| Autor |
Zpráva |
11111
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 19:50
- Nahlásit
haji:
ty nepoznáš ironii? no asi všeobecný problém internetových debat.
Pokud ta zvířata budou odebrána, tak by měla být umístěna do jiných zařízení a nemocná a stará pravděpodobně budou utracena
optimální řešení není. to si musíme uvědomit. chápu paní Liškovou, která neumí říct "už to nezvládám, jděte s pesanem do jiného útulku" a chápu i sousedy, protože já bych vedle ní žít fakt nechtěla ( soudím dle infa na netu, možná to je vše jinak, kočky jí neutíkají a není tam zápach - nevím) .
Jsme zvědavá jak to celé dopadne. Jestli Miju a sousedé paní Liškové dosáhnou nápravy situace, nebo jestli s paní Liškovou nikdo a nic nehne.
Na ofiko stránkách Srbců se píše, že se tam paní přistěhovala. Takže měla na výběr kde si dům koupí.
Vy tady hájíte paní Liškovou pro její zájem o opuštěná zvířata. Ale envidíte to, že to může obtěžovat lidi okolo a nevidíte asi, že to není zrovna nejlepší řešení, které ona paní zvolila. neustále přijímat zvířata nelze. Pak jsou v podmínkách, které nejsou optimální - dle popisu Miji i vás ostatních.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 19:51
- Nahlásit
aren
Ebony
varuju tě, jestli uděláš něco, co těm psům ublíží, tak budu bojovat já, a věřím, že tady nebudu sama
Nebudeš
Holky klid, pamatujete jak Lišková vzala sekerku na toho úředníka z vet. správy? Ona se o sebe dokáže postarat . Takových Miju už si tam stěžovalo...
Ebony
psali lidi petice, že moji psi štěkají v noci v bytě
To jsi na tom dobře, já jsem řešila petici, že Braisy v noci CHODÍ a klape drápkama po linu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 19:55
- Nahlásit
11111
Vy tady hájíte paní Liškovou pro její zájem o opuštěná zvířata. Ale envidíte to, že to může obtěžovat lidi okolo a nevidíte asi, že to není zrovna nejlepší řešení, které ona paní zvolila
A je schopen mi někdo odpovědět na otázku stran toho pozemku????????
|
11111
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:00
- Nahlásit
renata:
nečetla sjem to celé. Jestli ymslíš, stran pozemku pro útulek - jakože oficiální útulek, pak je to věc města. Pokud se nepletu, tak město se musí postarat ze zákona o zvíře, které je naleznuto na jeho území, nebo musí mít smlouvu s nějakým útulkem v dalším městě.
Ovšem, jak je to se soukromími outulky, to entuším. to je nejspíše záležitostí majitele soukromého útulku a on se i sám musí postarat o dodržení předpisů, podepsat si smlouvu s městem , které mu pak platí za péči o ta zvířata atd atd.
Snad by paní Liškové pomohla nějaká právnická pomoc - myslím ve smyslu udělat smlouvu s městem o odchytu a péči zvířat, která jsou nalezena na území srbců atd.
( ukamenujte mě - jsem naivka z vělkého města )
Ale pokud bere na úředníka sekyrku, pak mám za to, že pomoc nepotřebuje a umí se postarat.
Biluška :
a nemáš pocit, že si možná někteří stěžovali právem?
|
11111
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:02
- Nahlásit
biluška:
tak já naštěstí jsme ještě žádnou petici stran mého psa řešit nemusela. Jenom několikrát nám dal někdo na rohožku před byt mrtolku myše, pak nějaké páchnoucí maso a takové ty dobroty.
Nakonec se zjistilo, že to byl soused, který byl shledán nesvéprávným a kterému náš pes vadil, neb pes musí mít boudu a tu my jsme neměli.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:04
- Nahlásit
mne ani tak nejde o sousedy - i kdyz jejich sousedska prava jsou nepochybne porusovana - chci, aby psi a hlavne ty kocky dostali peci, kterou si zaslouzi... a vim, kam lze psy a kocky umistit... kapacita je...
jinak starostka sama je z utulku nestastna (a neni to proto, ze ji Liskova vykastrovala psa, to byl dusledek toho, ze do toho zacala stourat)...lide si stezuji, veterina nereaguje
nelze mit utulek s tim, ze nejsou zvirata poradne zajistena, atd...proste tak, jak to dela Liskova, to delat nelze a neskonci to dobre...kolikrat uz to tady bylo..pani si nabrala zvirat tolik, ze to nakonec bylo nad jeji sily, atp...jiste, je to slechetne, ale ve finale se to miji ucinkem...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:07
- Nahlásit
Miju:
tak psovi je jedno, jetsli spinká v pelíšku v kotci nebo ve stodole na pohovce, když pak má lásku páníka.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:07
- Nahlásit
davidkova renata
soukromy utulek si zajistuje pozemek sam, ovsem tak, aby dodrzel hygienicke, stavebni a jine predpisy... muze pak samozrejme uzavrit smlouvu s obci o odchytu zvirat...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:27
- Nahlásit
Miju
aha...já nevěděla jestli je soukromej nebo jak...tak dík
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:28
- Nahlásit
davidkova renata
jinak pani od Brita se jeste neozvala
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 20:31
- Nahlásit
Miju
jinak pani od Brita se jeste neozvala
já viděla...koukala sem na lovce k večeru.No uvidíme,snad to vybojuje
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 09:57 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
Miju
ale ve finale se to miji ucinkem
Účinkem se to jistě nemíjí. Jak jsem zniňoval, tak spousta psů, která byla dovezena v otřesném fyzickém a psychickém stavu by v jiných útulcích byla uspána přímo na vstupu pro absolutní nemožnost budoucího udání. Díky přístupu Liškové se uzdraví a to především psychicky, což je nejdůležitější a ve "standardním" kotci dle předpisů toho nejde dosáhnout, takový pes je pak neudatelný. Vidělas jak psi v klasickém útulu psychicky odpadají? Ono pracovníci útulku o tom tak moc nemluví a málokterý útulek má prostor s každým takto sešlým psem individuálním způsobem pracovat a socializovat, zabraňovat dalšímu strádání, atd. Zkušenosti mám jako dobrovolník i z jiných útulků, ale poté, co jsem viděl psi v Srbcích, tak mi došlo co je pro ně nejlepší. Samozřejmě je zde spousta "co kdyby", ale ty nemá cenu řešit dokud je vše OK. Proto také do Srbců jezdím a pokud by se něco začalo vymykat kontrole, tak budu sám okamžitě jednat.
Jinak s těmi sousedy to podle mě není tak hrozné. Co jsem vypozoroval, tak většina má vlastní dobytek a "smrádek" je u nich větší než od Liškové. Psi jsou na klasickém selském dvoře, takže ze 3,5 strany obezděný, štěkot jde tedy slyšet minimálně. Navíc Srbce jsou opravdu malá vesnička o 90 občanech a Lišková je třetí dům od konce. Pokud vím, tak si stěžují lidé ze dvou velkých novostaveb asi 250 m vzdálených, zbytek sousedů jsem viděl, jak ji hodně srdečně zdraví. Spousta lidí z okolí její přítomnost i vítá, protože ji volají k porodům svého dobytka. Často si k ní dávají opakovaně své psi, pokud mají někam odjet. Kdyby to tam bylo tak hrozné, tak by to určitě nedělali.
Se starostkou se moc neshodnou, ale když po ulici pobíhá cizí pes, tak samozřejmě volá Liškovou. Spíš mi přijde, že tam je oboustranná osobní zášť než objektivní spor.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:32
- Nahlásit
Nestíhám, takže nevím jak se to tu vyvýjí dál, ale pokud někdo bude podnikat nějaké zářné kroky, chci napsat, že by měl věci domyslet trochu dopředu, protože to jinak může dopadnout podobně jako se záchrannou stanicí v Jinonicích, kde též nějací "dobří" lidé zaúřadovali a stanice byla tehdy uzavřena. Nikdo neviděl, že paní to dělá v naprosto nevyhovujícíhch podmínkách , naprosto na svůj úkor - bez elektriky, bez vody -tu musela tahat (to nějak město vůbec nezajímalo)..... ví tedy ten kdo chce podnikat nějaké kroky - CO SE TEDY UDĚLÁ S TĚMI ZVÍŘATY?? (předpokládám, že paní Liškovou jaksi neřeší ) Ono je to hrozně jednoduchý křičet, ale je dobrý domyslet, co můj křik způsobí.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:36
- Nahlásit
PetraK
Miju psala, že ví, kde je pro zvířata kapacita... ale kde je kapacita pro paní Liškovou, to se, myslím, nezmínila...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:45
- Nahlásit
Já myslím, že o osobu paní Liškové nejde, ona je skromná a o sebe se určitě postarat umí.
Mnohem víc, mě mrzí, že se tady nemyslí na ty psy Čtete vůbec, co píše Kony? To je tady nejlíp informovaná osoba. Bylo by dobré opravdu mít na zřeteli, co je dobré pro psy, ne pro x norem. Psi jsou spokojení, když můžou volně chodit po dvoře ve smečce a mít svého člověka pořád nablízku.
Beton a mříže normovaných sterilních kotců jsou podle mně pro psy krok do horšího. O řešení za 160 (nebo za kolik to bylo) ani nemluvě.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 11:49
- Nahlásit
ja uvidim, co se da delat, podívala bych se, kam by pripadne zvirata prisla
pokud by na tom měla byt bita zvirata, nepodniknu NIC....
ale alespon tem kockam se musi pomoci...opravdu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 12:01
- Nahlásit
aren
O řešení za 160 (nebo za kolik to bylo) ani nemluvě.
Když se podíváš na tu sestavu co tam běhá, tak minimálně polovina by tuhle léčbu podstoupila z nařízení vet. správy. Protože ať si tady honí triko kdo chce jak chce, o tyhle psy se v žádném normálním útulku nepostarají. Vědí, že jsou neúmistitelní
Miju
ja uvidim, co se da delat, podívala bych se, kam by pripadne zvirata prisla
pokud by na tom měla byt bita zvirata, nepodniknu NIC....
To mi pak pověz, docela mě to zajímá. Okolní útulky znám a jsem zvědavá jak se o tuhle smečku podělí. Olomouc, Kroměříž a Brno Komín jsou městské, ty nesmí vzít ani tlapku. Šternberk je přeplněný. Zábřeh a Tibet se asi těžko podělí o padesát psů a x koček . Ale hodně štěstí.
ale alespon tem kockam se musi pomoci...opravdu
Jak? Převezením do kotců? Kam? Máš alespoň představu jak těžko jsou umístitelné kočky? Jakékoliv kočky? Tím méně staré a případně nemocné? Budeš s nimi pak zahlcovat fora ve stylu "x koček v nouzi" a "Mourek nutně hledá domov"??
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 12:13
- Nahlásit
Biluška
predstavu mam, vim, ze je to tezke, ale alespon to zkusim...
tot vse, timto bych to tu ukoncila
necitim jakoukoli osobni zast k pani Liskove, jde mi jen o zvirata...
hawk
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 12:23
- Nahlásit
Biluška
Když se podíváš na tu sestavu co tam běhá, tak minimálně polovina by tuhle léčbu podstoupila z nařízení vet. správy. Protože ať si tady honí triko kdo chce jak chce, o tyhle psy se v žádném normálním útulku nepostarají. Vědí, že jsou neúmistitelní
No dyť
all
Obecní útulky mají povinnost ze zákona se o zvířata (=ztracené věci) postarat po dobu půl roku. Pak už tu povinnost nikdo nemá.
Miju
necitim jakoukoli osobni zast k pani Liskove, jde mi jen o zvirata..
Tak to bych byla vážně ráda.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 12:23
- Nahlásit
Miju
tot vse, timto bych to tu ukoncila
To už je asi popáté
predstavu mam, vim, ze je to tezke, ale alespon to zkusim...
Tak hodně štěstí
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 20:05
- Nahlásit
Kony
Hele jsem minulej tejden dumala, že posbírám starý věci a dám do útulku v Přerově. A teď zase dumám, že ten je nějakej moc hezkej na fotkách a určo dotovanej a že by se to spíš šiklo v Srbcích, co myslíš? Když už mě tam vezmeš, tak že bych něco třá nastřádala...
|
Trixi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:08
- Nahlásit
Co se týče paní Liškové tak je to svérázná paní a o zvířata se stará.Byli jsme si tam pro psa a je pravda,když nám ukazovala pesany na dvoře tak tam měla uklizeno/nebyly tam výkaly/.Psi měli granule nasypané v zednickém vědru a živili se kdy oni chtěli.Voda ve vaně byla zelená.Psi nevypadali podvyživeně ba naopak,náš Max byl pěkně zakulacený.Při takovém množství psů,chápu,že nemůže paní Lišková stíhat koupat,stříhat a česat.Když jsme se byli podívat za vraty u oplocení na psy,kteří se pohybovali po dvoře, zrovna se jich pár v tlačenici o naši přízeň zkoušelo poprat.Zůstali jsme stát v údivu poté co paní Lišková houkla ,,MÁM VZÍT LAŤ?!!'' a v tu chvíli byl dvůr prázdný.Pesan kterého jsme si odtamtud přivezli spal 4 dny pod postelí a dodnes se bojí prudšího pohybu.Paní Lišková chtěla za Maxe/Heryho/ zaplatit 1300 Kč a odůvodnila to tím,že je to za veterinární péči, očkování a odčervení.Zaplatili jsme rádi i když jsme si pro něho jeli 370 km tam a totéž zpět.Pak jsme dostali očkovák ve kterém byla různá přepisovaná lepítka se jmény jiných psů / minimálně 2 / Náš Max byl narozen v roce 2005 a očkování už měl z roku 1999 tak to je trochu divné.Paní Lišková nám dále prozradila,že vše táhne ze svého.My jsme se zeptali proč si nezažádá o dotace na obci.Bylo nám řečeno,že by musela postavit kotce a to,že neudělá ,protože je to prý týrání psů.Tak za tuto situaci v jaké je si může tak trochu víc sama.Obec jí nabízela pomoc,ona jí však kategoricky odmítla!!Po příjezdu k nám domů,jsme Maxe odblešili,bylo to fakt potřeba.Po dohodě s naším veterinářem jsme ho nechali pro jistotu i přeočkovat.Neříkám,že je to u paní Liškové katastrofa,ale lepší by to mohlo rozhodně být a myslím, že KVS by určité výhrady měla.Není to však TAKOVEJ HUMUS jako v Krupce u Teplic!!!!Tam s tím nikdo nic nedělá!!!!!! A nikoho to nezajímá!!!!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:22
- Nahlásit
Trixi
K těm financím a dotacím. Paní Lišková je v tomto směru trošku mimo. No, trošku víc. Dělala jsem jí v tom pořádky, rozumí tomu asi jako každá stará babka. Tvrdila mi, že je zaregistrovaná na ministerstvu.
-na kterým
- no na takovým tom hlavním
- proboha, na kterým
- no v Olomouci, na tom hlavním jak je na náměstí
(míněn fin. úřad)
- u které banky máte účet
- u té jak je v Brně vedle nádraží
O dotacích a různých jiných příspěvcích má asi tak stejné povědomí jako moje šestiletá dcera. Odmítá to ale přiznat a ráda frajeří. Takže to, co ti řekne o dotacích od obce a pod musíš brát s hodně velkou rezervou, má to dost pomotané.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:24
- Nahlásit
Biluška
a mohla bys ji to nejak vysvetlit? je skoda to aspon nezkusit, ne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:33
- Nahlásit
Miju
Udělala jsem co se dalo. Uvedla jsem do pořádku všechny její registrace, založila pro ni občanské sdružení (aby mohla žádat o různé granty), sehnala jí nějaké dotace (ale ty už jsou dávno pryč). Bohužel jsem pak začala podnikat a fakt už nemám čas vysedávat po nocích nad jejíma dotacema, i když bych moc ráda. Snad zase někdy později...
Snažila jsem se ji dotlačit k tomu, aby s okolními obcemi uzavřela smlouvy a ty obce si za pobyt psa u ní platili. Vím, že spousta obcí tam své psy vozí (legální cestou odchycené, nemluvím o tom když se někdo chce zbavit svého psa), ale neplatí ani jedna. Ona nechce. Podle mě má strach, že by musela vést nějaké účetnictví, nějak to dokladovat a takové věci. Ale to je jen můj názor na věc. Každopádně je v tomto směru neprůstřelná a nedala si poradit.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:22
- Nahlásit
Trixi
pokud by dostavala granty nebo uzavrela smlouvy s obcemi, musela by strpet kontroly...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 17:54 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Tak kamarádka byla u Liškové zavézt jí nějaké věci pro psy a prý hrůza. Bordel čím dál horší, Lišková neví, co mluví, pokaždé prý říká něco jiného, kočky se zánětama, když ji na to kámoška upozornila, začala na ni řvát Já je zachraňuju!!!! A začala jí nadávat, že je blbá kráva. Prý bude teď kastrovat nějaké psy nebo kočky u ní doma, v tom bordelu! Má tam štěně!!!! po kastraci, které má infekci, Lišková nic neřeší. Fakt se s ní nedá něco dělat? Celkově je tam prý strašná situace.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 07:46
- Nahlásit
Dáška
Samozřejmě že se s tím dá něco dělat. Třeba si některé to zvíře od ní adoptovat nebo pomoct s umisťováním.
Nosit ji zvířata a pak se pohoršovat že je má, na to je lidí dost.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 07:58 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Dáška
Tak trupka Veronika Janíčková je tvoje kamarádka? No nemám slov.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 08:18
- Nahlásit
Dáška
Jinak, abych to uvedla na pravou míru..
Včera jsem se ve vší slušnosti ohradila proti tomu, že je lidmi od Miji inzerována soukromá fenečka paní Liškové. Na to se mi dostalo od slečny Veroniky Janíčkové sprchy sprostých slov (padaly piče, pičky, otravné vši, apod.) a nadávek, že je nemám otravovat a podobně. U Věry Čechové, vystupující pod Mija spolkem na zdi na FB mne začaly pomlouvat a několik dam se tam zmínilo, že mi dá na budku či pošle do léčebny, ptž bráním v inzerci psů. V čemž měly částečně pravdu. Snažila jsem se, aby si uvědomily, že postižená fenečka je soukromý majetek paní Liškové. Když jsem si přečetla útoky na mne, napsala jsem ve vší slušnosti!!! oněm dvou dámám vzkaz, že mají možnost mi to říct do očí. Načež se mi od slečny Veroniky Janíčkové dostalo další sprchy nadávek, že si dovoluju někomu vyhrožovat.. Což je, podle mne, poněkud zcestné. Naopak ony dámy my vyhrožovaly, že mi dají přes hubu. Pravda, vyhrožovaly jen do té doby, než zjistily, že o tom vím a žádám slušně!!! vysvětlení jejich komentářů. Jenže paní Věra Čechová už to celé obrátila a tvrdila, že bráním udávání všech psů od paní Liškové a trucovitě všude vykřikovala, jak už nebude pomáhat, protože jí v tom chudákovi bráním, smazala psy z inzerce a že na to kašle.
Ze strany Mija spolku jsou pečlivě zameteny stopy - uzavřena návštěvní kniha, smazány debaty na FB. Naštěstí to několik důvěryhodných lidí četlo.
Celkově jsem celou akcí znechucená a slečně Janíčkové stran Srbců nevěřím ani slovo. Někdo, kdo tak lehce sklouzne do hysterie, a že to včera byly hysterické výstupy, může mít těžko objektivní pohled na věc.
Se situací u paní Liškové se dá dělat několik věcí - budou se očkovat psi teď v lednu, lze se tedy zapojit zde. Finančně. A každý má samozřejmě prostor přijet a dovézt jí věci, jako je krmení, deky, apod.
Btw. kromě histerického výlevu slečny Veroniky Janíčkové, je zde ještě slečna Radka Pospíšilová, která byla nedávno v Srbcích a názor má zcela normální. A taktéž člověk, který pomáhá s internetovou prezentací a prací kolem psů a domu paní Liškové. A ten má názor taktéž zcela normální. Ano, je tam dost psů, je tam čurbes, jak když máš doma 30 psů, ale žádné extrémy.
|