| Autor |
Zpráva |
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:53
- Nahlásit
Atika
díky ... já jsem z Prahy, s tím Třebíčskem by to bylo dost komplikovaný, myslím...
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:56
- Nahlásit
ale zase, kdyz uz, tak at je to kvalitni bouda, to stoji za to priplatit, pze by prece jen mela chvili vydrzet...
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:56
- Nahlásit
To Třebíčsko to asi ne, to by muselo být určeno útulku v blízkém okolí, neboť dopravné do Pcher by vyšlo asi na hodně. To by se řádně prodražilo. Přeci jen je to asi 218 km. Zatím co vzdálenost z cca Prahy do Pcher je asi jen 36 km, což je necelá hodina cesty. Myslím, že řada holek je tu z Prahy.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:01
- Nahlásit
...jéé ...teď mě napad jeden měkkosrdcatej člověk s pick upem , kterej by si vzal prachy maximálně za benzín... zítra mu brknu, jestli by mohl...
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:06
- Nahlásit
maixnerova
no huraaa... jiste bude nadsen
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:07
- Nahlásit
Atika
a ne ze prihodis rovnou 1500,-
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:22
- Nahlásit
Miju
jiste bude nadsen
no to doufám ... zítra poreferuju
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:38
- Nahlásit
Tam se přihazuje vždycky nejnižší možná prodávajícím daná suma, hodně přihodí jenom někdo, kdo se chce rychle zbavit všech ostatních a to se neděje moc často. Spíš je to hra, kdo vydrží dýl. Zatím se mi neozvala, asi už není u PC, hned jak se ozve poreferuju.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:40
- Nahlásit
Atika
dík , ani jsem se nezeptala - co je tvýmu pejsovi?
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 23:08
- Nahlásit
To se právě zatím neví, probíhají vyšetření. Podle veta "jen" velmi pokročilá artroza kyčle, ale mě se to nějak nezdá. Celej den je celkem v poho, trochu teda kulhá, ta pravá noha nic moc (už ji odlehčuje přes tři roky, co jsem si ho vzala z útulku), ale dobře se zvedá, není po spaní ztuhlej. Jenže padne šestá večer a pejsa nemůže najít polohu na lehnutí, pořád běhá, točí se dokola, kňourá u toho, sotva si lehne tak po minutě vyskočí a znovu. Cpu ho celadrinem, alavisem teď dostává i analgetika, ale výsledek nic moc. Některý noce takhle proběhá skoro celý. Je to takovej divnej neklid a určitě i bolest. Jsem z toho už hotová, protože mu nedokážu pomoct. Nutím veta na všechny možný vyšetření, zítra budou výsledky vyšetření ledvin, ale zatím všechno OK a pejsa je furt stejnej. Jsetli budou i ledviny v pořádku, tak už není co vyšetřit a asi se budeme muset vrátit na Prednison (už ho bral na krční páteř, ale ta je teď taky dobrá) a to už jsem nechtěla. Ale vypadá to, ře na nesteroidní analgetika nereaguje, už jsme jich vyzkoušeli víc, ostatním psům vždycky zabrali a on nic. Asi chudě neví, že je vlastně zdravej Tak, teď jsem to ze sebe všechno vysypala, už s tím každého v mém okolí štvu (trvá to už 3 měsíce), pořád vymejšlím co ještě zkusit. Je mu 11, jinak je to veselej spokojenej psík a nějak se nedokážu srovnat s tím, že ho bude trvale něco bolet tak, že nemůže spát.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 23:10
- Nahlásit
Máme dobrého veterináře, ale myslím, že poslední dobou osype, když mě vidí ve dveřích.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 07:21
- Nahlásit
maixnerova
ahoj,tak peníze jsou na učtě a tím pádem zítra,až se vrátím je budu mít u sebe,tak se pak někdo přihlaště,ahoj,už letím
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 07:28
- Nahlásit
maixnerova
Klasickej pick up je na to podle mě malej, má to na výšku 160 cm.
Atika
zeptej se prosím, jestli se to nedá nějak trochu rozebrat. Pak by to nebyl problém odvézt.
Včera mi bylo sděleno, že jestli chci ještě někdy jet do nějakého útulku, musím předem podepsat, že si z něj nepřivezu ŽÁDNÉHO psa
|
11111
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 09:11
- Nahlásit
včera jsem poslala na účet platebním příkazem 500 kč. Snad to pomůže. víc nyní dát nemohu.
Miju:
kdy asi pojëdeš do té prahy - respektive : kdy se budou věci odvážet z prahy do azylu? at vím kolik mám času na schánění. Ted jedu na týden mimo republiku.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 09:16
- Nahlásit
Holky s vozíkem jezdit neumim, musim kouknout na auto, jestli vůbec kouli má, to mě ani nenapadlo zjišťovat...ale cokoli rozloženého, co mi to auto nezničí, odvezu. Když nepůjde jinak, i na třebíčsko bych pro to dojela. Větší auto tu mají saraxovi, co vím, ale vozí v něm dost dětí, tak nevim, jestli by tam chtěli cpát i boudu....
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 09:29
- Nahlásit
Tak se ještě hlásím, než půjdu vydělávat korunky. Před chvílí jsem mluvila s přítelem a pokud se zadaří a bouda dopadne, tak bysme ji možná mohli i převézt. Jedeme příští týden na jednání do Prahy a přítel říkal, že by půjčil vozík a po schůzce (pokud by to teda šlo časově sladit, protože doma budou čekat na vyčurání naši tři psi) bysme mohli sjet pro boudu a přemístit ji do útulku. Zatím tedy pořád nevím kde je, nevíme ani kde je ten útulek, ale snad to od sebe nebude nějak mega daleko. Vzala bych i co shledám pro psíky. Ideální by ale bylo, aby někdo trochu místní nás navedl, aby to proběhlo pokud možno rychle, protože psy máme v bytě a venčič není. Jednání budeme mít na Jesenici a z útulku bysme do Prahy už nezajížděli a pokračovali bychom na Plzeň.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 10:02
- Nahlásit
11111
no ja pojedu do Phy 20.9. (sobota) na Sen zvířat... ten samy den by měl být zajištěn převoz věcí z Phy do azylu...podrobnosti ještě nebyly domluveny...
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 10:05
- Nahlásit
Atika
pokud zitra vydrazis, supni sem cenu a cislo uctu...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 10:26
- Nahlásit
Udělal by někdo přehledný výcuc celých pěti stran? Jako kdy se jede, jestli prachy sbíráme, nebo je každý posílá na účet, jestli je někde nějaké svozné místo, nebo to každý naváží do Rity po své ose - maixnerová - pani, tohle je zmatek na vaší foře )))
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:00
- Nahlásit
Ahoj, tak mělo by se jet 30. anebo 31.08. srpna.
Teprve v pátek bude jasné, zda boudu Atika získá v aukci. Pak by se peníze posílali, tomu kdo ji vyzvedne a odveze do azylu.
Já autem nepojedu, neboť ho nemám k dispozici. Jsem domluvená s "Maixnerovou", že my dá vědět, kdy pojede do Pcher s tím,že pojede přes Kladno, kde bydlím a vyzvedne si u mne nějaké věci do azylu (ručníky, deky, piškoty atd.).
Asi nejlepší by bylo jet tam společně, takže se někde společně sejdete v Praze, anebo odkud jste všichni, co tam pojedete.
Azyl: http://www.azylrita.estranky.cz/clanky/o-nas/konta kt
http://www.mapy.cz/#x=132751567@y=136108964@z=10@m m=ZP@sa=r@st=r@srq=route(fast,toll) src="http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/smilies/sham e.gif" border="0" alt="">bec%20Praha%3Eobec%20Kladno,%20okres%20Klad no%3Eobec%20Pchery,%20okres%20Kladno
přes Kladno
cca 54 min jízdy - 40 km
http://www.mapy.cz/#x=132765952@y=136105319@z=10@m m=ZP@sa=r@st=r@srq=route(fast,toll) src="http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/smilies/tong ue.gif" border="0" alt="">raha%3Epchery
Tak to asi bude?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:12 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Ahoj holky, nemohla jsem se ozvat dřív - pokud by bylo třeba, mám zařízený odvoz boudy (pokud se nevejde do pick upu, je k dispozici i náklaďák). Mluvila jsem s maminkou toho člověka, o kterém jsem psala včera - mají zahradnictví, spoustu zvířátek a jsou strašně hodný
Atika - uff, no z toho bych byla vyvedená z míry taky. Držím moc palce, aby se přišlo na příčinu a pejsek se dal do kupy.. Sama mám dva seniory, naprosto chápu tvé obavy...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:15
- Nahlásit
Gerda
shrnutí udělám večer paní, se nemůžu f práci flákat
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 16:32
- Nahlásit
maixnerova
Ahojky,ráda také pomůžu.Mám malý krámek a můžu uspořádat sbírku vybrané věci pošlu poštou.Stálo by za to udělat nějaký leták,což já bohužel neumím.Pokud nějaký máte tak mi ho prosím pošlete na www.podlesem54@seznam.cz.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 16:53
- Nahlásit
jitka HS
leták vyrobím a pošlu , děkuju
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 19:12
- Nahlásit
11111
já jsem ani nečekala, že se ozve tolik lidí, kteří budou pomáhat. Mám z toho obrovskou radost.
vsechny
...jdu na tu rekapitulaci, jednak je to potřeba a druhak, aby mě Gerdička nezmlátila
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 20:58
- Nahlásit
Tak se konečně ozývám, jsem pořád v práci, ale teď je chvilku klid. Před chvílí mi konečně přišla odpověď na dotazy - kopíruji : bouda není rozebírací. Rozměry jsou výška 120 cm, délka 170 cm a šířka 85 cm. Zateplená není, ale má dvojité stěny (zvenku prkna a vevnitř deska). Pokud vyhrajete, máme tranzita, tak můžeme nabídnout odvoz za malý poplatek.
Díky za zájem.
Katka
Tak mi prosím písněte maximální cenu, pokud to takhle vyhovuje. Před chvílí jsem koukala, že kromě mě ji sledují ještě 4 lidičky, tak snad ji moc nechtějí.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 21:07
- Nahlásit
maixnerova
Mám ještě nápad, ohledně těch oblečků... Pokud je paní krejčová, mohla by šít oblečky i "na kšeft" případně třeba dělat tašky na psy jako dělají v útulku Tibet (případně něco jiného, jistě bude zručná), takže bych dala na seznam i materiál na toto.. Možná se dala podniknout také nějaká aukce na podporu útulku viz. Tibet
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 21:39 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Tak konečně ta slibovaná rekapitulace:
A) Věcná pomoc – hromadný odvoz:
První větší hromadnou várku z Prahy bychom tam odvezli o víkendu 30.-31.8. (na přesném termínu se jěště domluvíme). Jako závoznice se nabídly Gerda a Pardálka. Dnes přibyl i syn laskavých majitelů báječného zahradnictví (dodávka, případně náklaďák)
Pokud se někdo budete chtít přidat, bude to výborný - čím víc účastníků zájezdu, tím líp
Tady je přesná adresa útulku:
Azyl Rita
paní Dagmar Harigelová
Pchery - Teodor 234
273 08 Pchery
Sběrné místo pro tuhle akci může být u mne, pokud budete chtít, ozvětě se na:
grafika9@volny.cz
nebo u Renaty
davidkova.renata@seznam.cz
Cestou se stavíme u Hanky v Kladně.
Druhá větší výprava se domlouvala až přespolní dorazí do Prahy na Sen zvířat - tedy okolo 20.9. Za brněnskou sekci by si to mohla vzít na starost Miju - když na to bude mít čas
Čím uděláte v útulku největší radost (kopíruju ze starších příspěvků)
1) konzervy, i dietní
2) piškoty apod.
3) jakýkoli zdravotnický materiál - jako obvazy apod. a léky - vitamíny, kloubní výživa, dezinfekce....
4) myslím, že hodit se budou i náhubky, obojky, vodítka (spíš na větší psy)
5) deky apod.
6) stavební materiál, lešenářské trubky, kari sítě... - to tedy není na odvoz Gerdiným knédlem, pokud byste někdo mohl nějaký materiál postrádat, volejte prosím přímo paní Harigelovou - kontakt výše na webu. Tohle je také docela urgentní, protože pozemek mají sice velký, ale je třeba materiál na oplocení a nové kotce.
7) starý gumový hračky, aportky atd. Maj velku spotřebu
8) Pokud byste někdo doma měl třeba nadbytečný obleček (spíš na většího psa) anebo látku ze které by se dal ušít nebo přešít (paní Harigelová je vyučená dámská krejčová) i vlna na pletení by přišla vhod . Staříkům s nemocnými klouby je v zimě ouvej...
9) přidávám: SENO A SLÁMU
NE GRANULE - nějaké mají a většině jejich psů dělají problémy...
Akce boudička
Atika objevila v miniaukci dobrou boudu na velkého psa a přihazuje.
Na boudu se složí:
Hanka
Kachna
Miju
Želva
Já
Tomu, kdo boudu koupí, ostatní pošlou peníze na účet. Domluvená horní hranice ceny je 3.000,-
Boudu vyzvedne buď Atika nebo já...
B) finanční pomoc:
účet je na
http://www.janys.estranky.cz/fotoalbum/animal-face s/pomozte-prosim___
účet jsem dnes pro jistotu u paní Harigelové telefonicky ověřila - souhlasí (spad mi kámen ze srdce), ale POZOR - kód banky je nový: 5500 (sloučením ebanky a raiffky), zatím chodí na účty i platby se starým kódem, ale za měsíc už se prý budou vracet..
C) Zviditelnění
Webové stránky
zřídila na podnět Hanky Cibela. Protože jsou z Jižních Čech je problém s jejich aktualizací. Paní Harigelová sama připojení k internetu nemá. Co jsme spolu mluvily, doplnění stránek by jen uvítala. To bych si klidně vzala na starost, ať už by se jednalo o stránky stávající nebo nové - to ale trochu předbíhám událostem...
Moc bych ale potřebovala, kdyby byl někdo ochotnej občas mi pomoct s focením (ukradli mi foťák) a třeba i psaním příběhů, sama bych tohle všechno těžko z časových důvodů zvládala...
Zuřivá reportérka Petra napíše článek a uveřejní na Neviditelném psu
Marie Kubátová (vedoucí projektu Sen zvířat) v pondělí pošle přihlášku a všechny náležitosti paní Harigelové. Sice je to po termínu, ale místo jěště je, byla moc ochotná . Paní Harigelovou jsem informovala o tom, že vyplněnou přihlášku je třeba odeslat obratem.
D) Další dobré nápady jak pomoci útulku (při nichž je ovšem důležitý fungující web):
Miju:
prodej virtuálních cihel - z výtěžku by se financovala stavba kotců, oplocení atd.
kokrvnouzi:
... Mám ještě nápad, ohledně těch oblečků... Pokud je paní krejčová, mohla by šít oblečky i "na kšeft" případně třeba dělat tašky na psy jako dělají v útulku Tibet (případně něco jiného, jistě bude zručná), takže bych dala na seznam i materiál na toto.. Možná se dala podniknout také nějaká aukce na podporu útulku viz. Tibet
... tak snad jsem nic nevynechala...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 21:42
- Nahlásit
maixnerova
Sběrné místo pro tuhle akci může být u mne, pokud budete chtít, ozvětě se na:
grafika9@volny.cz
nebo u Renaty
já bych jen doplnila...potřebovala bych nějak vědět kdo, kdy a co,páč nejni jistý,esi se do tý doby nevoběsim ,tak aby se to nějak naplánovalo
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 21:52
- Nahlásit
davidkova renata
esi se do tý doby nevoběsim
tak to určitě dejte vědět, pani, .... kdybyste potřebovala zatahat za nohu
všichni
jak jsem dnes volala paní H. ohledně ověření účtu a Snu zvířat, říkala mi, že dnes u ní byl nějaký pán a přivezl konzervy a deky - prý si přečetl výzvu na internetu... Dále se jí ozvali z útulku z Plzně a nabídli jí pomoc.. paní byla opravdu dojatá, všem moc děkuje...
|