Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Sbírka pro Azyl Rita
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 13:16
- Nahlásit

Pošlete mi nějaké údaje, hodím si to na web.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 13:30
- Nahlásit

Už jsem plakát našla a hodila si to tam.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:03
- Nahlásit

Mucholabka
poslala jsem ti mail

Biluška
s těma miskama díky za tip . Uvidíme, kolik se toho sejde a kolik bude jěště třeba a pak bychom se domluvily, že bych ti případně poslala prachy na účet a někdo z jihomoravské sekce , by to vzal do Prahy na Sen zvířat. Napíšu ti mail, až budu vědět víc..

Jinak modrej šelťák tam opravdu je. Byl 5x v adopci, má silnou cukrovku, čili hodně pije a stejně hodně čůrá... všude... Jeho moč, coby cukrovkáře, čpí mnohem víc než zdravýho pejsa. Paní Harigelová už ho nikomu k adopci dávat nechce.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:11
- Nahlásit

HOLKY BOMBAAAAAAAA

máme seno zadara a hodně moc. Ozvala se mi ta paní z Jablůnčina inzerátu . Je to v Suchdole, shrabaný a přikrytý, paní to odhadovala na plnou Avii... Pomůžou nám to kdyžtak nacpat do pytlů. Teď jenom musíme vymyslet odvoz... Nejspíš se s Petrem budem muset otočit - už budeme brát boudu, dřevěný desky, 30 balíků slámy...

Pokud bude třeba, příští seno bude taky naše - říkala jsem jí, že je to pro útulek... se kozy a ovečka pomějou

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:18
- Nahlásit

maixnerova
no super ,kdybyste potřebovali pomoci,tak řekni

Hanca
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:20
- Nahlásit

http://aukro.cz/item421595375_psi_bouda.html

co toto? ale problém v odvozu a musel by se tam někdo zaregistrovat.

Ale už by to byly zase peníze navíc!

Hanca
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:21
- Nahlásit

Super, že vyšlo to seno v Suchdole. Jsi jednička!!!!!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:35
- Nahlásit

Hanca
Já tam zaregistrovaná jsem, ale s penězma nepomůžu.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:38
- Nahlásit

mě napadlo,že ta bouda co se dávala Hanca by se možná mohla koupit příští měsíc,nebo jiná jinej měsíc ,ted budem asi všici vycuclí,jako myslím to v dobrém

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:38
- Nahlásit

brezen2008

kdybys mohla pomoct to seno napytlovat, bylo by to skvělý... domluvíme se... Písni mi prosím tě na mail, kdy bys mohla a kdy ne. Dííííííííky

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:40
- Nahlásit

Hanca
Super, že vyšlo to seno v Suchdole. Jsi jednička!!!!!

já nééééé, to Jablůnka objevila inzerát . Já tam akorát poslala mail...

Hanca
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:45
- Nahlásit

brezen 2008
jasně, to já jen, že jsem tu boudu náhodou našla na internetu. To jen, že když se hledá, tak se dá občas najít zajímavé věci.
To třeba příště .....

Jablůnka JE TAKY JEDNIČKA :-D

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:49
- Nahlásit

Hanca
co toto? ale problém v odvozu a musel by se tam někdo zaregistrovat.

hmmm, ta je dobrá ...

od tebe mám jěště 675 ,- (slámu uhradím já)
od Kachny 175,-
tj.: 850,- by bylo k dispozici na další boudu

Takže kdyby se cena nějak moc nevyšplhala, základní kapitál by byl . Co vy na to?

Atika
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:50
- Nahlásit

Na tom aukru ta bouda je pevná cena, mohla bych poslat těch 200,-, kdyby to pomohlo. Víc fakt nemůžu. Odklepnout ji můžu taky, jsem tam taky registrovaná, ale moc tam nekupuju, tak nemám moc zkušeností. Ale tady jsou peníze zase při předání, tak nic ošidit nejde.

Atika
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:52
- Nahlásit

Holky tady cena šplhat nebude, je to cena "Kup teď" - to znamená, kdo odklepne první, tak ji má za tu vyvolávačku.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 14:55 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Atika

áááááá ozval se profík . Atiko, odklepni to, prosím tě... Těch 150,- ráda dám.

Atika
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 15:05
- Nahlásit

Je naše, teď musím počkat, až se mi ozve prodávající a pak zopakujem postup jo? Napiš mi prosímtě č. účtu do mailu, ať ti taky pošlu příspěvěk. Jdu teď do práce, ale budu si to hlídat a až dostanu kontakt tak přepošlu a domluvím

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 15:13
- Nahlásit

Atika
Je naše, teď musím počkat, až se mi ozve prodávající a pak zopakujem postup jo?

no jasnněěěěě, jako dyckýýýýý

Napiš mi prosímtě č. účtu do mailu, ať ti taky pošlu příspěvěk

napíšu, děkuju

Teď ěště musím zavolat Petrovi, že jedna akce bude v sobotu dopoledne (nová bouda + seno) a druhá odpoledne, ajvaj, ten taky bude určitě skákat radostí

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 15:15
- Nahlásit

Atika

mimochodem, to je ěště víc bouda jako kráva než ta první

Atika
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 15:17
- Nahlásit

To jo, to bude určo aspoň 5 psů v novým.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 15:23
- Nahlásit

maixnerova
Ty misky můžu když tak poslat v balíku poštou. Jsou lehounké.

Ad šelťák - je ta cukrovka potvrzená veterinou? Nebo to jenom říká paní Harigelová? Podle jejich prvních informací měl totiž taky pes být chudozubý (je plnochrupý), slepý (má modré oči, charakteristický znak blue-merle šeltií) a nervově postižený (normální, prdlý, uštěkaný šelťák) Pokud byl skutečně 5x vrácen z adopce tak má teda neskutečnou smůlu. Nezdá se mi, že by tolik lidí vrátilo psa jenom kvůli cukrovce a smradlavé moči. Prosím, prosím, zkus to zjistit. Kuji.

V zimě bych mohla pomoci se sehnáním nějakého grantu. Nakonec, je to moje práce , ale teď to nedám časově. Ovšem základním předpokladem je, aby Azyl Rita bylo občanské sdružení, nebo jiná forma neziskovky. Prosím, zjisti i tohle. Nespoléhej se na to co paní Harigelová řekne, ale chtěj vidět nějaké papíry. Ty babky-útulkářky v tom mají šílené zmatky. Většinou tvrdí, že mají OS a nakonec zjistím, že jediné co mají je dohoda s obecním úřadem o odchytu psů

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 15:58
- Nahlásit

Biluška
ohledně toho šelťáka trochu nevím jak bych to zjišťovala, vet nejsem a abych požadovala dobrozdání od veterináře nebo potvrzení o vrácení z adopce, to asi nee..
Naopak paní H. jako majitelka soukromého útulku, který nedostává žádné státní dotace, si může vybírat kterého psa a komu dá. Pak je ovšem samozřejmě odkázána jen na to, jestli jí bude někdo ochoten pomoci.

Mluvila jsem s ní o problematice adopce, není pravda, že by psy vůbec nevydávala. Od března jich vydala 11 (sama mi nabídla, že mi dá k dispozici kopie předávacích listů), ale vydává je jen tomu koho hodně dobře zná. Čili to skutečně není na inzerování nebo nabídku na stránkách, to se akorát lidi naštvou, když tam přijedou a odjedou s prázdnou, protože 30 minut k tomu, aby se lidi poznali fakt nestačí...
Myslím, že pokud se o psy dobře stará a to věřím, že ano, je jen na ní, jak se ohledně adopce bude rozhodovat.

S tím Občanským sdružením díky za radu, zjistím co se dá

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 16:06 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Biluška

...když to vezmeš z lepší stránky, u ní určitě nehrozí předání problematického psa (i když měl jen zánět v uchu) na umisťovací výstavě sympatickému fousáčovi, co bydlí někde za rohem ...

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 16:22
- Nahlásit

maixnerova
Ozvala se mi ta paní z Jablůnčina inzerátu
Bezva,tak to sem moc ráda,že to vyšlo.
A já mám díky Atice pračku......holky ste skvělý!!!

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 16:55
- Nahlásit

maixnerova
taky se přimlouvám za více info o modrém šeltim. Je na inzulínu?

Biluška
ad modrý šelti: můj šestý smysl zvoní stejně jako tvůj. Navíc, cukrovkář mezi 60 dalšími psy.....(holt jsem otřískaná životem a občas podezíravá).

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 17:04
- Nahlásit

hledám na netu nějaké krmení pro diabetiky, pokud máte tip, sem s ním.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 17:13 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

maixnerova
když to vezmeš z lepší stránky, u ní určitě nehrozí předání problematického psa (i když měl jen zánět v uchu) na umisťovací výstavě sympatickému fousáčovi, co bydlí někde za rohem ...
No to je sice pravda, ale zase umisťovat pouze ke známým je druhý extrém.
Můj názor je, že ten šelťák vůbec v adopci nebyl a "cukrovka" je pouze diagnoza paní Harigelové, nikoliv veta. Možná jsem fakt moc podezřívavá, ale něco mi tady hodně nesedí.
Byla jsem na toho šelťáka koukat někdy z jara. Paní H. mi ho do telefonu popsala tak jak psala výše. O cukrovce mluvila už tehdy, diagnostikovala ji právě podle té smradlavé moči. Může a nemusí mít pravdu. Možná už fakt byla i u veta a je to potvrzené, co my víme. Ale mě to každopádně nesedí.
Prvotním posláním útulku je umísťovat psy do adopce, jinak to není útulek, ale sběrna psů. Pro útulky udělám první poslední, sběrnu podporovat nebudu, je každého věc jestli chce mít jednoho psa, nebo šedesát. Večer jí zavolám a na toho psa se poptám

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 17:29 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Biluška
Večer jí zavolám a na toho psa se poptám
Výsledek dej vědět na Koliích a šeltiích. Pokud bude aspoň trošku rozumný důvod, uhradím vyšetření u veta, případně si beru na sebe financování příslušné diety nebo inzulínu, klidně dlouhodobě. Moje podmínka pro finanční účast je nabízení šelťáka k adopci a testy u veta.
PS: Na psí sběrny taky nemám náladu.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 18:30
- Nahlásit

gabifi
máš sovu

maixnerova
Tak ohledně šelťáka i OS už všechno vím. Paní H. vede všechno jako fyzická osoba což situaci kolem případných dotací dosti komplikuje , ale neřešitelné to není.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 18:38
- Nahlásit

Biluška
jestli to nejni tajný,tak napiš co víš,já se v tom nevyznám,dík

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání