Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / "Útulek" Srbce u Kroměříže
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:41
- Nahlásit

Biluška
tak napis proti komu?...a ktere jsou to ty utulky mnohem horsi nez treba Kocianka, ktere jsi kdysi zminovala, ale nejmenovala?

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:47
- Nahlásit

Miju
Nebudu ti psát proti komu, tam kde to bylo potřeba jsem je dávno podnikla. Nečekám na pomoc dětí na internetu . Jestli chceš pomáhat tak prostě zainzeruj ty psy ze Srbců a nedělej dusno lidem, o kterých nic nevíš, ano?

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:51
- Nahlásit

Biluška
tak to se mi ulevilo, ze jiz neni nikde potreba pomahat...snad jsi spasila i Kocianku

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:10
- Nahlásit

Miju
Kdysi jsem taky věřila, že dokážu spasit celý svět. Neboj, časem pochopíš,že nejvíc se cení ta fyzická pomoc jednotlivci, ale do toho si musí každý dorůst sám

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:18
- Nahlásit

Biluška
vsak pokud je v Srbcich vse jak ma byt, néni ceho se bat, matko pluku

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:23
- Nahlásit

Miju ty seš ale sprateček, viď.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:24
- Nahlásit

Miju
matko pluku

tohle je trošku ustřelený, žejo?? Promiň, neznám Tě, ale jen se tedy zeptám-kolikrát jsi bez váhání jednala, když bylo zapotřebí? Já teď jen připomenu ten hnusnej Jarošov, jo? Kdy Biluška neváhala ani náhodou. Takže s tou matkou pluku bych trošku zabrzdila. V rámci lidský slušnosti.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:26
- Nahlásit

PetraK
v ramci lidsky slusnosti mi nemusi Biluska tykat a nazyvat me naivnim ditetem

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:28
- Nahlásit

bullvnouzi
proto, ze se mi jisty utulek nezda? vsak pokud je tam vse v poradku a veterina mi to posveti, tak budu JEDINE RADA... o to tu prece jde...

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:36
- Nahlásit

Miju
ramci lidsky slusnosti mi nemusi Biluska tykat a nazyvat me naivnim ditetem

no tady se tak nějak všeobecně tyká, tak proto asi, to naivní dítě - možná proto, že ty reakce tomu odpovídají - nemyslím to v žádným případě jako rýpání, ale spíš tak, že člověk věcí neznalých může tu skutečnost vidět jinýma očima, než ten kdo se v tom nějakým způsobem pohybuje, možná je to reakce na tuhle větu třeba: utulek je zavazek a pokud to neumi delat poradne, mela si to rozmyslet drive.... Ono totiž možná třeba to tehdy tak i bylo zamýšleno, ale ten život je trochu sfiňa a namixuje ten osud jinak, než člověk zamýšlí. A ono potom odmítni zvíře v nouzi, a druhý, a další, a další.... to by zase bylo špatně, ne? Bohužel lidstvo jsou šmejdi a lidi obecně můžou za to, že je tolik potřebných psů. ne lidi z útulků. Můžu se zeptat, jak to tedy má ta paní dělat, když těch psů je tolik??
To by mě fakt zajímalo.
Hele teď jsem byla minulý týden v kočičím depozitu u jedné paní. Koček jak nas....no, koťat ještě víc - bohužel končí nám prázdniny, že?? Takže stav hustý nouze. Navíc, ty koťata mají virózu, skoro všechna, takže podle toho vypadá i situace. Když tam přijede člověk bez jakýchkoliv zkušeností, bude v ten moment zaskočen. Ale už nebude vidět, že té paní se podaří vypiplat 99,9% všech koček, vytáhnout je hrobníkovi z lopaty - za cenu toho, že sama sebe hustě šidí v jídle a ostatních věcech. Navíc je na tom zdravotně špatně. ALE NIKDE TĚM ZVÍŘATŮM NENÍ TAK DOBŘE JAKO U NÍ. To jen pro porovnání.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:43
- Nahlásit

PetraK
vis, i ty predpisy regulujici chov psu - schvaleni veterinou, kolaudace domu na utulek - k necemu jsou... Liskova utulek vubec neuzpusobila ucelu... nezacala ani timto

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:50
- Nahlásit

Miju

Ale víš Ty co ? To v tom depozitu taky není uzpůsobené, nejsou tam boxy, kde bude každá kočka zvlášt, spešl místo na krmení. Kočky tam žijou prostě se svou dočasnou paničkou - koťata dokonce teď místo ní v posteli, ona spí v křesle . Ona je dává dohromady. po fyzické a hlavně i po psychické stránce. A když je prostě kočičí nával - bude to na tebe působit jako rána do palice. Protože VŠUDE jsou kočky. Všude. Dokázala by ses takhle dát stranou? Kdo z nás to dokáže? Málokdo a často jsou to lidi, který na ty ostatní potom působí jinak. Bez jakýhokoliv rýpání - zkus se do toho trochu ponořit, aspoň nahlídnout pod pokličku. A uvidíš, budeš potom věci vidět jinak. Myslím, že když se tu vyjádřil někdo, kdo tam jezdí pravidelně fotit a někdo, kdo je s útulkem v kontaktu jako Biluška (a to si nemyslím, že by zrovna ona kryla někoho, kdo by psům jakýmkoliv způsobem ubližoval ) a ani jeden z nich to nevidí negativně, tak to trošku o něčem vypovídá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:51
- Nahlásit

Miju
schvaleni veterinou, kolaudace domu na utulek - k necemu jsou

když se budeš řídit pouze předpisy, nepomůžeš ani psímu chlupu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:56
- Nahlásit

Miju
Neznám Liškovou, neznám tebe. Ale zkušenost z útulku podobně vedeného mám a smekám nad tím, co provozovatel dokázal. Ty se podobným lidem nemůžeš rovnat ani po kotníky.
Kdybys věděla, jak těžké je odmítnout lidi, co ti donesou psa vysekaného z ledu, pochopila bys situaci v podobných zařízeních.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:56
- Nahlásit

PetraK
dobre, ale pokud mi ma dobra kamaradka rekne, ze baba nazyvala vsechny psy s prominutím "picusy" a nakopla jednoho z nich, pred lidmi, kteri chteji psa adoptovat, nepřipada mi to spravne...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:57
- Nahlásit

Miju proto, že se tady vozíš, a to dost hustě, po někom, kdo si to opravdu nezaslouží. Ale to je fuk. Zaškatulkováno v drzích spratečcích.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:01
- Nahlásit

Miju proto, že se tady vozíš, a to dost hustě, po někom, kdo si to opravdu nezaslouží. Ale to je fuk. Zaškatulkováno v drzích spratečcích.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:02
- Nahlásit

Miju
ze baba nazyvala vsechny psy s prominutím "picusy" a nakopla jednoho z nich, pred lidmi, kteri chteji psa adoptovat

to jak "baba" psy nazývá, nevypovídá o tom, jaký má k nim vztah, vůbec nic. To že budu na psy cukrblíkovat jim nepomůže. Tys viděla na vlastní oči, že ho nakopla? Nakopla může taky být třeba odstrčila? Nikdy jsi psa neodstrčila nohou? Třeba proto, abys ho nepřišlápla? Svého psa mám moc ráda, ale když se mi motá pod nohama a já nesu třeba misku s horkou polívkou, zařvu na něj tak, že se zplacatí. Může to poté vypadat, že se mě můj pes bojí . A prostředí, kde to pro někoho není špígl nýgl vypulírovaný (protože to nepůjde a nepůjde nikdy ), pak takováhle scéna vypadá trošku jinak .

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:03
- Nahlásit

A dvakrát.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:04
- Nahlásit

me vase reakce neprekvapuji, kdyz jsem vyzyvala k pomoci psum z Kocianky, probihalo to stejne

a propos..pokud to nekoho zajima... PSI NA KOCIANCE ubyvaji a budou ubyvat o nadale, pze Kocianka jiz neni opravnena k odchytu zvirat... takze umistovani psu z ni MA SMYSL

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:04
- Nahlásit

Miju

Neznám Liškovou, neznám tebe. Ale zkušenost z útulku podobně vedeného mám a smekám nad tím, co provozovatel dokázal. Ty se podobným lidem nemůžeš rovnat ani po kotníky.
Kdybys věděla, jak těžké je odmítnout lidi, co ti donesou psa vysekaného z ledu, pochopila bys situaci v podobných zařízeních.

Přesně tak.
Hele - zkus se do něčeho zapojit - nemyslím to jako rýpání, vůbec ne, ale když to zkusíš, budeš mluvit naprosto, naprosto jinak. Věř mi.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:05
- Nahlásit

PetraK
neprehanis to trochu? kdyz rikam nakopla, tak nakopla, psy miluju, ale nejsem precitlively blazen...ale tohle nema smysl...cilem celeho cviceni bylo vyzvedet, zda tu nekdo neco podnikl...co jsem potrebovala vedet, jiz vim

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:07
- Nahlásit

Mucholabka
neznas nikoho ze zucastnenych, ale vis, kdo se komu muze rovnat, velmi inteligentni vyrok

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:12
- Nahlásit

Miju
Stačí mi tvé vyjadřování i v dalších tématech.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:14
- Nahlásit

Miju
neprehanis to trochu?

Nepřeháním? Proč? Viděla jsi to, že ho nakopla na vlastní oči, abys to takhle přesně mohla specifikovat?

...ale tohle nema smysl...

O. K. tak já končím.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:14
- Nahlásit

treba o Kociance, ze? nj, to jsem sii dovolila hodne - kritika Kocianky

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:29
- Nahlásit

Miju
Ani můj dům není zkouladovaný jako útulek. I já psy nazývám "debily, degeny, kretény" a mnohdy ještě hůř. Své děti taky nazývám "haranty" a dost často se jich ptám "po kom seš proboha tak blbá". Rozhodně to neznamená, že je nemiluju. Ve foru "Tábor Suchá Rudná" je spousta mých odchovanců a lidí, kteří ke mně jezdí na tréninky. I oni se hrdě hlásí k družstvu "Parchantů" a družstvu "Zmetků"
Momentálně mám psů jedenáct. Čtyři z nich jsem si pořídila úmyslně. Zbytek k nám prostě zavál osud. Nedokážu potřebnému zavřít dveře před nosem a nedokáže to ani Jana Lišková.
K těm hovnům na dvoře a špíně všude... chtěla bys vidět jak to vypadá u nás? Na zahradě si musíš dávat sakra bacha kam šlápneš a to máme jednu desetinu psů co má Lišková. Myslíš, že mám čas každý den běhat s lopatkou a uklízet to hned jak to vykonají? To si můžeš dovolit s jedním psem, ale ne se smečkou. Víš jak to smrdí u nás v baráku? Jako na veřejných záchodcích. Doslova. Jedna z těch týraných fenek se prostě počůrává strachy. Druhá domina jí to chodí přečůrávat. Třetí, nepříliš inteligentní (ukamenuj mě, že jsem o ní řekla, že je blbá) se za rok nedokázala naučit, že tyhle věci se dělají venku. No a dvě půlroční štěňata si taky sem tam cvrnknou. No tak jsme vyházeli koberce, mejem, mejem a mejem. A smrdíme. Všichni jsme tím načichlý, celý barák je tím načichlý. Kdo k nám přijede, ten to ví. Spousta návštěv k nám přestala chodit. Mávli jsme nad tím rukou a žijeme dál. Ti psi za to nemůžou. Spousta lidí nad námi ohrnuje nos, tvrdí, že ani cigáni nežijou tak jako my. V podstatě mají pravdu. Ale ani teď nebudu zavírat dveře těm psům, kteří přijdou. Ona ta spása světa vypadá jinak od počítače a jinak v realitě víš, ty naivní dítě?

Jo a ještě k těm "krokům". Víš jaké to je když na tebe někdo podává tr. oznámení, protože jsi mu šlápla do výnosného obchodu se psama? Víš jaké to je když ti někdo posílá anonymy o tom, že ví kam tvoje děti chodí do školy? Víš jaké to je když svědčíš u soudu a někdo na tebe na chodbě křičí "já si tě najdu ty kurwo"? Víš prd, ale pojď si povídat o spáse světa

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:33
- Nahlásit

co ty o me vis.... koncim "diskusi"

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:38
- Nahlásit

Miju
co ty o me vis....
To, že je ti "náct" a to, že jsi ještě nic nedokázala. Ale fandím ti, máš chuť něco dělat a ten zbytek se vytříbí časem . V sedmnácti jsem taky byla naivní jako ty, pak se jednou ráno probudíš a dojde ti, že musíš něco udělat,nejen křičet po ostatních "dělejte něco"

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:39
- Nahlásit

Miju

přesně o tom - co napsala Biluška jsem mluvila. Dokud se každý z nás nenamočí a nezkusí - tak nemůže soudit. A to stejný myslím, že měla na mysli i Mucholabka, když psala o těch kotnících. Dokud to nevyzkoušíme na vlastní kůži,nemůžeme se těm lidem rovnat. To, že udělám sbírku je fajn a je dobře, že to udělám, zaplaťbůh za to, protože každý kousek, který v útulku nemusí koupit jim ušetří prachy, hlavně na léky, ale to mně život nepřetočí, pojede mi pořád ve stejných kolejích. V hezkém čistém standardu bez starostí. Těm lidem se ten život přetočil a už nikdy se do těch původních kolejí nevrátí. Proč teda myslíš, že to dělají?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání