| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 08:36
- Nahlásit
Jinak mi taky nekdo krade skripta. Jeste jsem si je z zadne besedy nedovezla domu i kdyz vim, ze jsem je davala do batohu. A pak musim s flashkou v ruce skemrat, at mi to ve skolce vytisknou. Jsem zvedava, kde zapomenu tu flashku.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 13:42
- Nahlásit
nejlepší je vyprávět, jak někdo (já používám mého bratříčka jako nejhorší příklad) zlobil, lezl přes ten plot a otravoval psa, že ho pes pokousal. To stichnou i učitelky. Pak používám to, co psala Biluška (třída pejsků) a pak vyhrožuji a slibuji. Na začátku jim řeknu, že si vybírám toho nejhodnějšího, aby splnil společně s Arwen veliký úkol a občas když na to během přednášky zapomenou, jim to připomenu..."Arwen, koukej se, jak ty děti zlobí, koho si nevybereme" (přitom nenápadně dělám čičííííí, aby se Arwen koukala na pravo, nalevo, pod sebe, na strom....no prostě kde ta kočka může být a děcka si myslí, že se fakt kouká na ně...
Jenže ke všemu mi včera taková skupinka deseti harantů začali házet šutříky kolem sebe. Arwen běsní když někdo hází aportíky a ona nemůže chytat, tak začala štěkat a já si vymyslela, že ona nesnáší, když někdo zlobí a upozorňuje mě, že děti zlobí...taky to fungovalo.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 14:01
- Nahlásit
Tak my jsme dnes taky po 3 prednaskach a to jen s jednim psem, pac cubis mi este furt hara, ale stejne jsme byli cca 45km od domova, kde nikdo nebyl (krom cupky cupci), takze to Balousek musel zvladnout sam. Ale byl naprosto v pohode, decka jsme meli od prvnacku po tretacky, Balous se jim desne libil, choval se slusne. Ale kdyz sem opakovala prednasku po 3. uz sem se ztracela v tom, esli sem se ty posledni skupiny ptala, esli maj pejska a tak este ze mam tahak v podobe osnovy.
Prcci byli nadseni, ja po treti uz tolik ne, ale jinak me to bavilo moc Baloona tez, pri ty treti uz jenom chodil kolem decek a nechal se mazlikovat. Na zaver kazdy prednasky ukazka vycviku a frceli sme dom
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 14:06
- Nahlásit
Mathea
mě čeká dvoj přednáška v pátek, tak jsem zvědavá, jak to holky zmáknou...beru obě, ale počítám, jak znám toho staršího lenocha, že po jedné přednášce bude mít dost a bude se jen nechávat drbat a občas za něco moc dobrého podá packu nebo převalí sudy...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 15:38
- Nahlásit
Arwen ja uz na posledni besede zjistila, ze decka maj zkusenosti s pokousanim docela hodne. Tze jsem to dnes vytahla a zacala se ptat a jednotlive situace jsme rozebirali. Hlavne teda jestli vi, proc je ten pejsek kousl.. Z tech cca 40 decek bylo uz nejmin jednou kousnutych tak 8.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 15:58
- Nahlásit
impact
Taky se mi pár přihlásí, že byli kousnutý, ale třeba když ukážu veliký žahnutý žuby náhoru naší Arwen tak děcka nevěří, jak se jí to do té malé pusy může vejít...a hned jestli takové velké zuby mají všichni pejsci? a hlášky typu, že by pejska umlátili klackem, kdyby je napadl mě spíš utvrzují, že stále nemají pocit, že jsou pejsci taky zlí...atd.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 16:21
- Nahlásit
Ešče jsem si vzpomněla na zážitek:
Nedávno jsem měla hodně času, tak jsem použila z manuálu ty mýty na konci. Ptám se děcek - Víte co je to mýtus?
Přihlásila se taková malá hočička - prvňačka, že ví. Prý velrybí trus
Tekly mi i slzy a nebyla jsem schopná pokračovat.
A když jsem se vzpamatovala, tak jsem se ptala děcek, jestli si myslí, že když pes žere syrové maso, tak je zlý. Většina tvrdila, že zlý není. Jen jeden zarytě tvrdil, že ano. Ptala jsem se ho proč a on na to: "On si zvykne na tu krev, a pak ji bude chtít pořád, tak by nás pokousal a bude agresivní." No opět jsem šla do kolen...
Tak jsem jim řekla, že moji psi žerou jenom syrové maso a byl od nich klid
Ale vysvětlila jsem jim to i na příkladě - ptala jsem se, jestli si myslí, že jsou kočky zlé. Odpověď, že ne. A tak jsem jim řekla, že kočičky ale přece taky žerou syrové maso - když uloví myš, tak si ji taky negrilují nebo nepečou v troubě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 16:34
- Nahlásit
Kdo má zájem o CT zkoušky? Mám konečně dořešené ty termíny . Takže 5.7. v Ostravě, 7.8. ve Slavětíně (přednost mají ti, co tam budou na táboře u Báry) a pak výhledově na přelomu září-října v Bruntále. Úspěšným absolventům zařídím práci za podobných platových podmínek jako mají přednášky
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 17:00
- Nahlásit
Bilusko ja je s tim hajzlikem dodelam asi urcite. Ale az v to zari bych rekla... I kdyz o CT jako takovou zajem nemam, ptz tra s postizenyma si nerozumim. Max ti duchodci.
Jinak me dostala holcicka, co "sla s Mordem na prochazku" a ja ji rikam Ale ty ses hlasila, ze pejska mas. Pac vetsinou chodi deti, co pejska nemaj. A ona Jo, my mame pejska, ale mame velkou zahradu, takze nema ani obojek ani voditko.. Husty jako. Jinak jsemjeste nemela tridu, co by pejska uhodila. To vite, tady na okrese mame uvedomele deti.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 17:45
- Nahlásit
impact
ptz tra s postizenyma si nerozumim. Max ti duchodci.
To jsem si původně myslela taky . Teď mě berou mory když na mě vyjdou důchodci a modlím se za menťáky, páč s těma je psina
|
impact
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 18:43
- Nahlásit
No newim, nejak se jich bojim. Neumim komunikovat.. A na duchny jsem zvykla od babi z duchodaku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 18:50
- Nahlásit
Biluška
a modlím se za menťáky, páč s těma je psina
se ti to kecá dyš máš trénink z mý fory!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 19:03
- Nahlásit
impact
Komunikuje se s nima asi tak jako s tříletýma dětma. Páč už mám děcka starší tak mám dvojnásobný trénink Ještě jsem nepotkala menťáka (krom jednoho autisty, ten je fakt oříšek), se kterým bysme si nakonec nerozuměli. Asi je to tím, že jsem taky blázen, takže jedem na stejný vlně
davidkova renata
se ti to kecá dyš máš trénink z mý fory!
Tam jsou kolikrát větší degeni než v tom ústavu
Třá v ústavu když řeknu "všichni si obují botičky a půjdeme s pejskem ven" tak to všichni udělají. Někteří si třá vezmou papuče, jiní si nezavážou tkandičky a většina si dá pravou botu na levou nohu. Ale UDĚLAJÍ TO. V žumpě se stokrát za sebou vydá zákaz psaní a stejně tam fšichni drásají jak blbí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 19:19
- Nahlásit
Biluška
Tam jsou kolikrát větší degeni než v tom ústavu
no dyk to píšu! Zlatej ústaf
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 19:31
- Nahlásit
Biluška
Ahoj, tak já určo CT dělat přijedu. Viděla bych to na tu Ostravu, pač v ten druhej termín jsem s děckama na táboře.
Ale počítej se mnou a možná i s Lušákem.
Jen jsem se chtěla zeptat - kdybych se rozhodla - tak je možný to udělat se dvěma psama?
A eště - ta CT zkouška je "na psa" a nebo s ním musí chodit ten člověk, který s ním tu zkoušku dělal?
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 19:37
- Nahlásit
Biluška
co obasuje CT zkouška?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 20:12
- Nahlásit
pawLINka
Je to na tým, takže člověk se psem.
MaggieM
http://www.schnappischnapp.estranky.cz/clanky/cani sterapie/zkusebni-rad-pro-canisterapii
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 20:34
- Nahlásit
Biluška
někde jsem slyšela, že je tam aport, ale v řádu jsem ho neviděla. Co stojí CT zkouška?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 20:39
- Nahlásit
MaggieM
někde jsem slyšela, že je tam aport, ale v řádu jsem ho neviděla
těch řádů na CT je několik, protože si každá organizace tvoří svůj. To podstatné ale mají všechny stejné, na tom se díky bohu shodnou.
Co stojí CT zkouška?
V Ostravě 1000,- , ve Slavětíně 800,- ( podle nájmu na cvičáku)
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 20:46
- Nahlásit
Biluška
V Ostravě 1000,- , ve Slavětíně 800,- ( podle nájmu na cvičáku)
ty vado a na 2psy není nějaká sleva
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 20:48
- Nahlásit
MaggieM
Nejni . Ale zase dostaneš krááááásné fialové tričínko a práci k tomu
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 21:27
- Nahlásit
Biluška
Jak dlouho do předu se musím přihlásit?Čubě se blíží hárání a při mojí smůle určitě bude hárat v době zkoušky.
Jinak jsme dnešní přednášku i přes to zranění zvládly. Nikdo ani nic nepoznal.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 21:50
- Nahlásit
laguna
tak to si byla ty dneska v devět v Praze?
Taky mám skvělé perličky z úst těch nevinných dětiček...
"my máme doma pejska, ale ten umí všechno, ale úplně všechno"
"jo, a co to je za pejska?"
"labrador"
"a kdo s ním cvičí?"
"nikdo, on to všechno umí odmalinka"
"a co třeba umí?"
"vzít si sám od sebe jídlo ze stolu a schovat si ho pod postel"
"my máme doma psí holku, ale ta umí jenom to sedni, já ji ale naučím všechno, co umí Arwenka"
"to víš, že pejska můžeš naučit spoustu věcí" následně ukazuji názorně jak se učí třeba lehni, dětem opakuji, že musí pejsky učit s dospělýma, že pejskové je berou jako kamarády a ne jako někoho koho musí poslouchat a že nesmí násilím a holčička mi povídá
"já jí to naučím s maminkou, až přijede na víkend"
" a kolik je vlastně pejskovi"
"asi 10 nebo 11let"
"jéé, to je ten pitbul, co kouše rád do lidí"
"pitbulové se nesmí nikdy hladit"
"a jak poznáš takového pitbula?"
"že má velké packy, hlavu a vrčí na mě"
"a když na tebe bude vrčet jiný pejsek, to si s ním smíš hrát?"
"no to jo, to si chce ten pejsek jenom hrát"
"a paní, vy jste jí nabarvila ty chloupky do takových legračních tvarů?"
"pejsek holka se pozná podle toho, že má delší chlupy"
"proč má psí holka víc cecíků než lidské holky?"
"protože nenosí podprsenku"
"
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 22:03
- Nahlásit
arwenV Praze jsem byla a ty si mě někde viděla?
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2009 22:12
- Nahlásit
laguna
ne, já mohla být ta, která to vzala za tebe, taky dělám prahu, jen jsem si trupka nechala včera mobil v práci a ráno jsem volala Bilušce a ta mi řekla, co chtěla....super, že jste to zvládli.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2009 06:59
- Nahlásit
laguna
DAfinka je šikulka a má u mě lízátko
arwen
Kdysi mi na cvičák přišlo dítě z naší spolužijící menšiny. Takové špinavé, otrhané, hladové - až mi ho bylo líto. A přivedlo úplně stejně vypadající štěně. Říkám mu, že prostě musí přinést očkovák, jinak ho přijmout nemůžu. Kluk posmutněl a říká mi " my jsme ten průkaz nechali u babičky, ale on je očkovaný, vážně"
- "proti čemu je očkovaný?"
- "no proti úplně všemu"
- "vyjmenuj mi ty nemoci"
- "no aby nemohl dostat infarkt a ták"
laguna
Jak dlouho do předu se musím přihlásit?Čubě se blíží hárání a při mojí smůle určitě bude hárat v době zkoušky.
Háravky se klidně můžou zúčastnit, nám nijak nevadí. Akorát musí nastoupit poslední a během toho co cvičí psi musí být zavření někde bokem, ale to snad není neřešitelný problém
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2009 07:03 - Změnil/a: arwen
- Nahlásit
Biluška
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2009 07:59
- Nahlásit
arwen
Ještě byli dobří romulusové žijící u nás v paneláku. Takoví výrostci, tak kolem patnácti. Jdu ven s šelticí a pumicí a jeden romulus říká "ty wole koukej, to je ta... no ta..... ta KOALA" (že by myslel kolie? ) a druhej na to "jasně ty wole a ten druhej je medvídek mýval"
Pak ti samí výrostci, pozdě večer v zimě, hluboká tma. Vracím se se psama domů a všichni mají na krku svítící obojky. Není vidět nic víc než ty neonové kroužky , které se volně vznáší ve tmě, pobíhají doleva i doprava, nahoru i dolů (jak psice čuchají a zase zvedají hlavu).... Romulus č.1 zděšeným hlasem "ty wole, vidíš to, co to je?" Evidentně v šoku, že vidí něco jiného než bílé myšky a růžové slony. Romulus č.2 není vůbec schopen slova, jenom chroptí. Oba asi v duchu nadávají dýlerovi a jsou rozhodnutí tohle zboží už v životě nekoupit. Pak jeden svítící obojek připlul až k Romulusovi č.2 a očichal ho. Shledal objekt nezajímavým a šel dál. Romulus č.2 s očividným ulehčením v hlase "ty wole, dyť to sou ti čokli z šestky. Ale jak to, že svítí?"
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2009 08:14
- Nahlásit
Biluska ...
Jinak jedu ty Verovany. Pes s kosem, tak nas vzali, ae jede jinej ridic.. Nemas tam jeste neco na tu druhou pulku cervna? Mam tam jen jeden patek a ctvrtek myslim.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2009 08:42
- Nahlásit
BiluškaLízátko zabavuji Daf by byla tlustá. Promyslím termíny a dám ti vědět.
|