Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Soudce množitel a psi skončí v útulku....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:47
- Nahlásit

jindra 22

Teď ti jako kynoložce nerozumím, Eninko. Jistě si děláš srandu

tak ti to vysvětlím ještě jednou - pouhá skutečnost, že má někdo 20 psů ještě neznamená, že je vyšinutej, že v ostatních oblastech života nemůže fungovat normálně, chápeš moji myšlenku už líp? Když budu mít doma na zahradě 20 krav, budu taky zákonitě vyšinutá?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:48
- Nahlásit

Sízra Milanová
definice schizofrenie je právě v tom, že si neuvědomuješ co je a co neni realita.

V případě záchvatu ne. Jenže záchvat odezní, a pak by měl člověk něco se sebou dělat...

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:51
- Nahlásit

Sízra Milanová

nejspíš máš pravdu, ale pořád to mohlo být tak, že měl tři háravky a ten pes se mu tam mezi ně dostal nechtěně - omylem. Tři feny ti daj 17 štěňat celkem bez problémů v jednom období.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:51 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Eninka
Když budu mít doma na zahradě 20 krav, budu taky zákonitě vyšinutá?

Pokud ty krávy nebudeš chovat tak, jak máš, tak ano. A on je nechoval tak, jak měl. On nebyl ani chovatelem... on byl prostě blázen. Zajímavé, že vynášel trvdé rozsudky a přitom mu nevadilo, že sám nadměrným hlukem obtěžuje sousedy... porušuje předpisy. Zajímavé pojetí práva.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:54
- Nahlásit

jindra 22

schizofrenie:

Diagnostická všeobecná kritéria, jež jsou nutná pro diagnózu schizofrenie. Hlavními příznaky jsou (musí být přítomny alespoň dva)

Bludy (nevyvratitelné přesvědčení, ovlivňující jedincovo chování, s paranoidním či pro danou kulturu nezvyklým obsahem)
Halucinace, iluze (smyslové vjemy, které se nezakládají na realitě)
Dezorganizace myšlení (zmatená mluva; neobvyklé, deluzivní řešení problémů; či pseudofilozofování (tzv. rezonérství))
Zvláštní nebo katatonní chování (strnulost; chybění řeči a nevole k jakékoli činnosti, případně vystupňované stavy napětí, úzkosti a pohybové činnosti)
Negativní příznaky (vyhaslost emocí; ochuzení řeči i vůle; neschopnost prožívat radost aj.)
Sociální stažení (samotářství; potulování se po okolí; nedůvěra až stihomam; je zdůrazněna sociální dysfunkce)
Obtíže musí bezpodmínečně setrvávat po dobu přinejmenším šesti měsíců[4]. Pokud se tyto příznaky projeví v období pouze jednoho měsíce, je stav klasifikován jako akutní psychotická polymorfní porucha. Pokud ovšem tyto příznaky setrvají déle než po dobu jednoho měsíce, ale méně než půl roku, bývá obvykle určena diagnóza schizofreniformní poruchy.

Je rovněž velmi důležité rozlišit, zdali příčina psychotických příznaků není organického, psychofarmakologického, psychogenního či odlišného endogenního původu (demence, progresivní paralýza, zneužití návykových látek - toxická psychóza, závažná neurotická porucha - obsedantně kompulzivní porucha atd.)

no nevim teda jestli při rozpadu osobnosti může ten nemocnej tolik sám ovlivnit....

worick
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:55
- Nahlásit

Sízra Milanová
jindra 22
Krom toho, že se tu vy dva dohadujete o kok....
tak s Jidrou 100% souhlas
Že někdo, kdo rozhoduje o osudech lidí je ve skutečnosti vyšinutý jedinec zralý na Chocholouška?
Eninka
no ale to, že měl tolika psů a žil jak žil ještě neznamená, že nebyl dobrej ve svým oboru, to musíš zase uznat - jestli je někdo očividně podivín, což jsem zaslechla i ze svědectví sousedů, tak si můžu myslet, že je třeba kapacita ve svém oboru, ale ať se to týká třeba správného nasazování matky na šroubek někde ve fabrice Nemůže to být opravdu člověk, který jak správně poznamenal Jindra, rozhoduje o dalším osudu jiných lidí... (dotyčné žháře ať pošle shnít v base někdo jiný)
A vůbec absolutně nesouhlasím se jmenováním soudců na doživotí Co to má znamenat? Že mne bude soudit vyklepaný dementní stařec?!

Vím, že s právem máš nějaké co dočinění, ale nechceš nám tady snad vykládat o spravedlnosti a nezkorumpovatelnosti našeho soudnictví Můžeš se odvolávat kam chceš a zleva do prava...a bude ti to prd platné. Stejně jako každá jiná ,,partička" v téhle republice pěkně drží pospolu a ruka ruku myje....

do prdelky v čem vidíš tu vyšinutost??? Jenom v počtu psů? - jo i v tom Protože žádný soudný člověk se nemůže postarat o tolik psů neřkuli, když je na to sám

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:58
- Nahlásit

Tony
nejspíš máš pravdu, ale pořád to mohlo být tak, že měl tři háravky a ten pes se mu tam mezi ně dostal nechtěně - omylem

mohlo se to sát i tak,ale i tak je to nezodpovědnost že k tomu došlo..stejně se přiklánim k názoru že je nakryl ten jeho pes a možná i nějakej ten potomek mohl mít opět štěňata,ale to jen spekuluju uznávám....

jindra 22
že vynášel trvdé rozsudky a přitom mu nevadilo, že sám nadměrným hlukem obtěžuje sousedy... porušuje předpisy

nikde není řečeno že obtěžoval sousedy hlukem nebo nepořádkem, psali že se o ně staral dobře,takže nemuseli dělat žádný hluk,to už zase fabuluješ extrémně.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:00 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Já si myslím, že pokud někdo třeba chová tři psy, a nedokáže zabránit tomu, že se mezi sebou rozmnoží na dvacet jedinců, tak musí být buď mentálně retardovaný - což u soudce vylučuji, anebo duševně nemocný - což je pravděpodobné. Jiná možnost mi z toho při nejlepší vůli nevyplývá...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:02 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

worick
Krom toho, že se tu vy dva dohadujete o kok....

No a?

dotyčné žháře ať pošle shnít v base někdo jiný

ale tuhle kauzu teda rozsoudil dobře a ty vysoké tresty se mi dost líbily...jinak souhlasim, že byl divnej asi...hlavně teď půjdou psi do útulku...chudáci

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:02
- Nahlásit

jindra 22
že pokud někdo třeba chová tři psy, a nedokáže zabránit tomu, že se mu mezi sebou rozmnoží na dvacet jedinců, tak musí být buď mentálně retardovaný, anebo duševně nemocný

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:04
- Nahlásit

jindra 22
Já si myslím, že pokud někdo třeba chová tři psy, a nedokáže zabránit tomu, že se mezi sebou rozmnoží na dvacet jedinců, tak musí být buď mentálně retardovaný - což u soudce vylučuji, anebo duševně nemocný

a nebo třetí možnost...bylo mu to jedno...takže nebyl ani retardovaný ani blázen,ale jen obyčejný kretén....to je další varianta a chápu kretén by neměl soudit,ale kreténství se jaksi špatně diagnostikuje a kontroluje...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:05
- Nahlásit

Sízra Milanová
nikde není řečeno že obtěžoval sousedy hlukem

Tak si ten článek přečti pořádně. Zrovna dali podnět na Obecní úřad kvůli štěkání psů. Dvacet jezevčíků... ti lidé museli mít nervy z kevralu.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:07
- Nahlásit

jindra 22
Tak si ten článek přečti pořádně. Zrovna dali podnět na Obecní úřad kvůli štěkání psů. Dvacet jezevčíků... ti lidé museli mít nervy z kevralu

aj sí..no byl divnej ten soudce uznávám...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:08
- Nahlásit

Sízra Milanová
bylo mu to jedno

Sízro proboha, ale takové věci jsou jedno jenom bláznovi, chápeš?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:09
- Nahlásit

Sízra Milanová
byl divnej ten soudce uznávám...

Přičemž slovo "divnej", je třeba považovat za eufemismus.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:11
- Nahlásit

jindra 22
Sízro proboha, ale takové věci jsou jedno jenom bláznovi, chápeš

nebo naopak záměr množitele za účelem prodeje..ale to asi u toho soudce nebude že...takže jo asi byl magor...ale třeba se pomátnul až teď a dřív byl normální i to se mlže stát,že se něco najednou rozjede...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:21
- Nahlásit

Sízra Milanová
ale třeba se pomátnul až teď a dřív byl normální i to se mlže stát,že se něco najednou rozjede...

Je fakt, že okamžik pomátnutí nelze přesně stanovit. I když, pokud bysme si dali tu práci a vydali se po časové osi zpět, jistě bysme narazili na důležité indicie. Čověk se nezblázní ze dne na den. Teda, výjimečně možná.

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:44
- Nahlásit

worick

tak si můžu myslet, že je třeba kapacita ve svém oboru, ale ať se to týká třeba správného nasazování matky na šroubek někde ve fabrice

nedělala bych v tom rozdíl, soudce, nebo švec...pokud je někdo kapacita, dobrej, šikovnej či jak kdo chce to nazvat, tak je úplně jedno v jakém je to oboru. To, že se někdo chová podivínsky - opět jde o subjektivní dojem, pro někoho může býti podivínem soudce s 20 psy, pro někoho borec, co nosí doma podvazky a pracuje třeba jako učitel, prostě buď svoji práci vykonává dobře, nebo ne, bez ohledu na obor

nesouhlasím se jmenováním soudců na doživotí Co to má znamenat? Že mne bude soudit vyklepaný dementní stařec?!

za prvé - doživotně neznamená do konce jeho života jako takového, za druhé - i soudce lze odvolat, a za třetí - čím starší, tím má víc zkušeností a udělá správný rozhodnutí...
zkus se na to podívat z tý druhý strany právě

nechceš nám tady snad vykládat o spravedlnosti a nezkorumpovatelnosti našeho soudnictví

to opravdu nechci, byla řeč o tom, že když má někdo 20 psů
ještě neznamená, že je neschopnej vykonávat funkci soudce

Jo a poznámka - neplést si právo a spravedlnost, to, že někdo rozhodne z pohledu práva správně a z pohledu spravedlnosti to vypadá nespravedlivý je přirozenej jev a nejde s ním nic dělat, nakonec spravedlnost je přece vyjádřená osobou, co má zavázaný oči, ne vždy je v souladu právo a spravedlnost

Protože žádný soudný člověk se nemůže postarat o tolik psů neřkuli, když je na to sám

blbost, může a levou zadní, plno lidí tady má mnohopočetné smečky a pokud se někdo vpohodě postará o 15 psů, tak o 20 též, obzvlášť když jde o jezevce

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:00
- Nahlásit

Tak z první půlky první stránky mám dojem, že chce někdo říci, že ho někdo zavraždil kvůli těm psům...!

Když si to tak dám dohromady, tak starší bohatý pán, který má rád psy, je samotář, s nikým se nestýká. Kurnikšopa, to byla partie pro mě!!!

Jindříšku
Proč by měl být vyšinutý, prosím Tě? Že měl 20 psů? No a co? Podívej se po cz-pes. Vypadá to, že se o ně dobře staral. Akorát teda mě se hrubě nelíbí, že rozmnožil vořechy.

Jinak od té doby, že co jeden můj známý viděl na vlastní oči zasebevražděného elitního policistu (tuším kriminalistu), který zkombinoval dva způsoby sebevraždy a ještě si to ztížil obmotáním hlavy páskou... No, asi jako ten, co měl oddělenou hlavu a že prej mu jí ukous jeho pes. Tohle je nějak podobné. No, nic.
Jdu zase účtovat, jinak mě zabijou zákazníci.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:03
- Nahlásit

Eninka
čím starší, tím má víc zkušeností a udělá správný rozhodnutí...
Ale jeho tresty žhářům z Vítkova, když se prý nepodařilo prokázat, že by věděli, že jsou uvnitř lidi, tedy byl docela hodně tvrdý. Tak asi se to podle něho prokázat podařilo, no, nevím, nebyla jsem u toho.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:04
- Nahlásit

PS - do davu.
Jen je na úvaze, jestli člověk, který dělá jeho práci, může vůbec vydržet zůstat psychicky v pořádku. Mě by z toho asi trefil šlak.

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:12
- Nahlásit

Vlčáčková

nebyla jsem u toho

no právě

každopádně v případě jakýchkoliv pochybností platí zásada IN DUBIO PRO REO - v případě pochybností ve prospěch obžalovaného. Mnoho věcí a rozhodnutí se zdá být "špatně" či "divně", protože máme informace pouze z médií

Jen je na úvaze, jestli člověk, který dělá jeho práci, může vůbec vydržet zůstat psychicky v pořádku

může, je to práce jako každá jiná, je to rutina, zvyk, žádný emoce, můj kámoš záchranář má podle mě daleko horší práci na psycho a říkává - musíš to brát jako "kus", toho rozbitýho člověka a konat chladnokrevně, bez emocí, jinak to nemůžeš dělat prostě

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:12
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale jeho tresty žhářům z Vítkova, když se prý nepodařilo prokázat, že by věděli, že jsou uvnitř lidi, tedy byl docela hodně tvrdý

to bylo hlavně exemplární potrestání rasistickýho útoku...a to je dle mě dobře. Jinak nevim podle čeho dedukuješ že ti psi měli se smrtí soudce něco společnýho...

Jinak mi taky nepřijde normánlí nechat množit svoje psy jentak do takovýho počtu....

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:15
- Nahlásit

Eninka
nedělala bych v tom rozdíl, soudce, nebo švec

Teď jsi mě nasr... Soudce rozhoduje o lidech, švec o kvalitě obuvi. To jsi lidi degradovala na krpály...

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:19
- Nahlásit

jindra 22

Teď jsi mě nasr

tak si to přečti znovu, aby jsi pochopil, jak to bylo myšlený... do háje, já jen tvrdím, že pokud konám ve svém oboru vše jak mám, (dobře, správně atd.), tak je jedno co dělám a kolik mám psů a říkám to naposled a basta fidli

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:23
- Nahlásit

Sízra Milanová
Dobře to je, samozřejmě. Ale už aby konečně exemplárně potrestali za rasistický útok taky nějakého cikána. Protože je to tak nějak nápadně jednostranné.
To množení vořechů mi normální nepřijde ani trošku. Ale to je nás pár takových, většině je to asi dost fuck.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:24
- Nahlásit

Eninka
Jenže já bych se asi neuměla oprostit od toho, co bych denně viděla.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:24
- Nahlásit

Eninka
tak je jedno co dělám a kolik mám psů a říkám to naposled a basta fidli

to neni tak docela pravda, pokud jich mám tolik že v případě mého úmrtí,nemoci, prostě bezmoci neni nikdo kdo je ochotnej a má možnost se o ně postarat, je to nezodpovědnost...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:27
- Nahlásit

Vlčáčková
Dobře to je, samozřejmě. Ale už aby konečně exemplárně potrestali za rasistický útok taky nějakého cikána. Protože je to tak nějak nápadně jednostranné.

to je něco jinýho, rasistický útok menšiny na většinu nikdy neni tak společensky nebezpečnej..to co udělali ty debílci za prvé zničilo život tý holčičky,za druhé bez vysokýho trestu by se mohlo zdát, že už ted bude normální vzít zápalnou lahev a hodit jí do domu lidem který vůbec neznám ale nejsou bílí..to je velmi nebezpečný pro celou společnost...

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:29
- Nahlásit

Sízra Milanová

já to celý myslela v kontextu toho, jestli je ten člověk schopnej vykonávat dobře svoji práci i když má vícero psů

v případě mého úmrtí,nemoci, prostě bezmoci neni nikdo kdo je ochotnej a má možnost se o ně postarat,

vezmu to ze svý strany tohle....mám tři a kdyby náhodou tak nevím, co by se s nima dělo, moje skoro 80-ti letá mamka by zvládla max. mít u sebe Eninku, ale tři určitě nee ve svým malým bytečku A právě kvůli tomuhle pomyšlení nebo zodpovědnosti z mý strany to ani nemám jak pořešit a co mám dělat? Chjo no

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání