| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 17:32 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
Ideologie je ale taky víra. Všechno jsou to JEN filosofické směry a je jen na konkrétním člověku, kterým se vydá.
Dokonce bych řekla, že i Adidasčino přesvědčení je pouhá víra, protože v jejím případě už je to extrém, který popírá nejen tu víru (ideologii), což by bylo v pořádku, ale popírá i obyčejnou zkušenost stejně, jako to dělají víry (ideologie) taky - včetně té, proti které se vyjadřuje.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 17:38
- Nahlásit
Vlčáčková
K původnímu tématu:
Jsou to čudlové pěkný... Uff, je to hned, takováhle smečka, když někdo neuhlídá nebo neudělá drastický opatření.
Přemejšlela jsem, co by se stalo, kdyby to se mnou šlehlo. Asi by nejdřív moji psi brečeli, pak by začala Žofka panikařit, ostatní by se přidali a je klidně možný, že by mě taky vožvejkali... Ale to už by mi to bylo fuk.
Naštěstí mám mezi příbuznejma i kamarádama lidi, se kterýma jsem domluvená, že kdyby něco, rozeberou si mý psy.
Občas je tím vydírám - buďte na mě hodný a starejte se, jinak budete dědit
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 17:48 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Dokonce bych řekla, že i Adidasčino přesvědčení je pouhá víra, protože v jejím případě už je to extrém, který popírá nejen tu víru (ideologii), což by bylo v pořádku, ale popírá i obyčejnou zkušenost stejně
???
Pokud budou apriori dopředu odsuzovat každýho člena skupiny C, aniž by konkrétně s ním měli osobní negativní zkušenost, tak ano, přesně tohle je rasismus.
S tímhle souhlasím... a řekla bych, že konkrétně s cikány mám víc zkušeností - špatných i dobrých - víc než ona.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 17:59
- Nahlásit
a můžu se zeptat, jestli bylo víc těch dobrých, nebo špatných?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 18:02
- Nahlásit
Vlčáčková
hele, pro mě to neni žádný přesvědčení ani víra, pro mě je to jen normální základ dobrýho vychování, který jsem nenásilně získala od rodičů, tak nějak automaticky je jasný, že člověk nemá týrat zvířata, nemá podrážet důchodcům nohy, má studovat a nemá bejt rasista. Já i kdybych chtěla tak s tim nic nenadělám, mám to takhle v sobě prostě daný a kdo má rasistický názory mi prostě přijde jako primitiv, sory, nemůžu s tim nic dělat..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 18:04
- Nahlásit
Asi by nejdřív moji psi brečeli, pak by začala Žofka panikařit, ostatní by se přidali a je klidně možný, že by mě taky vožvejkali...
Tak ona je vůbec otázka, co se stalo. Protože poslední vyjádření bylo takové, že: "našli jsme spousty předmětů, kterými se mohl zranit." No, tak snad by mezi nimi našli ten pravý, ne? Kdyby tam byl. A pak taky to, že bodnořezné rány (dle policajtů) se najednu změnily na pokousání od psů. ?! No, nic... nebudu tak podezřívavá.
Naštěstí mám mezi příbuznejma i kamarádama lidi, se kterýma jsem domluvená, že kdyby něco, rozeberou si mý psy.
Tak to máš dobrý. Tohle já teda nemám. A navíc - kolikrát příbuzní a známí slibují, a pak nic. Takže nevím, co s tímhle. Fakt nevím, jak to zabezpečit. Navíc se na to může přijít po pár dnech a pak už třeba ani nebude co rozebírat.
Pokud budou apriori dopředu odsuzovat každýho člena skupiny C, aniž by konkrétně s ním měli osobní negativní zkušenost, tak ano, přesně tohle je rasismus.
S tímhle souhlasím... a řekla bych, že konkrétně s cikány mám víc zkušeností - špatných i dobrých - víc než ona.
A slyšely jste Vy dvě někdo to, že moudrý je ten, kdo se poučí z chyb druhých? Nevidím nic dobrého na odsuzování, ale na druhou stranu taky nevidím nic špatného na preventivní opatrnosti. A mám dojem, že Adidaska to odsuzování s tou opatrností zaměnila.
Ale necháme už toho rasismu, ne? Stejně si pod tím každý představuje trochu něco jiného. Nakonec vůči cikánům člověk být ve skutečnosti rasista nemůže, protože oni nejsou jiná rasa než Češi. Jsou odlišní až v nějakém jemnějším členění ras - ale já tomu nerozumím, páč v tom nejsem vzdělaná. To by věděl nějaký odborník, jak se to člení.
Stejnak mám dojem, že hlavně je člověk rasista vůči zvířatům.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 18:06
- Nahlásit
Adiddaska
Ano, máš dobrý vychování, to Ti neberu. Ale malinkato dogmatické, protože se ho snažíš napasovat i tam, kde už to úplně nesedí.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 18:10
- Nahlásit
Adiddaska
kdo má rasistický názory mi prostě přijde jako primitiv
možná je to tím, že nemáš žádnou negativní zkušenost a věř mi, že pokud by ti někdo ze skupiny C ublížil nějak razantně, že bys názor změnila, ale nevím, třeba ne.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 18:18
- Nahlásit
Eninka
máš pravdu, že s cikánama nemám skoro vůbec žádnou zkušenost, vyjma když jsem byla dítě někde na hřišti a to asi spíš negativní. Mám sprostředkovanou negativní zkušenost o tom, jak zacházej třeba se psama. Mám ale mnoho osobních zkušeností s jinýma etnikama, negativní i pozitivní, s různejma sociálníma skupinama atd a přez to, když se setkám s jednotlivcem a napadlo by mě předjímat, mi v hlavě blikne kontrolka "pozor, tohle by slušnej člověk, co má aspoň nějakou úroveň dělat neměl!" Stejně jako bych se nenechala fotit třeba nahá, stejně jako bych nedělala společnici, tak stejně tak tohle prostě nedělám. Je to zvláštní, některý hodnoty mě při rodičovský výchově jen tak nějak lízly, ale tohle mám teda v sobě dokonale, ani nevim proč
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 18:41
- Nahlásit
Eninka
a můžu se zeptat, jestli bylo víc těch dobrých, nebo špatných?
Ale to je přeci fuk... Tady jde o to šmahem říkat, že jsou VŠICHNI takový a makový...
Jsou jiný... mají jinou mentalitu, temperament i způsob života, ale to neznamená, ža jsou všichni ti "špatní".
Jako hodně mladá jsem bydlela v podnájmu na Žižkově v domě, kde kromě jedný hodně nesympatický bílý rodiny, jsem byla jediná běloška já, jinak samí cikáni.
Držela jsem si odstup a vycházela jsem s nima docela dobře. Když mě něco jejich děcka ukradli (nějaký drobnosti), naštvala jsem se a řekla jim to.
Za pár dní jsem našla nějaký věci za dveřma, zřejmě je štípli někde jinde a takhle se mi omluvili...
Takže jo, kradli, někteří... Ale taky mě zachránili ne-li život, tak zdraví, když mě nějakej bílej úchyl honil v noci od tramvaje. Utíkala jsem a ječela a z našeho domu vyběhla parta cikánů a začala honit pro změnu úchyla. Nepátrala jsem po tom, jak dopadl...
Nebála jsem se jich, neopovrhovala jsem jima, ani jsem se jim nesnažila vnucovat nějakejma blahosklonnejma kecama o tom, že já "mám Romy ráda" a nejsem rasistka.
A klidně jsem mohla zajít do hospody, kde by asi většina bílejch hodně blbě dopadla...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 18:51 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
to neznamená, ža jsou všichni ti "špatní".
ale já nikde nic takovýho neřekla, jen jsem dala příklad důvodů, proč jsou na některý skupiny obyvatel lidi obecně naštvaní, no.
mě nějakej bílej úchyl honil v noci od tramvaje.
třeba jsi tam něco ztratila a on tě honil, aby ti to dal
z našeho domu vyběhla parta cikánů a začala honit pro změnu úchyla.
tak to přesně vím, o čem mluvíš. Já pracovala několik let v našem městě na ulici, které se říká tady Bronx a mám tu zkušenost, že místní "spoluobčané" co tam bydleli si nikdy nic špatnýho nedovolili na ostatní místní, zdravili tě, pár slov prohodili, třeba jabka ze zahrady donesli a tak, ale běda ostatním, zažila jsem tam dost děsnej situací, ale mě se netýkaly, byla jsem pro ně "místní"
edit: oprava hrubky
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Eninka
proč jsou na některý skupiny obyvatel lidi obecně naštvaní
Podle mýho názoru proto, že těžce bojujou o svou existenci, a cikáni se mají v jejich očích líp (nedělaj, berou dávky... atakdál).
Myslíš, že by se nacisti dostali k moci, kdyby nebyla v Německu taková inflace, že lidi chodili pro chleba s kufrem peněz?
Hodně mi vadí ty zažitý xenofobní stereoptypy, ať už je to to, že Židi jsou vychcaný, Muslimové teroristi, Cikáni lumpové, blondýny blbky, Pražáci arogantní sobci, zrzaví nějaký divný a všichni ostatní nepřátelé všeho lidstva... Přičemž "všeho lidstvo" jsem JÁ a mejch pár kámošů...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:30
- Nahlásit
Zapomněla jsi na "pejskaři jsou divný a čuňata"! Nediskriminuj, jo?
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:34 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Zapomněla jsi na "pejskaři jsou divný a čuňata"! Nediskriminuj, jo?
Ó, jak jsem jen mohla zapomenout!? ...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:37
- Nahlásit
Podle mýho názoru proto, že těžce bojujou o svou existenci, a cikáni se mají v jejich očích líp (nedělaj, berou dávky... atakdál
tak pokud si myslíš, že jenom z tohoto důvodu......
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:38
- Nahlásit
dneska v příloze Mladý fronty je zajímavej rozhovor s Horáčkem, jak ho jinak vůbec nemusim, tak tam perfektně vystihuje postoj český společnosti, která je furt zapšklá a hledá si nějaký viníky vlastního neúspěchu...to je myslim hodně taky případ obvińování cikánů ze "všehozla"...
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:41
- Nahlásit
Eninka
tak pokud si myslíš, že jenom z tohoto důvodu....
No ne jenom, ale tenhle důvod je na čelním místě. Když jsou na tom lidi blbě, často si vybijou vztek na těch, kteří jsou na tom jěště hůř, nebo jsou prostě jiný...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:44
- Nahlásit
Ó, jak jsem jen mohla zapomenout!? ..
Taky se tomu divím !
Adiddaska
vystihuje postoj český společnosti, která je furt zapšklá a hledá si nějaký viníky vlastního neúspěchu...to je myslim hodně taky případ obvińování cikánů ze "všehozla"...
Český společnosti nebo českýho člověka-jednotlivce?
Nikdo je neobviňuje ze všeho zla, to je nesmysl.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:48
- Nahlásit
Vlčáčková
Český společnosti nebo českýho člověka-jednotlivce?
tý části společnosti, co si furt stěžuje a kňourá
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:50
- Nahlásit
tak holky, najdu vám statistiku počtu trestaných a procentuální obsazenost věznic co se týká počtu toho nebo onoho a pak vám to přepočtu procentama na počet obyvatel etnik a pak mi řeknete, jestli ten důvod proti nim je opravdu jen v tom, že se někdo má hůř než oni a proto je nikdo nemá rád.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:55
- Nahlásit
Eninka
ale ty furt nechápeš, že tady nejde o přístup nebo nasranost na ty, co jsou zavřený, ale na ty slušný už předem??? je jedno jestli je jich třeba menšina, i kdyby byl jeden jedinej slušnej, zaslouží si, abysme ho dopředu nepodezírali! Nehledě na to, že jedině tenhle přístup umožní, že se aspoň část cikánů vzmuží, budou se vzdělávat atd, jiná šance neni, jedině pak je všechny zlikvidovat. Chápeš, že když je někdo mezi nima slušnej a dostane se mu desetkrát odmítnutí v práci, lidi ho apriori podezíraj, že je gauner, tak se jednoho dne na to vysere a řekne si, tak proč bych byl proboha slušnej, to bych byl debil!
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:00 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Eninka
opravdu jen v tom, že se někdo má hůř než oni a proto je nikdo nemá rád
Jenže to je začarovanej kruh. Když od mala slyšíš, že jsi méněcennej póvl a skončíš v kriminále, tak to tak nejspíš i dopadne... Proč se snažit, když je to stejně v hajzlu...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:07
- Nahlásit
no přesně, třeba to jak se dávaly cikánský děti automaticky do pomocnejch škol atd. Tady fakt neni jiná cesta, než podávat pomocnou ruku těm z nich, který o ní stojej. A když už to někdo nechce dělat kvůli nim, měl by to dělat kvůli většinový společnosti, protože to je jediná cesta, jak z toho problému ven..
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:08
- Nahlásit
Adiddaska
Třeba má k tomu velmi pádný důvod. To tě nenapadlo? Vyjadřuješ se jako asociál...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:08
- Nahlásit
Adiddaska
Ale teď ses dopustila obdoby rasismu? Já takoví lidi neznám. Sice si tu stěžuje a kňourá kdekdo, to je taková česká vlastnost, ale že by z neúspěchu vinili cikány, Ukrajince, Číňany nebo jiné etnikum, to jsem osobně nikdy neslyšela. Přede mnou každý nadával akorát na politiky.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:10 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Eninka
tak holky, najdu vám statistiku počtu trestaných a procentuální obsazenost věznic co se týká počtu toho nebo onoho a pak vám to přepočtu procentama na počet obyvatel etnik a pak mi řeknete, jestli ten důvod proti nim je opravdu jen v tom, že se někdo má hůř než oni a proto je nikdo nemá rád.
Jestli to uděláš, podám na tebe trestní oznámení pro podněcování k rasové nesnášenlivosti. Beztak tyto údaje patří k přísně utajovaným skutečnostem.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:12
- Nahlásit
Vlčáčková
já třeba tu zkušenost mám, jeden můj kolega šel platit nějaký poplatky v nemocnici za nadstandartní pokoj, kde bya jeho přítelkyně s dcerou. Strašlivě se rozčílil, že před nim cikán neplatil poplatek 30 korun za doktora, že byl osvobozenej, že je sociální případ. Postoval to na FB jako debil furt dokola, jakej je tu rasismus na ruby. Ale od poplatků za doktora jsou osvobozený i bílý socky a každej si může zvolit, jestli chce bejt socka, co nemůsí platit 30 kč nebo podnikatel, kterej si může platit nadstandart.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:12
- Nahlásit
Adiddaska
třeba to jak se dávaly cikánský děti automaticky do pomocnejch škol atd.
NO, tak za komoušů je učila moje příbuzná a nyní kamarádka. Ty děti neumí nic, co by ve svém věku měly umět. Neovládají dostatečně dobře češtinu, nemají hygienické návyky, díky tomu, že se jim rodiče (RODIČE! - ne rasistická majorita) dostatečně nevěnovali, jsou zaostalé naprosto ve všem a na normální výuku prostě nemají. To Tě nenapadlo, že to může být tímto a ne rasismem?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:13
- Nahlásit
Adiddaska
ale ty furt nechápeš, že tady nejde o přístup nebo nasranost na ty, co jsou zavřený, ale na ty slušný už předem???
já jsem jenom chtěla podotknout, proč má společnost v sobě nastavenej ten přístup a náhled na ně, že to není tím, že se mají líp než jiní, ale tím, že obecně vzato se chovají a zachovávají určitým způsobem. Nehážu všechny do jednoho pytle, ale prostě jsou tím vším jaksi víc vidět, či jak to nazvat.
Já vím, že vy mluvite o rasismu jako takovém, ale já o tom,
proč se v podstatě celej národ dívá na určitý etnikum skrze prsty. Vy mluvíte o tom, co je správné, já o tom, co se děje a proč tomu tak je.
|
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:14
- Nahlásit
Eninka
Kdysi jsme na Šumavě na vejletě zabloudili. Nikde nikdo až jsem potkali dvě cikánský děti, holka asi 12, kluk 8.
Zeptala jsem se jich na cestu, vykulily na mě voči a já netušila proč. Vysvětlily mi, že místní bílí je neoslovujou slovem "děti", ale "parchanti"...
Pak se trochu vodvázali, ukazovali nám majstrštyky co uměj na kole a taky jak to umí s kalkulačkou.
Obě ty děti chodili do zvláštní školy. Vůbec nebyli hloupí a ukázalo se, že když chtěj, uměj počítat i bez kalkulačky, jenže paní učitelka jim řekla, že jsou hloupí a bez kalkulačky se neobejdou.
Doma se s nimi taky nikdo neučil, ani je nekontroloval, jak se učí...
Bylo mi strašně smutno z toho, že ty fajn dvě děcka mají nejspíš už předem hodně špatně rozdaný karty...
|