| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:42
- Nahlásit
Vlčáčková
Ty je nepamatuješ, on jo a proto tak argumentuje. Já si je pamatuju taky, tak mu víc rozumím, i když třeba nemusím souhlasit.
Adiddaska je prostě směšně nezralá. Neuráží mě to, jen rozveseluje. Což by také nemělo být, uznávám.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:45
- Nahlásit
Eninka
a co lidé, kteří neseženou práci, např. v dnešní době? Je cca 500 tis nezaměstnaných a bude hůř, firmy spíš propouštěj, či krachujou jedna po druhý, co mají dělat ti, co jsou třeba šikovní, chytří, ale neseženou práci např.?
ale já jsem mluvila o startovní čáře, jestliže někoho v 50ti vyhoděj z továrny a do tý doby od svejch 20ti tam pracoval, tak to samozřejmě je v hajzlu, to už není na startovní čáře, to už finišuje a dost blbě. Mluvila jsem o mladejch zdravejch lidech...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:47
- Nahlásit
Vero
Podle mě ten člověk, co skutečně nic nemá, nic nedokázal, nemá ani to vdělání, ani inteligenci, a vede rasistický řeči a půjde volit hitlera,
To snad ne, proboha! Ty myslíš, že ho vynesly masy? Kam by přišel, kdyby neměl bohaté a vlivné podporovatele, zpočátku i židovské?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:47
- Nahlásit
Adiddaska
Mluvila jsem o mladejch zdravejch lidech...
Mladej, zdravej... nezkušenej-bez praxe, je na tom stejně, jako ten padesátník. Nikdo ho nechce.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:49
- Nahlásit
jindra 22
tak já asi nikdy nebudu "zralá" podle tvého smyslu slova, protože se nikdy nebudu pohybovat ve sféře, ve které se pohybuješ ty, čili se naše názory nikdy nemůžou sejít. Popravdě, lidi jako jsi ty a jak jsem psala, je vás tu víc, jsem poprvé ve svym životě potkala až tady na tom fóru a je to pro mě taková malá sociologická studie, jak přemýšlíte a podle jakých sociokulturních regulativů žijete...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:51
- Nahlásit
Adiddaska
Jsi nejspíš přiletěla s hvězdnou flotilou Aštara Śerana. Tak mi připadáš. Nejsi v nějaké církvi?
|
Vlčáčková
Člen |
- Nahlásit
Adiddaska
Mluvila jsem o mladejch zdravejch lidech...
Jo, s dnešním "vzděláním", kdy prakticky nic neumí, bez praxe, jen s nabubřelým sebevědomím... Všimla sis například, že se dneska už téměř nedá sehnat šikovný, znalý, zručný řemeslník, seriozní navrch k tomu?
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
Adiddaska
Mluvila jsem o mladejch zdravejch lidech
ale těch se to týká a možná víc, než myslíš. Dneska je doba, která spěje tak trochu do pekel, nic nevyrábíme, dlužíme mraky peněz, nikdo se ničím neučí - myslím řemesla, každej mladej chce být manažerem apod. Ale věz, že nebude co manažerovat a to, že znají počítače a jazyky jim bude prd platný, protože jen málo z nich se uplatní. Ty se možná s tímto typem reality až tak nesetkáváš, ale já hodně moc a nevidím to dobře a v tomto případě je všem startovní čára k ničemu. Nejsem pesimista, ale realista. Nechci mluvit z pozice starý báby, ale myslím, že vidím do oborů, ze kterých vše vyplývá, které jasně napovídají to, co tady někdo psal, myslím Jindra, mladým není co závidět, akorát oni to ještě netuší, já mám s čím srovnávat a proto takto mluvím
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:52
- Nahlásit
Adiddaska
sociokulturních regulativů
Ty jo, to čumím, s takovou mluvou až se vytasím v práci, tak dostanu nejspíš po držce.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:55 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
Adiddaska
Nechce se mi to všechno citovat.. Zkusila jsem to, ale těch citací by byl elaborát..
Ale ať jsi napsala cokoliv, ve všem s tebou (po cca 10ti letech praxe v reálném životě s minoritou) plně souhlasím.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:57 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Eninka
Adiddaska má rétoriku svazáka padesátých let. Ten "spravedlivý zápal", to je obdivuhodné.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:58
- Nahlásit
jindra 22
Adiddaska má rétoriku komsomolce padesátých let. Ten "spravedlivý zápal", to je obdivuhodné.
Nabízí se pořekadlo podle sebe soudím tebe, viď.
Pane Bože, do čehos tu duši dal.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:00
- Nahlásit
jindra 22
s takovou mluvou až se vytasím v práci,
Nebo tě vyhoděj, že. Ani se nedivím.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:01
- Nahlásit
Gi a smečka
Pane Bože, do čehos tu duši dal.
Já si zase často říkám: Klid, i hovádko je božím tvorem.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:03
- Nahlásit
Gi a smečka
Nebo tě vyhoděj, že.
Jistě. Žádný šéf nestrpí, když je jeho podřízený inteligentnější, než on. Ale to se tebe asi netýká...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:03
- Nahlásit
Gi a smečka
Ale ať jsi napsala cokoliv, ve všem s tebou (po cca 10ti letech praxe v reálném životě s minoritou) plně souhlasím
hele, ale to přece musí bejt každýmu jasný, kdo má v hlavě aspoň zbytek mozku. Dobře, každej nemusí bejt teda vášnivej zastánce a milovník nepřizpůsobivejch minorit, ale v rámci zachování chodu majoritní společnosti je ten přístup, na kterym se nás tady pár normálních schodne, jedinej možnej. Sory, ale kdo to nevidí, tak je prostě OMEZENEJ, ať se na to dívám horem dolem, neumim to formulovat jinak
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:05 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Adiddaska
Hele, přestaň už laskavě provokovat s těma "minoritama", nebo celé fórum přivedeš do průseru. Beztak si myslím, že admin se potí až za ušima. A říká si: mazat, nemazat?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:07
- Nahlásit
jindra 22
Ty jo, to čumím, s takovou mluvou až se vytasím v práci, tak dostanu nejspíš po držce.
Ale proč bys to používal? To by u tebe působilo nepatřičně.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:07
- Nahlásit
jindra 22
že admin se potí až za ušima. A říká si: mazat, nemazat
to né, však diskutujeme, nepodněcujeme
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:10
- Nahlásit
Adiddaska
Ale proč bys to používal? To by u tebe působilo nepatřičně.
Nemám zapotřebí zvyšovat si sebevědomí používáním cizích slov tam, kde jich netřeba.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:13
- Nahlásit
Eninka
to né, však diskutujeme, nepodněcujeme
Takvých už bylo, co si to myslelo, a soud rozhodl jinak.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:14
- Nahlásit
Gi a smečka
jindra 22
Adiddaska má rétoriku komsomolce padesátých let. Ten "spravedlivý zápal", to je obdivuhodné.
Nabízí se pořekadlo podle sebe soudím tebe, viď.
bingo...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:15
- Nahlásit
jindra 22
Nemám zapotřebí zvyšovat si sebevědomí používáním cizích slov tam, kde jich netřeba.
a jakym českým slovem bys nahradil termín sociokulturní regulativ? Já to nevim totiž? Hodnoty nejsou uplně přesné si myslim totiž, normy - to taky uplně nevystihuje, stejně tak tradice, je to totiž všechno dohromady. Takže jestli znáš český ekvivalent, tak sem s ním. Jinak by ses neměl rozčilovat, že je třeba někdo vzdělanější než ty, když podle tebe nestojíme všichni na stejné startovní čáře. Tak tě asi rodiče vedli jiným směrem, postavili jste chalupu s otcem, super, to já bych asi nedala, ale nijak mě to neirituje, na rozdíl od tebe..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:19
- Nahlásit
společenskokulturní směrnice (předpis)
Adiddasko, Adidddasko nauč se česky.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:22
- Nahlásit
Vlčáčková
tak ale to nedává smysl, to se v sociologii vůbec nepoužívá tohle. To je jako bys přeložila frázi "it's raining cats and dogs" - přší kočky a psi
ale vrozce chování by se možná dalo použít, i když by to taky nebylo uplně přesný
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:26 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
nauč se česky
A proč tě točí, když někdo jiný použije cizí odborný výraz? Prostě ji to napadlo jako první... No a co má bejt?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:27
- Nahlásit
Vlčáčková
myslím, že tato debata není o tom, kdo vynesl kdysi k moci H.
ale chceš-li říct, že je irelevantní, jestli budou existovat masy za takovými propagátory případně kráčející, nebo nebudou, tak to zcela nesouhlasím.
Ale třá patříš k těm, co se těší, že se "to" "konečně vyřeší"...snad nepatříš.
jindra 22
Připomněls mi jednu kolegyni, nechtěla jsem dělat podvod a ona, haha, tys asi chodila do skauta? Jo, takhle to vy "realisti" máte, někdo svazarm, někdo skaut. Hlavně se vysmát všemu, co nenese malé osobní blaho v tom zlym světě... no, užijte si.
Ale náhodou do byla po neskutečně dlouhé době debata o rasismu na netu, kterou jsem potkala a která se dala jako úplně normálně číst
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:31
- Nahlásit
hele, to neřeš. Třeba Jindra nemá rád bohatý lidi, lidi, co používaj cizí slova, lidi, co cvičej se psem, nepřispůsobivý, politiky, ženský....prostě prototyp spokojenýho člověka, srovnanýho se svym životem a ostatní se ho tady zastávaj zejména proto, že irituje žumpu, čili nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Já to takhle nemám, prostě někdo je debil a někdo ne, jedno z jakýho tábora na cz psu
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:32 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Vero
Ale náhodou do byla po neskutečně dlouhé době debata o rasismu na netu, kterou jsem potkala a která se dala jako úplně normálně číst
Úroveň, ne? Nic, jdu spat. Zitra vstavam brzo do fachy, aby bylo na socialni dafky Dežovi. Dobrou noc, rasistky a dik za dobry pokec. Jsem se zase pobavil.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:38
- Nahlásit
jindra 22
aby bylo na socialni dafky Dežovi
|