Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / "Útulek" Srbce u Kroměříže
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Kony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:52
- Nahlásit

Za sebe bych ještě, tentokrát subjektivně, podotknul, že to proč pomáhám já v Srbcích je to, že v žádném útulku jsem neviděl tak spokojené a vyrovnané psi a opravdovou starost o zvířata, ne o vlastní, z toho plynoucí, zaměstnání.
Miju je potřeba si uvědomit, že psovi vůbec nevadí, že má nohy od bláta a že to kolem zrovna nevoní po fialkách. A to že mu někdo říká "pi..se", je mu už úplně volný . Tohle vadí lidem ne psům! Psovi naopak vadí být v boudě metr krát metr, být odtrhnut od okolí, být jen jednou denně vypuštěn do výběhu, v lepších útulcích dokonce jednou za čas jít s dobrovolníkem na procházku (pokud už se tedy ze psa za tu dobu nestal tak trošku deprivant).
Na řešení tohoto zkus zaměřit svoji pozornost, tam je to víc potřeba.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 20:59
- Nahlásit

reneeska
Ještě mě tak k tomu napadá, že bysme si každej mohli jednoho psa vzít, vždyť přece to nějak půjde, sice nebudou moct jezdit na akce, cvičák, žrát kvalitní granule a mít ti stávající tolik vycházek a lásky, ale kolika jim pomůžeme ... a co jednoho si vzít, třeba tři .... No kdo do toho dete? Já teda ne. Vím že dva psi jsou pro mě hranice, momentálně určitě
Já jich mám pět. Plus dva, kteří už zemřeli. Neomezuju ty, které jsem měla dřív než jsem přišli útulkáči. Omezuju sebe a svého chlapa. Věř, že to není lehké, jsme v dost těžké finanční situaci. Prostě není jiná cesta, ti psi jsou naši, osud to tak chtěl. Jak jsi přišla na to, že tím, že přijde druhý pes omezíš toho prvního? Myslíš, že v rodinách kde mají více dětí se mají ty děcka hůř než tam kde jsou jedináčci?

11111
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:01
- Nahlásit

obdivuji všechny, kteří se dokáží omezit, zapřít a podřídit život péči o nechtěná zvířata.
já bych to nedokázala. snažím se pomáhat jinak - to je ted vedlejší.

ALE je nutné si uvědomit, že pokud budu mít azyl uprostřed vesnice, tak je to do budoucna neudržitelné. Sousedi si budou stěžovat a právem. Mě by se to také nelíbilo, kdyby mi na zahradu chodilo množství koček a občas opice.
Vím, že to bude znít hnusně, ale pokud toto chce někdo dělat, tak by měl napřed sehnat vhodné místo - domek na okraji obce, nebo lépe na polosamotě či samotě. Vím, že to nikdo neplánuje a zavřít dveře a oči před nechtěným zvířetem je těžké, ale někde musí být hranice. Bohužel.
situace se taky může vyvinout tak, že paní bude přinucena se zvířat zbavit. Otázkou ej jak a kam ta zvířata přijdou.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:02
- Nahlásit

Biluška
Ale sama víš že tak to nemyslím, neomezila jsem prvního, nebo určo ně tak, že by to pocítila a byla naštvaná že na tenhle výlet se mnou jela jen ta "nová".
Ale mít tři, tak už asi nejezdíme společně nikam, tři bych těžko tahala sama autobusama, a tak bych snad raději nejela, než vybírat koho vzít. neříkám, že nějde mít víc jak dva psy, který mám já, říkám, že já jich víc mít nemůžu. Nedala bych jim pak to, co chci, nezvládla bych to.
Ale kdyby šlo o kvantitu, tak mi jich tu může běhat víc ... nevím jak líp to vysvětlit.

11111
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:06
- Nahlásit

biluška:

já chápu, co chtěla reneeska říct.
Raději budu mít jednoho nebo dva psy,a le budu jim moci dát to, co si ymslím, že potřebují a mít i finanční rezervu pro případ nemoci, úrazu td, nežmít 4 psy a bát se, jestli mi neonemocní a já je nebudu mít za co léčit.
Jsem pragmatik. nemohu mít víc, než co uživím reálně.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:13
- Nahlásit

11111
já chápu, co chtěla reneeska říct.
já to taky chápu,ale ty mluvíš o tom,že budeš ty psy vlastnit,pořídíš si je dobrovolně a svobodně.Nechtění psi budou asi jiná kapitola...taky jsem pragmatik(anebo zbabělec,tot otázka),ale ti co jimi nejsou dělají pro opuštěné psy nepoměrně víc než já.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:14
- Nahlásit

reneeska
Nedala bych jim pak to, co chci
jistě, to co chceš ty, ale psům stačí ke štěstí málo, nemusí jezdit autobusem a nemusí žrát ze stříbrnýho podnosu...jen by mě zajímalo, kdyby takhle uvažoval každej...i když, na světě je sobců opravdu dost...
Já jsem adoptovala 6 psů (nejen adpoptovala, musela jsem jich pár celkem draze vykoupit) a rozhodně mají kvalitní žrádlo a pohybu a lásky dost, jediné s čím souhlasím je, že ze sousedama to moc nejde, proto žádný nemám.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:14
- Nahlásit

davidkova renata
jj ale aren mě prostě fakt vyrazila dech, s tou humanitární pomocí .... tak navruhuju řešení ....

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:16
- Nahlásit

Ebony
no jo, tak ty máš možnost dát to co chceš 6ti psům, já ty možnosti nemám. Asi by museli žrát grancle z kauflandu 15kg za 200 nebo kolik ... neříkám, že bych si nechtěla vzít dalšího útuláka, ale nemůžu. Přišla by nemoc a asi bych ho musela nechat trpět, jelikož nemám tolik financí ... proto víc psů nemám.
A ano kdyby pes nejel autobusem, nešel dogtrek, nebyl na cvičáku, bude šťastnej, oni jsou šťastní i ti týraní, to je holt psí láska ....

11111
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:24
- Nahlásit

davidkova renata:

já vím . Opuštění psy jsou jiná kapitola.
Proto jsme pro omezení chovu bezpapíráků, katrace voříšků, třeba is přispěním radnice nebo tak něco ( ano ano já vím utopie) . Je moc psů, co se rodí na základě mýtu o tom, žefena musí mít alespon jednou štěnata atd atd.

nemám nic proti voříškům, nebo bezpapírákům - to ne, ale boužel tvoří 90% ( odhadem) obyvatel outulků.
chtělo by to systémové řešení. jinak budeme zachranovat, dělat sbírky, adoptovat psy a kočky donekonečna.

a jak jsme psala, těch lidí, co tuto práci dělají sami od sebe, si velmi velmi vážím.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:28
- Nahlásit

reneeska
víš, to jsou jen taková kdyby, nemoc přijít nemusí, a nějakej pidižvatej pejsek se vejde všude...jen prostě neházejte kolem svým alibismem, jak by jste, kdyby jste...prostě na to nemám, tak neplivu na ty, co mají tu odvahu a snaží se pomoci, i na úkor svého osobního komfortu. O to tady asi jde nejvíc, málokdo je totiž ochoten se obětovat s tím, že si svoje záliby omezí na minimum.
Jo a maso není tak drahý...

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:31
- Nahlásit

11111
Proto jsme pro omezení chovu bezpapíráků, katrace voříšků, třeba is přispěním radnice nebo tak něco ( ano ano já vím utopie)
bohužel, velká utopie, lidi nemnoží jen voříšky a bezpapíráky, lidi prostě množí všechno, jen nevím, jak jim v tom zabránit, protože to je to prvotní zlo...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:32
- Nahlásit

Ebony
víš, to jsou jen taková kdyby, nemoc přijít nemusí, a nějakej pidižvatej pejsek se vejde všude...jen prostě neházejte kolem svým alibismem, jak by jste, kdyby jste...prostě na to nemám, tak neplivu na ty, co mají tu odvahu a snaží se pomoci, i na úkor svého osobního komfortu. O to tady asi jde nejvíc, málokdo je totiž ochoten se obětovat s tím, že si svoje záliby omezí na minimum
ste řekla přesně,pani.
11111
chtělo by to systémové řešení
to asi víme všichni,ale co teda s těma psama než někdy nějaký možná bude????Chápej ,ty lidi kašlou na systémový řešení budoucnosti,páč to řešej ted a tady a v reálu.To je kapku jiný kafe než psát na net,že takhle to dál nejde...

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:38
- Nahlásit

Ebony
nemoc přijít nemusí, a nějakej pidižvatej pejsek se vejde všude..
V to doufám, už jich mám taky šest

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:40
- Nahlásit

Ebony

.jen prostě neházejte kolem svým alibismem, jak by jste, kdyby jste...prostě na to nemám, tak neplivu na ty, co mají tu odvahu a snaží se pomoci, i na úkor svého osobního komfortu

dík - výstižně napsaný k tomu není naprosto co dodat, Miju - myslím, že to je to, co se tady většina snaží naznačit.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:44
- Nahlásit

aren
musíme být optimisti, já jich mám patnáct

aren
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:45
- Nahlásit

Ebony
No potěšpámbu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:47
- Nahlásit

Ebony
musíme být optimisti, já jich mám patnáct
to je fakt,tobě nic jinýho ani nezbejvá

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:48
- Nahlásit

aren
ale zas máme u veterináře množstevní slevu
a vím, že by jim pomohl, i kdyby náhodou nebyly peníze...což zatím nehrozí

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:49
- Nahlásit

davidkova renata
no to zní hezky od někoho, kdo tady pořád nabízí nějaký bezprizorní vofčouny...

náhodou, už jsem si vyhlídla pěknou dodávku

Sijes
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:09
- Nahlásit

Ebony
aren
Takže mě z toho hlavně vyplývá, že na lidi serete!!!!! Jako ať má paní 300 koček a milión psů - ale je to absolutně bezohledné vůči jejímu okolí! Je krásný ji stavět na podstavec jak je úúúúúúžasná, jak se obětuje, kdo z nás alibistických sobců by to dělal????? Ale proč jako je do toho zatáhlých dalších x lidí, kerý se obětovávat nechtějí? Fakt jako mi to začíná připadat jako opičí láska trochu. KDyž se budou pořád řešit důsledky, tak se stejně nic nezmění. A dokud nebudu vegetarián, tak mě čím dál častěji napadá myšlenka - že jako kdo určil, že pes má větší právo na život než telátko, prasátko, kuřátko..... I podle výzkumů jsou prasata velice inteligentní, ne li víc než psi! Tak jako to nikomu nevadí???? Velkochovy? Jíst maso??

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:49
- Nahlásit

Sijes
Takže mě z toho hlavně vyplývá, že na lidi serete!!!!!
bingoooooooo! Lidi jsou ty nejhorší K....

jinak až se naučíš číst, tak pak diskutuj... kup si domů prasátko a psy dej do útulku, když ti tak vadí

Sijes
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:01
- Nahlásit

Ebony

.jen prostě neházejte kolem svým alibismem, jak by jste, kdyby jste...prostě na to nemám, tak neplivu na ty, co mají tu odvahu a snaží se pomoci, i na úkor svého osobního komfortu

na tohle jsem reagovala a podobné výroky. A úkor jiných, že... paní LIšková nedělá nic vůbec nic špatně.

Dělá se mi z vás a takových fanatických názorů až špatně. Vůbec nic o mě nevíš, kolika zvířatům jsem pomohla nebo nepomohla - ale mám ráda i lidi. A taky práva jiných. Ale tady už je teď zbytečné vést jakoukoli "diskuzi". Číst umím a psát taky.

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:04
- Nahlásit

Sijes
kde píšu o paní Liškový, můžeš mi to ukázat? Dokonce jsem psala, že se to nedá dělat v baráku mezi sousedy...ale sis holt musela po ránu nahonit triko viď, tak doufám, že se ti do nového dne ulevilo

kolika zvířatům jsem pomohla nebo nepomohla
jo jasně, to tu píše každej

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:12
- Nahlásit

vite co, bezte se podivat na "kocicarnu" pani Liskove, kde jsou kotata se svrabem a chlamidiemi v obrovskem mnozstvi, v malem prostoru, a udelejte si sami obrazek o tom, zda toto je nejaka pomoc pro kocky... zda by jim nebylo lepe, kdyby se nekde potulovaly po venku a davalo se jim zradlo do misek externe...
plus...pani Liskova bere psy i od majitelu, coz vetsina utulku proste nedela...
a ted si me klidne sezerte zaziva, ale kdo nevidel, neuveri

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:19
- Nahlásit

Sijes
Dělá se mi z vás a takových fanatických názorů až špatně. Vůbec nic o mě nevíš, kolika zvířatům jsem pomohla nebo nepomohla - ale mám ráda i lidi. A taky práva jiných. Ale tady už je teď zbytečné vést jakoukoli "diskuzi". Číst umím a psát taky.

presne tak...

a ze maji psy LIskovou radi? samozrejme, kazdy pes miluje sveho pana i kdyby jej od rana do vecera kopal a rval na nej...pes si proste nerekne "ten si me nezaslouzi, ze"

a ze "utulek" neposvetila veterina, atd? a k cemu taky, kdyt je to jedno, nebudu bazirovat na nejakych hloupych predpisech...a ze Liskova nevyda handicapovaneho psa i presto, ze mu zajemce chtel zaplatit tu nakladnou operaci, aby se nemusel plazit po dvore v hovnech? tak ci zajem po tom prevazuje???

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:41
- Nahlásit

Miju
pani Liskova bere psy i od majitelu, coz vetsina utulku proste nedela...
Což by třeba většina útulků dělat měla. Nějak by tím odpadli psi vyhození na dálnici a uvázaní drátem v lese Já taky beru psy od majitelů, protože vím co s nimi udělají když je nevezmu. Nebo snad žiješ v představě, že majitel, který hodlal psa odložit do útulku a byl odmítnut se bude svědomitě věnovat inzerci dokud svému zbožňovanému pejskovi nenajde nový domov, popláčeme si a všichni jsou šťastní, amen?? Bože, jsi vážně tak naivní?

kdyby se nekde potulovaly po venku a davalo se jim zradlo do misek externe...
A přejeli je auta, napadali je psi, chytali by je puberťáci,aby je mohli opít a nechat trhat pitbulem.... fakt, že serou cizím lidem na zahradu by se jejich volným pohybem zcela eliminoval viď? . No a s tím krmením ve volně ložených miskách jsi mě úplně dostala. To se prakticky rovná volnému krmení potkanů a podobné havěti. Krom toho co nesežerou psi jejichž majitelé pak hysterčí v ordinacích (a na cz-psovi) "můj pes v křoví něco sežral a já nevím jestli to nebylo otrávené" (nic proti nim, já hysterčím dost často. Právě kvůli takovým Jitkám co do toho křoví pořád něco dávají)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:45
- Nahlásit

Sijes
Takže mě z toho hlavně vyplývá, že na lidi serete
úplně přesněKdybych chtěla řešit pomoc lidem,nejsem na foru czpes,ale třá člověk v nouzi nebo jak se to jmenuje.Myslim,žes to posunula krapet jinam,než to patří..
Ebony
náhodou, už jsem si vyhlídla pěknou dodávku
trochen tápu...dodávku jako vozidlo nebo novou dodávku psůch???

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:48
- Nahlásit

Miju
. zda by jim nebylo lepe, kdyby se nekde potulovaly po venku a davalo se jim zradlo do misek externe

ano bylo by jim rozhodně lépe, nachytaly by kdejakou nemoc a kdejakej malej harant by si na ně udělal z klacku oštěp a milou volně žijící kočičku by lovil - zrovinka jako tu kterou minulý týden přivezla paní do depozita s tím, že ji doteď v parku krmila, ale teď kočce hrozí, že jí děti, co se o prázdninách nudí asi ublíží. Takhle nějak to vidíš jako ideální? Já ne. Ano není ideální, aby těch koček bylo v místnosti nasáčkováno milion,ale je to lepší řešení, než když jsou na ulici. To mi věř. Kočky bez očí, s přeraženýma nohama, dokopaný, pověšený na drátech... mám pokračovat?

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:52
- Nahlásit

Biluška
jasne, takze nasbiram a nakradu vsude mozne kocky a nacpu si je vsechny do obyvaku bez veterinarni pece, leku...tak, aby se mi nakazily i ty zdrave kocky, a prilezitostne si je jeste nejak amatersky vykastruju...to bude priiima.. hura - je mnohem pravdepodobnejsi, ze zdechnou v tom prostredi, v jakem jsou, nez kdyz se budou potulovat po venku...coz je - svete div se - kocici prirozenost

spoustu kocek takto krmime a jsou spokojene, az na krmeni jsme jim zanechali prirozeny zpusob zivota (samozrejme kockam zvyklym v byte by se to nemuselo libit)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání