Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Sbírka pro Azyl Rita
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:27
- Nahlásit

maixnerova

O. K. takže jestli máš možnost sehnat léky, bude možná lepší, když hodím prachy na ně, protože léků není nikdy dost.

zaúkolovala jsem kolegyni, jejíž maminka dělá někde ve zdravotnictví, aby pozjistila, jestli by z ní nemohla vytáhnout nějaký zdravotnický matroš. Výsledek zatím nevím, nemůžu kolegyňku zastihnout.

Hrozně mě štve, že se jednak o víkendu nemůžu připojit a druhak, že se mi ty věci slezou až za nějakou dobu, co jsem teď měla jsem posílala včera Dášence do Lučan, takže jsem naprosto prázdná a nějakou dobu to potrvá, než dám další matroš dohromady.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:04
- Nahlásit

PetraK
nic si ztoho nedělej,já až se daj věci sem té paní,tak mi bude zase dlouho trvat než něco seženu,ale peníze těch 200,-bych mohla posílat každej měsíc,to mě tak napadlo

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:49
- Nahlásit

brezen2008
to jsem si říkala taky, že dám trvalej příkaz - ale napadla mě jiná věc právě - když jsem nad tím tak přemýšlela - když ty prachy budem posílat tak půjdou do normálního provozu (žrádlo atd.) protože pochopitelně potřeba budou vždycky, ale když by se neposlaly, alébrž by se za ně koupilo něco konkrétního - já nevím, třeba prkna, nebo něco na stavbu kotců, nebo by se zase podařilo něco někde odkoupit, tak se tím jakoby pořeší víc. Nevím jestli to dobře vysvětluju - zkusím to na příkladu z normoš domácnosti - když přijde klasicky vejplata, tak se použije na běžný chod domácnosti a dá to fušku z těch peněz něco dát stranou na to, co teď momentálně sice nepotřebuju, ale potřebovat tutově budu (nebo to chci)- já nevím, třeba větší lednici. Kdežto, když se ty prachy dají stranou ještě než dorazí na ten účet, tak je na tu lednici podstatně dřív. Víte co mám na mysli???? Že je těžký ukrojit z koláče kterej už má stabilní velikost, ale když je ještě jeden kousek k tomu navíc.... Nevím, jestli to vysvětluju dobře?????? Co na to ostatní a hlavně paní maixnerová?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:54 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

PetraK

Vysvětluješ to moc dobře

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 13:17
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

dík za pochvalu náčelníku

maixnerová

pani myslíte, že by se jim šiknul třeba cement???? Myslim, že bych mohla něco "ukrást" na chalupě

brezen2008
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 13:57
- Nahlásit

PetraK
chápu to,já to měla taky na mysli,jako že dám maixnerové 200,- každej měsíc a ona ta za to něco koupí nebo tak něco

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 15:16
- Nahlásit

brezen2008

no ale se musíme zeptat, jestli se chce paní maixnerové
takhle každej měsíc angažovat - aby na to totiž měla čas a hlavně síly.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 15:39
- Nahlásit

PetraK
no jasně,až co ona na to

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 15:40
- Nahlásit

brezen2008

tak až přijde tak se zeptejte pani, prosím, páč já doma teď nemám počitadlo a jsem na písí enem v práci

brezen2008
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 15:43
- Nahlásit

maixnerovašlo by to,že bych já + třebas PetraK nebo i jinej,např. dávali,já mohu 200.- každej měsíc a ty bys za to koupila nějaké věci do utulku?
PetraK
je to správná otázka?

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 15:59
- Nahlásit

All
Je mi líto, že šlápnu maixnerové do snu a do takhle krásně rozjetého plánu, ale nedá mi to a musím se s vámi podělit o svoji nejčerstěvější zkušenost s tímto "útulekem", nebo lépe sběrnou psů.
Na jaře mi volala Dejavu, že je tam blue-merle pejsek šeltie. Někteří tuto kauzu znáte, ale popíšu ji pro ty nové. Volala jsem paní H. a ta mi sdělila, že pes je slepý, nervově postižený, silně chudozubý (má jen pár zubů, asi psinkový chrup, nebo něco takového), neustále hrozně slintá a nejspíš má cukrovku,neboť mu velmi zvlášťně smrdí moč. Měli jsme v té době cestu kolem a rozhodli se, že se tam zastavíme, mrknem na psa a ohodnotíme ten zdravotní stav a klub šeltií se pokusí sehnat buď chovatele, nebo nového majitele. K mému velkému překvapení tam pobíhal zcela zdravý, mladý, plnochrupý šelťák.
Slepý = má modré oči. Paní H. ho automaticky vyhodnotila jako slepého. Nějak se nezatěžovala tím, že blue merle psi modré oči mívají. Prý to nevěděla.
Chudozubý = plnochrupý pes, má dokonce i M2, což se dneska podaří málokteré šeltii.
Neustále šíleně slintá = paní H. přiznala, že když ho sem vezli tak hrozně slintal, určitě je nějak nemocný, protože takhle neslintají ani bernardýni. Prostým faktem, že psovi prostě mohlo být špatně v autě se nezatěžovala.
Nervově postižený = normální zdravá, aktivní, šeltie. Je to holt jiná povaha než novofulaňďani a NO, na které je zvyklá. Šeltičky běhají trošku jinak než NO, neklušou, spíš jakoby poskakují a samozřejmě hodně a rádi štěkají.
Cukrovka = tak tohle nevím, do psa nevidím, ale vzhledem k těm ostatním věcem si myslím, že tohle bude stejný případ.
Domluvili jsme se, že jí seženu vhodného zájemce, skutečně prověřeného, který se odvolá na mě a ona mu psa dá. Těch zájemců se tam hlásilo několik (nemluvím o "cizích" lidech, pouze o těch, které jsem poslala já, nebo jiní šeltičkáři. Všechno to byli lidi, kterým bych s klidem prodala vlastní vymazlené štěně ).
Předevčírem jsem s ní mluvila já. Měli jsme dost dlouhý telefonát, vyslechla jsem si všechny její obavy o osud psů daných do adopce a ač s tím nesouhlasím řekla jsem jí, že je její věc jestli si chce všechny psy nechat, ale ať si uvědomí náročnost svého podnikání. Paní sama navrhla, že kdybych si vzala toho psa já tak mi ho dá. Dva dny jsem o tom přemýšlela a pak jsme se doma dohodli, že do toho teda půjdem. Máme sice psů víc než dost, ale při představě toho psa v útulku je mi do breku. Navíc mi chybí mladý agiliťák . Pro jistotu jsem se ještě domluvila s mamkou, že kdyby Badík nějak nezapadl do smečky dáme ho k ní. Máti byla nadšená.
Ještě malá vsuvka - Bady v útulku zplodil štěńata s nějakou malou, černou fenkou. Asi proto, aby bylo na světě víc voříšků.
Druhá vsuvka - přetlumočila jsem paní H. nabídku Gabifi, že zaplatí vyšetření a léčbu toho psa. Paní se začala vytáčet s tím, že tam veta měli, že na něho koukal a že Badík nemá cukrovku jako takovou, že má zvláštní formu cukrovky, která propuká pouze ve stresu a právě tím, že by ho dala do adopce by vznikl ten stres.......
Dneska ráno jsem tam teda volala, že si psa vezmem. Telefon mi zvedl pan Harigel. Když jsem mu vysvětlila o co jde velmi nevybíravými slovy a dost hrubým tónem mi řekl, že to teda ani náhodou, že mi toho psa nedá. Rozhodla jsem se, že o tomto chci mluvit s paní. Volala jsem během dneška asi desetkrát. Nikdy mi nezvedla telefon. Dvakrát-třikrát to zazvonilo a "volaný účastník hovor odmítá". Nakonec jsem zavolala z jiného čísla. Milý a vstřícný hlas paní Harigelové byl pryč jako mávnutím proutku jakmile zjistila, že mluví se mnou. Rázem klesl o oktávu níž, prohlásila pouze :" Co chcete?"
- "já vám volám kvůli tomu šelťákovi, jak jsme spolu mluvili"
A ONA MI POLOŽILA TELEFON. Bez jakéhokoliv slova vysvětelní, žádné - "víte, manžel si ho chce nechat", žádné "já jsem si to rozmyslela", prostě mi položila telefon.

Holky, prosím, rozmyslete si komu vlastně chcete pomáhat a proč.
Aby si mohl sbírat psy a množit vořechy?
Zdaleka tam nejsou jenom staří a nemocní. Když jsme tam byli na jaře byl tam plný kotec štěňat NO (od dvou měsíců do roku, tak min. deset). Ten šelťák má tak rok. Ta fenečka, s kterou měl šťěňata má tak dva-čtyři roky. Viděla jsem tam malamuty - starší, ale pořád plné energie.... Lidi, proč vlastně chcete pomáhat někomu kdo zavřel šedesát psů do kotce a nechce jim umožnit normální život?

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 15:59
- Nahlásit

brezen2008

je to správná otázka

no v podstatě je, ale ty jo to si myslím-když nad tím tak přemýšlím, že dlouhodobě stejně asi nepůjde, jestli jsem to dobře pochopila, má paní Maixnerů taky svýho dost. No uvidíme, jak se k tomu vyjádří.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:08
- Nahlásit

Biluška
Lidi, proč vlastně chcete pomáhat někomu kdo zavřel šedesát psů do kotce a nechce jim umožnit normální život?
no to bysme asi možná nechtěli..víš možná,že v sobotu(neděli) až tam člověk bude a uvidí..tak se uvidí.Nevím co říct jinýho...

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:15
- Nahlásit

davidkova renata
Jo, tak se podívej a udělej si úsudek kolik z těch psů je opravdu nemocných a kolik jich má "cukrovku ze stresu"
Nakonec, i o staré a nemocné psy mají lidi zájem. Minimální, ale mají. Viz třeba Tonička od maixnerové, nebo moje Braisy. Není důvod je nenabízet. O těch mladých vůbec nemluvím. Chudák Badík se v sobotu už mohl prohánět po překážkách. Místo toho ho čeká 15 let v jednom zabahněném kotci, protože má "cukrovku" Mě se otvírá kudla v kapse.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:19
- Nahlásit

davidkova renata
jo souhlas s stebou,uvidíme auvidíme

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:19
- Nahlásit

Biluška
se nerosčiluj,akorát chci říct,že to tak bejt klidně může,ale lidi to prostě potřebujou vidět na vlastní oči,páč takhle zprostředkovaně...dyk víš jak to je.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:23
- Nahlásit

davidkova renata
No jo, dyť tě chápu. Tak koukej a vem si hodně seruprámu, protože ty kvanta ovčáků s tebou švihnou. Paní se na ně specializuje

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:25
- Nahlásit

Biluška

no já teď nemůžu nic k tomu říct - ale mozek mi to do té doby, než se tam dostanu určitě zaměstná, jsem zvědavá s čím přijdou po víkendu ostatní.

Musím teď už letět, budu až zase zítra.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:25
- Nahlásit

Biluška
protože ty kvanta ovčáků s tebou švihnou. Paní se na ně specializuje

brezen2008
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 17:10
- Nahlásit

taky jsem slišela zatím jeden názor od kluka co dělá v Petku,takže v sobotu uvidím a pak si to sem klidně napíšem co a jak se nám líbi či nelíbí
a podle toho se rozhodnem a uděláme si obrázek
Biluška
klid,ale dík za to

maixnerova
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 17:39 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Biluška, All

Já jsem si zase vyslechla jiný příběh.

Na jaře do Azylu Rita přijeli nějací manželé až odněkud z Moravy. Paní moc chtěla šelťáka. Pán byl proti,....že už takhle mají spoutu psů a samé fenky, také manželce vyčítal, že psa, kterého si vzala z útulku nechala kastrovat.
Tatáž paní jí volala někdy předevčírem. Byla móóóc milá, pokecaly o psech o životě..., s tím, že až pojede ta paní z Moravy do našich končin, určitě se zastaví...

Další den volala ta samá paní znovu, telefon paní Harigelové vzal její muž. Paní z Moravy byla opět velmi milá a řekla panu Harigelovi, že si přijedou pro toho šelťáka, že už je s paní Harigelovou domluvená. Pak si telefon vzala k uchu paní Harigelová a jasně řekla, že šelťáka nikomu nevydá.
Paní z Moravy začala mluvit o grantech, které by mohla opatřit a jen tak mezi řečí také o tom, že spoustě lidem rozmluvila sponzorovat R. Desenského...

Historka, z který se mi opravdu zvedl kufr....

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 17:56
- Nahlásit

maixnerova
No tak já ti ten příběh uvedu na pravou míru. Odstavec jedna sedí. Paní nechtěla mooooc šelťáka pro sebe, paní chtěla šelťáka odvézt z toho útulku a najít mu nějaké nové majitele,neboť předem od Dejavu slyšela varování, že Harigelovi psy hodně neradi dávají do adopce a měla strach, že toho šelťáka nebudou chtít dát. Jak vidíš tak oprávněně. Bohužel se paní předem nedomluvila s pánem. Pán měl tudíž strach, že psa si opravdu chci nechat a to on nechtěl. Žádnou kastraci nikdy nikomu nevyčítal, pánovi jsou veškeré věci kolem mých psů naprosto volné. Je mu jedno jestli je všechny nakreju, všechny vykastruju, nebo všechny prodám.

Z druhého odstavce sedí pouze ta první věta. Paní z Moravy byla milá a slušná, pán z Čech byl také velmi milý. Postěžoval si mi, že je nemocný a že manželka je někde pryč. Řekla jsem mu, ať je tak hodný a vyřídí manželce, že si toho šelťáka teda vezmem a že jí zavolám až bude doma. Pán z Čech naráz přestal být velmi milý a hodně hnusným tónem mi oznámil, že to teda ani omylem, neboť on si psa nechává a nikam ho nedá. Pak ještě spustil historku o tom, jak pes byl pětkrát v adopci atd.
Paní z Čech předevčírem přiznala, že pes nebyl v adopci ani jednou, ale BYLO NA NĚHO PĚT ZÁJEMCŮ. Názor na tento rozdíl si udělej sama. Paní Harigelová si telefon k uchu nevzala, neboť tam vůbec nebyla. Telefon nezvedla ani když jsem jí v průběhu dne tolikrát volala. Viz tak, jak to píšu vedle.
Možnost zajištění grantů jsem jí nabízela předevčírem, nikoliv dneska. Taky jsem jí řekla, že se s nimi nebudu obtěžovat pokud nebude nabízet psy do adopce a měla jsem dojem, že jsme dospěli k jakési dohodě, že alespoň ti mladí psi by mohli jít. Dohodli jsme se, že se tam zastavím ten víkend co budu v Praze a že to proberem. Ujišťuji tě, že po dnešní zkušenosti se nikde nezastavím a s žádnými dotacemi se obtěžovat nebudu!
Ano, přišla řeč i na Desenského. V souvislosti s Akélou, kdy jsem paní žádala, aby mi dala vědět kdyby se náhodou někdy podobný pes objevil u ní. Žádala jsem ji o to už na jaře. Paní H. si sama na Desenského velmi stěžovala, že jeho práce se psy je jenom kamufláž, že si hraje na šamana a lidi mu cpou prachy. Vyzníval z toho takový podtón "proč je radši nedají mě", ale o to tady teď nejde. Dneska už jsem s ní nemluvila o žádných grantech, ani o RD, protože mi položila telefon sotva jsem se představila.

Udělej si obrázek sama a pomáhej si komu chceš. Tahle pomoc je silně kontraproduktivní, ale je mi jasné, že dokud si nespálíš prsty tak to neuznáš. Přeju ti, aby sis je spálila co nejdřív a aby tě to bolelo co nejmíň.

A s tím zvedáním kufru máš naprostou pravdu, mě se ze lží zvedá taky.

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 18:48
- Nahlásit

maixnerova
Historka, z který se mi opravdu zvedl kufr....
nevidím nic na zvedání, a rozmluvit sponzoring pro nemakačenka s tachyonem je velmi zaslouženíhodná věc....

A vzhledem k tomu, že ovčouni mi jedno nejsou, tak se o tohle budu zajímat. Na fotkách útulku jsou velmi pěkní a evidentně mladí psi, a jestli někdo množí ještě bezpapíráky a křížence, místo aby potřebným našel domov, tak to je spíš na blití...

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 19:53
- Nahlásit

Ebony
vzhledem k tomu, že ovčouni mi jedno nejsou, tak se o tohle budu zajímat. Na fotkách útulku jsou velmi pěkní a evidentně mladí psi, a jestli někdo množí ještě bezpapíráky a křížence, místo aby potřebným našel domov, tak to je spíš na blití...
Zkus tam zavolat jako zájemce o nějakého psa a uvidíš

maixnerova
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 20:34
- Nahlásit

Ebony

... ale tady teď vůbec nejde o RD - nejsou s paní Harigelovou žádní kamarádi, ví o sobě... toť vše. Skutečně se zmínila o tom, že nesouhlasí s některými jeho postupy.
Jde o formu nátlaku... Na mě i zde v diskuzi to dělá dojem, že Biluška něco chtěla, nedostala, přitvrzuje a stupňuje tlak... je mi z toho docela hodně smutno...

Už asi před týdnem jsem kvůli webu mailem komunikovala s Cibelou (zřizovatelem). Ptala jsem se jich, proč je web Rity tak chudý. Přišel mi věcný mail, který nejsem oprávněna zde zveřejnit. Snad se dotyčná, která mi ho poslala nebude moc zlobit, když popíšu stručně jeho obsah.
Cibela nesouhlasí s tím, že paní Harigelová nechce na webu inzerovat psy a na základě toho vydávat do adopce a obava, aby činnost paní H. nepřerostla ve sběratelství. Proto velmi zvažuje jakoukoli další aktivitu směrem k Azylu... Nicméně v závěru mailu je napsáno, že doufá, že mne tímto mailem neodradila od další organizace pomoci tomuto útulku, že skutečně pomůže těm, kterým je určena, tedy psům.
Stanovisko Cibely respektuji a dál si jich považuji. Mají nějaká pravidla a Azyl Rita je nenaplňuje.

Na adopci jsem se paní H. zeptala. Řekla mi to, co už jsem sem napsala x krát. Skutečně vydává psy jen svým známým nebo lidem, za které se zaručí její přátelé.

Od března tak dala do adopce 11 psů tento týden 2 další. Budu mít k dispozici kopie předávacích papírů.
Azyl Rita nepobírá žádné dotace a jakým způsobem rozhoduje o adopci je jejich věc. Samozřejmě pak musí počítat s důsledky...

O tom, že tam většinou má staré a nemocné psy nezpochybnila ani Líba...
Byla jsem tam v zimě kvůli jednomu šelťákovi. Ta paní není nějak moc ochotná psy nabízet dál. Bylo tam pár psů, kteří by se umístit bez problémů dali (takoví ti malí chlupatí ometáci). Pokud vím tak nemá nikde žádnou nabídku, nikde neinzeruje a pod. Nešlo by s ní o tomto promluvit a nějak ji zmanipulovat, aby psy začala vydávat? I když většina je fakt těch obrovských vlčáků, starých, nemocných a uštěkaných

Obrázek jak to v útulku chodí si každý může udělat sám. Nejsou tam žádné vyhrazené úřední hodiny a nejsou obehnaní vysokým plotem.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 20:47 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

....a jěště bych chtěla poprosit, tohle téma je zaměřeno k pomoci. Jestli má někdo k Azylu Rita vážný výhrady, založte si prosím vlastní téma. Pokud má někdo názor, že Azylu by se pomáhat nemělo, jasně, tohle jsou veřejné stránky, ale nerada bych, aby se tohle téma zaplácávalo, sáhodlouhými diskuzemi, když se tu s lidmi, kteří pomoci chtějí, potřebujem konkrétně věcně domluvit. Díky

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:04
- Nahlásit

maixnerova
Na mě i zde v diskuzi to dělá dojem, že Biluška něco chtěla, nedostala, přitvrzuje a stupňuje tlak... je mi z toho docela hodně smutno...
Tak to doufám nemyslíš vážně. Co jsem měla chtít, dvanáctého psa? Myslíš, že s těmi co mám je málo starostí? Že mě stojí málo peněz? Chtěla jsem akorát tomu šeltímu pomoc. Stálo by mě to další nervy, další peníze, další zničené věci doma....
Přišel mi věcný mail, který nejsem oprávněna zde zveřejnit
Klidně na rovinu přiznej, že holky z Cibely s ní odmítly spolupracovat. Ona sama to přiznává, doslova řekla, že se pohádaly, protože Cibela chtěla, aby vydávala psy.

Od března tak dala do adopce 11 psů tento týden 2 další. Budu mít k dispozici kopie předávacích papírů.
Jenom jestli to není stejná pohádka jako ta cukrovka. Chtěj radši kontakty na ty lidi a zavolej jim. Napsat papír, ve kterém předávám psa Bobíka paní Vopršálkové není žádný problém.

O tom, že tam většinou má staré a nemocné psy nezpochybnila ani Líba...
Ne, nezpochybnila. Ale taky říkám, že je tam spousta mladých, zdravých psů, kteří už dávno mohli mít svého páníčka. Nakonec ti staří taky.

jěště bych chtěla poprosit, tohle téma je zaměřeno k pomoci. Jestli má někdo k Azylu Rita vážný výhrady, založte si prosím vlastní téma.
Já myslím, že to správné místo je právě tady. Lidé, kteří do té sběrny investují své peníze a čas mají právo znát i tu druhou stránku. Úsudek si klidně může udělat každý sám.

Ještě jeden dodatek, hodná paní z Čech je proti utrácení psů, nechává je zemřít přirozenou smrtí. Někdy to není to úplně pravé ořechové, to víme všichni, kteří se se smrtí už potkali

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:09
- Nahlásit

Biluška
hodná paní z Čech je proti utrácení psů, nechává je zemřít přirozenou smrtí
tak jestli je tohle pravda,tak to beze mě ,na tohle jsem hodně vysazená a v ten moment mi je fuk ,jestli tu zaplácávám místo

Miju
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:15
- Nahlásit

nejhorsi je, ze proti tomu NEMUZEME nic delat...

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:17
- Nahlásit

davidkova renata
tak jestli je tohle pravda,tak to beze mě
Zeptej se Dejavu, ta to slyšela z více stran. Když jsem tam byla já tak se tam potácel malamut s ochrnutou nohou.
U malýho psa chybějící noha celkem není problém, ale u velkého, těžkého plemene bohužel ano.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání