Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Sbírka pro Azyl Rita
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Autor Zpráva
maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:38 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Ahoj všichni,

dnes jsem volala do Azylu Rita,
http://www.azylrita.estranky.cz/
protože mám doma léky, které nepotřebuji a hledala jsem místo, kde by mohly přijít vhod. Vlastně úplnou náhodou jsem si vygooglila tento soukromý útulek, který se "specializuje" na psy nemocné, staré a problémové.

Manželé Harigelovi mají nyní ve svém opatrování 60 psů (většinou velkých ras), kteří jsou u nich na dožití.

Ráda bych tomuto útulku pomohla, Harigelovi nemají přístup na internet, proto jsem se rozhodla, že tady založím téma a uvidíme co se sejde . Předběžně už jsem se domluvila s Gerdou a Pardálkou, že bychom tam zajely o víkendu 30. - 31.8.

Teď co by se tomuto útulku nejvíc hodilo:

1) konzervy, i dietní

2) piškoty apod.

3) jakýkoli zdravotnický materiál - jako obvazy apod., vitamíny, kloubní výživa....

4) myslím, že hodit se budou i náhubky, obojky, vodítka (spíš na větší psy)

5) deky apod.

6) stavební materiál, lešenářské trubky, kari sítě... - to tedy není na odvoz Gerdiným knédlem, pokud byste někdo mohl nějaký materiál postrádat, volejte prosím přímo paní Harigelovou - kontakt výše na webu. Tohle je také docela urgentní, protože pozemek mají sice velký, ale je třeba materiál na oplocení a nové kotce.

Asi se najde někdo, kdo tohle počínání bude považovat za "špatnou investici", vždyť je tolik nechtěnejch štěňat a mladejch zdravejch psů... Já za sebe ale musím říct, že jsem strašně ráda, že jěště existují takoví blázni jako manželé Harigelovi...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:44 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

jo jěště jsem zapoměla napsat - granule nepotřebují - nějaké mají a jejich svěřenci je už většinou neužvejkaj...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:44
- Nahlásit

maixnerova
kdo tohle počínání bude považovat za "špatnou investici
Tož to bych mu neradila!!!! mladý psi a štěnata maj relativně velkou šanci,tihle nemají žádnou Pokud se to vůbec dá tak formulovat...dám na ně raději než na ty co šance mají.Dovalim nějaký čisťáky a snad zdrav.materiál(nezáleží na mě) co se hmotnejch věcí týče.Trupky teda nemám a už vůbec ne kouzelný

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:54 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

davidkova renata

"špatnou investici

... s tím jsem se setkala poměrně nedávno, když byla lapálie s Tonkou. Jeden člověk to tak označil - nechtěl mi ublížit... prostě nebyl schopnej pochopit, že mezi starým živým tvorem a starou rozbitou pračkou je rozdíl – pro mě to byl dost depresivní zážitek.... že některý lidi nejsou úmyslně zlí, jen prostě neviděj rozdíl mezi živou bytostí a věcí.. brrrr

já dovalím nějaký konzervy, piškoty, obvazy, léky, vitamíny...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:59
- Nahlásit

maixnerova
Jeden člověk to tak označil - nechtěl mi ublížit... prostě nebyl schopnej pochopit, že mezi starým živým tvorem a starou rozbitou pračkou je rozdíl – pro mě to byl dost depresivní zážitek.... že některý lidi nejsou zlí jen prostě neviděj rozdíl mezi živou bytostí a věcí.. brrrr
njn...jedině že by to myslel tak,že je zbytečný starýho psa trápit nějakejma operacema...k tomuhle se já v mnoha případech teda přikláním,ale ten tvůj to nebyl.Jenže někdy lidi myslej hlavně na sebe a ne na toho psa,dyk víš jak to myslim.Jo a piškotýýýýý samosebou budou takýýýýý

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:03
- Nahlásit

maixnerova
Byla jsem tam v zimě kvůli jednomu šelťákovi. Ta paní není nějak moc ochotná psy nabízet dál. Bylo tam pár psů, kteří by se umístit bez problémů dali (takoví ti malí chlupatí ometáci). Pokud vím tak nemá nikde žádnou nabídku, nikde neinzeruje a pod. Nešlo by s ní o tomto promluvit a nějak ji zmanipulovat, aby psy začala vydávat? I když většina je fakt těch obrovských vlčáků, starých, nemocných a uštěkaných .
davidkova renata
Viděla jsem tam i nějaké štěńata NO, vypadali dost čistokrevně

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:09
- Nahlásit

Biluška
Viděla jsem tam i nějaké štěńata NO, vypadali dost čistokrevně

leda bych sehnala eště nějaký ty fousáče

rendik
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:13
- Nahlásit

maixnerova
Super, ten vikend se chystám do Prahy, tak bych mohla dodat nějakou konzervu. Akorát se teda asi budu vyskytovat v Modřanech a Komořanech...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:13
- Nahlásit

Biluška
Pokud vím tak nemá nikde žádnou nabídku, nikde neinzeruje a pod. Nešlo by...

... to mám v plánu, ale osobně až tam pojedem. Také jsem kvůli tomu volala Daně B., ta má momentálně nedostupnej telefon...

S paní Harigelovou jsem dneska mluvila přes hodinu - dělala na mě dojem moc příjemný ženský. S tím vydáváním je to možný, většinu těch psů zachránila a má k nim hlubokej citovej vztah... ale zase sama ví, že to jaksi nejde do nekonečna. Navíc je na to teď skoro sama, protože manžel má vážnější zdravotní problémy. Určitě jí nabídnu možnost inzerce apod. Uvidíme...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:16
- Nahlásit

rendik

dííííííííky, písnu ti na mail pod členem

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:38
- Nahlásit

maixnerova
Tak pak dej vědět jestli se ti podaří nějak ji přemluvit k umísťování těch psů . A taky jestli je tam ještě ten modrý šelťák

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:39
- Nahlásit

Biluška
A taky jestli je tam ještě ten modrý šelťák
a máme ti ho rovnou přibalit??

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:43
- Nahlásit

maixnerova

Mám dotaz - bude to akce trvalejšího charakteru?? To co jsem teď dala dohromady směřuju do útulku Dášenka, ale určitě časem zase něco nasyslím, takže pokud se tahle akce bude opakovat, moc ráda bych se přidala. Půjde to teda i později? Budeš to mít pod palcem?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:47 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

PetraK
Mám dotaz - bude to akce trvalejšího charakteru??

bude.... tohle je na dlouhou trať, chci jim pomáhat a když se přidáš bude nás víc a nebudem se bát vlka nic . Písni mi prosím tě, na grafika9@volny.cz

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 22:15
- Nahlásit

Všeho všudy jediná zmínka, kterou jsem dosud zaznamenala je zde http://www.janys.estranky.cz/fotoalbum/animal-face s/pomozte-prosim___

Chtělo by to skutečně trochu lepší stránky s nabídkou a třeba i virtuální adopcí. Ona materiální pomoc je perefektní, ale ani tato virtuální by v dnešní době neměla být opomíjena.To že se jí nechce psy vydávat sice docela i chápu, ale všichni víme, že tudy cesta nevede.

Chce to dostat Azyl Rita trochu do podvědomí lidí. Pak bude nejlepší vypsat konkrétní potřebné věci přímo na stránky. Ale stránky, kde nebude nabídka si moc lidí neosloví.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 22:23 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

kokrvnouzi

jo, jasně, už jsem to psala Bilušce... až tam pojedeme, nabídnu paní Harigelové pomoc i v tomto. Web mají, viz první příspěvek, ale neopečovávanej - nemají přístup na internet, to ale může za ně dělat i někdo jinej, uvidíme...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 22:32
- Nahlásit

maixnerova
to určitě, spoustě útulků to dělá někdo jiný. Však se to nemusí aktualizovat každý den, ale aspoň jednou za čas, samozřejmě, čí častěji, tím lépe... Určitě o tom pohovoř s nimi., zvláště o té virtuální adopci, hodně lidí si už třeba dalšího psa pořídit nemůže, ale přispět na léčbu by mohli.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 22:46 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

kokrvnouzi

dneska jsme toto téma nakously po telefonu a dál si myslím, že bude lepší o tom mluvit osobně až tam pojedem.
Mám pocit, že paní Harigelová už nemá na podobný aktivity čas ani energii, přes den pečuje o pejsy a večer dělá to, co jí živí - doufám, že mojí nabídku přijme...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 23:55 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

kokrvnouzi

Však se to nemusí aktualizovat každý den

každý den ne, ale aspoň občas by to chtělo . Teď mají na webu v galerii pejsů 5, fakticky je tam momentálně psů přes 60 - většinou nemocných seniorů...

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:58
- Nahlásit

maixnerova

určitě se Ti ozvu, včera mi nenaběhly doma jejich stránky, koukla jsem až teď - díky moc za odkaz- myslím, že to je místo, který teda hodně pomoc potřebuje, takže u mě je to jasný, krom "svýho" depozita přibírám stabilně ještě Ritu. Navíc to není od nás nijak daleko, takže třeba v zimě, až nebudem jezdit o víkendech pryč můžu pomoci i víc než matrošem a penězma.
Díky moc, žes to našla

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:28
- Nahlásit

NEJEL BY NEKDO Z BRNA? mam deky a nabalim zradlo...jsem bez auta

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:30
- Nahlásit

maixnerova
no právě, já myslela, že se jedná prostě o azyl s pár pejsky na dožití... Vůbec mě nenapadlo, že by jich tam mohlo být 60 a víc!!! Určitě to bude lepší probrat osobně, ale měl by se o tom svět dozvědět.

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:31
- Nahlásit

NEBO NENAŠEL BY SE NEKDO, KDO BY TAM VECI PREVEZL Z PRAHY? V ZARI BUDU NA DNI ZVIRAT...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:36 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Miju
V ZARI BUDU NA DNI ZVIRAT...
no to zní už líp,asi by to pořešit šlo...sice maixnerová myslela,že se to tam hodí nějak poslední víkend v srpnu,ale od nás je to kousek,tak nebude problém tam zajet třeba ještě jednou.Budem to řešit až k aktuálnímu datu v tom září jo?

akorát ještě něco k tý nabídce těch psů....já bych teda tohle nehrotila,myslim tím ty staré a nepřizpůsobivé jedince.Dle mýho je jim tam nejlíp a nechala bych věci jak jsou.Virtuální adopce je super nápad,to ano.Ale fyzicky si myslím,že by na tom ti psi akorát prodělali...spíš bych byla vděčná za fakt,že někdo tyhle jedince vůbec akceptuje takové jací jsou a umožní jim dožít v klidu

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:45
- Nahlásit

davidkova renata

teda na Snu zvirat

maixnerova

neodebiraji krmivo z nejakeho velkoskladu? ze bychom to resili objednavkami aktualne potrebneho krmiva nez aby kazdy vozil - i z velkych vzdalenosti - "co dum da"

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:47
- Nahlásit

Miju
NEBO NENAŠEL BY SE NEKDO, KDO BY TAM VECI PREVEZL Z PRAHY? V ZARI BUDU NA DNI ZVIRAT...
Jasná věc, převezu to, asi by nebyl ani moc velkej problém dojet do Brna, jen jestli je Den zvířat v Praze, volila bych odvoz z Prahy

maixnerova
Hele pani, nebojte, navezem, co bude třeba. Vemte si je na starost vy, tak jako si vzala organizaci závozu Maršovic na bedra saraksová.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:47
- Nahlásit

Miju
teda na Snu zvirat
nevim esi tam budu osobně,ale určitě se to nějak zařídí,napiš nějak předtim na maila
davidkova.renata@seznam.cz
a domluvíme se,jo?

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:57
- Nahlásit

davidkova renata
jasan... jak je to s tim Britem? kolik je potreba na operaci?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:07
- Nahlásit

Miju
napsala jsem ti to do tématu,pročti si tu diskuzi na lovcích,já víc nevím,jen že si na něj tady pamatuju a NO jsou moje slabost

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:10
- Nahlásit

davidkova renata
zkousim se dovolat pani...mmtik...

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání