chranit pani H., aby se nenervovala zbytecnymi drby, ktere ji donasi nejaky dobrak, bylo mi ji proste lito, no.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:29
- Nahlásit
maixnerova
možná by bylo fajn, kdyby si z toho paní H. vzala toto (treba si to pani precte):
jsme radi, ze psum pomaha, mame uctu k jeji praci a radi ji budeme dlouhodobe podporovat
na druhou stranu ... musi si zvazit, co je opravdu NEJLEPSI PRO PSY... zda by nestalo za to dat jim sanci mit jen a jen sveho pana, teply pelech a dostatek lasky a pozornosti... zda by nebylo lepsi, kdyby náklady spojené s chovem psů věnovala následné kontrole nových pánů... atd
aby si zkusila uvedomit, ze je stále pravdepodobnejsi, ze clovek, ktery si veme stareho handicapa na doziti nema zle umysly.. a ŽE - miluje-li sve psy...nemela by jim upirat právo na lepsi zivot
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:34
- Nahlásit
Co se Snu zvířat týká, sem ochotná udělat nástěnku se psy k umístění, aby ji mohli mít u svého auta a "presentovat" zvířata, co nebudou mít s sebou. Jsem ochotná zakoupit pro ně skládací židličky, aby mohli den na umisťovací výstavě trávit pohodlněji. Šárko - na letáčky jsem úspěšně zapomněla, nicméně je mám tady v práci a dnes je hodím do zveráčů okolo Jiřáku + se domluvím se želvou, jestli by je nehodila i na floru. A taky si nemyslím, že je nutné brát vztah k paní Harigelové tak útlocitně, polehoučku ji zpracovávat k vydávání zvířat. Jistě je velmi pěkné, že se o pejsky v nouzi stará a bylo vidět, že je má fakt ráda, ale pokud je prostě vydávat nebude, bude je pouze shromažďovat, pravděpodobně brzy dosáhne takového počtu, který nebude moct uživit ani s manželem a slabounkou podporou města, a tím si prostě naklade na bedra složitostí daleko víc. Samozřejmě pomůžu ráda, už hromadím další věci a budu se těšit, že je uvidím na Snu zvířat, kam další várku materiálu dovezu.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:39
- Nahlásit
Gerda
holka,na floru to nejde,už jsem se na to ptala,anemůžou tam dát ani když chtěl vedoucí dát jedno kotě,tak mu to firma nedovolila,bohužel
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:45
- Nahlásit
dejavu
nechtela jsem nikomu zavirat usta, pouze chranit pani H., aby se nenervovala zbytecnymi drby, ktere ji donasi nejaky dobrak, bylo mi ji proste lito, no.
... já jsem si to přesně tak přebrala , jen jsem napsala, proč s tím eště váhám
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:46
- Nahlásit
Gerda
díky , domluvíme se
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:52
- Nahlásit
Na nějakou dobu se teď odmlčím, konečně si snad vyberu aspoň tejden dovolený a hodlám vypadnout někam pryč od civilizace.
Mějte se všichni fajn
|
Pelikánová
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 00:34 - Změnil/a: Pelikánová
- Nahlásit
Biluška psala toto :
Tak pak dej vědět jestli se ti podaří nějak ji přemluvit k umísťování těch psů . A taky jestli je tam ještě ten modrý šelťák
|
Pelikánová
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 00:42 - Změnil/a: Pelikánová
- Nahlásit
má odpověď pro - Biluška
:
tak toho psa mám v adopci já, pokud toužíte mít na mne kontakt tak vám ho bez problémů dám , stačí napsat, jak čtu tak tu ráda píšete .
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 08:00
- Nahlásit
maixnerova
to jsi tam na te dovolene dlouho nevydrzela, poslys
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 08:07
- Nahlásit
Padlo tu, že Harigelovi rikali, ze budou na Snu zvirat, mezi zucastnenymi utulky vsak nejsou, viz zde http://www.senzvirat.cz/utulky.html
Nevim, kde je problem, jestli neposlali prihlasku nebo je tam organizatori nenapsali, aby zbytecne nevznikly nejake administrativni potize, kazdopadne by to chtelo zjistit, pokud se akce zucastnuji, meli by tam byt napsani, je to i pro ne reklama.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 08:19
- Nahlásit
dejavu
nee,co vím,tak Hnaka Kubátová,tam pojede osobně v pondělí a sepíše to snimi,koho vemou a tak
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 08:21
- Nahlásit
brezen2008
aha, tak fajn
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 10:29
- Nahlásit
Pelikánová
Dobrý den, napište prosím, jak se šelti má.
|
Pelikánová
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 12:35
- Nahlásit
gabifi
u mne ? výborně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 12:42
- Nahlásit
Pelikánová
u mne ? výborně.
trochu nechápu smysl Vašeho výskytu zde.Šeltie mě osobně je celkem fuk,ale tenhle způsob komunikace dost nechápu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 12:52
- Nahlásit
Pelikánová
.....a jak se máte u vás vy, paní Pelikánová?
|
Pelikánová
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 12:55
- Nahlásit
gabifi
.... vy jste z bývalé STB, že taková zvědavost ?
|