| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:20
- Nahlásit
Biluškamaixnerova
Hm, vzhledem k tomu, že jsem asi trochu nakoukla do podobného zařízení a že Biluška už dokázala pohnout zadkem a pomoct (sorry bilu za ten blbý výraz), dost bych věřila tomu co říká.
Podobně postižených lidí jako Harigelovi je víc. Samozřejmě to z nich udělali lidi-ti provozovatelé se setkali s takovými věcmi, že už jim nezbývá než žít ve světě plném předsudků a o každém mají úsudek dřív, než mrkne okem, to se stává.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:31
- Nahlásit
Ještě jeden dodatek, hodná paní z Čech je proti utrácení psů, nechává je zemřít přirozenou smrtí. Někdy to není to úplně pravé ořechové, to víme všichni, kteří se se smrtí už potkali
Zvláštní, když sem tam poprvé volala, říkala, že před měsícem musela nechat utratit psa, protože byl vážně nemocný a jěště stále z toho byla smutná...
Biloško, proč až teď na 13. straně si vytáhla takový kalibr? Je úžasný jak dobře jsi informována....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:43
- Nahlásit
maixnerova
Biloško, proč až teď na 13. straně si vytáhla takový kalibr?
Protože teď jsem si vzpoměla na toho malamuta a na to, že jsme se o tomhle bavili při té jarní návštěvě. Vadí to něčemu?
Je úžasný jak dobře jsi informována....
Jo, to já bývám. Dost lidem to vadí. Tobě taky?
Jinak jsem ráda, pokud změnila názor a nechala utratit umírajícího psa.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:48 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
PetraK, brezen2008
holky, s těma penězma je to určitě dobrej nápad. Ráda bych ale aby se s ním začalo až potom, co uvidíte Azyl...
Cement by se hodil úplně určitě
Lucka Kratochvílová
Ahoj Lucko , za penízky od tebe jsem objednala u vetky léky. Jedná se o antibiotika, desinfekci a lék na zastavení krvácení, když tam cajti přivezou psa sraženýho autem, protože je to blíž než na Bouchalku. Dnes večer přidala na léky prachy jěště jedna kamarádka, která nechce být jmenována, takže už je na ně 4.100,-. Zítra sem napíšu, kolik čeho a za kolik jsem pořídila - dnes mi léky vetka objednala (budeme je mít bez marže) ...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:49
- Nahlásit
maixnerova
a ty mi pak napiš sem nebo mejlem, v kolika kde mám bejt,až se s pardálkou domluvíte
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:52
- Nahlásit
brezen2008
jasně
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:56
- Nahlásit
PetraK
já už dneska ty léky objednala, abychom to teď do víkendu stihly. Je to ale něco, co bude potřebovat průběžně, takže když budeš chtít a moct přispět třeba na příští várku - bude to skvělý
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 22:00
- Nahlásit
Hanca
tak jestli to nebude pro Vás moc velká zajížĎka stavovat se u mne.
....ááále, já bych tě ráda poznala ...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 22:33
- Nahlásit
ja bych tady do toho nechtela bejt zatahovana jako nejakej arbitr, ja si tam zajedu a udelam osobni nazor, chapu, proc to Sarka dela a chapu taky, proc to spoustu lidi otravilo.
Myslim, ze nejlepsi je, si tam zajet a posoudit na vlastni oci a pokud mozno to sledovat v case, at se jedna, o co chce. Kazdy ma taky nejak nastaveny meritka tolerance, pro jednoho je neci utulek stenicarna, pro jinyho raj pro psy.
Jsem samozrejme zvedava, jaky z toho budete mit pocity a jak se spoluprace bude darit, kazda zkusenost dobra.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 22:43
- Nahlásit
dejavu
Mohla bys tenhle víkend?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 22:45
- Nahlásit
maixnerova
jo, budu se snazit, pokud to nejvyjde, sjedu tam s Monikou Kolkovou nekdy v tento nebo pristi tyden, jak ji to vyjde
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 22:47
- Nahlásit
dejavu
tak se tam treba potkáme
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 22:49
- Nahlásit
pro mne je klicovejch nekolik veci
1) jsou tam psi zrali na utraceni, kteri trpi?
2) mnozi se tam stenata krizencu?
3) ma zajem skutecne psy k adopci vydavat nebo nema cenu tam nikoho posilat, protoze nic nevyda, a tudiz nema cenu ani delat nabidku psu?
4) pokud by se udelala verejna sbirka, je schopna to pak legalne vyuctovat nebo z toho bude pruser, protoze to uctovani prispevku z verejny sbirky je celkem slozity?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 23:07 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
dejavu
na tohle ti tady nikdo relevantně nemůže odpoědět, ale to asi ani nečekáš...
Co se adopce týče - ptala jsem se na to a už hodněkrát to sem napsala, zájemce si paní H. vybírá a lustruje podle svého... spíš dá na doporučení někoho ze svého okruhu přátel a známých. Od března do teď dala k adopci 13 psů.
Čili nabídku jako takovou podle mne cenu dělat nemá, to tam akorát někdo přijede a nasere se...
Výjimku činí akorát případy, kdy tam policajti přivezou psa sraženýho autem v blízkém okolí, protože je to blíž než na Bouchalku. Psi, kteří se takto do útulku dostali paní H. inzerovala v Blesku, vylepováním letáků a informováním okolních radnic.
V těchto případech, by vážně uvítala pomoc s inzercí na webu...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 23:15
- Nahlásit
maixnerova
tak zalezi, jestli to tam nekdo bude chodit fotit a dodavat popisy, neni problem ta zvirata pridavat na nalezence a na www.utulky.estranky.cz do nalezu, to zvladne kazdy
Rovnez ale respektuju Misu, co jim udelala web a nehodlam ji do toho zasahovat
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 23:30
- Nahlásit
dejavu
to já taky... už sem to sem napsala
Cibela nesouhlasí s tím, že paní Harigelová nechce na webu inzerovat psy a na základě toho vydávat do adopce a obava, aby činnost paní H. nepřerostla ve sběratelství. Proto velmi zvažuje jakoukoli další aktivitu směrem k Azylu... Nicméně v závěru mailu je napsáno, že doufá, že mne tímto mailem neodradila od další organizace pomoci tomuto útulku, že skutečně pomůže těm, kterým je určena, tedy psům.
Stanovisko Cibely respektuji a dál si jich považuji. Mají nějaká pravidla a Azyl Rita je nenaplňuje.
Chápu, že si chce vybírat paní H. zájemce o adopci sama a po svém. Není to efektivní, ale chápu jí velmi... Chápu i holky z Cibely, proč to nemůžou akceptovat.
Já jo, proto je pro mne důležitější: že mne tímto mailem neodradila od další organizace pomoci tomuto útulku, že skutečně pomůže těm, kterým je určena, tedy psům.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 23:49
- Nahlásit
maixnerova
preji ti, aby te i ostatni toto naplnilo pocitem uspokojeni a radosti, a Mise z Cibely preji krasne, vesele a zdrave miminko a v jeho zajmu co nejmene stresu a trapeni. Sama si preji, aby se mi konecne podarilo dokopat nektere zakonodarce k tomu, aby se tu pohnulo se situaci, kdy nezodpovedni lide plni utulky, at uz mestske, soukrome ci depozita jako ma p. Harigelova a misto prelevani more lzici jsme se mohli venovat zkvalitnovani pece o par psu, kteri tam zustanou
Na dobrou noc posilam vlci pisnicku od Loreeny McKennitt http://www.youtube.com/watch?v=p8C8AVWLhwI
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 00:01
- Nahlásit
kráááása , dobrou
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 07:39
- Nahlásit
maixnerova
Od března do teď dala k adopci 13 psů.
Ne, Šárko, ona ŘÍKÁ, že dala k adopci 13 psů. V tom je trochu rozdíl. Stejně jako v tom jestli byl šelťák 5x v adopci, nebo o něj mělo zájem 5 lidí, kterým ho nevydala. Prosím, požádej o kontakty na ty lidi a zavolej jim, jestli skutečně toho psa mají. Pak ti uvěřím a změním názor.
zájemce si paní H. vybírá a lustruje podle svého... spíš dá na doporučení někoho ze
Tak ještě jednou k šeltímu - mě ho ona sama nabídla. Jinak bych o tom ani neuvažovala, nechci si brát dalšího psa. Jelikož mi ho sama nabídla uvažovala jsem o jeho záchraně. A pokud mi někdo jeden den nabídne psa a druhý mi beze slova položí telefon nepovažuju to za košer jednání. Spíš přesně naopak.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 08:03 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Biluška
Prosím, požádej o kontakty na ty lidi a zavolej jim, jestli skutečně toho psa mají. Pak ti uvěřím a změním názor.
ano, sama mi to nabídla, papíry, samozřejmě včetně jmen a kontaktů....
Tak ještě jednou k šeltímu - mě ho ona sama nabídla. Jinak bych o tom ani neuvažovala,
Teď někdy ti ho nabídla? Nevyznám se v tom:
Byla jsem tam v zimě kvůli jednomu šelťákovi. Ta paní není nějak moc ochotná psy nabízet dál. Bylo tam pár psů, kteří by se umístit bez problémů dali (takoví ti malí chlupatí ometáci). Pokud vím tak nemá nikde žádnou nabídku, nikde neinzeruje a pod. Nešlo by s ní o tomto promluvit a nějak ji zmanipulovat, aby psy začala vydávat?
Líbo, jěště k tomu, jak jsi sama napsala, že jste se na jaře s Mášenkem v útulku stavovali a začali ohledně šelťáka dohadovat před paní H., tys šelťáka chtěla, on ne, protože jsi mu neřekla, jak jsi teď psala, že je pro tvou matku... promiň, ale já bych dvojici, která se přede mnou začne dohadovat o tom, jestli psa jo nebo ne taky nevydala. Kdysi, když naše první fenka měla štěňata, odjeli proto jedni zájemci s nepořízenou..
Jdu teď do práce a nebudu mít čas reagovat, mrknu sem večer.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 08:32
- Nahlásit
maixnerova
Asi to píšu moc zamotaně. Tak ještě jednou. Na jaře mi o tom psovi řekla Rendik, co dělá šeltie v nouzi. Jelikož jsme tam náhodou měli cestu tak jsme se stavili, že mrknem jak moc zle na tom ten pes. Zajímalo mě to i z hlediska chovatelství, protože pes je s PP. Takže pokud skutečně byl tak moc nemocný chtěla jsem vědět po jakých je rodičích a pod, abych se jim v budoucnu v chovu vyhla. Pes nemocný vůbec nebyl, viz výše. Při té návštěvě jsme se dozvěděli, že paní H. vůbec není nakloněná té myšlence, že by psa někdy někam umístila (stejně jako zbytek) ,ale hodlá si ho doživotně ponechat.
Malá vsuvka - šeltie jsou neskutečně inteligentní psi a vyžadují velmi úzký kontakt s člověkem, tak jako všichni ovčáci a pastevci. Jsou plemena, která byla šlechtěna na pobyt v psincích a smečkách - ohaři, setři a pod.), těm to třeba až tak moc nevadí. Ale šeltie zavřená v kotci, bez možnosti práce, bez kontaktu s člověkem alespoň 20 hodin denně prostě trpí. Je to psychické týrání.
S paní H. jsme si padly do oka, bylo na ní vidět, že je ochotná mi toho psa dát. Já jsem si ho v tu chvíli de facto vzít nechtěla, ale chtěla jsem ho vysvobodit z toho "útulku". Měla jsem doma nakrytou Miu a čerstvý vrh Krtků, rozhodně nebyl správný čas přivážet dalšího psa. Tomáš si to evidentně myslel taky. Měla jsem plán, že psa odvezem a obratem mu najdem nového majitele (věř, že u blue-merle šeltie s PP by to opravdu nebyl problém. Toho psa bych dokázala umístit během pár dní) . Bohužel, tohle jsem nemohla říct Harigelové. Když jsem se začala tvářit jako, že ho chci pro sebe Tomáš to nepochopil a odmítl ho. Při našem odjezdu mi paní H. nabídla, že dcera jede na dva týdny do Hradce Králové, ať zkusím manžela přesvědčit až bude mít slabou chvilku, že by mi ho dcera mohla vzít do toho Hradce. Znova tě upozorňuju, s touto nabídkou přišla sama paní Harigelová. Kývla jsem, že to zkusím. Pak jsme se domluvili, že pokud bych tedy neukecala manžela najdu jiné zájemce, stejně dobré jako já a pošlu je sem. Odvolají se na moje jméno, aby věděla, že jsou opravdu prověření. Několik těch lidí tam skutečně bylo, nicméně psa nedostal ani jeden z nich. Já jsem žila v blahé představě, že když jsem tam poslala tolik zájemců je pes dávno pryč. Dost často mi sem totiž chodí lidé, kteří chtějí koupit šeltii, ale levně. Třeba nějakou s vadou skusu a pod. No proč ne, pořád jsem radši než když kupují bezpapíráky.
Když jsem s H. telefonovala tenhle týden kvůli těm dotacím přišla pochopitelně řeč i na šeltího. Napřed se vymlouvala na těch údajných pět adopcí, pak přiznala barvu, že pes nebyl v adopci ani jednou. STejně tak jsme se dostali i k tomu, že nemá žádnou cukrovku. Když jsem ji tlačila k vet. vyšetření, s tím, že Gabifi všechno zaplatí tak přiznala barvu, že "pes má cukrovku pouze ve stresu". Ty jsi někdy slyšela o cukrovce ve stresu? Schválně se na to můžeme zeptat Neessi. Snažila jsem se jí vysvětlit, že šeltie prostě potřebuje pracovat, jinak je opravdu psychicky týraná. Ona pořád kývala, že jako jo, jo, jo a pak vyhrkla "když já mám strach kam by se dostal, ale kdybyste si ho vzala vy tak vám ho dám". Řekla jsem jí, že o tom popřemýšlím a dám jí vědět. FAkt je, že ač mám plný barák psů nemám s kým běhat agi. Jediná agiliťačka v závodním tréninku je tady momentálně Winky. Uvažovala jsem o tom, že pokud se mi povede najít vhodného majitele pro Kutýse vzala bych si další šeltku na běhání. Respektive, chtěla jsem si nechat štěně po Wince. Probrali jsme to s Mášenkem, dohodli jsme se, že Anorektičku (to potencionální štěně) si tedy nenecháme a zachráníme toho Daníka, či jak se ten šelťák jmenuje. Pro případ,že by se nesnesl s Armanem jsem se domluvila s máti, že by si ho vzala ona. Jako taková náhradní varianta. O tom jak se ke mě zachoval pan Harigel a poté i paní Harigelová už jsem ti napsala asi třikrát.
A tím, že o mě ještě šíří lži, že jsem se snažila dostat psa výměnou za nějaké dotace a vyhrožovala, že jsem zrušila sponzory Desenskému mě teda dostala úplně.
Už to chápeš, nebo jsou ještě nějaké nejasnosti?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 09:06
- Nahlásit
maixnerova
Šárko, ráda si udělám v neděli obrázek sama, v každém případě tam urcitě pojedu.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 09:33
- Nahlásit
a aby se tady v tom Biluška neplácala sama, ještě něco k zamyšlení. Já osobně považuji šeltie za plemeno, které se v útulku "ohřeje" minimálně. Jsou malé, mají výborný kožich = nároky na jídlo a ubytování minimální. Neutíkají, neloví, neperou se, nekoušou atd. atd. Navíc, šelti v azylu Rita je s PP, mladý a v atraktivní blu-merle barvě. To z něj dělá kandidáta na okamžitou adopci. Bohužel to kandidátství je tak horké, že by o něj měly určitě zájem i rozmnožovny - přesto nevidím důvod odmítat seriozní nabídky na osvojení.
Hledat útulkovým psům domov je stejně důležitá část jejich záchrany, jako ubytování, jídlo, veterinární péče a slušné zacházení
|
Pardálka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 09:46
- Nahlásit
gabifi
máš samozřejmě pravdu, ale zatím tady dohromady nikdo není schopen říci, jak to ve skutečnosti je. hlavně myslím, že není nutné "foukat do ohně".
jedu tam v sobotu, takže stejně jako Gerda - uvidíme, poreferujem.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 09:57
- Nahlásit
Pardálka
nebylo mým cílem vás od pomoci a návštěvy zrazovat. Naopak, můžete v azylu jemně naznačit nezbytnost adopcí. A navíc, z vaší návštěvy budou profitovat psi. Takže hodně štěstí
|
Pardálka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:01
- Nahlásit
gabifi
Takže hodně štěstí
díky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:05
- Nahlásit
gabifi
Naopak, můžete v azylu jemně naznačit nezbytnost adopcí.
Samozřejmě se pokusíme, sobotní várka bude hlodat v sobotu, nedělní várka v neděli.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:08
- Nahlásit
a pak se tu může každej napsat co viděla jak se mu to líbí či nelíbí,já se tedy těším jako že uvidím zas jiné psy než svoje
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:36
- Nahlásit
gabifi
tam jedu taky s gerdou v neděli, co uvidim to napíšu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 16:02
- Nahlásit
Jimmi
brezen2008
Gerda
Pardálka
Tam relativně není k vidění nic špatného, je to útulek jako každý jiný. Nebo mohl by být, kdyby to tam ti psi neměli na doživotí.
|