Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Soudce množitel a psi skončí v útulku....
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:19
- Nahlásit

Vlčáčková
Věřím. Stačí, když se podívám po svým baráku!
vidíš a kde tam máš etnikum? Myslím, že jsi se do toho dost zamotala a fakt si pleteš věci...

Hyena
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:21
- Nahlásit

Vlčáčková
To jsou lidi, kteří si tu dobu dobře pamatovali,
o to smutnější je,když tady propaguješ jako řešení model,který nucenými pracemi a dělením lidi na ty,kteří mohou být samostatní a ti kteří potřebují " dozor a vedení" dost zavání.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:22
- Nahlásit

Adiddaska
vyzdvihovat ty jejich úspěchy, aby se i nálada mezi romama otočila a byla chuť třeba něco měnit, aby měli vzory,
To jo. Jenže zatím se na ně nabalují akorát ti, co se na této otázce dobře živí. Ti tedy ničemu nepomůžou. Jako dobrý vzor se jevil například JUDr. Holomek, ale hele: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/krimi/advokat-h olomek-jel-pry-ve-velkem-policie-ho-vini-z-podvodu -za-173-milionu_239166_diskuze.html
Toho moderátora z televize, který taky vypadal jako dobrý vzor, rovněž odsoudili.
Takže fakt nevím, nevím s těmi vzory.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:23
- Nahlásit

Hyena
o to smutnější je,když tady propaguješ jako řešení model,který nucenými pracemi a dělením lidi na ty
Prosím? Co že tady propaguji?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:25
- Nahlásit

brut
Mám tu psí etnikum. Já se do ničeho nezaplétám, mám dojem, žes nepochápla můj příspěvek. Ale to nevadí.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:27
- Nahlásit

Hyena

Tos vystihla naprosto přesně!

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:28
- Nahlásit

Vlčáčková
není to o nepochápnutí příspěvku, ale o tom, co tu celkově píšeš.... a moc dobrý výsledek to teda není

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:32
- Nahlásit

Hyena
Přihřeji si svojí polívčičku- je to o výchově a podpoře k osobní zodpovědnosti a nesení následků za to co udělám nebo neudělám a měření všem stejným metrem- trest, ale i ochrana. Zároveň je to ale i o návratu ke kořenům....i romové měli a některé skupiny dosud mají, svá pravidla, zákony , hodnoty, na které byli/jsou hrdí. Neproblematičtějsí jsou právě ti, kteří jsou nejvíc vykořenění- o svoje pravidla a zákony přišli a naše gádžovské nepřijali....s lidmi, co nemají co respektovat a čeho si vážit se vždy jedná nejobtížněji. A to se netýká pouze romů, ale i jiných skupin lidí,kteří nic nerespektují a ničeho si neváží.
Máš recht.

brut
to ale mluvíš o válce a ne o tom, jak H začínal a jak došel k židům
No, to máš pravdu. Dokud stoupal v Německu a nic se neřešilo za hranicemi, tak ho taky nikdo z normální lidí moc neřešil. Dokonce se mu za jeho názory smáli.
A jak došel k Židům. Však jsem psala, že "mám dojem", protože jistě to nebude vědět nikdo, protože do hlavy mu nikdo nevidí. Ale myslím, že to bude obdoba honů na čarodějnice - peníze, peníze a zase především peníze.
Jak říkám, podle mého jde v těchto případech hlavně o prospěch a moc, ale to se říct nemůže, musí se to zaobalit. Tak se prostě něco použije jako záminka.

Hyena
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:33
- Nahlásit

Vzorem nemusí být celebrita- ono ani ty bílé nejsou zrovna nejlepší vzory Může to být kdokoliv,kdo něco dokáže- ať už jde třeba o vystudování střední školy, vedení malé firmy...prostě cokoliv, co motivuje k tomu, že " má cenu se snažit"-Zkusím to velmi, velmi zjednodušit a převést na psy se kterými tady každý má co do činění- pokud budete psa motivovat k změně chování pouze tresty a a přistupovat k němu z pozice, že se "nic nenaučí", pravděpodobně se brzy stáhne do obrany nebo naučené bezmoci apod. Pokud ale bude mít pocit, že má cenu se snažit, protože to bude pro něho znamenat větší spokojenost, výsledek bude rozhodně lepší.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:34 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

brut
Nebaví mě to obecné: přečti si, celkově co píšeš. Argumentuj nějak konkrétně. Asi máš načteno, tak máš o čem psát, ne?

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:35
- Nahlásit

Vlčáčková
Mám tu psí etnikum
no vidíš, já tu mám romsko-bezdomovecko-feťácké etnikum a žiju s nima bez výraznějších excesů.... zrovna tak jako s psím etnikem, které je tady též

Hyena
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:36
- Nahlásit

Vlčáčková

Obávám se, že to nemá dostatečně kvalitní řešení. Pro začátek bych začala prací a opravdu POVINNOU školní docházkou. Už Kolus věděl, že lodníci musí makat a ne se flákat na lodi za dlouhých plaveb, jinak z toho kouká vzpoura. Takže drhli furt dokola palubu, až se prodrhli do podpalubí. Nepřizpůsobiví můžou třeba drhnout ulice.
Reagovala jsem na tento příspěvek....na mě to prostě nepůsobí dojmem, že by si Romy vnímala jako stejně schopné unést svojí zodpovědnost za svůj život jako ostatní....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:39
- Nahlásit

brut
No vidíš, já tu zase měla a dá se říct, že výhledově i mám, cikánské brigádníky na domě. Strávili jsme spolu možná tisíce hodin při bourání a stavění. A taky jsme spolu vycházeli. No, ale to celkový problém neřeší.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:44
- Nahlásit

Hyena
Povinná školní docházka. Tu máme všichni. Nebo se pletu? Takže nepropaguji nic, co by nebylo košér.
Co se týče práce, tak jsem jí tu měla a dávala. A udělala jsem si svůj úsudek vycházející z praxe. Navíc můj příspěvek platil pro všechny - pro bílé, černe, zelené. Prostě nevidím důvod, proč někoho vydržovat, když může zodpovědně makat. Ať si nepracují, pokud NECHTĚJÍ, ale pak já nechci je platit. Chci platit jen ty, kteří se dostanou do nouze. Ne flákače, co mají "nouzi" až do smrti. A speciálně pro Tebe znovu opakuji: je mi fuk, které barvy je flákač a které barvy je někdo v nouzi.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Takže fakt nevím, nevím s těmi vzory.

Tak mě třeba nedávno parta malejch (bílejch) holčiček unešeně vyprávěla, jak k nim do školy přijel Banga z Gypsy.cz.
Nadšeně od něj přijaly mentorování o tom, že fetovat je blbý, vystavovat svý fotky na fejsu taky, skočit do postele s kdekým moc radosti nepřidá... atakdál...
Prostě jim říkal věci, který, kdyby jim řekla nějaká úča, tak by si jen klepaly na čelo a protáčely panenky, od něj to vzaly...

Myslím, že třeba on je pro mladý cikány dobrej "vzor"...

A podívej se na "naše" veřejně činné "vzory"... Edit: myslím ty, co jsme si zvolili...

Hyena
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:55 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Vlčáčková
Povinná školní docházka. Tu máme všichni. Nebo se pletu?....
Pro mě tohle zní úplně jinak, pokud si to samé myslela i příspěvkem o "drhnutím ulic", pak jsme si tedy nerozuměly a tudíž můj odkaz na "nucené práce" byl mimo mísu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 23:57
- Nahlásit

A podívej se na "naše" veřejně činné "vzory"...
My nějaké máme? Řekni, ve které ZOO jsou a já se na ně dojdu podívat.
Nic není černobílý a chce to dost práce. Já jsem zažila jeden pěkný romský vzor - taky hudebníka a jeho dceru, která fantasticky zpívala. Nicméně koncert kazila cikánka, která na ní ječela z hledistě "zpívej, jak ti zobák narost, píčo!"
Ale to je jen tak pro zasmání. Protože jinak to bylo moc pěkný, až na švagra, který se tam bál jít. Jo, zapomněla jsem, že to bylo v romském muzeu tady v brněnském Bronxu. Kdybys někdy jela do Brna, tak se tam zajdi podívat. Je to tam pěkný, měli tam nádherný černobílý fotky a babky byly v "krojích" a všichni byli hluční, jak to umí, uvolněná atmosféra. Fakt pěkný.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 00:00 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Hyena
Pro mě tohle zní úplně jinak, pokud si to samé myslela i příspěvkem o "drhnutím ulic", pak jsme si tedy nerozuměly a tudíž můj odkaz na "nucené práce" byl mimo mísu.
No, myslela jsem takové ty práce pro nezaměstnané a na ně navázané dávky. Nevidím důvod, proč bych třeba já jako nezaměstnaná neměla například po měsíci nastoupit na nějakou práci pro město. Stejně tak, kdybych měla soc. dávky ne pro nemoc, ale proto, že prostě nemám práci, tak jsem v hmotné nouzi. A dovolím si tvrdit, že kdybych někde uklízela nebo nedej bože vařila v nějaké vývařovně, že bych si jinou práci hledala mnohem intenzivněji, než kdybych se jen doma válela.
Jinak zásadní rozdíl mezi "nucenými pracemi" a touto prací je ten, že ti lidi, co šli na nucené práce, svoji práci nebo své zabezpečení měli. Přesto museli na nucené práce. Takže změna k horšímu a nepřípustný zásah. Naši nezaměstnaní svou práci nemají, takže poskytnutí jim "platu" a práce je zlepšení jejich situace.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 07:51
- Nahlásit

Hyena
e to o výchově a podpoře k osobní zodpovědnosti a nesení následků za to co udělám nebo neudělám

Neproblematičtějsí jsou právě ti, kteří jsou nejvíc vykořenění- o svoje pravidla a zákony přišli a naše gádžovské nepřijali....s lidmi, co nemají co respektovat a čeho si vážit se vždy jedná nejobtížněji.

Otázkou je, kdo by měl lidi, kterých se to týká, vychovávat a jakým způsobem... Jistým způsobem se to již dnes děje - například v nízkoprahových klubech nebo v sociálně aktivizačních službách, které pracují přímo v terénu... Je to ale práce, jejíž výsledky bude možné pozorovat až za pár generací.

Hyena
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 09:13
- Nahlásit

pawLINka
Je to ale práce, jejíž výsledky bude možné pozorovat až za pár generací
A to je bohužel voda na mlýn těch,kteří poukazují, že to nemá cenu..
Myslím, že přispět může každej. Třeba tím, že budeme rozeznávat a chovat se podle toho jak se chová a jedná ten druhý konkrétní člověk a nikoliv podle generalizujících předpokladů o skupině či etniku.Tzn. slušnost, respekt a podpora těch, co se sami o slušnost a respekt snaží a jasné hranice a důsledky pro ty, co sami hranice a zákony překračují- vpodstatě pricnipy práce v nízkoprahu, ale praktikované v běžném životě. Myslím, že zrovna Brut by o tom, že tyto principy v praxi fungují mohla povídat

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 09:15
- Nahlásit

Adiddaska
hele, ale to přece musí bejt každýmu jasný, kdo má v hlavě aspoň zbytek mozku. Dobře, každej nemusí bejt teda vášnivej zastánce a milovník nepřizpůsobivejch minorit, ale v rámci zachování chodu majoritní společnosti je ten přístup, na kterym se nás tady pár normálních schodne, jedinej možnej. Sory, ale kdo to nevidí, tak je prostě OMEZENEJ, ať se na to dívám horem dolem, neumim to formulovat jinak
No já už jsem z těchto debat hodně vyléčená.. Se zabedněným člověkem nepohneš. A nejhorší na tom je, že ti lidi si neuvědomují, že pokud budou k někomu přistupovat s tím, že je prostě "zlej, krade, nadává, neumí se chovat", tak ty lidi se tak budou k němu opravdu chovat budou.

Aneb:
Nezaměnuj mou povahu s mým chováním.
Má povaha je to, kdo jsem Já,
ale mé chování závisí na tom, kdo jsi Ty!

Hyena
Ono vnímat svět z pohledu osobní zodpovědnosti- tj. nevymluvat se, že se " nejde bránit, protože je nějaké etnikum protěžováno" dá větší práci, než fňukat v koutě, že svět je zlej a já s tím nemohu nic dělat. U Vás Jindro 22 mi to koresponduje přesně se způsobem, jak řešíte svojí nespokojenost s chováním chovatelky Vašeho štěníka. Namísto, abyste si stál za svým přesvědčením a řešil to na oficiálních místech, raději opakovaně pláčete na diskuzním foru a hovoříte o chovatelské mafii, se kterou "nejde nic dělat".....

jablunka
zvykli si,ze stat za ne vetsinu veci vyresi a valna vetsina nema snahu nic menit.
No já třeba osobně v tomhle vidím pokrok. Malej, ale přece pokrok. Rodiče našich děcek už si tvrdě uvědomují, že v tomto světě jejich děti prostě neuspějí, pokud pojedou ve stejném životním stylu jako oni. Ale problém je prostě v majoritní společnosti. Znám slušný kluky a holky, co jsou po vyučení a chtěli by do práce. Ale zavolaj si na pohovor někam, pán či paní u telefonu ano, ano, místo je volný, příjďte a až dojdou osobně, tak co? Místo je obsazený, najednou.. Totéž, už jsem to tu někde psala. Učíš se s děckama na přijímačky, vybíráš školu, dřeš s nima.. A pak jdeš s děckama na Den otevřených dveří na učňák číšník/kuchař, kde mají studující kuchaři i ukázky výrobků.. A okoloprocházející úča (která tě přehlídne) se třídou (mmch. 50% romek) ti na holky hodí opovržlivý pohled a pronese "hm, ciganě, ty se sem stejně přišly jenom nažrat".. Jak těm holkám asi musí být?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 09:25
- Nahlásit

Gi a smečka
Ale zavolaj si na pohovor někam, pán či paní u telefonu ano, ano, místo je volný, příjďte a až dojdou osobně, tak co? Místo je obsazený, najednou..
Jo, přesně.
A nebo si hledá matka s dětma podnájem a volá na inzerát, aby zjistila bližší informace a majitel bytu řekne - já beru všechny kromě cigánů. Když paní řekla, že je romka, řekl, že teď nemá čas, že se jí ozve.
Nebo když jsem s paní volala na inzerát nabídky práce a v telefonu se jí rovnou zeptali - jste bílá nebo cigánka?
Nebo když romku v práci nazývají "ta kurva černá"... Atd. atd...

Každá mince má dvě strany...

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 09:40
- Nahlásit

inzerát nabídky práce a v telefonu se jí rovnou zeptali - jste bílá nebo cigánka?

tak ona se diskriminace děje nejenom vůči nim. Když zavoláš na práci jako mamina samoživitelka s děckama, nebo padesátiletej člověk tak ti odpoví, či sdělí že je obsazeno, nebo rovnou že nemají zájem a i ten důvod, prostě taky. Jako přijde mi trapný se takto zeptat hnedka na rovinu, jde to udělat i tak, že sdělím zájemci, že vybrali někoho jinýho, ale dneska se s tím nikdo prostě "nepáře", bohužel.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 09:46 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Eninka
Když zavoláš na práci jako mamina samoživitelka s děckama, nebo padesátiletej člověk tak ti odpoví, či sdělí že je obsazeno, nebo rovnou že nemají zájem a i ten důvod, prostě taky.
Jo, tohle se samozřejmě týká rovněž například romů. To se týká prostě všech. Oni mají navíc mínus to, že mají jinou barvu pleti. A když se jedná například o romskou matku samoživitelku nebo o padesátiletého roma, tak nemají šanci už vůbec žádnou...

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 09:51
- Nahlásit

Myslím, že třeba on je pro mladý cikány dobrej "vzor"...
on je velmi dobrej vzor, protože on i kluci z Gypsy a z ostatních hudebních skupin jsou chytrý, snaživý, pocházej z velice tradičních rodin, kde otec vede extrémně přísnou rukou komplet celý svý potomstvo, i třeba Monika Bagárová, Bendig...maj všichni strašně přísný a cílevědomý rodiče, od mala jsou vychováváni pro snahu, rodiče s nima pracujou, mají to tak nastavený, jsou to velmi úspěšní a šikovní hudebníci, zcestovalí, mnoho z nich studuje v zahraničí, to právě gypsy vyprávěl, když byl v san francisku a zatoulali se s klukama do černošskýho gheta, kde jim vyvstaly jakési potíže, že právě jeho výborná znalost gangsta speaku a barva a prořízlá huba mu z potenciálních problémů vytvořilo husto´dobrý kámoše ) Tak tihle by vzorem být samozřejmě mohli a bylo by fajn, kdyby i byli. Mají fakt tu obrovskou výhodu, že to rodiče nevzdali, že do nich navzdory všem předsudkům cpali snahu, cílevědomost, vzdělání, až to děcka převzaly za svý a podle toho jedou a budou tak zas vychovávat svý děti. Už taky viděj, že se společnost mění a že se právě na šikovný snaživý lidi každej obdivně kouká, ať maj barvu jakoukoli, to je každýmu u řiti. Já se pohybuju ve společnosti, kde se pracuje s lidma po celým světě, pobočky máme po všech světadílech, všichni jsou prostě úplně normální, jelikož se v romácký společnosti pohybuju od dětství, asi by mě ani nenapadlo řešit někoho krz barvu, nicméně i sami romáci vědí, že je mezi nima hodně problémovejch, se kterýma je to těžký, sami se styděj za ty, kteří takový jsou a dělaj špatný jméno těm, co jsou prostě normální. Potom klobouk dolu před těma, co se snažej ještě desetkrát víc, aby aby byli nejlepší. A znám takovejch fakt hodně. Na druhou stranu je zas nutný, aby se i sami snažili. Nemyslim si, že je na ně společnost nějak extrémně zlá, možná lidi ve věku našich rodičů to ještě nemaj zažitý tak, jak mladý, že barev lidí na světě jsou mraky, že je fuk, jaký ty barvy jsou, že jediný, co je důležitý, aby se navzájem nesrali a chovali se tak, aby soužitý společný bylo příjemný. Jelikož bydlím poměrně blízko Sapy, do škol a školek se zapisuje čím dál tím víc vietnamskejch dětí, odmala už děti dneska vyrůstaj v multikulturním prostředí, děti sice na sebe uměj bejt hodně zlý, stačí, aby to nepodporovali rodiče, aby prostě bylo normální, že spolu ty různě barevný lidi vyrůstaj, protože to je to jediný, čím se lišej... možná ještě i nějaký kulturní tradice, který spousta rodin cigánskejch nebo vietnamskejch dodržuje, ale to je zas fajn, nemuset jezdit přes půl světa a poznat kulturní zvyky jinejch lidí přímo doma, v místěm, kde žiju. Vietnamci jsou podle mě obecně velice pracovnití a snaživí, proto možná nejsou tolika terčem těch rasistickejch diskusí, cigáni se prostě taky budou muset snažit, ruka pomocná tu podle mě nabídnutá je. Nikdo by jim možnost neodepřel. Ale nikdo za ně neudělá to, co musej sami. V dokumentu o Chánově byly vidět hodně velký rozdíly - několik rodin, co žije úplně normálně i v místě, kde spousta lidí kašle na hygienický návyky, rozbíjí byty, žije v chlívě a špíně, nechodí do školy, nechodí do práce, poflakuje se, chlastá...jsou tam ti lidi jako velkej vzor, dostali od města pravomoce, fungují jako pořádková služba, aby problémáci neměli pocit, že se do nich serou gadže, některý děti už měly v hlavě představu, že by něčím chtěly být, některý se snažej, jiný k tomu ani rodiče nevedou. Jsem pro vzdělávání a vzdělávání a pomoc, ale na druhou stranu nucení ke snaze něco se sebou dělat. U tmavejch, fialovejch, zelenejch, bílejch, žlutejch... Kdo se nebude snažit, otevřená dlaň s pomocí se zavře.

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 09:55
- Nahlásit

pawLINka

To se týká prostě všech. Oni mají navíc mínus to, že mají jinou barvu pleti.

mají tímto stejnej mínus jako právě ta matka či padesátník, protože výsledek je stejnej. V dnešní době, kdy je na jedno volný místo x zájemců si zaměstnavatelé můžou vybírat z davu a tak když bude nějakej ředitel vybírat sekretářku např., tak si může vybrat i délku a barvu vlasů, svobodnou, bezdětnou, mladou atd atd (jen pro příklad), takže je jasný, že ty kritéria jsou takto nastavený. Tak jak u např. roma bude někdo předpokládat, že nebude pracovat jak by se žádalo, tak stejně u té maminky - že bude furt doma s děckama na neschopence, tak u toho staršího - že nebude tak výkonej, prostě předsudky a mnohdy i oprávněný (v případě všech jmenovaných), je to v
případě té zaměstnanosti prostě problém, obzvlášť když nabídka přesahuje poptávku

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 10:11
- Nahlásit

Eninka

mají tímto stejnej mínus jako právě ta matka či padesátník, protože výsledek je stejnej.

no to právě ne. pokud přijde padesátník a třicátník, vezmou třicátníka. Pokud přijdou dva padesátníci a jeden je rom, vezmou bílýho padesátníka. Padesátník rom má ještě menší šanci než bílej padesátník, chápeš ten handicap navíc??

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 10:15
- Nahlásit

Adiddaska

Padesátník rom má ještě menší šanci než bílej padesátník

jo, máš pravdu, já to brala tak, že práci z nich nedostane nikdo, ale pokud by došlo k týhle situaci, ten výběr by byl jasnej, je tam ten jeden aspekt navíc

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 11:47
- Nahlásit

http://ostrava.idnes.cz/dvacet-psu-zesnuleho-soudc e-chteji-desitky-lidi-ftl-/ostrava-zpravy.aspx?c=A 120713_100829_ostrava-zpravy_jog

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 11:50
- Nahlásit

davidkova renata

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 22 . 23 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání