Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / "Útulek" Srbce u Kroměříže
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:40
- Nahlásit

Biluška
není mi náct, nevis, kdo jsem, nevis, co jsem ne/dokazala..proto znovu opakuji..."co ty o mne vis"

kricela jsem kvuli Kociance, pze psi ubyvaji ... nemohu jich na sebe odtamtud mit napsanych deset

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:42 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Miju
baba nazyvala vsechny psy s prominutím "picusy"
A fenečky "kurvy"
A mně taky seprala dokulata, ale sklopila jsem uši, páč jsem viděla, že právem (svěřila jsem kastraci pejska neověřenému vetovi a ten to zvoral). A ještě jsem se v duchu usmívala, protože jsem cítila, že na mně řve z té lásky k tomu zvířeti (a zavolala svého veta a ten pozdě večer ještě pejska přešil)
bullvnouzi
Miju proto, že se tady vozíš, a to dost hustě, po někom, kdo si to opravdu nezaslouží. Ale to je fuk. Zaškatulkováno v drzích spratečcích.
Potřetí
Biluška
Tyvogo asi Tě začnu mít ráda

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:44
- Nahlásit

aren
ale ja se te neptala na tvuj nazor na me, nezajima me... koncim "diskusi"

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 13:54
- Nahlásit

Miju
není mi náct
Takže dokonce jenom deset??? No tak na deset máš zase poměrně vyspělý pohled na svět

kricela jsem kvuli Kociance,
Tady křičíš kvůli Srbcům , to je od Kociánky víc na sever

pze psi ubyvaji ...
Jak bych ti to v tvém věku vysvětlila.... co jde nahoru, musí jednou jít i dolů, víš? Když stoupají akcie tak každý investor ví, že za chvíli budou padat. Když stoupá jistá mužská chlouba každá žena ví, že bude i padat. Když stoupá počet psů v nějakém útulku zákonitě po čase začne padat... to je prostě zákon přírody. Nic neroste do nebes . Ale nechápu proč to sem pleteš.

koncim "diskusi"
No i tak se to dá, ale je to zbytečné, nemyslíš?

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 14:14
- Nahlásit

a clanek nakonec - Jak prijit o ctyrnoheho milacka

http://www.srbce.cz/index.php?nid=3684&lid=CZ&oid= 636465

Sijes
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 14:32
- Nahlásit

Abych byla upřímná, tak bych vedle ní taky bydlet nechtěla. Extrémy na každou stranu jsou špatné. Když někdo obětovává sebe - okey, ale ti co jsou do toho zatažení nedobrovolně.....

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 14:40
- Nahlásit

Miju
clanek nakonec - Jak prijit o ctyrnoheho milacka
K té ztracené kočce se vyjadřovat nebudu, o tom nic nevím.

K tomu druhému článku co psala ta paní Magdalena - bohužel má pravdu. Uznávám, že umístění 50 psů uprostřed vesnice není to nejideálnější, uznávám že jí kočky běhající po zahradě můžou vadit. Na druhou stranu, co má asi tak paní Lišková udělat? Psy má zajištěné, kočky a opici může zajistit fakt jen velmi těžko, to snad pochopíš ne? Spousta útulků je uprostřed obce, třeba nedaleký Tibet. Pokud Tibet udělá totéž co JL a neodmítne žádného psa, žádnou kočku a dokonce ani opici myslíš, že si tam za pár dní nebudou lidé stěžovat?? Stejné je to ve všech městech, ve všech útulcích. Vždycky je nějaký soused, maminka co jezdí kolem s kočárkem, nebo důchodce, kterému ty kočky plaší holuby. To by ty útulky museli stát na opuštěném ostrově

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 15:33
- Nahlásit

Sijes
Extrémy na každou stranu jsou špatné
To asi ano, ale mně je pořád sympatičtější člověk, který se ujme trpícího, než někdo, kdo před trpícím přibouchne dveře, pak má doma klídek a čisto a ještě si stěžuje, že je to odvedle slyšet..
Špatné je už to, že tolik opuštěných zvířat vůbec existuje, a za to paní Lišková určitě nemůže

Erin
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 15:51
- Nahlásit

Biluška
aren

No je sice pěkné,že paní má móóóc psů a koček a nikoho neodmítne,ale...vše bezhlavě kastruje,na to peníze má.A myslím,že někdy méně znamená více,jo a mít takovou sousedku,tak učůrávám blahem z toho randálu a puchu.
Uvažovala jsem o psím hotelu,ačkoliv mám k dispozici dost prostoru,ale přece jen ve vilkové zástavbě volila jsem raději klid se sousedy.
Moje pomoc paní Liškové je ta,že nemnožím bezhlavě bezpapíráky a oříšky a mým papírovým odchovům držím v případě nouze místečko v rodném hnízdě.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:20
- Nahlásit

No je fakt že říkat si útulek a nemít ani schválení KVS mě docela drtí, nevím jak je to v Srbcích, píšu obecně, vím jak je to v Marefách a vím jak se to tvořilo kolem a kolem v Andílku .... a ano, je hezký pomáhat, je hezký přijmout každý zvíře, ale je ještě lepší pro něj mít místo, místo dle norem.
No nic ...

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:28
- Nahlásit

reneeska
Marefy maji vsechna povoleni...

Sijes
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:29
- Nahlásit

aren
jo, ale její sousedé za to taky nemůžou. A já bych se v kočičích hovnech taky brodit nechtěla. Nebo aby se mi v nih batolili děti. Já nemám ráda fanatiky ani na jednu stranu. Když sem tuhle našla koťě taky sem ho nekopla do zadku, ale odblešila, odčervila a našla mu domov. Pokud chce ze sebe někdo dělat zvířecího Mesiáše, tak by měl brát ohled i na lidi kolem. Snad se dají najít prostory mimo vesnici. Pokud chci takhle žít, tak jdu na samotu. Až jí tam začnou házet naštvaní lidi jedy, tak to těm zvířatům taky nepomůže.

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:30
- Nahlásit

reneeska
nebo nemaji?

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:38
- Nahlásit

Miju
právěže mají ... a vím že to není o tom mít dvorek a žít pro psy ... je to o tom mít kotce, mít ordinaci, mít čisto ... mít karanténí kotec, pro psy i pro kočky zvlášť tu karanténu ...

Miju
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:41
- Nahlásit

reneeska
souhlasim... proste takovych, co chteli pomahat bez jakychkoli zakladu uz tu bylo a nikdy to nedopadlo dobre, jiste ma pani zlate srdce, ale takto to nejde

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:48
- Nahlásit

Miju
Já nevím jak to tam je, nevím vůbec.
Před něčím zavřu oko, v pohodě, ale nějaký normy to splňovat musí. nemyslím si že je chválihodný přijmout zvíře, přijmout všechny, to by zvládl každej, ale odmítnout, zná svý hranice, to je to co neumí každej.

Ano, nevím co by bylo s odmítnutými, asi by je utratili, já proti utrácení některých bezprizorních zvířat nejsem. Když lidi nemají rozum a furt množí, co s tím, život v kotci asi není to pravý, navíc u starých nemocných zvířat ... ano zasloužili by si dožití, ale .... No ale to už su úplně jinde .... du vařit

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 19:10
- Nahlásit

reneeska
nemyslím si že je chválihodný přijmout zvíře, přijmout všechny, to by zvládl každej, ale odmítnout, zná svý hranice, to je to co neumí každej.
Co je dobrýho na tom, že odmítnu a zavřu dveře před někým kdo mě potřebuje? To je dost sobecký postoj nemyslíš? Takové konání dobra, ale odsuď potuď, dál už mě to omezuje?

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 19:29
- Nahlásit

Biluška
nejde o omezování, jde jak jsem psala o to znát svý hranice. Ono nejde o jednoho psa navíc, ale místo 10 na který mám místo a kotce jich mít 50 je asi už přespříliš.
prostě mi jde o kvalitu ne o kvantitu tý pomoci

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 19:56
- Nahlásit

reneeska
To ale přece člověk nemůže ovlivnit. Kdy je ten poslední? Vždycky si řeknu "ten jeden navíc už mě nezabije" a najednou jich je tam padesát.... Jo, mít hranice je fajn, ale to si dovolím udělat pokud je někdo jiný kdo se o toho psa postará. Já můžu říct "sorry, toho psa vzít nemůžu, ale jděte o padesát metrů dál a tam mají volno", ale nemůžu to říct pokud o padesát metrů dál nikdo není, chápeš? Když bude Lišková vědět, že někde poblíž je další útulek, který má volno může tam ty psy poslat. Ale když žádný není? Má jim zavřít dveře před nosem a nálezcům říct "toho psa zase uvažte v lese kde jste ho našli" ??

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:04
- Nahlásit

reneeska
Před něčím zavřu oko, v pohodě, ale nějaký normy to splňovat musí. nemyslím si že je chválihodný přijmout zvíře, přijmout všechny, to by zvládl každej, ale odmítnout, zná svý hranice, to je to co neumí každej.
já tě chápu a do jistý míry souhlasim.Akorát bych to v praxi prostě nedokázala,zkus si představit sebe ...jak řikáš Ne,toho psa už vám nevemu,je smutné,že byl uvázaný v lese,ale nashledanou..Proto nemám útulek

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:08
- Nahlásit

davidkova renata
přesně, proto říkám, že tohle je to těžký, ne si toho psa vzít, a nějak to bude

Biluška
Nj já vím, ani teda nemluvím konkrétně o ní. je to tak, je to jasný. Jak píše Davidkova, taky bych to asi nedokazala, ale je mi ouzko z toho, jak někdo přijímá pejsky a prostě ten efekt už to není, jak kdyby jich bylo míň. Neříkám že to je jednoduchý, snadný, nejlepší ... jen bych ráda aby to měla aspoň nějakou úroveň. I když sama nevím, jak to zařídit. Když lidi množí dál ... proto jsem taky začala o tom utrácení, který mi je proti srsti a raději bych ty psy nechala dožít na dvorku, na zápraží, nebo na gauči, ale nejde to ....

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:17
- Nahlásit

reneeska
prostě mi jde o kvalitu ne o kvantitu tý pomoci
Zajímavá myšlenka například pro humanitární pomoc po nějaké přírodní katastrofě. Vybere se 20lidí, kterým se poskytne kvalitní péče a ostatní ať chcípnou.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:22
- Nahlásit

aren
jo tohle je přesně to co jsem tím chtěla říct ... dík

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:23
- Nahlásit

reneeska
je mi ouzko z toho, jak někdo přijímá pejsky a prostě ten efekt už to není, jak kdyby jich bylo míň.
No není, ale ostatní varianty jsou taky blbý

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:34
- Nahlásit

reneeska
Chápu jak to myslíš. Díkybohu za lidi, kteří se dokáží obětovat a o ty zvířata se postarat. Kdyby byli všichni jako ty a zavřeli oči (i když máš svým způsobem pravdu) tak u nás budou zdechat psi hladem na ulici jako ve Španělsku, či v Indii.

aren
Vystihlas to přesně.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:35
- Nahlásit

Biluška
nj já děkuju za ty jako v Marefách ... ne za ty v Andílku .... jiný nemůžu soudit

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:46
- Nahlásit

reneeska
No tak já jich můžu soudit mnohem víc. Kdybych byla toulavým psem a mohla si vybrat kde chci skončit byli by Srbce určitě v první trojce. I když každý kdo nějakým tvůrčím způsobem pomáhá si zaslouží pochvalu. Přesto mám pocit, že někteří prostě obětují cokoliv, jiní jen něco a někteří nic, zato mají pocit, že dělají nekonečně mnoho

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:48
- Nahlásit

Zajímavá myšlenka například pro humanitární pomoc po nějaké přírodní katastrofě. Vybere se 20lidí, kterým se poskytne kvalitní péče a ostatní ať chcípnou.

Ještě mě tak k tomu napadá, že bysme si každej mohli jednoho psa vzít, vždyť přece to nějak půjde, sice nebudou moct jezdit na akce, cvičák, žrát kvalitní granule a mít ti stávající tolik vycházek a lásky, ale kolika jim pomůžeme ... a co jednoho si vzít, třeba tři .... No kdo do toho dete? Já teda ne. Vím že dva psi jsou pro mě hranice, momentálně určitě

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:48
- Nahlásit

Byla jsem osobně přítomná jeden večer, když paní Lišková říkala, že už nemůže přijímat žádné kočky, že už je to prostě hrozný. Jako na zavolanou za chvíli zvonila paní a donesla opuštěné nalezené podchlazené kotě. Paní přijela drahým autem a její oblečení dosvědčovalo velmi slušnou životní úroveň. Bylo nás tam tehdy víc a pokoušeli jsme se paní přesvědčit, jestli by si to kotě nemohla nechat sama. Paní nemohla. Prý kdyby to aspoň byla kočička, ale kocourka v žádném případě. Nepamatuju si už proč.
Tak jsem sáhla vedle do košíku a povídám: podívejte, tak tohle je kočička, jestli teda kočičku můžete, tak udělejme aspoň výměnu.
Paní v tu chvíli postihla selektivní hluchota a i přesto, že jsem prosbu zopakovala, urychleně vyklidila pole. Neodnesla si nic, pravděpodobně jen pocit, že "zachránila kotě"

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:49
- Nahlásit

Biluška
s tím souhlasím, že někteří mají pocit a nic ... já fakt Srbce nemůžu soudit, já tam nikdy nebyla, jen má kamarádka z tama psa a v pohodě. Ale taky soudit z jednoho případu nejde. Takže nevím.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání