Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / "Útulek" Srbce u Kroměříže
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 16:46
- Nahlásit

ahojte,

můžete tu prosím někdo shrnout, jake kroky byly učiněny proti tomuto útulku, zda se psaly podnety na KVS a s jakym vysledkem?

diky

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 17:13
- Nahlásit

Miju
Co se tam stalo?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 19:41
- Nahlásit

Mno, my zrovna třá v našem kynologickém klubu pořádáme čas od času sbírku na tento útulek...

Vo co gou?

Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:03
- Nahlásit

a byly jste se tam podivat? v jakém stavu ti psi a kocky jsou???

pawLINka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:10
- Nahlásit

Miju
Já jsem tam osobně nebyla, ale byla tam jedna členka našeho klubu. S paní se zná... Přítel tam asi před 2 roky něco byl spravovat a docela ho zarazil především dosti svérázný přístup paní Liškové, jinak ale tehdy neshledal nic hrozného...

Vlastní zkušenost ale opravdu nemám.
Nechám se ráda poučit.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:19
- Nahlásit

pawLINka
Miju
zkuste se zeptat Bilušky,myslím,že o svérázném přístupu p.Liškové se párkrát zmiňovala a ten útulek asi zná.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:36
- Nahlásit

mě se tam líbí jeden pejsek. Tak kdyby se Biluška objevila, ráda bych se na něho poptala

Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:39
- Nahlásit

pesani jsou tam v silenych podminkach - v blate a vykalech, vsichni dohromady, nevim, jak je to s krmivem, ale znam par lidi, co odtamtud meli psa- silne podvyziveneho a nemocneho....kočky jsou na tom jeste mnohem hůř....Lišková je nechutně sprostá a agresivni alkoholicka...kdyz si moje kamaradka chtela osvojit psa, jeden pes se Liškové připletl pod nohy a ona jej takovým stylem nakopla, az pes zarval bolesti a stahl se - stejne jako ostatni - strachy stranou... psy ani neoslovuje jmeny, jen dosti vulgarnimi vyrazy...jine kamaradce dala 3mesicni stene (za 1000kc) a v ockovaku melo napsano, ze bylo v roce ockovane...nekde jsem na internetu cetla, ze není oprávněna k chovu zvirat...takze prave zjistuji, ktere kroky uz byly podniknuty
...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:42
- Nahlásit

MaggieM
Tak kdyby se Biluška objevila, ráda bych se na něho poptala
tak jí to napiš ke mě do tématu,tam se tuty vyskytne.

Určitě ten útulek zná,i p.Liškovou,párkrát to tu bylo zmiňováno

Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:43
- Nahlásit

a dale....
Kocici mistnost je sklad s pytly granuli, postelemi, skrini...starymi stoly...zachody byly ztuhle, nejmene 2 tydny necistene. Smrad, ze oci slzely, po 20min nam bylo vsem zle. Z okna jsme videli nemocne psy - jeden za sebou v tom hnusu tahal zadni nohy a ocividne trpel, dale tam byla opice, ktera stengrovala male psy, kteri se sapali na plot, vsude hovna, spina a smrad, Kočku nam nechtela vydat, ze uz je zamluvena. Kotatka dovezena ze Srbcu zemrela - virove onemocneni - nemoc si dovezla odtamtud

Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:44
- Nahlásit

MaggieM

pokud se ti libi, vem si jej prosim...tam silene trpi,,,ktery to je?

MaggieM
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:50
- Nahlásit

Miju
líbí se mě Andy a myslím, že nemá moc šanci na umístění. Hlavně potřebuji vědět jaký je k dětem. Bydlím v paneláku a mám už 2feny Tak jestli by to pro něj bylo vhodné

Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 20:58
- Nahlásit

MaggieM
no je mi trochu divne, ze je tam tak krasny pes uz tak dlouho, je mozne, ze ti jej baba neda...

Dáška
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 21:26 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Miju
Ahoj, byli jsme si tam pro fenečku zhruba před dvěma měsíci. Paní Lišková byla milá, chovala se slušně, psi, které jsme viděli (asi 6) se jí nebáli, skákali jí na klín, chtěli se s ní i s námi mazlit, strach jsem nepozorovala. Měli k dispozici vodu a dva velké snad pekáče plné granulí, Bára (Lucka) co jsme si ji vzali, rozhodně hladová nebyla, u nás spíš ještě zhubla.
Lišková za ni peníze vůbec nechtěla, pár stovek, co jsme přispěli, jsme jí doslova museli vnutit.
Jediné co, tak měla Bára ušní svrab, blechu ani jednu.
Jiné psy jsme neviděli, byli jsme jen v chodbě, takže nemůžu nic říct.
Vypadalo to, že se psy má hezký vztah, když nám Báru dávala, brečela, na dopis s fotkama nám odpověděla do druhého dne, ještě tam asi pojedem jí Báru (Lucku) ukázat.
http://img3.rajce.idnes.cz/d3/0/953/953013_75e7eb8 cb6efda9f65e46d26a8aab57e/images/DSCI0032.JPG

Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 21:36
- Nahlásit

Dáška
i takove pripady jsou...u alkoholiku je to jinak ze dne na den...pro me jsou ale urcujici ty spatne zkusenosti...

Dáška
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 21:40
- Nahlásit

Miju
Jo jasně... já víc říct nemůžu, nic víc jsme neviděli a psice je super

Miju
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 21:45
- Nahlásit

Dáška
ona ma ty psy rada...svym zpusobem(bohuzel vim minimalne o jedne dalsi takove majitelce utulku s podobnym syndromem)... ma tam i spoustu handicapovanych psu,ktere nechce davat k adopci ... zvirata neleci...

Dáška
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 23:58
- Nahlásit

Miju
No co tam měla fenečku sraženou autem, ta byla po operaci a měla ještě jít s nohou... Teď jsem se dívala, že by k ní seděl popis, co je u Bibi, protože přesně tohle nám paní Lišková říkala k jiné fence- černé Pravděpodobně ji srazilo auto a ležela 5-6 dní v příkopu, než ji někdo našel. Měla zlomenou nohu a spousty odřenin, ve kterých již byli i červi. ale na fotce je jiný pes. Docela by mě zajímalo, jak feňule dopadla

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 00:45
- Nahlásit

Miju, o co vám jde? Jděte se tam podívat sama, než začnete šířit co jste kde zaslechla. V Srbcích jsem byla několikrát, paní Lišková má zlaté srdce a za psy by dýchala, oni ji milují. Že žijí v jedné velké smečce po celém domě, a ne v klecích, považuji za pozitivum. Až zase budu mít pár peněz, paní Liškové přispěju s čistým svědomím.
Alkoholizmus a nepořádek je pustá lež.
Vulgární hubu má, to je pravda, ale dost lidí si to fakt zaslouží. S čímpak asi byl v Srbcích ten, co si tyhle pomluvy vymyslel?

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 00:49
- Nahlásit

MaggieM
mě se tam líbí jeden pejsek. Tak kdyby se Biluška objevila, ráda bych se na něho poptala
Však můžeš zavolat přímo do Srbců, ne?

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 08:59
- Nahlásit

aren
ale já jsem tam byla a mí přátelé též...jsou to milovníci zvířat stejně jako já...nevymýšlí si... vím, co jsem videla a co videli oni...ze se psi ve smecce i rvou nepovazuji za pozitivum...ze jsou kocicky v silenem stavu, coz videla i ma znama veterinarka, ktera tam se mnou byla, to je tez holy fakt...
jisteze ma zlate srdce ale alkohol je prokleti...
JAK MUZETE TVRDIT, ZE ALKOHOLISMUS A NEPORADEK JE PUSTA LEZ? OTEVRETE OCI

Kony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 10:09
- Nahlásit

Miju
No my tam jezdíme fotit pravidelně co měsíc pejsky na web a své poznatky k uvedeným výtkám bych se pokud možno pokusil objektivně shrnout asi takto:
1. Krmivo - je problém spíše opačný než podvýživa. Psi dostávají opravdu velké dávky a někteří jsou potom spíše tlustí. Podvyživený pes je tam pouze v momentu, pokud se tam právě dostal Granule samozřejmě nejsou většinou žádná superprémiová.
2. Smečka - psi jsou převážně na dvou dvorech, rozděleni tak, aby se pokud možno co nejvíce snášeli. Psi, kteří nejsou útěkáři mohou i na velkou zahradu. Opravdovou rvačku jsem tam neviděl nikdy. Asi 3x po sobě někteří psi chňapli, ale to bylo vše. Pokud do útulku přijde pes, který je velice agresivní na ostatní, tak je oddělen do jedné místnosti a postupně pod dozorem přivykán (teď je to např. Lima - po půl roce je možné ji bez obav nechat mezi ostatními a ti jí na první pohled plně důvěřují). Naopak jsem viděl jak pozitivně přirozená socializace ve smečce působí na nové psi (viz třeba Flíček, Dora, Pája).
3. Nemocní psi - do útulku pravidelně jezdí veterinář. Psi jsou ošetřování a léčeni včetně základních operací. Paní Lišková se pak o psi stará do plného vyléčení. Z poslední doby je to nejvíce vidět např. na Lupínovi (byl sražen autem a pohled na něj hrozný), Limě, Flíčkovi, Bibi.
Nyní jsou v útulku dva nemocní psi - Diana, která už je opravdu stará a má časté silné záněty uší a pak Rej - to je právě ten co nemůže chodit. Operace páteře je velice nákladná, ale pokud se vše podaři, tak by na ni měl jít již velice brzy. Jinde by byl dávno utracen, ale pokud jste se podívala pořádně a viděla jeho chuť do život, tak...
Psi jsou odčerveněni a odblešeni - není težné to zjistit
4. Bláto, výkaly - psi jsou na klasickém selském dvoře, takže pokud zaprší, tak se tam bláto udělá. Všichni psi ale mají volný přístup do velkých prostor bývalých hospodářských budov, kde jsou deky, pohovky,... Naposledy jsme fotily den po velkém dešti, ktaže se může kdokoliv podívat na fotky. Výkaly jsou pravidelně sbírány, ale úplnou čistotu se samozřejmě zachovat nedaří.
5. Opice - má volnou možnost pohybu, takže je možné ji potkat klidně i v nedalekém lese. Předtím žila dost bídně - viz info na webu.
6. Paní Lišková - opravdu svéráz. Opilou jsem ji nikdy neviděl a alkohol jsem z ní také nikdy necítil. Na základě toho ale netvrdím, že je abstinent, stejně jako bych netvrdil, že je alkoholik, kdybych ji viděl napít se piva . Vulgární dokáže být opravdu slušně. Nikdy jsem neviděl psa, který by se jí bál pouze proto, že je poblíž. Všichni psi k ní vždy s důvěrou přijdou. Naopak jsem viděl psi, kteří jsou na ni velice fixování, což také není zrovna moc dobře, vzhledem k následnému umístění psa.
7. Kočky - to je velký problém. Jsou v několika místnostech. Nyní je jim zřízena nová větší prostora, ale ani to nemůže stačit. Zápach je tam jak v opičárně i přesto, že záchody jsou měněny každý den až dva. Navíc koček je tam opravdu hodně a paní Lišková již další nemůže přijímat, ale lidé se jí stále snaží vozit další a další.

Snad jsem na nic nezapoměl

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 10:43 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

Miju
Miju sorry, ale věřím spíše Kony, ptž vím, že tam ty psy jezděj fotit.

Btw. pokud tě to tolik dere a opravdu nemáš co jiního na práci, tak si s kamarády udělejte podklady a pošlete si je na KVS sami.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 10:55
- Nahlásit

bullvnouzi
ale vsak ano, proto jsem se tu ptala, zda nekdo jiz neco delal

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 10:59
- Nahlásit

Kony
Reje si chtela ma kamaradka vzit s tim, ze operaci zaridi...nebyl ji vydan..

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:01
- Nahlásit

Miju
Poslouchej, pěkně jsi mi zvedla tep sotva jsem sedla k netu. Janu Liškovou znám osobně, její útulek taky. Je pravda, že je dost obtížné s ní vyjít, je to prostě svéráz. Ale zvířatům by dala (a dává) první poslední. Kolikrát sama žije na topinkách, protože poslední prachy dala do léčby některého psa. Snad jediné co se jí dá vytknout je onen svérázný přístup k lidem, ale to je její věc, každý jsme nějaký. Nějaké kroky by se spíš měli podniknout proti tobě, než proti paní Liškové ty Jitko

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:09
- Nahlásit

Biluška
nemam sebemensi duvod si neco vymyslet. nejde mi o nic jineho, nez o dobro zvirat... je mi jedno, co si o tom myslis...

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:21
- Nahlásit

Miju
Fajn, pokud ti jde o dobro zvířat tak sedni k netu a ty psy zainzeruj. Na www.utulky.estranky.cz máš podrobný návod. V sekci "informace pro pomocníky". Nebo se seber, jeď do Srbců a navrhni paní Liškové, že jí posbíráš hovna na dvoře, nebo vypereš psí deky, to bude taky vítaná pomoc. Ono kolem padesáti psů je práce jako na kostele, víš? Těžko pak může mít na dvoře tépichy (koberce).

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:25
- Nahlásit

Biluška
mozna te to prekvapi, ale inzeruju kazdy den
- a prestan omlouvat Liskovou, ze to nestiha...utulek je zavazek a pokud to neumi delat poradne, mela si to rozmyslet drive...nekdy je lepsi pomahat radne v mensi mire nez nedostatecne ve velkem..takovych uz tu bylo

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:36
- Nahlásit

Miju
Fajn, tak si její psy vem a umísti je. Co s nimi má asi tak udělat? Vyházet je na ulici? Na každého, kterého se podaří umístit přijde okamžitě pět nových. Myslíš, že je vina Liškové, že je tolik psů na ulicích? Je JEDINÁ koho znám kdo je ochoten přijmout kdykoliv jakéhokoliv psa. NIKDY nikomu neřekla " my teď máme plno, my ho vzít nemůžem" a vždycky každého psa vezme. Kolik máš psů ty? Kolik je ti let? Holka, já jich mám doma jenom jedenáct a někdy nevím kde mi hlava stojí. Ať se to týká práce kolem nich, nebo peněz. Jak se opovažuješ kritizovat ženskou, která prakticky celý život zasvětila péči o zvířata, na které se lidi vyprdli Jasně, není svatá, má své mouchy, ale kroky by se fakt měli podnikat proti někomu jinému.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání