Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / "Útulek" Srbce u Kroměříže
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:54
- Nahlásit

PetraK
mila Petro, jed se podivat do Srbcu a pak napis, co si myslis, ze by bylo lepsi...

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:57
- Nahlásit

Miju
takze nasbiram a nakradu vsude mozne kocky
No tak to trošku přeháníš ne? Chceš říct, že LIšková krade kočky?

prilezitostne si je jeste nejak amatersky vykastruju...
Ehm, před rokem jsem jí vyřizovala grant, který ty kastrace platil. Vyřizovala jsem to s jejím vetem. Asi bys měla líp volit slova, tohle už je žalovatelné.

spoustu kocek takto krmime a jsou spokojene, az na krmeni jsme jim zanechali prirozeny zpusob zivota (samozrejme kockam zvyklym v byte by se to nemuselo libit)
Jistě, potkani mají taky hlad . Nehledě na ty kvanta veterinární péče co tyhle kočky mají, že? Ty určitě žádné nemoci a parazity neroznáší.

jablunka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:58
- Nahlásit

davidkova renata
nejsem na foru czpes,ale třá člověk v nouzi nebo jak se to jmenuje
O.T
Něco takovýho existuje????Já že bych se tam přihlásila.......páč sem v nouzi neustále.

EngieB
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:59
- Nahlásit

Miju
spoustu kocek takto krmime a jsou spokojene, az na krmeni jsme jim zanechali prirozeny zpusob zivota (samozrejme kockam zvyklym v byte by se to nemuselo libit)
No já to tady jen četla, ale na tohle zareaguju. Volně žijící kočka je mimo jiné největší hrozba pro všechny zajíčky a mláďata v přírodě, proto je myslivci střílí na potkání. Osobně dodnes lituju tu "spokojenou" volně žijící kočku, kterou jsem si nevzala domů do bytu kvůli psovi, kterej nevím, jestli by to ustál, protože za týden jsem ji našla se spokojeně rozmašírovanou hlavou na silnici. Kočka není liška, není pro ni přirozené toulat se po ulicích, proboha. Jestli jsi jeden z těch idiotů, co krmí a tím i rozmnožuje toulavý kočky a chystá jim tím často osud, kterej bych nepřála nikomu, tak potěš koště.

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:00
- Nahlásit

Biluška
ja vcera mluvila s veterinarkou, ktera odtamtud kocku ma - rikala, ze takto provedenou kastraci v zivote nevidela...rez jako prase kdesi u mocaku... vyhrozujes zalobou? no vidis, co vsechno jsi tu pekne pochytila..a vyrid veterinari - nebo Liskove - at "neockuje" dvoumesicni stenata v roce...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:01
- Nahlásit

jablunka
Něco takovýho existuje????Já že bych se tam přihlásila
existuje,akorát si nejsem jistá,zda to založili konkrétně pro vás

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:02
- Nahlásit

EngieB
ja to ale srovnavam s ne/peci, jakou maji kocky v Srbcich---vsak se jed podivat...jsou to nebozatka...

Biluška
kocky se svrabem a chlamidiemi? to je jako nejaka pece?

u nas kocky jednou za cas odchytne Mestska policie, vysetri, oznaci a vrati zpet do prirozeneho prostredi, na ktere jsou ty kocky zvykle..

EngieB
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:05
- Nahlásit

Miju
Tak proč tam nezajedeš a nepomůžeš? Chce to asi postavit venkovní voliéry pro kočky, lepší přístup aneb více peněz a ruk, co pomáhají Viditelně se paní snaží, ale nestíhá. Nebylo by lepší pomoct než zrušit a vyhodit psi a kočky na ulici? Nemyslím, že by ti bylo bráněno

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:08
- Nahlásit

EngieB
a kam ty voliery dame? na dvorek mezi psy?

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:15
- Nahlásit

Miju
ze by bylo lepsi...

Život na ulici pro kočku opravdu není lepší. Všechno je pro ni lepší, než život na ulici. To mi věř a věř i ostatním co to tady napsali. Jak jsem Ti psala, v depozitu kam jezdím je to čas od času taky masakr -ale to NENÍ VOLBA TĚCH LIDÍ, KTERÝ TO DĚLAJÍ, to je prostě proto, že těch koček je momentálně prostě víc, než se dá zvládnout. A když je kočka, která potřebuje karanténu, tak to taky vždycky nejde - a to těch depozit ně několik, můžou si příležitostně vypomoci, ale jsou situace kdy žo nejde, to maj tu kočku nechat CHCÍPNOUT, nebo co s ní mají asi udělat????? Asi tady v tomhle trošku nevíš a tápeš.

EngieB
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:17
- Nahlásit

Miju
Zainvestuj další pozemek Hele, všichni víme, o čem to je, o penězích. Když nejsou prachy, holt se dělá, co může, za pár korun. Kritizovat a volat po zavření je fakt strašně jednoduchý, těžší je se podívat a říct, tak smůla, nemůžu vám dát, co potřebujete, tak nazdar, prachy došly. Uděláš to? Představ si, že přijdeš o práci, vyhodíš psy z baráku, protože holt nemáš na Proplanku a nemůžeš jim dát to, co potřebují?

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:23
- Nahlásit

PetraK
ale kocky u ni chcipaji...jed se podivat a sama si udelej obrazek o tom, co jeste pomoc je a co jiz ne

monika
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:34
- Nahlásit

No ono se tady dá tak nějak souhlasit s každým a nebude to alibismus.
Paní Lišková je obětavý cvok a lidi ji nechápou. Nu což, to já jsem taky. Mě za cvoka na dědině označili jen proto, že nemám dogy na zahradě, ale v posteli a ještě s něma chodím denně na dlouhé procházky. Když mě někdo hledá, stačí říct, že mám velké psy. To pak bezpečně trefí k nám.
To, že jí to evidentně přerůstá přes hlavu je taky fakt a to, že je ten její "útulek" na nevhodném místě je prostě fakt. Já bych taky brojila proti opici, která se fláká po dědině, proti spoustě nemocných koček, které nemá šanci vyléčit a hlavně uhlídat. Jsem magor, zvířata miluju, ale taky mi v té hlavě něco zbylo a to, že je opice svým způsobem nebezpečná a kočky spoustu nemocí přenášejí je fakt. Tohle by měla paní Lišková řešit. Tohle by jí možná měli pomoct řešit i lidi, kteří se jí tady takhle zastávají. Kdo z vás bydlí vedle paní Liškové a je nucen tohle všechno nedobrovolně snášet. Ona si vybrala, ale lidem okolo tuhle šanci nedala. Ona prostě pomáhá a ostatní prudí.

Miju
myslím, že všichni kdo tady chodí mají se svými psy nějaké ty plány a možná i ambice a snahu to někam dotáhnout. I já jsem čekala víc jak 20 let na to, že si koupím dogu, budu mít chov. st. a budu si to se psama užívat. Koupila jsem si dogu (abych následně zjistila, že to doga není), pořídila jsem si druhou a tu piplala a sbírala ji hrobníkovi z lopaty. Když mi ta první nedávno zemřela na nádor na mozku a já se z toho psychicky složila, manžel byl bezradný a potřeboval mě zaměstnat. Přivezli jsme dalšího psa, dogouše 9 měsíců starého, který trpí kraniomandibulární osteopatií, učila jsem ho žrát, pít vodu, hrát si, ten pes neznal jediný povel, bál se pohnout, pochcával se strachy kdekoliv a kdykoliv,z čehokoliv. Žil na zahradě ve smečce a byl svým způsobem štastný. Chovatelka pochopila a věděla, že mu chybí jeho člověk. U nás ho má, jsem tady pro něj já, má Fanynku, zlobí ho Lexi,dělá chůvu štěnatům, zvyká si na chlapy a na normální život.I ta nemoc je na ústupu. Za tu chvilku se změnil, ušel kus cesty a zvládl neuvěřitelnou spoustu věcí. Spí na sedačce a když ho zavřu do kotce na chvíli, tak vyvádí hajzlík a to spával v boudě na zahradě nebo v garáži.Já svoji touhu chovat dogy zase odsunula, ale pořád věřím, že se dočkám. Já ano, manžel ne, řekl mi, že jsem magor a že svět nespasím a všechny zachránit nemůžu. Má pravdu, ale mi to prostě nedá. Stejně to nedá Bilušce, Ebony a ostatním.

Třeba i paní Lišková má nebo měla svůj sen a představu jinou, ale prostě se vždycky najde ku*va, která jí to zhatí a nějakého chudáka psa nebo kočku jí podhodí.

Miju těm psům je jedno jestli se jmenujou Alík nebo pi*us, je jim jedno kde spí, ale není jim jedno když jsou sami. Tam mají svoji misku, tam mají pelech a taky ví, že když za paní Liškovou příjdou a složí ji hlavu do klína, nebo se jen opřou, tak jsou v bezpečí. Pes nepotřebuje přepych, potřebuje lásku a kontakt.

To, že někdo a je jedno s jakým úmyslem někde někoho napráská nic neřeší a hlavně si polož otázku:
Komu to prospěje? nikomu
Kdo z toho bude mít lepší spaní? možná ty
Kdo tím ztratí a bude trpět? ty zvířata, nikdo jiný
Kdo pomůže? ty? co budeš dělat?
Jak to dopadne? do vyčištěného dvorku někdo hodí psa nebo kočku a začne to znova, paní Lišková se nezmění.

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:39
- Nahlásit

monika
hrozne se mi libi, ze tu vsichni komentuji jen ty veci, ktere se jim hodi...neokomentujete, ze psa nakopla (krome jedne slecny, ktera se mnou polemizovala strany vyrazu "nakopnout"), ale misto toho mi vysvetlujete, ze psovi je jedno, jak mu rikate...ale i to je prece jistym ukazatelem jejiho vztahu ke psum, nemyslite?

nebudu se tu o tom bavit s temi, kdo tam nebyli

ano, kazdy ma svuj sen...
a jsou tu taci, kteri budou z jistych duvodu branit Liskovou (a Hermanovou) zuby nehty...proc asi

monika
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:44 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Miju
já včera nakopla svého psa. Dokonce dvakrát, protože to hned nepochopil, že má jít z cesty když nesu těžký hrnec se žrádlem. Ještě jsem mu řekla "debile žíhaný" a "a nečum tak tupě" . Myslíš, že ty psy nemám ráda a starám se o ně jen tak aby řeč nestála a já náhodou neměla dost času na jiné ptákoviny a neutrácela prachy třeba za šminky nebo nějaký ten hadříček na prdýlku? Seš fakt normální? Ty si nikdy svého psa nenazvala jinak než jménem? Ty ses na něj nikdy nenasrala a neposlala ho do prdele? Tebe musí člověk poznat asi na dálku ne? Svatozář jasná a dobře viditelná nad hlavinkou září což?

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:46
- Nahlásit

monika
a ty jsi se s pani nekdy bavila, videlas utulek, ze ji mas uz na dalku tak dobre prectenou a vis, co se ji honi v hlave (krom alkoholoveho pojeni)?

monika
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:49
- Nahlásit

Miju
tys ji viděla s flaškou u pysku? Nebo si ji tam někde našla? Dalas ji dáchnout?

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:51
- Nahlásit

monika
tohle je smesne...

monika
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:52 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Miju
je. A konečně si to pochopila. (nebo vystřízlivěla?)

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:55
- Nahlásit

monika
jasne, vim, ze Liskova pije, pze kdyz tam jedu , pijeme spolu... potrebovala bych zjistit neco o jiste osobe, kdyz ti dam jmeno, budes vedet, co je zac takhle na dalku? mam podezreni, ze je to taky alkoholik

11111
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:19
- Nahlásit

úplně přesněKdybych chtěla řešit pomoc lidem,nejsem na foru czpes,ale třá člověk v nouzi nebo jak se to jmenuje.Myslim,žes to posunula krapet jinam,než to patří..

což ovšem znamená, že se budou podávat stížnosti, milá paní bude dostávat pokuty a psy i kočky jí nakonec odeberou a kdoví kde skončí.
Ono je hezké, že na lidi kašlete, ale pak se nedivte, že se ti lidé bouří, když jim na zahradě lítají kočky od sousedů ( myslím, že na vesnici se kvůli pár kočkám nikdy nic nedělalo, takže tohle bude asi fakt dost síla) , lítá opice, mají pomalu strach pustit děcko na zahradu, ruší je štěkot psů. Oni ti lidé pak možná sáhnou i k takovým nechutnostem jako jsou otrávené návnady, když jim nebude pomoženo. Bohužel.

Takže nebylo by lepší napřed přemýšlet nad možnými následky záchrany těchto zvířat? Nebylo by lepší třeba se přesunout za obec , nebo na okraj obce?
Chodím venčit okolo útulku - ve vzdálenosti asi 200 metrů a věřte mi, že bych nechtěla vedle něho bydlet.
Pomáhat - ano, je to záslužné, ale musíte vědět jak to udělat, aby vaše dobré úmysly nebyly zničeny vlastně vaší vlastní netolerancí k okolí.

11111
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:26
- Nahlásit

tímto nemyslím paní Liškovou - neznám ji, ale všeobecně.
ono ne nadarmo se neříká, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

a než někdo začne psát, abych teda řekla, kde sehnat peníze na jiný domek, pozemek, kotce atd atd. to musí! vědět ti, kteří se do tohoto dali. Já to nevím, znám své limity a možnosti. Proto to nedělám.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:45
- Nahlásit

Miju
Taky Ferdovi nadávám do magorů, debilů, ichtylů a podobně nevybíravě, taky Sala dostala včera vynadáno do sfiní, když jsem stírala hovna ze stolu. Někdy se tomu dá říct i syndrom vyhoření, i když to nemusí být myšleno špatně a za ty psy bych dýchala.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:46
- Nahlásit

Miju

poslední věc kterou podotknu - NIC NA SVĚTĚ NENÍ ČERNO- BÍLÝ. NIC.

Miju
Člen
- Nahlásit

Mucholabka
o to tady vubec nejde...

Ebony
Člen
- Nahlásit

Miju
hrozne se mi libi, ze tu vsichni komentuji jen ty veci, ktere se jim hodi
Děláš to zrovna tak!
Byla jsi tam osobně a viděla nakopnout psa? (řeči typu kamarádka povídala si nech)
Viděla jsi osobně paní Liškovou opilou?

a jsou tu taci, kteri budou z jistych duvodu branit Liskovou (a Hermanovou) zuby nehty...proc asi
Taky bych chtěla vědět proč?
A odpověz laskavě na otázky, zatím jsi nic zajímavého nepředvedla a nevěřím ti ani slovo.

11111
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:47
- Nahlásit

každý asi někdy řekl psu nevybíravě. Já Bena častuji výrazy jako je idiot, debil, blbec.
Pi*a bych mu asi neřekl,a idkyž co já vím, že jo...

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:48
- Nahlásit

Ebony
nevěřím ti ani slovo

v tom pripade se tu nemusim namahat s jakymkoli komentarem

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:50
- Nahlásit

Miju
Aha, argumenty došly? Tak proč jsi to forum začala, když nejsi schopná odpovědět na 3, slovy tři otázky? proč asi???????

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:50
- Nahlásit

to, ze psy nazvala p****y bylo jen dokresleni nakopnuti psa a celkoveho pristupu... neni to o tom, ze kazdy obcas svemu milackovi rekneme neco nevybiraveho...takze je opravdu o nicem to nejak komentovat

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání