Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nabídka práce
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 18:45
- Nahlásit

impact
Tak muj se na deti nevrha jen obcas bafne, asi by se na to moc nehodil

Skoda az budu mit vhodnyho psa, tak se hlasim.

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 18:47
- Nahlásit

Biluška
To je docela sranda s tim pitbulem teda, to ta učitelka nebyla na tý přednášce? Dyk v manuálu je řikat těm blbým děckám, že na cizí psy se nešahá, ať je to picbum nebo něco jinýho... Moje bojová šeltie umí hlídání předmětu, sem myslela, že jim udělám názornou ukázku, jakože nemaj hladit bez dovolení ani takový malý hezký pejsky co vypadaj jako plyšáci a sedí uvázaný třebas u krámu, ale by ti pak nevolala zas ňáká úča, že sem přišla s převlečenym pitbulem...

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 18:52
- Nahlásit

lucYnka XIII
Kocka bejt nemuze?
Nooooo, tak bylo by to určitý ozvláštnění, že jo

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 18:53
- Nahlásit

Tak holt asi budu muset taky počkat na jiného psa, nebo se zkusím poptat po okolí. Ten můj má z harantů hrůzu i když se vyskytují po jednom, natož ve smečce

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 18:54
- Nahlásit

rendik
sem myslela, že jim udělám názornou ukázku, jakože nemaj hladit bez dovolení ani takový malý hezký pejsky co vypadaj jako plyšáci a sedí uvázaný třebas u krámu, ale by ti pak nevolala zas ňáká úča, že sem přišla s převlečenym pitbulem...
To udělej s medvědem. Děcka pak budou potřebovat vyměnit pemprsky

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 19:09
- Nahlásit

Biluška
dyš medvěd hlídačku neumí, to je takovej blboun, že se nechá zfackovat od kočky, stojí a čumí... s tim by spíš decka potřebovali deštník

Bassi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 20:16
- Nahlásit

Biluška

Dyť to je nebezpečený. Děcka si pak na ulici pohladí jinýho pitbula, voni sou tyhlencty bojový a bude neštěstí!!

hm,snad to pochopily aspoň ty děti , vo co v té přednášce jde,když né pančélka ...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 20:22 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

rendik
Problém je v tom, že jsem to dětem říkala a názorně jsme si ukazovali, jak se chovat, když si chci cizího psa pohladit, přijít, zeptat se, a co dělat když jde po ulici pes bez pána, ale byly to děti kterým unikaly souvislosti, protože to byla taková místní zvláštní oblast. Fakt nevím, jak u takových dětí udržet pozornost, když je zajímají akorát slova jako bomba, granát (psi u celníků, pyrotechniků), to vždycky na chvíli ztichli, a odpovědi typu vzal bych na toho psa železnou tyč u prvňáčků a druháků...
..v podstatě děti, které žijí v bytě s deseti dalšíma lidma, chodí ověšené zlatem ale nemají na žrádlo...v jedné tříd jsem se dověděla, že mají psa vlčáka, a když ho mají doma, tak nedostane vodu ani žrádlo aby se nepochcal a neposral...tam už fakt není na co navazovat.

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 21:17
- Nahlásit

Mucholabka
Jak píše Bassi, snad pochopil aspoň někdo z nich, když né učitelka... Já osobně bych na takovýhle akce brala pity přednostně, aby lidi viděli, že to nejsou zabijáci lidí, ale úplně normální a milí psíci a když ne, tak chyba neni na tý straně vodítka, kde je karabina připnutá k obojku...
Jinak mě moc nestraš, já na první přednášku teprv půjdu a budu doufat, že tam takový případy jako jsi měla ty nebudou. Jestli mi někdo řekne, že by na psa (nedej bože na mýho), vzal železnou tyč, tak si jí doběhnu někam rychle zapůjčit a použiju jí na toho, kdo to řekne.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 21:21
- Nahlásit

rendik
No, ale je vyloženě poznat, jaká práce je na těch děckách udělaná. Někde už s prvňákama človk komunikuj jako rovný s rovným, mají rozumné otázky a odpovědi, človk by si s nima povídal pořád. Odnkud by človšk nejlíp zdrhnul po pěti minutách. Některé školky opravdu fungují jako předškolní příprava, děti chvíli udrží pozornost, vnímají co říkáš, někde to je fakt jenom něco jako odkládačka na cvičáku.nechat tam děcko než přijdu z práce. Ale aspoň vím, jaké zařízení do budoucna vybírat.

Mathea
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 21:54
- Nahlásit

Ja mam za sebou dneska prvni prednasku a musim rict, ze se mi to fakt libilo Jen to musim dovymakat, s tak malejma detickama, co sem tam dneska byla este neumim. Ale nakrmili Balouse fsichni a plysovyho hrocha Cyrila taky zvedali a taak. A pac to bylo v kempu u rybniku, tak pak byla este velka atrakce noseni aportku z vody.
este musim nacerpat nejaky dalsi zkusenosti

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 22:14
- Nahlásit

Teď jsem si vzpoměla na jednu fintu fň, kterou používám když potřebuju haranty zklidnit (ve školkách, ve školách už s tím není moc problém, ale taky to tam jde). Hned z kraje jim řeknu, že si spolu budeme hrát na psí školu. A když jsou moc rozjívený a začínají ztrácet pozornost tak zavelím "třído pejsků sednout","třído pejsků lehnout", "jak to, že támhleto štěňátko neleží?" a jakmile všichni sedí a očekávají další povely tak pokračuju v přednášce. Zatím to nikdy nezklamalo, hlavně když psice sedají a lehají taky

Mathea
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 22:43
- Nahlásit

Biluška
jooo, to je bomba! Cim vic sem toho pisne,s tim budou prednasky kvalitnejsi

impact
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 22:49
- Nahlásit

Hele Biluško a co na ten výcvik dětí říkají pánčelky?

arwen
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 06:32
- Nahlásit

Taky se mi to zdálo krátký, všechno jsem vykecala během chvilky a pak jsem nevěděla, jak dětičky zabavit. Takže jsme počítali skvrny na Arwen, poslouchali srdíčko, a nejvíc je bavilo, když jsme schovali piškoty po třídě i mezi děti a Arwen je měla hledat. Venku si zase větší děti vyzkoušeli povel sedni a lehni a menší vodili hafany na vodítku.
Na takové ty hlášky typu, vezmu na ně klacek, když mě napadne, jim ukážu ti obrovitánské zuby naší Arwen, dodám, že i malinkatý pejsek jako Ashley má taky veliké zuby. Vyzvu zdatného chlapce, a Arwen na něj položí packy, aby viděl jakou mají sílu. Zatím jsem byla ale jen na základce, na první školku se chystám zítra.

Jo a jinak učitelkám dělá ohromně dobře, pochválit, jak děti spolupracují, jak jde vidět, že umí pracovat ve skupině atd. Oni pak chválí pejska, ty opravdu hodně odvážné se ho snaží i pohladit.

moll
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 06:45
- Nahlásit

při dvou návštěvách mš jsem zjistila, že mlvím hlavně k učitelkám...než je uklidním, že ten obrovský poes jim děti nesežere a než osvětlím, co je to za rasu a pak opět uklidním, že pokud je zvládnutý, tak není nebezpečný, tak uteče dost času. mezitím si děcka pesana ošahávají, lezou mu po zádech, cpou ruce do tlamajzny....a úči je poposedávají na židličkách. taky se dost ptají na původ a původní použití brazilských filů...no a když se mě jedna úča ptala, kolik by asi tak stálo značkové štěňátko, že se jí to zdá úžasný pes, tak už mi začal zvonit poplašný zvonek a honem jsem přehodila na notuže "to ale není pes pro každého, že má docela dost zvláštností,...."a nže jsem zase vysvětlila jak tak další půlhodina pryč. pes mezitím skoro plešatý, uválený, šťastný. následoalo řízené krmení piškotama, phillík předvedl, jak se umí dostat do zavřené plechovky, děcka z toho měla srandu...když jsem řekla ,že je na tom s inteligencí přibližně jako 3-letá děcka, tak prckouni v pohodě, úči lehce zaražené....pak se provlnil kolem herny, děcka ho jakože vedůa za vodítko - spíš se držela vodítla a phillík šel, kam se mu chtělo. myslím, že na všech stranách spokojenost (bilu zatím nehlásila negativní ohlas ze škol), jen ten strach z velkých psů je do lidí nacpán docela hluboko....ale taky bych se přikláněla k názoru, že pity vodit klidně, jen zdůrazňovat, že na cizí pesany jakéhokoliv druhu se opravdu nešahá bez dovolení majitele....

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 07:00
- Nahlásit

K tomu vodění na vodítku - mám psy naučené, že na povel "kolečko" chodí do kruhu jak koně na lonži. Takže ve školce vydám povel a rukou naznačím kde mají chodit. Psice skloní hlavu a poslušně začnou opisovat kolečko, grif je v tom, abych stíhala plynule střídat děcka na koncích vodítek. Pak jim to připadá jakože vodí psice oni

moll
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 07:08
- Nahlásit

Biluška
dojem, že děti vodí psa a nee naopak já nevyvolám ani náhodou

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 07:19
- Nahlásit

moll
dojem, že děti vodí psa a nee naopak já nevyvolám ani náhodou
Kdybys nasadila Filíkovi sedlo tak můžeš začít dělat hypoterapii. Ta je mnohem lépe placená, pouvažuj o tom

impact
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 07:56
- Nahlásit

Hm, hm. Beru dneska do Dřevákova i moulu Můru. Ani nějak nevím, jestli má nebo nemá ráda děti. Zjistíme.

Pozorujete nějakou třá únavu na psoi, kdo to děláte jen s jedním?

moll
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 07:56
- Nahlásit

Biluška
na canis-hypoterapii už krotíme dalšího adepta - čistokrevného brazilce 2.5 roku....ještě trochu doladíme chování veskupině lidí a dám vědět

arwen
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 10:44
- Nahlásit

impact
chodím sice s dvěma, ale z toho jedna je půlroční mazlící miminko a po dvaceti minutách až půl hodině se zdekuje na kraj třídy a tam zalehne a chrápe. Arwen je tříletá, hodně vytální a ostříletá sporťačka, ale tak jak jí zlikvidují děti, jí nezlikviduje nic jiného. Přijede domů a chrápe aspoň tři hoďky...Ale slyšela jsem to už dřív, že psychické soustředění je vyčerpávající než fyzické. Není se čemu divit, stále visí pohledem na mě nebo na dětech.
Jinak já jsem se ač s pitbulkou nesetkala s negativním názorem. Učitelky se sice drží dál, ale asi by se držely i kdybych přišla s pinčem...Asi je to tím, že Arwen vypadá mírněji než většina picbumů z okolí.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 11:59
- Nahlásit

arwen
Tam máš nějaký velký děti, né?

Hele právě se trochu bojím toho, abych si Morda nezničila. To jeho nadšení. Přecejen my máme v práci aspoň supervize a podobné srandy, ale psovi to nevysvětlíš. Tak bych chtěla střídat Moulu a Morda. Moula dobrý, byla trochu vyplašená a straaaaaaaaaaašně prděla.

Biluška
Máš sovu. Jsem byla už skoro na konci besedy a zjistila, že máme za sebou teprve 34 minut.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 12:42
- Nahlásit

impact
Ze začátku z toho bývali psi dost unavení. Teď se otočí zády k děckám, lehnou a usnou. Ora někdy dokonce tak tvrdě, že chrápe (k velkému pobavení všech přítomných ). Včera jsem měla problémy ji vzbudit, když jsem potřebovala aby šla chodit kolečka. Ležela a dala mi najevo ať laskavě neotravuju

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 13:18
- Nahlásit

Teda lidi, zjišťuju, že mám nedostatek psů. Mia a Nýna hárají. Texl jde zítra pod kudlu a taky bude mimo provoz. Lilátko má nějakou reakci na Scalibor a má zhnisaný krk - takže je mimo provoz. Jestli se mi rozhárá i Ora a Bon-bon tak jsem v loji, páč to jsou poslední dva psi co mi zbývají . Pak začnu do škol brávat Pumu

impact
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 13:28
- Nahlásit

Biluška
Pumátko? Tak na to si počkám....

arwen
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:38
- Nahlásit

Biluška
zrovna jsem chtěla psát, že mrně se stává ženskou a nerada bych zasvinila kobereček ve školce, takže snad nevadí, že od zítřejší přednášky budu brávat jen jednu. Tu šikovnější. Já jen jestli někde netrvají na dvou raťafákách.

Ale jako kdyby mi někdo řek, že Bilušce hrozí nedostatek psů, neuvěřím...

arwen
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:39
- Nahlásit

impact
no to byli fakt skoro kumpáni navíc zdivočelý mimoškolní akcí k příležitosti MDD, ale i když jich bylo skoro padesát zvládli se...zítra jdu poprvé do školky, tak se na ty robátka maličký těšíme. Bude to zase něco jiného.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:47
- Nahlásit

arwen
Ale jako kdyby mi někdo řek, že Bilušce hrozí nedostatek psů, neuvěřím...
No jako taky se mi to nějak nezdá, ale ať počítám jak počítám tak je těch psů fakt málo
Hele, to samé máme při agility. V baráku je deset psů a já prostě nemám s čím běhat

moll
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 14:52
- Nahlásit

Biluška
co ten velký knír - mášzprávy?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání