Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Soudce množitel a psi skončí v útulku....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:15
- Nahlásit

Vlčáčková

rozhodně to tak nebylo u všech cikánskejch dětí, ale zařazovaly se tam leckdy právě na základě příslušnosti k etniku a ne na základě mentální retardace nebo něčeho podobnýho.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:15
- Nahlásit

Adiddaska
Ale od poplatků za doktora jsou osvobozený i bílý socky a každej si může zvolit, jestli chce bejt socka, co nemůsí platit 30 kč nebo podnikatel, kterej si může platit nadstandart.
Až na to, že třeba po Brně ty socky jezdí v meďácích a jsou sprostí na mentálně postižené, které "zaměstnávají" například prodáváním časopisů.
A po pravdě, "vybrat" si, že budu bohatý podnikatel, není jen o výběru a dokonce ani ne o pracovitosti a znalostech, ale taky o možnostech, štěstí, známostech.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:16
- Nahlásit

Vlčáčková
To Tě nenapadlo, že to může být tímto a ne rasismem?

A pak, genetika.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:17
- Nahlásit

Adiddaska
Tady fakt neni jiná cesta, než podávat pomocnou ruku těm z nich, který o ní stojej. A když už to někdo nechce dělat kvůli nim, měl by to dělat kvůli většinový společnosti, protože to je jediná cesta, jak z toho problému ven..

jj

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:17
- Nahlásit

Adiddaska
rozhodně to tak nebylo u všech cikánskejch dětí,
Jistě, že ne. Ale u naprosté většiny. Za komoušů k nám do třídy chodila cikánka. Kde se tam vzala? Mohla se tam dostat, protože na to měla, víš? Ale nijak zvlášť neexcelovala a pak taky kradla, pak zmizela ze třídy, nevím, kam. Asi bych to vědět měla, seděly jsme spolu v lavici, ale buď si to nepamatuju nebo nám to nikdo neřekl. Prostě přestala chodit.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:18
- Nahlásit

Vlčáčková

A po pravdě, "vybrat" si, že budu bohatý podnikatel, není jen o výběru a dokonce ani ne o pracovitosti a znalostech, ale taky o možnostech, štěstí, známostech.

ne, pokud nejsi mentálně nebo fyzicky postižená, stojíme všichni na stejný startovní čáře, jak kdo naloží se svym životem je jen a pouze v jeho rukách.

a to, že jezděj v mercedesech je vina systému, kterej umožňuje zneužívání sociálních dávek.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:20
- Nahlásit

jindra 22

A pak, genetika.
Tak s genetikou bych byla opatrná. Fakt nevím, jestli mají vrozené nižší IQ. Už jsem to párkrát slyšela, ale nikdy nikdo neuvedl seriozní zdroj, který by genetice doopravdy rozuměl.

Jinak cikáni jsou ve více státech a co vím, tak jsou s nimi problémy všude. Takže to jen o ČR nebude.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:20
- Nahlásit

Adiddaska
ne, pokud nejsi mentálně nebo fyzicky postižená, stojíme všichni na stejný startovní čáře

Ale hovno!

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:21
- Nahlásit

jindra 22

tyto údaje patří k přísně utajovaným skutečnostem

mýlíš se, podám veřejnej zdroj, neboj

Bylo mi strašně smutno z toho, že ty fajn dvě děcka mají nejspíš už předem hodně špatně rozdaný karty

a víš proč? Protože: Doma se s nimi taky nikdo neučil, ani je nekontroloval, jak se učí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:22
- Nahlásit

Adiddaska
stojíme všichni na stejný startovní čáře,
Přiznejme si na rovinu, že nestojíme. Jsou obrovské rozdíly všeho možného druhu. Takže s tímhle naprosto nesouhlasím. a to, že jezděj v mercedesech je vina systému, kterej umožňuje zneužívání sociálních dávek.
Rozhodně bych nesvalovala vinu na všechno možné kolem. Kdo zneužívá dávky? Ten je prvotně vinen.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:22
- Nahlásit

jindra 22

to, že ty jsi to třeba nedokázal, neznamená, že to nejde. Ale něco se pro to musí dělat. pak se z nuly dají vytvořit zázraky, ale samozřejmě jednodušší je sedět na zadku, kňourat a stěžovat si...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:24
- Nahlásit

Eninka
mýlíš se, podám veřejnej zdroj, neboj

Radši na to kašli. Je to stejně k ničemu. Problém, okolo kterého se motáme, nemá řešení...

Vero
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:24
- Nahlásit

Adiddaska
stojíme všichni na stejný startovní čáře,

To právě že ne. Třeba ty romský děti, co je rodiče nepřipraví ani do první třídy a okolí jim říká gauneři už předem, na stejné čáře jistojistě nestojí...

Fakt myslíš, že každá socka je sockou čistě svobodnou vlastní volbou? nebo jsi to myslela jinak...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:25
- Nahlásit

Adiddaska
to, že ty jsi to třeba nedokázal,
Jak víš, že Jindra nic nedokázal?

Člen
- Nahlásit

Eninka
a víš proč? Protože: Doma se s nimi taky nikdo neučil, ani je nekontroloval, jak se učí

Kdyť jo, a to je právě ten začarovanej kruh o kterým jsem psala...

jindra 22
Člen
- Nahlásit

Adiddaska
pak se z nuly dají vytvořit zázraky,

Dáma je Jehovistka?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:28
- Nahlásit

Vlčáčková
Jak víš, že Jindra nic nedokázal?

S tátou jsem postavil chaloupku, zasadil x stromů, splodil a úspěšně vychoval dva syny. Miliony nemám, takže jsem asi fakt neúspěšný...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:30
- Nahlásit

Adiddaska . Vero . jindra 22
Ještě k těm tzv. sockám. To slovo nemám ráda. Pro to, že si každý pod tím přestavuje něco jiného a zařazuje tedy jiný druh lidí. Například mi jeden kamarád jednou, když jsme šli kolem hospody, říkal: "hele, ukážu Ti socku, to budeš mrkat". Šli jsme dovnitř a na baru se klátil s pivkem chlap. Prý tam sedí každý den. Nemá o nic zájem, nic nezná, jde do práce a pak tam a tráví tam osaměle u baru celou dobu, než odpadne. Že by tedy fakt socka? Jo? A nemají mít socky náhodou nouzi o prachy? Tak si to spočítejme - průměr tohoto pána byl 10 piv a jedna krabička cigár denně. Cigára stojí cca 70 Kč a jedno pivo tam bylo cca za 18 Kč. Piva jsou 5 400 a cigára 2 100 Kč měsíčně - suma 7 500 Kč měsíčně. Fakt tohle může dát "socka", která nemá peníze?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:30
- Nahlásit

Vero

myslela jsem to tak, že se ten můj kolega rozčiloval, že ten cikán neplatil 30 korun, protože je sociální případ, ale ten můj kolega si teda klidně mohl vybrat a být taky na podpoře, nepracovat a neplatil by pak taky těch 30 korun, ovšem nemohl by si dovolit ten svůj nadstandart, čili podle mě, neměl důvod se rozčilovat.

jasně, že ty cikánský děti nestojej na stejný startovní čáře, o tom tady pořád mluvim, že když se těm nebude podávat pomocná ruka, když se nebude podporovat jejich vzdělávání a integrace, tak se to nikdy nevyřeší, že to je jediná šance právě.

Vlčáčková
kdo něco dokázal, tak si většinou pořád nestěžuje a je se svym životem spokojenej a neustále nenadává na svět kolem sebe, zejména na bohaté, o kterých se tu jednou vyjádřil, že jsou buď zloději nebo nešťastní pomatenci, to myslim mluví za vše..

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:32
- Nahlásit

Adiddaska

s tou startovní čárou si dovolím nesouhlasit, s tou čárou teda jo, ale s tím, co se děje potom. Je to o štěstí, příležitosti, možnostem a i známostem v některých případech. Ne každej je zdravej,ne každej má možnost třeba vystudovat zajímavej obor, aby se uplatnil, ne každej má rodinný zázemí, ne každej natrefí na správného partnera, ne každej je zvolenej do vysokých, dobře ohodnocených funkcí ve státní správě či politice atd atd. Spousta těchto a podobných věcí ovlivňuje dění v tvým životě a v mnoha případech, i kdybys byla sebeschopnější, sebeinteligentnější a nevím co ještě, tak můžeš mít prostě smůlu a nedopracuješ se nikam. Tyhle věci ovlivňuje tolik faktorů, že ihned kousek za tou startovní čárou ti rovnocenný vyhlídky s ostatníma může překazit a znemožnit cokoliv

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:32
- Nahlásit

Vlčáčková

slovo socka jsem použila jako zkratku slov sociální případ, protože se mi to nechtělo vypisovat

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:33
- Nahlásit

jindra 22
Miliony nemám, takže jsem asi fakt neúspěšný...
Kápnuls na to, to se dneska cení na úkor skutečných hodnot. Ale je to asi normální. Dřív lidi byli více fixovaní na děti, zvláště vzdělané a ve státním sektoru zaměstnané, ale proč, to už se asi zapomnělo. Protože měli svojí jistotu, že takové dítě přežije a že se i o ně ve stáří postará. Je to prakticky furt stejný, jen dnešní doba to vyhání do extrémů.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:36
- Nahlásit

Adiddaska

Jako nešťastný pomatenec, co chce zachránit svět před pomyslnou hydrou rasismu na mě začínáš působit ty, Adiddasko.

Adiddaska
Člen
- Nahlásit

Eninka

s tou startovní čárou si dovolím nesouhlasit, s tou čárou teda jo, ale s tím, co se děje potom. Je to o štěstí, příležitosti, možnostem a i známostem v některých případech. Ne každej je zdravej,ne každej má možnost třeba vystudovat zajímavej obor, aby se uplatnil, ne každej má rodinný zázemí, ne každej natrefí na správného partnera, ne každej je zvolenej do vysokých, dobře ohodnocených funkcí ve státní správě či politice atd atd. Spousta těchto a podobných věcí ovlivňuje dění v tvým životě a v mnoha případech, i kdybys byla sebeschopnější, sebeinteligentnější a nevím co ještě, tak můžeš mít prostě smůlu a nedopracuješ se nikam. Tyhle věci ovlivňuje tolik faktorů, že ihned kousek za tou startovní čárou ti rovnocenný vyhlídky s ostatníma může překazit a znemožnit cokoliv

psala jsem - pokud nejste mentálně nebo fyzicky hendikepovaní", do toho spadaj i nehody v průběhu života samozřejmě. Ale i z extrémně chudý rodiny bez otce, která žije v jedný místnosti se to dá dotáhnout až do těch sfér, kde jsou podle Jindry jen gauneři nebo magoři a to dokonce v cizí zemi. Akorát, že se musí MAKAT no...

Vero
Člen
- Nahlásit

Addidaska

Jako já s tebou souhlasím asi bezvýhradně se vším, cos na toto téma napsala... vyjma té věty, že jsme jaksi všichni na stejné startovní čáře, proto jsem se ptala.

Podle mě ten člověk, co skutečně nic nemá, nic nedokázal, nemá ani to vdělání, ani inteligenci, a vede rasistický řeči a půjde volit hitlera, velmi pravděpodobně neměl stejný pozice na startu jako úspěšný pan podnikatel... at už o vrozené vlohy nebo třeba taky o podporu základní sebedůvěry v rodině atd...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:39 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Vlčáčková
Je to prakticky furt stejný, jen dnešní doba to vyhání do extrémů.

Nejvíc na novou dobu ovšem doplatí dnešní mladí. Jenže oni to ve své nezralosti ještě neví. Přiznám se, že mě to někdy škodolibě rozveseluje.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:39 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Adiddaska
kdo něco dokázal, tak si většinou pořád nestěžuje a je se svym životem spokojenej a neustále nenadává na svět kolem sebe, zejména na bohaté, o kterých se tu jednou vyjádřil, že jsou buď zloději nebo nešťastní pomatenci, to myslim mluví za vše..
Moje matka se měla relativně dobře. Rozhodně s mým tátou se měla hrubě nejlíp z celé svojí rodiny. A furt si stěžovala, byla nespokojená, akorát nadávala a zejména na bohaté. Věřila bys tomu? Místo toho, aby byla ráda, vděčná, hrdá a spokojená, tak jen a jen prudila svou rodinu a shazovala svého manžela, držkovala a litovala se. Takže opět nemáš úplnou pravdu.
Víš, takhle můžu rozebírat každé Tvé tvrzení. Ty jsi prostě idealistka. Je to hezký, v dnešní době. Nicméně to, že nadáváš Jindrovi, se mi moc nelíbí. Nejsi v tom sice sama, ale myslím, že jste trošku vedle. Prostě má jiné zkušenosti ve svém dlouhém životě, z toho vychází, v některých věcech, co píše, úplně poznávám určité situace, které kdysi byly. Ty je nepamatuješ, on jo a proto tak argumentuje. Já si je pamatuju taky, tak mu víc rozumím, i když třeba nemusím souhlasit.

Vero
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:39
- Nahlásit

Addidaska
Ale i z extrémně chudý rodiny bez otce, která žije v jedný místnosti se to dá dotáhnout až do těch sfér,

V podstatě i s tím souhlasím, nemyslím, že je to nemožné.
Ale přece jen je to mnohem míň pravděoodobné, než když budeš prezidentova dcera. Takže s tou stejnou čárou asi nesouhlasím.

Ale pro mě to neznamená důvod fňukat na svůj osud, kerý byl zmíněn někde výš,... to je myslím spíš povahou

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:40
- Nahlásit

Adiddaska

Akorát, že se musí MAKAT no

a co lidé, kteří neseženou práci, např. v dnešní době? Je cca 500 tis nezaměstnaných a bude hůř, firmy spíš propouštěj, či krachujou jedna po druhý, co mají dělat ti, co jsou třeba šikovní, chytří, ale neseženou práci např.?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:41
- Nahlásit

Vero

Podle mě ten člověk, co skutečně nic nemá, nic nedokázal, nemá ani to vdělání, ani inteligenci, a vede rasistický řeči a půjde volit hitlera, velmi pravděpodobně neměl stejný pozice na startu jako úspěšný pan podnikatel... at už o vrozené vlohy nebo třeba taky o podporu základní sebedůvěry v rodině atd...

uznávám, že je tam jedna důležitá věc a to je povaha, temperament, prostě osobnostní rysy člověka, jako je ctižádost, houževnatost atd. A pak ty vzory, když je otec na podpoře a děda na podpoře, tak je strašně těžký, aby syn měl ambice jít třeba na střední...nicméně, neni to nemožný ale uznávám, ty podmínky jsou ztížený samozřejmě

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání