Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Soudce množitel a psi skončí v útulku....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:44
- Nahlásit

Adiddaska
Tak já zase nevím, co se tím slovem míní. Asi tedy něco jiného, než jsem si pod tím názvem představila. Mě to tudíž smysl dává. Ale na sociologii jsi odborník Ty, v tom já nejsem ani poučený laik.Jen když ses ptala, tak jsem to "přeložila".

Vero
myslím, že tato debata není o tom, kdo vynesl kdysi k moci H.
Myslela jsem, že myslíš, že ho volily socky. Proto jsem Ti odpověděla, že ho volili a podporovali i bohatí. Věřím tomu, že pár takových mu pomohlo víc, než masa socek.
Ale třá patříš k těm, co se těší, že se "to" "konečně vyřeší"
Nebuď blbá.

Hyena
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:45
- Nahlásit

Původně jsem se do této debaty nechtěla zapojovat,ale když vidím, jak se tady navážíte do Adidasky, za její údajnou nezralosti, tak mi prostě mlčet nejde. Myslím, že jediná tady vystihla rozdíl mezi rasismem a " oprávněným stěžováním si". Je rozdíl,pokud budete řešit konkrétní špatné zkušenosti s konkrétními občany a rozdíl, když začnete se zobecňování tipu " když je příslušník tohoto etnika, tak je takovej a makovej.."Opakovaně se tady všichni čílíte,když nepejskaři zobecňují ( a podle toho jednají), že každý pejskař musí být takový a takový, když vy takoví přeci nejste, ale děláte přesně to samé..... a to vůbec nemluvím o náznacích směřovaných ke genetice. To už zavání konkrétní ideologií z 2. světové války. Myslím, že stačí zapátrat v historii,kam lidstvo takové zobecňování zavedlo. Ono vnímat svět z pohledu osobní zodpovědnosti- tj. nevymluvat se, že se " nejde bránit, protože je nějaké etnikum protěžováno" dá větší práci, než fňukat v koutě, že svět je zlej a já s tím nemohu nic dělat. U Vás Jindro 22 mi to koresponduje přesně se způsobem, jak řešíte svojí nespokojenost s chováním chovatelky Vašeho štěníka. Namísto, abyste si stál za svým přesvědčením a řešil to na oficiálních místech, raději opakovaně pláčete na diskuzním foru a hovoříte o chovatelské mafii, se kterou "nejde nic dělat"..... Tak že za mě je naopak Adidasčin projev daleko zralejší než projevy jiných diskutérů zde.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:47
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
A proč tě točí, když někdo jiný použije cizí odborný výraz?
Mě to netočí, já jí jen odpovídám na dotaz. Směrovaný Jindrovi, najdi si to.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:49
- Nahlásit

Vlčáčková

já jí jen odpovídám

a že bys laskavě odpověděla mně na můj skypovej dotaz - volání, tak to nééé, co, ty jedna

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:03
- Nahlásit

Eninka
Jo, než jsem to zvedla, jsi to položila, a v tom volá S. Podepsala exkuzivní smlouvu na 3 měsíce realitce. Mě z ní klepne.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:04
- Nahlásit

Vlčáčková

to je kačena, určitě v tý smlouvě je obvyklá klička ze které vyplyne něco dalšího, a to podepslala na co vlastně, na byt nebo barák?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:09
- Nahlásit

Eninka
Na prodej bytu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:12
- Nahlásit

Vlčáčková

a je jí jasný, že pokud nebude mít souhlas ostatních tak zacáluje provizi té realitce? Do prd**le proč to udělala, vždyť to mohla dát do nabídky bez exkluzivity a jiných podmínek, nechápu pochody některejch lidí, přesto to samý udělal známej a prohrál u soudu 50 tis, který jim musel dát

danajasa
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:14
- Nahlásit

Adiddaskanestojej na stejný startovní čáře, o tom tady pořád mluvim, že když se těm nebude podávat pomocná ruka, když se nebude podporovat jejich vzdělávání a integrace, tak se to nikdy nevyřeší, že to je jediná šance právě. Já ti nevím,něco podobnýho už zkoušeli misionáři před mnoha a mnoha lety a někteří byli lehce překvapený,že to zas tak hladce neprobíhá a nemalá část dokonce sežraná tamnějšími domorodci

Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:17 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Hyena
..... a to vůbec nemluvím o náznacích směřovaných ke genetice. To už zavání konkrétní ideologií z 2. světové války. Myslím, že stačí zapátrat v historii,kam lidstvo takové zobecňování zavedlo.

Cítím to úplně stejně a je mi z toho nevolno...

Vlčáčková
Věřím tomu, že pár takových mu pomohlo víc, než masa socek.

Žádnej šílenej totalitní režim by se neudržel u moci nebýt mas "slušných" pracujících - otců a matek od rodin, kteří toužili po pořádku a drželi hubu a krok...

Hyena
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:19
- Nahlásit

danajasa
Já ti nevím,něco podobnýho už zkoušeli misionáři před mnoha a mnoha lety a někteří byli lehce překvapený,že to zas tak hladce neprobíhá a nemalá část dokonce sežraná tamnějšími domorodci
Hmmm...vyselektovat nežádoucí etnikum z populace a násilné snižování jeho stavů už lidsto taky zkoušelo.....bohužel to též problémy nevyřešilo a všeobecný blahobyt a spokojenost to nepřineslo.... Tak kde je chyba?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:21
- Nahlásit

Žádnej totalitní režim by se neudržel u moci nebýt mas "slušných" pracujících
Žádnej totalitní režim nenastolíš sockama. Nastolíš ho procedurama, který stojí hodně peněz. Socky ti jen pomohou jako užiteční idioti. A pak jim tu hubu zavřeš násilím, pak už ji zavřeš komukoliv, když budeš mít to postavení.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:30
- Nahlásit

souhlasím s Hyenou i s Adiddaskou i když mám s cikány hodně špatné zkušenosti, ve vedlejším městě je jich opravdu hodně, je tam zvláštní škola, chodí tam i bílý, nechci říct je to jen pro cikány, ale těch je tam naprostá většina, Kousek od té zvláštní je škola obyčejná, rodiče vozí děti až před vchod....děcka byli několikrát napadeni, okradeni a zbiti těmi ze zvláštní, nevím zda bílými nebo cikány.Převážná většina lidí se jich bojí a já když jedu večer do bankomatu, tak si sebou beru velké psy, protže se jich bojí. Já bych si dokázala poradit třeba se třemi muži, ale obávám, se, že kdyby to byli cikáni, tak by to byl rasově motivovaný čin, seřezala bych bílýho, modrýho, zelenýho prostě toho, kdo by mě chtěl okrást, neřešila bych v tu chvíli že cikán, no jo, ale co kdyby to řešili oni......a že u toho bankomatu už přepadení a okradení lidé-zejména ženy byly. Znám 2 rodiny cikánů, bezva lidi, bavíme se navštěvujeme, jsme kamarádi, ale přesto na cizí cikány koukám s nedůvěrou.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:33
- Nahlásit

Mě by zajímalo, jestli někdo tady z diskutujících, kterým připadnou moje názory tak idealistický a mimo realitu, by měl nějakej nápad nebo aspoň matnou ideu, jak problém "nepřispůsobivých" teda řešit, když se jim příčí apriori neodsuzovat každého člena té minority a připustit, že slušní Romové si zaslouží dostat šanci, a že je přímo žádoucí pro nás všechny jim tu šanci dát. To je totiž to jediný, co já tu zadtávám. Takže pokud myslíte, že takhle ne, tak jak tedy????

kejtlin
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:40
- Nahlásit

Adiddaska
mě přijde, že už společnost se snaží trochu řešit problémy nepřizpůsobivých, třeba jsou policisti romové, jezdí a chodí do románských rodin, protože je " líp berou " podle mě je to dobrý řešení
jinak nápad nemám

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:43
- Nahlásit

Kdo z vás, co se tu tak hezky vybavuje o etnikách s nima dělal? Kdo s nima žije v sousedství, kdo s nima chodil do školy a kdo je učil?
Myslím, že Adidaska to tu vystihla jasně a bez zbytečných nesmyslů okolo. Ti ostatní jsou tak trochu mimo.

jablunka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:44
- Nahlásit

Adiddaska
[i][/i]
át - Nahlásit

Mě by zajímalo, jestli někdo tady z diskutujících, kterým připadnou moje názory tak idealistický a mimo realitu, by měl nějakej nápad nebo aspoň matnou ideu, jak problém "nepřispůsobivých" teda řešit,

.........................
Prvotne je nikdy nemeli nasilne zabydlovat....byli spokojeni jako kocovnici a kdo chtel jinej zivot ,musel se snazit.
Jen si ted nedokazu predstavit co s tim ted.....zvykli si,ze stat za ne vetsinu veci vyresi a valna vetsina nema snahu nic menit.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:45
- Nahlásit

Adiddaska

Mě by zajímalo, jestli někdo tady z diskutujících, kterým připadnou moje názory tak idealistický a mimo realitu, by měl nějakej nápad nebo aspoň matnou ideu, jak problém "nepřispůsobivých" teda řešit
Obávám se, že to nemá dostatečně kvalitní řešení. Pro začátek bych začala prací a opravdu POVINNOU školní docházkou. Už Kolus věděl, že lodníci musí makat a ne se flákat na lodi za dlouhých plaveb, jinak z toho kouká vzpoura. Takže drhli furt dokola palubu, až se prodrhli do podpalubí. Nepřizpůsobiví můžou třeba drhnout ulice. Na práci a školní docházku bych navázala dávky. Pak by se vidělo, co dál.

připustit, že slušní Romové si zaslouží dostat šanci, a že je přímo žádoucí pro nás všechny jim tu šanci dát.
To snad nikdo nepopírá. Každý slušný člověk nebo mimozemšťan má mít stejné šance.

To je totiž to jediný, co já tu zadtávám.
Tvoje příspěvky zněly v jiném smyslu.

Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:49
- Nahlásit

Adiddaska
kterým připadnou moje názory tak idealistický a mimo realitu, by měl nějakej nápad nebo aspoň matnou ideu, jak problém "nepřispůsobivých" teda řešit, když se jim příčí apriori neodsuzovat každého člena té minority a připustit, že slušní Romové si zaslouží dostat šanci, a že je přímo žádoucí pro nás všechny jim tu šanci dát.

Neodpovídám na tvůj dotaz .

Jen podotýkám, že je to podle mne jediná cesta, co nevede do pekel, který tady už byly, skončily masovejma hrobama a nakonec zdevastovaly celou společnost bez ohledu na příslušnost k etniku nebo víře.

Z mého úhlu na tom není nic idealistického, naopak to vidím jako pragmatický postup.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:52
- Nahlásit

Jen podotýkám, že je to podle mne jediná cesta, co nevede do pekel, který tady už byly, skončily masovejma hrobama a nakonec zdevastovaly celou společnost bez ohledu na příslušnost k etniku nebo víře.
Tak pokud myslíš například zmíněného Hitlera, tak dovol, abych vyjádřila jen svojí domněnku, že tomu o řešení něčeho nešlo. Magor s komplexama si potřeboval dokázat, že něco znamená. Chtěl moc a bohatství. Posloužilo cokoliv. Neřešil žádné etnické otázky, to byl jen prostředek, nikoliv záměr.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:55
- Nahlásit

Vlčáčková
holka, jsi s H trochu mimo a nejen s ním... možná by stálo za to si něco o těchto věcech přečíst...

Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 22:59 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak pokud myslíš například zmíněného Hitlera. Neřešil žádné etnické otázky, to byl jen prostředek, nikoliv záměr.

Ne toho jsem teď nemyslela, a Hitler na genocidu nemá patent, Stalin dělal to samý, před nimi spousta jiných a po nich taky...

Edit: Navíc zrovna Hitlerovi šlo o nadvládu árijské rasy... co už jinýho bys nazvala etnickou otázkou?

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:06
- Nahlásit

Já nejen s nima dělala, ale i bydlím v místě, kde jich je docela dost. Mám na výběr... buď se budu chovat jako to říká jindra22 a v tu chvíli se bojím jít i domů nebo prostě budu svá, budu se chovat podle svých pravidel, která se vztahují jak na romáky, tak na bezdomovce a feťáky, které tu mám taky.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že platí varianta dvě... Neplácám si játra na netu, nikomu nebrečím na ramínku a přesto to prostě funguje.
Jen tak mimochodem... kdo z dětí dělá nepřizpůsobivé? Většinová společnost, protože už ve školkách je slyšet bílou holčičku, jak říká paní učitelce, že nebude u stolečku sedět s cikánkou, prootže ona smrdí, má vši a neumí se chovat....

Jo a jako sociál.pracovnice jsem procházela brlohy bílých a tmavých .... kde myslíte, že to bylo horší? U bílých.... Ale to mnozí z vás slyšet nechtějí...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:06
- Nahlásit

Tak potírání kriminality ( a nejen toho etnika) je samozřejmost, na místě je určitě přehodnocení systému sociálních dávek, aby nebylo výhodné nepracovat, to bez debat. Ale pak je taky důležitý změnit přístup občanský společnosti, aby nebyla dopředu všeobecně proti romům zaměřená nenávistně a podporovat ty romy, který se snažej pracovat, vyzdvihovat ty jejich úspěchy, aby se i nálada mezi romama otočila a byla chuť třeba něco měnit, aby měli vzory, s kterýma se můžou identifikovat, aby získali nějakou hrdost a přestali si připadat jako odpad. A tomu, kdo tuhle pomocnou ruku odmítne pak v ničem neulevovat, naopak, dát jasně najevo, jaký chování je výhodný.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:11
- Nahlásit

Edit: Navíc zrovna Hitlerovi šlo o nadvládu árijské ras
Přitom jeho babička prý byla Židovka.
Moc tomu nevěřím, že by mu o to šlo. Ale něco kvákat musel, aby přitáh lidi.

brut
možná by stálo za to si něco o těchto věcech přečíst.
Jistě, nikdy neuškodí si o něčem něco přečíst. Ale můj táta už se za 1. republiky musel sám živit a byl dostatečně dospělý nato, aby už byl ženatý (jeho sestry taky). Takže mi mohl zprostředkovat některé věci přímo a ne jen z knížek. No a švagrovi zplynovali tatínka. To jsou lidi, kteří si tu dobu dobře pamatovali, i nástup Hitlera k moci, jeho plamenné projevy, kontroly na nádražích, Pečkárnu, povinné kurzy němčiny s gestapáckými kontolami, české kolaboranty i nucené práce v Německu. Pamatovali si to osobně, z vlastní zkušenosti. Ne z knížek.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:13
- Nahlásit

Ne toho jsem teď nemyslela, a Hitler na genocidu nemá patent, Stalin dělal to samý,
No jo. Tak například koncentráky prý vymysleli britové. Eugeniku taky prováděl snad ještě drastičtěji Stalin než Hitler. V podstatě historie lidstva je jen samé vraždění. Nám se to možná nezdá, protože máme tu kliku, že tu máme nezvykle klidné období, ale války a vraždění je prostě běžná "lidská" věc.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:15
- Nahlásit

brut
Jo a jako sociál.pracovnice jsem procházela brlohy bílých a tmavých .... kde myslíte, že to bylo horší? U bílých.... Ale to mnozí z vás slyšet nechtějí...
Věřím. Stačí, když se podívám po svým baráku!

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:16
- Nahlásit

Vlčáčková
Pamatovali si to osobně, z vlastní zkušenosti. Ne z knížek.
to ale mluvíš o válce a ne o tom, jak H začínal a jak došel k židům, což je opravdu genocida a etnická otázka.... než o něčem začneš mluvit, tak si zjisti víc info...

Hyena
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:18
- Nahlásit

Přihřeji si svojí polívčičku- je to o výchově a podpoře k osobní zodpovědnosti a nesení následků za to co udělám nebo neudělám a měření všem stejným metrem- trest, ale i ochrana. Zároveň je to ale i o návratu ke kořenům....i romové měli a některé skupiny dosud mají, svá pravidla, zákony , hodnoty, na které byli/jsou hrdí. Neproblematičtějsí jsou právě ti, kteří jsou nejvíc vykořenění- o svoje pravidla a zákony přišli a naše gádžovské nepřijali....s lidmi, co nemají co respektovat a čeho si vážit se vždy jedná nejobtížněji. A to se netýká pouze romů, ale i jiných skupin lidí,kteří nic nerespektují a ničeho si neváží.

jablunka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:19 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Hyena
Souhla!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání