Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Sbírka pro Azyl Rita
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Autor Zpráva
Jimmi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 14:38
- Nahlásit

Ahoj, dneska jsem byla s Gerdou a Davídkovou, na takové malé inspekci, abychom si na vlastní oči ověřily, jak azyl vypadá a jak to tam funguje.
V azylu je 80% ovčounoů. Jak starých a velmi nemocných, tak mladých, podle mého názoru vhodných k adopci. Jeden ovčoun už sám nechodí. Je tam asi deset štěňat, jednak 5 ovčounů stáří 4,5 měsíce, dva maličtí černí hladkosrstí kříženečci a tři velmi malá štěňátka jedné béžové kříženky z domečku. Maminka vypadá jako trochu tlustej boloňáček )všechny údaje dle sdělení paní Haringelové). Taky tam jsou dvě mladinké kozičky a ovečka.
Psi jsou dobře živení, mají v kotcích čisto, u mnohých plné misky granulek. U některých chyběla voda, nebo byla špinavá, ale to se dá pochopit, protože manželé Haringelové, právě přijeli a hned začali vodu měnit a doplňovat. S vodou je to tam velmi špatný, protože se musí dovážet v barelech. Ubytování v kotcích je ptak jak je popsáno výše. Výběhy a možnost proběhnutí psi pají. Ovšem jenom v určeným výběhu. Gerda se zeptlala, jestli by bylo možný vzít ty štěnda ovčounků na vodítko a trochu se s nima projít. Tak to nešlo., že je pustí, ale až po našem odjezdu. Ze štěňátka od kříženky boloňáčka jsme obě vyfocené a fotky dá na net Davídková.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 14:51
- Nahlásit

Hanca
Jen chci doplnit, že to krmivo od Eukanuby dostalo více útulků, takže toho asi nemohlo být mnoho.
Eukanuba a Iams pro útulky (Poděbrady, 27/6/2008)

Třeba paní Lišková ze Srbců dostala 2500 kg granulí, takže až tak málo to není

Jimmi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 14:54
- Nahlásit

Sakra sem to poslala a není to celý

Co se týče vydávání psů... jsem na rozpacích, protože to opravdu vůbec není růžové. Paní Haringelová říkala, že pojede na Sen zvířat do Prahy a vezme tam nějaké štěňata. Konkrétně nebylo řečeno, která. U každého zvířete kromě štěňat, nám bylo vysvětlo, co má za chorobu nebo povahou vadu, pro kterou nemůže do adopce. Mě osobně to přišlo divný. Jsou tam mladí a i vyloženě hezcí psi a fenky, kterým by mělo být dopřáno zkusit nějakého hodného majitele. Šeltii nevydá ani náhodou. Dost se u toho rozčílili, víc pan Haringel.
Na závěr bych řekla za sebe jedno. Paní Haringelová si pomoc zaslouží, ale u mě s výhradami. Na adopci mají oba dost vyhraněný názor. O všechny psi a ostatní se podle mě dobře starají a pesani se u nich mají dobře. Pokud se tedy najde někdo, kdo s paní Haringelovou probere možnosti i jiných psů k adopci než štěňat a přiměje jí inzerovat i psy podle ní "nějak nemocné nebo s vadou" budu ochotná v rámci svých možností na útulek přispět.
S paní Heringelovou se doufám uvidím na Snu zvířat a jsem opravdu zvědavá, kolik a jaký psi tam budou k adopci.
Taky bych doporučila sledovat množství štěňat "náhodně narozených v azylu".

Jimmi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 14:58
- Nahlásit

Ještě vsuvka ke granulkám. Paní Haringelová nám potvrdila, že granule opravdu nepotřebu a nechce, protože dostala velké množství od Eukanuby. Asi tři tuny. Což mě tedy spadla čelist.
Jinak má zájem o tvrdý chleba a rohlíky, protože je dává jak psům a kozám a ovci, tak i srnkám, které přikrmuje v zimě.
Taky má prý možnost velmi výhodně dostat rýži, kterou dává psům v zimě, když jim vaří. Pokud tedy nekecá, tak se o psiska vzorně stará. ...Možná až moc vzorně, protože je potom nechce dát

aren
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 17:02
- Nahlásit

Azyl = bezpečné a klidné místo, jedná se o synonymum pro útočiště (úkryt, skrýš apod.) (wikipedie)

Nikde není psáno, že azyl musí být jen na přechodnou dobu.
Nevím, proč vám tolik jde o to, by se vydávali psi právě z azylu Rita, kde se mají dobře a je o ně postaráno, když momentálně hoří v Krupce http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_8879_0.html a ty psy není kam dát.

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 17:06
- Nahlásit

jimmy:
souhlasím s tebou.

aren:
myslím, že hoří hodně věcí na hodně místech - bohužel. Ale ted se bavíme o Ritě.
Není v ničích silách pomáhat všude a všem. O Krupce víme. Ale tam ta situace dospěla k tomuto díky stejnému přístupu jako je v ritě ( alespon co jsem pochopila z diskuze, pokud je to jinak - omluva) .

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 17:11
- Nahlásit

aren
Nevím, proč vám tolik jde o to, by se vydávali psi právě z azylu Rita, kde se mají dobře a je o ně postaráno
S dovolením budu cpát svý prachy, síly a čas tam, kde to uznám za vhodné.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 18:02 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Tady něco málo fotek,nic moc ale..
http://renata62.rajce.idnes.cz/rita/#album
Jinak v zásadě to napsala jimmy.Myslím,že je tam pár věcí ,se kterými se tedy neztotožnuju a nesouhlasím,na druhou stranu oba manželé mají ty psy prostě rádi..o každém vědí jak se jmenuje,kolik mu je a jak se k nim dostal.Jejich chybou asi je,že nedokáží udržet ke psům ten neosobní přístup jako jiní zaměstnanci v útulcích.Pak je velmi snadné podlehnout neochotě vydávat psy.Abych byla upřímná, dopadla bych přesně stejně,a to i v případě,že bych chovala na své feně..nikdo by mi nebyl dost dobrej.Ale není řeč o mě,ale o nich.Myslím,že občas se tam stane nějaká "nehoda".Ty štěnda rádobyovčounů jsou prý dětmi jedné černé kříženky NO,která jediná tam je na volno.Prý každé hárání intenzivně vyhledávala ženicha a to i za cenu útěku.Ted je prý vykastrovaná.Fena měla na boku znatelně vyholenou srst,takže asi nekecaj.I když na boku to není tak běžné,nicméně důvod k tomu asi byl.Ten ležící NO bohužel skutečně nechodí na zadek.Prý má i lepší dny kdy dokonce běhá,ale tomu moc nevěřim.Prý by ho vet už utratil kdyby neměl takovou chut k životu...posoudit nemůžu.Dál tam byla 17letá kříženka NO s nějakými viditelnými útvary na břiše-prý má rakovinu,ale normálně žere,bolesti zjevně nemá,operovat jí samosebou nenechají,až se to zhorší,nechají jí uspat jako prý každého psa co by trpěl a nebylo mu už pomoci.Jsou tam i mladší psi,to ano.Možná by tam skutečně být nemuseli.Většinou jsou to prostě vořeši a ty starší asi moc velkou šanci na slušný život jinde moc nemají,takovými jsou útulky narvané a otázkou je,zda je prostě v tichosti v jiných útulcích neutrácejí...pak tam samosebou taková zvířata nejsou v takovém počtu.Šeltii nejspíš skutečně nevydají,prý se o ní zajímali jen lidé,kteří by jí měli na kšeft a o osudy ostatních psů nejevili žádný zájem.Můj osobní dojem je půl napůl,určitě má pravdu Biluše a spol stran vydávání psů,ale za sebe ten postoj prostě chápu.Taky myslím,že nějakým tlakem s nimi nikdo nic nepořídí,spíš je pomalu zpracovávat a nenásilně je směrovat trochu jinam.Zas ale je mi sympatické,že za ty psy cítí zodpovědnost,mají různé mouchy a špatné návyky a někdy jsou i agresivnější a pro ně ta zodpovědnost za ně prostě nekončí jejich vydáním někomu..

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 19:29
- Nahlásit

davidkova renata
souhlasím s tebou
a já jsem se bpohužel zabouchla do jedné fenky,hned na kraji těch kotců,museli jste si jí všimnout,je ještě s jedním pejsek,takovým šedobílím,je to děsněj nesociál,ale já si prostě sedla do strany konce a mluvila jsem naní,zdálky mě pozorovala.... no nemohu,to však víte

jinak jak jsem včera říkala maixnerové,já doufám že paní nám nelhala a bude s námi spolupracovat na focení a pomoc nějakých pejsky udávat do domo vů,taky jsem zvědavá co na Sen zvířat přivezou...
jinak ty zvířata jí,podle mě ,maj rádi a ona knim ten vztah má
a astím NO,jak už nechodí,toho bych už nechala uspat...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 19:37
- Nahlásit

brezen2008
je to děsněj nesociál
tendle?

Pardálka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 19:39 - Změnil/a: Pardálka
- Nahlásit

gabifi
S dovolením budu cpát svý prachy, síly a čas tam, kde to uznám za vhodné
...někdo tě snad nutí přispívat na Ritu nebo proč žádáš o "dovolení"? Nechápu...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 19:44
- Nahlásit

davidkova renata
jooooooooo,je to ona,mě ted y aspon přišla jako nesociál,ale možná se mílím
víte něco o ní více?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 20:08
- Nahlásit

brezen2008
no asociál prý je.Skoro neštěká,snad něco s hlasivkama..jen říkali,že tam byla jejich vnučka snad a že vypadala,že by jí snad sežrala kdyby se k ní dostala,asi blbá zkušenost s harantama.Jinak nevim nic bližšího.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 20:10
- Nahlásit

davidkova renata
no oni a já to taky neurčila věk,co tipuješ?
no ale nemohu,jako bych jí uživila,ale domácí....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 20:16
- Nahlásit

brezen2008
věk,co tipuješ?
jo tak to nevim...ale oni by určitě věděli aspon přibližně.Je to maličká fenka,na tý fotce nevypadá,ale je to jak velká čivava.Je ale děsně plachá,hned zalejzala.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 20:18
- Nahlásit

davidkova renata
no právě,já bych,kdyby to šlo,dala nějakým lidem,kteří by měli jenom jí a hodně se jí věnovali :.-)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 20:20
- Nahlásit

brezen2008
dala nějakým lidem
tak tady bych byla opatrná,sice je to malinkej pes,ale jistě má spoustu problémů a ne každej je ochoten a schopen to tolerovat

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 20:27
- Nahlásit

davidkova renata
no když já nemůžu
a včera jsem jí vořvala večer,když jsem venčila svoje

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 20:45 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Pardálka
...někdo tě snad nutí přispívat na Ritu nebo proč žádáš o "dovolení"? Nechápu...
jednoduše reakce na dotaz, proč někoho zajímá funkčnost azylu, kterému má pomáhat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 11:41
- Nahlásit

Pani Maixnerová

zítra budu mít k dispozici 3deky+2-3 spacáky, dále nějaký ty osušky, ložní prádlo. Dál mám ještě nějakou tu deku a polštářek. To je to, co se mi začlo teď scházet. Plus příslib dalších věcí - ale tam nevím časový horizont. Je tohle něco co by se jim šiklo? Nebo - vzhledem k tý slámě - tyhle věci neupotřebí a mám to nadirigovat jinam?

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 11:47
- Nahlásit

PetraK
No skrzevá tu slámu bych to asi vezla jako další várku do Maršovek...

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:11
- Nahlásit

Gerda

Taky jsem si říkala. Ještě mě napadlo: číhnout se po útulku u nás v okolí chalupy - tzn. Rakovník.

Houšková
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:18
- Nahlásit

Je úžasné, že se najdou lidičky, co jsou ochotni pomoci těm nejpotřebnějším. Co se týče problému, že z azylu Rita nechtějí dávat psy, které lze dát k osvojení, nejsou sami, my se staráme rovněž o 65 psů, 110 koček a jednoho koníka. Máme to na 4 místech u lidí, kteří mají k tomu doma podmínky. Nejvíc jich máme v jednom místě, kde se o ně starají dvě paní a také nemají vůbec žádnou snahu dávat psi k adopci (kočky moc nelze, navozili jim to lidé a jsou to kočky polodivoké), ale trpělivě je přesvědčujeme a když najdeme opravdu někoho moc hodného, tak tam jedeme s ním a už se nám podařilo udat do dobrých rukou několik psů. Jde to však pomalu a navíc těch trpělivých, kteří by si vzali staršího psa a nezvyklého na více lidí, takových lidí trpělivých je málo. Pro nás je největším problémem vybudování kotců a výběhů, pomalu se jim to tam rozpadá. Za nejdůležitější považujeme, aby se to dále nemnožilo, což se nám podařilo i u koček.
Všechna čest lidem, kteří nezištně pomáhají.

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:32
- Nahlásit

TAK TO VYPADÁ, ŽE PANÁ SI TAM OVČOUNY (A NEJEN JE) VESELE MNOŽÍ... TAK TO TEDA PR...

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:33
- Nahlásit

PANÁ = PANÍ

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:35
- Nahlásit

Miju
TAK TO VYPADÁ, ŽE PANÁ SI TAM OVČOUNY (A NEJEN JE) VESELE MNOŽÍ... TAK TO TEDA PR...
Minimálně šelťák měl jednou štěńata s takovou malinkou černou kříženkou. Respektive jedno štěně. Bylo takové ňuňu-ťuťu, šedobílé, celé po něm, naprosto úžasné. No uznejte, že by bylo škoda ho kastrovat když jsou po něm takové čanané štěňátka (téměř doslova věta paní H.)
Jinak cca tříměsíční štěňata NO tam byli už na jaře, takže až tak ojedinělé to asi nebude.

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:37
- Nahlásit

aren
možná proto, žesi každý hravě spočítá, jak to asi dopadne, když se jim psi budou množit geometrickou řadou...

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:40
- Nahlásit

Biluška
no to je opravdu vyborny... jeste mi reknete, ze je pani proti kastracim a asi vyšumim

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:41
- Nahlásit

Miju
možná proto, žesi každý hravě spočítá, jak to asi dopadne, když se jim psi budou množit geometrickou řadou...
Tak to jsem nepochopila. Proč a kde by se měli psi množit geometrickou řadou a proč je to na mně?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:43
- Nahlásit

Miju
jeste mi reknete, ze je pani proti kastracim a asi vyšumim

ne není, fenka, která je matkou štěňat už je po kastraci a šeltáka a jěště jednoho ovčouna kastrace teď čeká... takže s tím šuměním jěště chvilku počkej

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání